Yazdığınız ilk mesajları okuyunca, kayın pederiniz genç yaşında hayatını yitirdi filan da o yüzden bu kadar annesine, ablasına düşkün oldu herhalde diye düşündüm. Ama görüyorum ki durum böyle de değilmiş. Arkadaşım, eşinin ailesi eşinin tek başına asla bir ilişkiyi yürütüp evliliğe götüremeyeceğinin farkında olduğu için ona uygun temiz bir kız aramış, maalesef bu şanssız da sen olmuşsun. Ben sana o mesajları eşinin kimseye danışmadan atabileceğine bile inanmıyorum. Sana o "rahat battı" mesajlarını filan da emin ol ablasına danışıp, onun dediklerine bakarak atmıştır. Sevgili arkadaşım, yol yakınken dön. Böyle bir adama ne güvenip "eşim" diyebilirsin, ne de yarın bir gün "çocuğumun babası" diyebilirsin. Eşin, "biz daha kendimiz çocuğuz" derken sana zaten aslında tüm olayın özünü anlatmış. Eşin bir "adam" değil, eşin o ailenin "çocuğu" ve yetiştirilme tarzı nedeniyle belli ki ömür boyu da öyle kalacak. Nasıl yetiştirildiğini nereden biliyorsun dersen, eğer eşinin ailesi ona bunları aşılamasaydı, kayın pederin eşini karşısına alır konuşurdu, kayın validen, görümcen eşinin çocuksu tavırlarını desteklemezdi aksine onu bir aile reisine dönüştürmek için çaba harcarlardı. Ama yapmazlar, çünkü onların da işine gelen şuanki hali. Sen sırf birileri "benim oğlum da yuva kurdu", "bakın ben de isteyince evlenebiliyormuşum demek ki" desin diye hayatını bu insanlarla ziyan etme. Maalesef insanlar fiziksel veya ruhsal bir takım eksikliklerini kapatabilmek için karşılarındakinin aile kurma, kadınlık ve annelik hayallerini hiçe sayıp, sırf görüntü için evlenebiliyorlar, evlendirilebiliyorlar