yemek yeme alışkanlığı ve yemek seçme kesinlikle küçüklükde beslenmeden kaynaklanıyor..
her çocuk başlarda sebze,çorba gibi şeyler yemek istemez..köfte olsun,makarna olsun veya kahvaltılık
şeyler yemek ister anne tamamen buna müdahale etmezse çocuğa bunu alıştırmazsa
bu sorunlar ilerde de yaşanır...
bunu bilir bunu söylerim ben ve kerdeşlerim bu şekilde yetişdik yemek yeme alışkanlığı kazandırılarak
anneme minnettarım bu konuda bu yüzden hiç zorluk yaşamıyoruz..
sende üstüne çok gitme zamanla senden görerek oda alışır...
ay ınsallah sevdem ağzından bal damlıyo be gulum:1hug:
bu saatten sora yemek zewkii pek deişmez heralde canımm.
sen kendine sebze yemekleri yapp onada kahwaltı türü hazırlaa. sonuçta küçük çocuk deilkii zorla yediresinn
delikafadulden Allah kolaylık versinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
erkek her yemeğ yemeli. eşi önüne zehir bile koysa
böyle adam var mıdır:uhm:
dogru soluyosun canım kucuk cocuk degılkı aslında benım ıcın kahvaltı daha kolay ama ıcıme sınmıyo ıste gulumm degısık degısık herseyden yesın ıstıyorum :1no2:
canım benım esımde zayıf yemıyo ıste zayıf zayıf gezıyoo ortadaguclubacismilenapcaz bız bunlarla bız sekreterlerin kaderımı nazlı erkek ne boshayallersmile senınkıde ayrı bı dert nasıl ınat nasıl ınat anlatamam o yemek bıtıyo tabakta ama bende oturdugum yerde bıtıyorum sınırden erıyomeyvahedigeldismile canım allah kolaylık versın sanada optummmzemuszemus
demek sende bendensin. Ama benim eşim gibi olamaz canım yaa..Benimki bir felaket. Ne yapıp yedireceğimi şaşırıyorum valla ya. Bir de kursu var akşamları iş çkışı üds ye girecek tekrar bende yanına koyuyorum kursa gitmeden yesin diye. Et yaparım felan yer yeme sorunu yok ama sonra kendi kendini yiyor aman kilo aldım birkaç gün sadece meyve yicem bilmem ne bende strese giriyorum.Bayramda felan istanbula aileme gitsek baştan pazarlıık yapar ye diye sırar etme diye.. yese bile gelince diyete başlar.. O kadar özeniyolar nasıl sofralar kuruyorlar azcık yiyo deli oluyorum. Kayınvalidemde aman yemesin kilo almasın diyorda beni düşünen yok. Eşim sen kendine ne istiyorsan yap diyor ama tek kişi de insan hiçbirşey yapmak istemiyor. Artık bende haftalık menü oluşturcam ne yaparasam yicek başka yolu yok. Az ye diyorum ama yesin yanii vitaminsiz kalcak sonra. Birde hızlı yiyior masada oturmayı hiç sevmiyor ee bende yavaş yiyorum o kalkınca bwn yiyrmiyorum tek başıma. İşte öyle ama eskisine oranla daha az takıyorum kendime de bakmam lazım dimi..
canım afedersin ama senin eşin sopa istiyor. bence sen onu bir güzel döv, 3 gün de aç bırak üstüne..
kayınvaliden zamanında çalışıyorum diye hazırdan beslemiş hep. öyle alışmış seninli de..benim annem de çalışıyordu. sebze yedircem diye , saatlerce ıspanaklar,ebegümeciler yıkardı. kahvaltılık en kolayı.. sebze yapmak zordur. sen sağlıklı olanı yapıyorsun. şimdi gençsiniz de.. 50 yaşından sonra ne yapacak beyfendi? o sucuklu yumurtalar ona göbek,yağ ve kolestrol olarak dönünce gene sıkıntısı sana değil mi?
koy önüne sebzeyi yesin.. sucuklu yumurta yemenın de zamanı var ama hergün börek,hamur işi,sucuk ne kadar zararlı ya..
bir de ben sinirleniyorum böyle durumlara çünkü ne mecburiyetin var çalısıp geliyosun yemek yapıyosun, burun kıvırıyor. iyi sabırlısın valla.. melek gibisin. ben olsam kafasını çoktan sokmuştum tencereye..
kibar olsunlar biraz, Allah razı olsun demeyi bilsinler..
bence de..
hem ne kadar ayıp, önüne koyulana burun kıvırmak, heleki kavga çıkarmak..
