• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hepimizin bir derdi var

ozerece

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2013
36
0
0
Ankara
Arkadaslar merhaba ben yeni üye oldum.benim derdim şu. Eşim(43) ilk evliligimden olan oglumu(12) babasinda kalmasina ragmen birkac gunlugune dahi olsa görmeye tahammül edemiyor.nedeni eşimin çok titiz düzenli otoriter olup oğlumun çok rahat soz dinlemez yaramaz oluşu. Ben ikisini de anliyorum. Ikisi de kendince hakli ama bana göre bu durumda anlayışlı olmasi gereken taraf eşim olmali çünkü o bir yetiskin ve birkaç günlüğüne gelen ogluma ne olursa olsun sabir göstermeli. En azindan benim hatirim için.üstelik oğlum tam ergen yaşinda.hep arada kalıyorum dayanamiyorum artik.daha yazacaklarim var ama konumla alakadar olan olursa devam etmek istiyorum şimdiden fikirleriniz için teşekkürler.

peki konuştuğunuzda ne diyor hemde eğitimciymiş

sonuçta siz evlenirken bu çocuk vardı haberdardı , şimdi şikayetlenmesi

ayrıca ergenlik dönemindeki bu çocuğa bu hissettirmesi çok acımasızca

anlayışlı olması gereken eşiniz tabiki sonuçta o bir yetişkin ve çocuğunuzu bilerek evlenmiş sizinle bunun aynısını benim halamda yaşamıştı eşi o benimde çocuğum tabiki gelsin kalsın diyerek evlenmeye ikna etti sonrada bırakın 2-3 günü 1 gün bile evine gelmesine izin vermedi

Yaptığınız açıklamayi eşinize de yapmalısınız.. Eğer yaptıysanız ne diyor?
Sanırım aynı durumda olsam çocuğumu ne pahasına olursa olsun getirirdim evime..

Eşiniz sizin bir evladınız olduğunu bilerek evlendi sizinle , arada sizinle de vakit geçireceğini baştan kabullenmiş demekktir.
İnsan misafirinin çocuklarına katlanıyor, kaldı ki bu sizin evladınız, sizden bir parça.
Onun titizliği bir anneyi evladından ayırmak için geçeri bir sebep mi.
Üstelik bluğ çağında bir evlat, üvey babanın istememesi onu dahada hırçınlaştıracaktır.
Annesiyle ilişkisi bundan sonraki dönemde duygusal açıdan onun için önamli olacak.
Bu bir dönem , büyüyecek va zaten kandi dünyası olacak bunu beraber aşmanız lazım.
Bu sadece bencillik.
Asla kabullenmeyin bu durumu ve eşiizi buna anlayışla yaklaşması için ikna edin.
İki gün görmezden gelsin , gerekiyorsa dışarda daha fazla vakit geçirsin.
Herşeyden geçilir de evlat dedin mi akan sular durur.

Allah yardımcınız olsun.Dengeyi kurmak,arayı bulmak size düşüyor.Ama eşiniz de büyük olarak anlayış göstermeli.
Belki her seferinde iki tarafa önhazırlık konuşması,tembihler yapmakta fayda var.
Evde oğlunuza ait bir oda var mı ? Belki bu bir nebze çözüm olabilir.
Evdeyken odasında,ev dışında da anne oğul başbaşa zaman geçirirsiniz.
Eşinize,oğlunuzla beraber olmanızın ne kadar önemli ve vazgeçilmez olduğunu hissettirin.

arkadaşım siz bu adamın böyle olduğunu baştan bılmıyormuydunuz yanı yenı bı evlilik yaparken bırazda çocuğuma nasıl davranır dıye düşünmedınızmı
tamam çouğunuzun bı babası var bu adamdan babalık beklenmez ama en azından bı abı gibi yaklaşması lazım bunu barı göz önude bulundursaydınız sorunlar çocuğunuzun buyumesiyle dahada buyuyecek gibi geliyor

düşünsenıze titizlik yüzünden çıkan sorunlar bıle nekadar can sıkıcı

çocuğunuzun olduğunu bilerek evlendiğine göre o bikaç gün dişini sıkıcak otoriter biri olabilir ama bi çocuk onun otoriterliğinden ne kadar anlayabilir heleki ergenlik döneminde bu şekilde eşinizede anlatmayı denediniz mi kesinlikle eşinizin anlayışlı davranması lazım sizi seviosa en azından bu yüzden o bikaç gün sabretmeli

Ya çocuğunuz babasıyla değil, sizinle kalsaydı.

O zaman oğlunuza ya lafla eziyet edecek yada sizinle evlenmeyecekti.

