hep yemek seçiyor

evet canım kesinlikle katılıyorum taa cocukluga dayanıyo bu sorunlarsenağlama bılmıyom artık napacaksam zamana bırakıyım dıyorum dedıgın gıbı ustune fazla gıtmmemek gerek ınatlasıyo ıyıce guclubacismilesaol canım opuyorum senı vee tebrık edıyorum annenıopuyorumnanaktan

bu saatten sora yemek zewkii pek deişmez heralde canımm.
sen kendine sebze yemekleri yapp onada kahwaltı türü hazırlaa. sonuçta küçük çocuk deilkii zorla yediresinn

bu saatten sora yemek zewkii pek deişmez heralde canımm.
sen kendine sebze yemekleri yapp onada kahwaltı türü hazırlaa. sonuçta küçük çocuk deilkii zorla yediresinn

dogru soluyosun canım kucuk cocuk degılkı aslında benım ıcın kahvaltı daha kolay ama ıcıme sınmıyo ıste gulumm degısık degısık herseyden yesın ıstıyorum :1no2:

tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır hesabı bence sen muhabbetinizin doruk noktasında olduğu bir gün al karşına güzel güzel konuş..hayatım bak sürekli bu şekilde beslenmen içime sinmiyor, ben senin sağlığını düşünüyorum, yoksa kahvaltı hazırlamak daha kolay benim de işime gelirdi de.. azıcıkyağla, bu kadın beni düşünüyor der belki-pamuk helva kıvamına gelir belki adam iyi niyetini sezerse:))

delikafadulden Allah kolaylık versinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

erkek her yemeğ yemeli. eşi önüne zehir bile koysa

böyle adam var mıdır:uhm:

bence de..

hem ne kadar ayıp, önüne koyulana burun kıvırmak, heleki kavga çıkarmak..

öyle erkekler var cnm hem merak etme.. ben sürüyle tanıyorum. bir kere görgü meselesi bu. ben de ister annem olsun ister bir başkası önüme zehir koysa burun kıvırmam.(sevmedğim bir sürü yemek olmasına rağmen) güle oynaya yerim. kimse kimseyi beslemeya mecbur değil. Allah razı olsun demeyi öğretmek lazım bu erkeklere..

hiç uğraşma bence alış değişmiyorlar.
benimki de öyle
peynir, zeytin, pilav, brokoli,prasa,brüksel lahanasi,kelem, yoğurt, ayran,unlu beyaz çorbalar... aklına ne gelirse yemezz yediremedim

dogru soluyosun canım kucuk cocuk degılkı aslında benım ıcın kahvaltı daha kolay ama ıcıme sınmıyo ıste gulumm degısık degısık herseyden yesın ıstıyorum :1no2:

canım afedersin ama senin eşin sopa istiyor. bence sen onu bir güzel döv, 3 gün de aç bırak üstüne..
kayınvaliden zamanında çalışıyorum diye hazırdan beslemiş hep. öyle alışmış seninli de..benim annem de çalışıyordu. sebze yedircem diye , saatlerce ıspanaklar,ebegümeciler yıkardı. kahvaltılık en kolayı.. sebze yapmak zordur. sen sağlıklı olanı yapıyorsun. şimdi gençsiniz de.. 50 yaşından sonra ne yapacak beyfendi? o sucuklu yumurtalar ona göbek,yağ ve kolestrol olarak dönünce gene sıkıntısı sana değil mi?
koy önüne sebzeyi yesin.. sucuklu yumurta yemenın de zamanı var ama hergün börek,hamur işi,sucuk ne kadar zararlı ya..

bir de ben sinirleniyorum böyle durumlara çünkü ne mecburiyetin var çalısıp geliyosun yemek yapıyosun, burun kıvırıyor. iyi sabırlısın valla.. melek gibisin. ben olsam kafasını çoktan sokmuştum tencereye..
kibar olsunlar biraz, Allah razı olsun demeyi bilsinler..

demek sende bendensin. Ama benim eşim gibi olamaz canım yaa..Benimki bir felaket. Ne yapıp yedireceğimi şaşırıyorum valla ya. Bir de kursu var akşamları iş çkışı üds ye girecek tekrar bende yanına koyuyorum kursa gitmeden yesin diye. Et yaparım felan yer yeme sorunu yok ama sonra kendi kendini yiyor aman kilo aldım birkaç gün sadece meyve yicem bilmem ne bende strese giriyorum.Bayramda felan istanbula aileme gitsek baştan pazarlıık yapar ye diye sırar etme diye.. yese bile gelince diyete başlar.. O kadar özeniyolar nasıl sofralar kuruyorlar azcık yiyo deli oluyorum. Kayınvalidemde aman yemesin kilo almasın diyorda beni düşünen yok. Eşim sen kendine ne istiyorsan yap diyor ama tek kişi de insan hiçbirşey yapmak istemiyor. Artık bende haftalık menü oluşturcam ne yaparasam yicek başka yolu yok. Az ye diyorum ama yesin yanii vitaminsiz kalcak sonra. Birde hızlı yiyior masada oturmayı hiç sevmiyor ee bende yavaş yiyorum o kalkınca bwn yiyrmiyorum tek başıma. ışte öyle ama eskisine oranla daha az takıyorum kendime de bakmam lazım dimi..

