Hepatit b taşıyıcısı olmak ve evlilik..

Ben de hepatit b taşıyıcısıyım sonradan söyledim eşime evlenmeden ama tuhaf karşılayabilir hemen söylerseniz insanlar ön yargılı olabiliyor o yüzden çevremde kimseye söylemedim bu durumu
Eşiniz nasıl karşıladı bu durumu?tereddüt edip kararsızlığa düştü mü hiç?ilk ne zaman söylediniz nişan falan olduktan sonra mı?

Nişan olmadan söyledim önce hastayım diye düşünüp üzüldü ama birşey olmadığını görünce zamanla alıştı

Nişan olmadan söyledim önce hastayım diye düşünüp üzüldü ama birşey olmadığını görünce zamanla alıştı
Söyleme aşamasını düşündükce gerçekten çok sıkıntılı ve zor bir durum..hele de internetten girip araştırma yaparsa daha vahim...hepatit b yazınca direk ne zaman öldürür yada siroz çıkıo..bilmiyorum ben ne yapacağım bakalım..

Söyleme aşamasını düşündükce gerçekten çok sıkıntılı ve zor bir durum..hele de internetten girip araştırma yaparsa daha vahim...hepatit b yazınca direk ne zaman öldürür yada siroz çıkıo..bilmiyorum ben ne yapacağım bakalım..
internet çok kötü zaten hemen öldürüyor şükür kontrollerimizi olduktan sonra eğer ilaç kullanmaya gerek olur ihmal etmezsek birşey olmuyor ama bilmeyen insanlar garip karşılıyor ben asla kimseye söylemedim inşallah sizinki de normal karşılar ben evlenmeden önce başka erkek arkadaşıma da söylemiştim o çok normal karşılamıştı başka sebepten ayrılmıştık onla

internet çok kötü zaten hemen öldürüyor şükür kontrollerimizi olduktan sonra eğer ilaç kullanmaya gerek olur ihmal etmezsek birşey olmuyor ama bilmeyen insanlar garip karşılıyor ben asla kimseye söylemedim inşallah sizinki de normal karşılar ben evlenmeden önce başka erkek arkadaşıma da söylemiştim o çok normal karşılamıştı başka sebepten ayrılmıştık onla
Aynen öyle..şükür ben ilaç kullanmıyorum..ama dediğin gibi bilmeyenler garip karşılayabiliyor..inşallah benim tanıştığım ve evleneceğim insan da nırmal karşılar...desteğiniz için saolun🌺

Aynen öyle..şükür ben ilaç kullanmıyorum..ama dediğin gibi bilmeyenler garip karşılayabiliyor..inşallah benim tanıştığım ve evleneceğim insan da nırmal karşılar...desteğiniz için saolun🌺
inşaallah stresiniz geçmiştir ben de çok yaşadım anlıyorum sizi

inşaallah stresiniz geçmiştir ben de çok yaşadım anlıyorum sizi
Biraz olsun rahatladım ama Evleneceğim kişiye söylemeden geçmeyecek bu stres..nasıl bir tepki alacağımı görür ancak öyle rahatlarım iyi yada kötü artık:))ama belirsizlik çok kötü ne nasıl olacak diye...bakalım artık hakkımızda hayırlısı..

Merhaba,bir önceki açtığım konuda da biraz bahsettim ama aranızda hepatit b taşıyıcısı olan varsa yardımlaşmak ve destek almak istiyorum.Ben 2 yıl önce tesadüf yapılan kan testimde hepatit b taşıyıcısı olduğumu öğrendim ve öğrendiğim günden beri bunalımdayım.toplumda hepatit b taşıyıcısı olanların dışlandığı bir sürü yazı okudum.bekarım eğer ilerde evlilik olursa nasıl söylerim ne tepki alırım bilmiyorum.Ben ilkokulda kulağımı deldirme işleminden sonra sarılık geçirdim.fakat iyileştim geçti bitti sanıyordum.belki bu konudaki cahilliğimden hiç üstüne düşüp de hepatit b yi araştırmadım.meğersem taşıyıcı olarak kalmışım haberim yok.evlenirken bazıları karşı tarafı aşşağılayarak terk ediyormuş böyle yazılar okudum ve moralim çok bızuldu inanın.bu sebepten 2 yıldır depresyon ve takıntı tedavisi görüyorum..hepatit b taşıyıcısı yada yakını olanlar bu durumla nasıl başettiniz,evli olanlar evlenirken sorun yaşadınız mı yardımlarınızı bekliyorum..
evliyim eşimde hepatit b ve c var.aşılarını oldu kontrollerini düzenli yapıyor.doktor b nin sıkıntı olmadığını ama c nin de dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.problem yok .rahat hisset kendini bu dışlanacak bir şey değil.konu hakkında cahil kalanlar anca aşağılar yaşayan biri olarak söylüyorum .üzme tatlı canını sorun yok

