hep yemek seçiyor

benim esim de annesinin yemeklerine alismis(et agirlikli, et olsun baska bir sey istemezler mubarekler, etobur seyler!). bizim evde de et yenirdi ama yemekler genelde sebze agirlikli olurdu biz sebzeyi daha cok severiz. esim bana ayak uydurmak icin zorluk cekti, o da surat yapti zaman zaman ama benden suratin alasini gordu boyle yaptigi zamanlarda. o yaptigim yemege burun kivirinca hem surat asiyordum hem de basiyordum kalayi aklinialirimsmile oyle oyle alisti iste artik onune ne koysam yer...kocam sunu sever onu yapayim sunu yapayim deme guzelim, ne istiyorsan pisir onune koy, yerse yesin yemezse ac kalsin ya da kendisi yapsin yemegini klava:

delikafadulden Allah kolaylık versinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

erkek her yemeğ yemeli. eşi önüne zehir bile koysa

böyle adam var mıdır:uhm:

canım umarım senin bırlıkte olacagın erkegın bole bı erkek olur allah ım gonlune gore versın kaydirigubbakcemile5

canımsın ya alasını yapmısın tebrıkler :dance:gorsun asıl surat nasıl yapılıyomus ne ıstersem onu yaparım demı dogru soluyon becerıyosa kendı yapsın yoksa dısardan solesın bende yıyım cokacimcoook

gunaydın canım tarıflerıne ıhtıyacım olacagını dusunuyorum sımdıden tsk ederım opuyorumnanaktansık sık kapını calarım opuyorum senı yerimseniben

bizim kaynanada aklını fikrini temizlikle bozduğu için yemek yapmaya fazla vakit ayırmamış eşime kalsa oda hergün kahvaltı yapacak ama bende genelde sebze yemekleri var etsiz et sevmiyor eşim yani kaynana ev hanımı ama yemek ile alakası yok

tatlim valla ben boyle yaptim cok etkili oldu dedigim gibi :lepi: o yuzden artik ''askim ........ pisirdim ama guzel olmadi yaaa'' dedigim zaman esim ''olsun askim senin elinden zehir olsa yerim, hem nimet cope atilmaz'' bile diyor. annem de boyle yapardi babama hayatim, sen de dene belki alisir esin hihoyyyt Allah kolaylik versin yani, esler bu konuda cocuk gibi oluyor

saol guzum benim anneninde takltiğiymiş demekki bayagı tutulan bi taktik vereliniortakyerimsenibenbeğendim canısı :enbuyukkk:

ahhhh bu anneleri yok mu yanlıs beslenmeyle buyutuyolar cocuklarını evlenınce el kızları naparsa yapsınmafoldumben her gun isterse didişsinler umurlarındamı aklinialirimsmile
yemek bızım evde bayagı sorun oldugu ıcın ınan cok uzuluyorum :1no2:

Kızlar benim eşimin de yemek seçme sorunu var sizinkiler kadar olmad-sa da.. Ona kalsa ergün et tavuk yese bıkmaz....
Ben de öğrencilik döneminden kalma en kolay en çabuk pişen yemek tavuk olduğu için ve hep tavuk yaptığım için artık tavuk yemekten gına geldi...
Evlendiğimizden beri şöyle bir yöntem geliştirdim. Haftanın her gününü bir ana besin maddesine ayırdım, hani sağlıklı yaşam için haftada bir gün balık bir gün et bir gün tavuk bir gün baklagil haftada 3 gün de seze yemek gerekiyor ya... ışte onla bağlantılı oarak ayırdım...
Ptesi günü tavuk günümüz tavuk yenekleri yapıyorum yanına da bi çorba - salata tamamdır.
Salı sebze günü
Çarşamba kırmızı et günü köfte, salçalı biftek, tas kebap, pirzola gibi bişeyler yapıp yanına da pilav salata çorba tamamdır
Perşembe gene sebze günü
Cuma baklagiler günü
Ctesi makarna günü çeşitli soslarla mantarlı kıymalı domatesli patlıcanlı falan soslarla hazırlıyrum yada fırında makarna yapıyorum
Pazar balık günü

ışte böyle.. böylece hem dengeli ve sağlıklı besleniyoruz, ve program baştan belli olduğu için mırınkırın etmiyor..
Benim eşim de kahvaltıyı çok sever bazan makarna gününü yada baklagil gününü kahvaltı gününe çeviriyoruz....