ooff offff ben cok takıyorum sen ıyı barı bıraz alısmısın esının huyuna boshayallersmile bıde ole demelerı yokmu sen kendıne ne ıstıyosan yap nedemek ya evlılık bumudur aynı sofrada ayrı yemek:sinifsinif: valla dır dır edıyom yedırıyom bakalım ne olacak bole tabı canım kendıne bak dıkkat et sen bıze lazımsınolumunekankayizsmile

hemde kırılmazından bi sopa klava:aslında iyi bi eş ama bu yemek konusunda acaıp valla....
canım benım cok saol guzel dusuncelerın ıcın a.s. valla sabır sabırda bı yere kadar gulum bakalımne olacak bole benımde cıldırdıgım anlar oluyo onu kırdıgım zamanlar olmuyo degıl :1closedeyes:

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

guzum ınan kı ben bazı kadınlar gıbı yemegı onune koyup ye kalk dıyıp susan bı kadın degılım kı cıvıl cıvılım eve ılk geldıgı andan ıtıbaren guzel sozler dokulur dılımden yemek konusunda da oleyım yada ole oldumu sanıyorum:kedi: ama yınede senın soledıklerını dıkkate alacam guzum cook tsk ederım :1hug:

iyi niyetimi sezsin artık Allahım ne olur (hem insan kocasının kotulugunu ıster mılmaz:)

hiç uğraşma bence alış değişmiyorlar.
benimki de öyle
peynir, zeytin, pilav, brokoli,prasa,brüksel lahanasi,kelem, yoğurt, ayran,unlu beyaz çorbalar... aklına ne gelirse yemezz yediremedim

ama üzülüyosun demi :gitme:
yemezlerse yemesınler demek gerek bılıyorum ama olmuyo yesede surat bes karıs:mymeka:
a.s.öptum canım kendıne ıyı bag

canım bu arada alakasız birşey sorcam. ısmin Seda mı? Benim ki Seda da.. Aslında alışamıyorum eşimin bu durumuna ama napıyım eskiye oranla daha sakin olmaya çalışıyorum. Şöyle yiyen bir koca olsa ne güzel mutfağa gircen yapcan yemekleri iştahla koyacaksın önüne beraber yiyeceksin ağız tadıyla. Hep öyle diyorlar dimi kendine yap ama nsan tek kendine birşey yapmak istemiyor işte. Ayrı ayrı da olmuyor valla napalım oldukları gibi kabul edicez başka yolu yok. Elalemin kocaları karım yemek yapmıyor diye şikayet eder biz yapıyoruz kocalarımız yemiyor işe bak yaa.. Teşekkürler hayatım sende lazımsın sende boşver canın ne istiyorsa yap ister yesin ister yemesim amaan kaç kere gelcez dünyaya sanki... opuyorumnanaktan

evet canım ya seda adasım benım kader aynı ısımlerde aynı ınamıyomya kaydirigubbakcemile3
gercekten bazı hanımlar var hıc yemek yapmıyo esleı gıkk demıyo daha da kadın uste cıkıyo he valla yemezse yemesın ben ustune dustukce sımardı o valla mafoldumben

burda bole konustuguma bagma sızın yanınızda havaya gırıyom evde yıne aynı sedayım ye askım ama ne olur ya valla cok guzel olmus bı tadına bag bari falan dıyom nazlanıp duruyo off offff bı gun hakkaten ıyı sopa yıyecek benden klava::icecream:

ah cnm, sen hem aile kavramının bilincindesin hem de eşinin de senin gibi sağlıklı beslenmesini istiyorsun.. çok da haklısın. çocuk gibi bu erkekler..
çok inatçıysa fizik olayına değin. azıcık göbeği falan varsa kırıcı olmadan bahset. belki böylece sebze yemeye başlar.. hem yarın çocuk sahibi olcaz, her konuda oldugu gibi beslenme konusunda da onlara model olcaz,yemek düzenimiz otursun,sağlıklı beslnmeyi öğrenelim ki yarın onlar da bizden görsün,doğru düzgün beslensinlr de.. yalan da değil hani.baba sucuk yerken çocuga asla ıspanak yediremezsin. bu sefer derdin birken 2 olur.
eşinin zaaflarını,zayıf noktalarını bizden iyi sen bilirsin. neyse zayıf noktası ordan gir. kilo ise kilo,çocuk ise çocuk,sağlık konusunda evhamlı ise ordan gir,kolestrol falan filan.. vs

tabi ya..bak hayatım şimdi genciz ama bu işin yaşlılığıda var..allah korusun 50 yaşından sonra kolestrol tansiyon kilo vs..sorunlarıyla uğraşmayalım şimdiden önlemimizi alaım de..sesinde az dokunaklı olsun..hatta küçük emrah bakışı at:)):lepi:
hatta atasözleriyle süsle 'yazın yediğin hurmalar,kışın ...tırmalar 'hesabıııı :))

Son düzenleme:
Benim eşim canım patlıcandan başka hiçbir sebzeyi yemiyordu evlendiğimiz de ne sebze nede bakliyat şuanda 3,5 yıllık evliyim çocuk gibi hep onun sevdiği şekilde yaptım yemekleri
(etli) şuan ne koyarsam sofraya onu yiyor. Bağışıklık sistemi çok zayıftı şuan kolay kolay hasta olmuyor Allaha şüküropuyorumnanaktanhihoyyytcokacimcoook

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…