Böyle bir adamla hayat arkadaşı olmak :50::50::50:

Simdi tekrar girdim foruma.Hepinize teşekkür ederim değerli yorumlariniz için. Ben de hepinize katiliyorum ancak hanginize cevap verecegimi bilemedigimden konuyu biraz daha acmanin yerinde olacagini düşündüm.devam edecegim hemen..

Hih geldim.oncelikle ben de 38 yasindayim ve ortak 4 yasinda bir kizimiz ve onun da ilk eşinden 14 yasinda bir kizi daha var.bu arada eşim egitimci degil yanlis anlamissin arkadaşım.esnaf.

Esim de ben de diğer çocuklarımızın varligindan haberdar evlendik tabii ki.ama onun bu denli olabilecegini kestiremedim.onceleri seviyordu belki hala seviyor ama ona dayanamıyor yetisme tarzi biraz da . Çünkü kendisi cok baski ile büyümüş kendi kizi da çok hanimefendi olunca zannediyor ki herkes öyle olur.

Bunu defalarca konuştum yeri geldi kavgalar ettik ama anlamiyor. Her çocuk ayni olmaz benimki biraz asi diyorum ama nafile.gozune soyle bi bakman bile yeterli olmali diyor. çocuk anna baba ne diyorsa aninda yapmali diyor cildiracagim anlatamiyorum

Bu arada 5 yillik evliyiz.simdiye kadar oglumla ilgili çok ama çok kavga ettik ama bunu yapmamisti! Gecenlerde bir olay sonrasi artik bu eve ben varken gelmesin ben seyahate gittiğimde gelsin dedi kahroldum.ustelik olay benimle oglum arasinda biseydi.dedigine göre"ki inanamiyorum buna" oğlumun beni uzmesine dayanamiyormus.bunu hep söylüyor ama ben de evet beni oğlum üzüyor ama senin de kötü üslupla ogluma bağırıp kizman bir kez daha üzüyor beni diyorum.o zaman delleniyor ki ben senin için bunlari yapiyorum sen oğlunu kayiriyorsun bundan sonra karismayacagim seni nasil uzerse uzsun o zaman diyo.yeri geliyo oglum beni uzerse üzsun yeterki sen karismaaa diye haykiriyorum ama nafile an geliyo yine herseye karisiyo.aslinda elinde değil onu da anliyorum . Çünkü her sözünü dinleyen kızına bile yeri geliyo haksiz yere bagirip çağırıyor.ama sunu farkettim ortak kizimiza pek otorite kuramiyor.ina karşı aşırı zaafı var

Bu arada benim onun kızıyla aram mi nasıl. Haarika.beni babasindan daha yakin hisseder kendine.ve seni gercek annem kadar seviyorum annecim der ve ben de onu cok seviyorum

Eşinizin hiçbir haklı tarafı olduğunu düşünmüyorum.

Ortak kızınız 4 yaşında olduğuna göre oğlunuz 6-7 yaşlarındayken evlenmişsiniz.

Boşanma halinde o yaşta bir çocuğun herzaman annesinde kalması uygun görülür, çünkü onlar daha anneye muhtaçlardır.

Haftada 1-2 gün görmekle anne özlemi gitmez çocuğun.

O yüzden oğlunuzun Asi, dağınık veya şımarık olmasının suçlusu o değil ,içinde bulunduğu şartlar ve yetiştirilme ortamı.

Üstelik daha ergenliğin zor dönemlerinde bile sayılmazsınız, 2 yıl içinde çok daha büyük problemler yaşamanız olası.

Oğlunuzun yanlış işler yapmaması veya onu kaybetmemek için onunla daha fazla vakit geçirmenizi ve beraber bir terapiste gitmenizi öneririm.

Eşinizin tavrının kabul görür tarafı yok.Eğer sizi seviyorsa oğlunuza tahammül etmeyi bırakın, onunla sevinip, onunla üzülmesi gerektiğini düşünüyorum.

Ben çocuklarımın babasını bile oğlumu birgün çok üzdü diye boşamaya kalkmış bir kadın olarak bu konuda size yol gösteremeyeceğim, zira benim hayatımda en önemli şey çocuklarımdır.

Kusura bakma ama eşinin hiç bir haklı tarafı yok. Eşine sana da hak veriyorum dersen oğlundan daha da uzaklaştırırsın. Çocuklu bir kadınla evlendiyse çocuğuyla iyi anlaşmak zorunda. Çocuklar robot gibi her zaman iyi uslu, her söyleneni yapmak zorunda değil, asi oldukları çok yaramaz oldukları dönemlerde olur. Yetişkinlerinde bunun bilincinde olması gerekir. Bence sende bu konuda ağırlığını koymalısın. Evlat her şeyden, herkesten önce gelir...

Hepinizin yorumlarina yürekten katiliyorum ama dünyanın kavgasini ettim bu konuyla ilgili adam değişmiyor değişmiyor. .

Back
X