evliyim eşimde hepatit b ve c var.aşılarını oldu kontrollerini düzenli yapıyor.doktor b nin sıkıntı olmadığını ama c nin de dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.problem yok .rahat hisset kendini bu dışlanacak bir şey değil.konu hakkında cahil kalanlar anca aşağılar yaşayan biri olarak söylüyorum .üzme tatlı canını sorun yok
Teşekkürler..siz aşılısınız sanırım eşinizden bulaşmaması için..hepatit c için de vücuttan tümüyle silen ilaçlar çıktı..çok pahalı ilaçlar fakat devlet çoğu hastada ödeme yapıyor diye biliyorum hepatit c ilacını..bir sorun bence doktora..hepatit b içinde tümüyle silen ilaçlar çıkacakmış fakat birileri 3 yıla kadar diyor,bazı doktorlar 10 yıla kadar diyor...umarım en kısa zamanda çıkar ve herkes kurtulur..

Bence hepatit tasiyicisi oldugunuz icin takinti tedavisi görmüyorsunuz. Takinti hastaliginiz oldugu icin hepatiti bu kadar problem etmişsiniz

Bence hepatit tasiyicisi oldugunuz icin takinti tedavisi görmüyorsunuz. Takinti hastaliginiz oldugu icin hepatiti bu kadar problem etmişsiniz
Belki de dediğiniz gibi çok hassas ve takıntılı olduğum için hepatit b yi bu kadar taktım..taktıkca daha kötü oldu keşke bu kadar atıp tutmasaydım ama elimde değil işte yapım böyle..
İnternette kötü yorumları okudukca takıntım daha da çok arttı malesef..

Bwnim annem de hepatit b tasiyicisi bu hastalık tasiyiciysaniz size zarar vermiyor. Biz kardeşimle birlikte kucukken asi vurulduk bizde de sikinti yok babam zaten bu hastalığı annemden cinsel yolla almis ve yenmis esiniz icin de sikinti yok yani. Tecrubryle sabit:KK28:

Bwnim annem de hepatit b tasiyicisi bu hastalık tasiyiciysaniz size zarar vermiyor. Biz kardeşimle birlikte kucukken asi vurulduk bizde de sikinti yok babam zaten bu hastalığı annemden cinsel yolla almis ve yenmis esiniz icin de sikinti yok yani. Tecrubryle sabit:KK28:
Eşim olacak insana geçmemesi için aşılanması gerekiyor işte..ben de bunu kafama çok taktım nasıl söylerim ne tepki alırım diye..

EŞim hepatit b taşıyıcı evlenmeden söylemişti zaten. Hepatit b olağan bşrley yani hıv, hepatit c gibi birşey değil. 3-4 doz iğne vurulmuştum bende antikor oluşması için. Yani cahil bilmeyen insan aşağılar. Kendi adınıza düzenli olarak karaciğer enzimlerinize baktırın. Yetişkinlerleyken sadece dikkat edin( çünkü bizim zamanımızda bebeklikte hepatit b aşısı yoktu o sebepten tükürükle geçebilir) çocuklar için sorun yok çünkü onlar doğunca ve ilerleyen aylarda aşısıno oluyor. Bulaşıcı değil yani. Depresyona girmenizi gerektiren bir durum yok. Yani kendinizi üzmenize değmez. Şu an da tedavisi var ama pahalı diye biliyorum. O sebepten günlük sabahları aç karnına saf arı sütü tüketin. Faydasınızı göreceksinizdir iyi günler ☺
Hepatit b olağan bir şey değil havadan sudan filan bulaşmaz ya cinsel yolla bulaşır ya da kanla. Hepatit c ve hivle aynı tarzda bir virüs hiçbir farkları yok :D eşiniz sizi kandırmış olmasın

Back
X