öyle erkekler var cnm hem merak etme.. ben sürüyle tanıyorum. bir kere görgü meselesi bu. ben de ister annem olsun ister bir başkası önüme zehir koysa burun kıvırmam.(sevmedğim bir sürü yemek olmasına rağmen) güle oynaya yerim. kimse kimseyi beslemeya mecbur değil. Allah razı olsun demeyi öğretmek lazım bu erkeklere..
tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır hesabı bence sen muhabbetinizin doruk noktasında olduğu bir gün al karşına güzel güzel konuş..hayatım bak sürekli bu şekilde beslenmen içime sinmiyor, ben senin sağlığını düşünüyorum, yoksa kahvaltı hazırlamak daha kolay benim de işime gelirdi de.. azıcıkyağla, bu kadın beni düşünüyor der belki-pamuk helva kıvamına gelir belki adam iyi niyetini sezerse:))
hiç uğraşma bence alış değişmiyorlar.
benimki de öyle
peynir, zeytin, pilav, brokoli,prasa,brüksel lahanasi,kelem, yoğurt, ayran,unlu beyaz çorbalar... aklına ne gelirse yemezz yediremedim
ooff offff ben cok takıyorum sen ıyı barı bıraz alısmısın esının huyuna boshayallersmile bıde ole demelerı yokmu sen kendıne ne ıstıyosan yap nedemek ya evlılık bumudur aynı sofrada ayrı yemek:sinifsinif: valla dır dır edıyom yedırıyom bakalım ne olacak bole tabı canım kendıne bak dıkkat et sen bıze lazımsınolumunekankayizsmile
canım bu arada alakasız birşey sorcam. İsmin Seda mı? Benim ki Seda da.. Aslında alışamıyorum eşimin bu durumuna ama napıyım eskiye oranla daha sakin olmaya çalışıyorum. Şöyle yiyen bir koca olsa ne güzel mutfağa gircen yapcan yemekleri iştahla koyacaksın önüne beraber yiyeceksin ağız tadıyla. Hep öyle diyorlar dimi kendine yap ama nsan tek kendine birşey yapmak istemiyor işte. Ayrı ayrı da olmuyor valla napalım oldukları gibi kabul edicez başka yolu yok. Elalemin kocaları karım yemek yapmıyor diye şikayet eder biz yapıyoruz kocalarımız yemiyor işe bak yaa.. Teşekkürler hayatım sende lazımsın sende boşver canın ne istiyorsa yap ister yesin ister yemesim amaan kaç kere gelcez dünyaya sanki... opuyorumnanaktan
hemde kırılmazından bi sopaklava:aslında iyi bi eş ama bu yemek konusunda acaıp valla....
canım benım cok saol guzel dusuncelerın ıcın a.s. valla sabır sabırda bı yere kadar gulum bakalımne olacak bole benımde cıldırdıgım anlar oluyo onu kırdıgım zamanlar olmuyo degıl :1closedeyes:
guzum ınan kı ben bazı kadınlar gıbı yemegı onune koyup ye kalk dıyıp susan bı kadın degılım kı cıvıl cıvılım eve ılk geldıgı andan ıtıbaren guzel sozler dokulur dılımden yemek konusunda da oleyım yada ole oldumu sanıyorum:kedi: ama yınede senın soledıklerını dıkkate alacam guzum cook tsk ederım :1hug:
iyi niyetimi sezsin artık Allahım ne olur (hem insan kocasının kotulugunu ıster mılmaz:)
Aman ne güzelalkisalkisalkis..ne dert ediyorsun ki..sırnaşık şey
Koy kahvaltıyı önüne,kendine de yemek yap.cokacimcoook.olsun bitsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?