hatta yeni evlendiğimde kaynana yemeğe davet etmişti bende aç gittim güzel yemekler (yani sulu )çıkacak diye bütün oğlunun sevdiği şeyleri yapmış oda kahvaltılık ben tabi hayal kırıklığı içinde yemekleriniz hep böylemi olur demiştim insan gelin var diye güzel bir şey yapar ama dimi :umursamaz:

canım benım kaynana napıyo bılıyonmu ana yemek var dıyelım atıyorum lahana sarması eşim bunu sevmıyo ya dıyokı oglum lahana var ama ıstersen sana kızartma yapayım dıyo kafamçokkarıştıbızımkı atlıyo tabıı he ya anne kızartma olsun verem edıyolareyvahedigeldismile benı bı kac kere bole oldu sınırlendım bagırdım valla nedemek ya dedım bugun lahana varsa lahana yenecek nıye ayrı tutuyon onu sevsede sevmesede bugun o yapılmıs yıyecek dedım ve yedırttım :lepi:kayın valıde -- yazık kızım sevdıgı yemegı yesın dıyoooo.--hayır dedım sen bole alıstmısın ama aynı seyı benden de ıstıyo nazına oynayamam dedım kadın fıtıl oldu bana tabı bende onadelikafadulden

haklısın seda 38

aslında bu yeni anneler bebeklerine cici bebe bisküiti sütün içine koyuyorlarya ben onda fıtık oluyorum bence cici bebe dahil kötü besin asla küçükken kızımın çantasına bisküiy i koymadım bunlar tembel işi ve de acip sağlıksız o reklamlarda yazanlara inanmayanlardanım çünkü başka yayınlarda okudum sağlıksız diye genelde kızıma küçükken çorba çeşitleri yapardım tabi bunun için hamarat birde bilgili olmak gerek
kaydirigubbakcemile5

dogru soluyosun canım bılgı ve hamaratlık :lepi:...ıns bende senın gıbı olurum cocugum olmadıgı ıcın henuz bebek bıskuvılerı dıkkatımı cekmıyo ama Allah bır gun nasıp ederse ıyıce arastırırım heralde.ama sunu bılıyorum kayınvalıdem gıbı bı anne olmam benım cocugum herseyı yemelı her yemekten zevk almalı...duzenlı beslenmeliii

benim eşimde çok çeşitli yemek ister.annesi öyle alıştırmış yemek yemeyi ve yapmayı sanat haline getirmiş bir kadın.eşim boğazına düşkündür.çeşitli olsunda ne olursa olsun.bende bu konuda çok zorlanıyorum çalıştığım için.eşin kahvaltı türü yemek istiyorsa yesin isterse her akşm yesin boşver hiç düşme üstüne.sende kafana göre takıl yapacağın yemeği kendine göre yap.tatmka isterse tatsın yesin istemese istediğini yesin.koskoca adam çocuk değilki oturtup yediresin.çokta takma kafana boşver güzelim..

dogru canımda aynı evın ıcınde de farklı yemekler yemek bi degısık gelıyor :sinifsinif:sankı ıkı yabancı aynıresturaranta gıtmısız gıbı akannehirsaol bacım tavsıyen ıcın bı cozum yole bulacam artık napalım yerimseniben

canım bole bı lıstede ben yapayım barı mscbur ya yıyecek klava:eyvahedigeldismile

sucuklu yumurta yapmak en fazla 5 dknı alır o yüzden kendine göre yemeğini yap onada işten gelmeden önce her gün sucuk yap işte bukadar sen farklı farklı yerken o sucuk yesin meralk etme bal yiyen baldan usanır bak o zamn senin tabağına ortak olurzemuszemus

yemek yeme alışkanlığı ve yemek seçme kesinlikle küçüklükde beslenmeden kaynaklanıyor..
her çocuk başlarda sebze,çorba gibi şeyler yemek istemez..köfte olsun,makarna olsun veya kahvaltılık
şeyler yemek ister anne tamamen buna müdahale etmezse çocuğa bunu alıştırmazsa
bu sorunlar ilerde de yaşanır...

bunu bilir bunu söylerim ben ve kerdeşlerim bu şekilde yetişdik yemek yeme alışkanlığı kazandırılarak
anneme minnettarım bu konuda bu yüzden hiç zorluk yaşamıyoruz..
sende üstüne çok gitme zamanla senden görerek oda alışır...

ay ınsallah sevdem ağzından bal damlıyo be gulum:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…