Hepimizin hayati bir roman gibi!!

senin kadar güçlü değilim elfida...
daha o kadar olamadım...
bu da benden günün itirafı olsun...

güclüsün gülüm sadece bunu anlayacak bir durum yasamadin daha....insan kendi kendinin gücüne sasiriyor inanki

Rabbim tez zamanda sanada nasip etsin canim....dedim ya...belki bugün belkide yarin sen yeterki umudugunu kaybetme....:teselli:

Hayat senin hayatin oldugu icin sana siradan gelir ama bana veya ona buna öyle gelmez..

Enteresan olan nedir biliyormusun cinsim? Baskalarinin hayati bana hep daha heyecanli...daha dolu...daha eglenceli gibi gelirdi eskiden....

Ne güzel ya...neler neler yasiyor insanlar...degisik ortamlar...farkli ülkeler...bir sürü insanlar taniyorlar derdim....sonra sonra o hayatlarini cok eglenceli ve karizmatik buldugum insanlarinda aslinda yasadiklarinin onlara göre cok siradan ve banal oldugnu ögrenince ...heee dedim...demekki insanoglu sadece kendi yasadigni siradan saniyorCADIARZU

Benim yaslarimda bir kizi olan eski bayan patronum hep kizindan konusurdu...Kanadada okudu suraya gitti sunu yapti..belki kanadaya yerlesecek...vs. vs....ne mutlu kiziniza ne kadar renkli bir hayati var demistim....
Kadin bana söyle bir bakti...senin bu zamana kadar yasadiklarin onun hayatindan cok daha renkli aslinda dedi...Neden dedim? Sen bir aile kurdun..cocuklarin var...oturmus bir düzenin var...isinde mesleginde sabitsin...benim kizim daha bunun baslangicinda bile degil...

hayatı herkesın bır roman bır fılmden ibaret olabılır ama canım arkadasımın bana söyledıgı tek cümle konuyu özetler sanırım,

çedene arkası yarın gibisin..

her akşam senden haber almadan meraktan heyecandan uyuyamıyorm..:1shok:

kii ben dışarıdan bakıldıgında silik bile görunen bır hayatın içindeyim..

anlatsam kimsecikler inanmaz sonuçlarına.. ama ben hala burdayım..

mütevazi,ağır,hanım hanımcık olarak..

hayatım içimde kopan fırtınalar değil,hayatın gerçeği..

yaşananlar..

ben o içimde kopan fırtınaları çoktan görmezden gelmeye alıştım bile..

ama hayata hala alışamadım..

sürprizlerine,getireceklerine ve acımasızlığına

neresinden tutarsam tutayım düştüğüm bir hayat benimkisi..
psikolojik sorunlar,panik ataklar,sosyal fobiler..
düşüp düşüp doğrulduğum..
gözyaşlarımı elimin tersiyle silip oyuna devam ettiğim bir oyun ...
bir roman yazsam bestseller falan olur sanırım :)
hep düştüğümde yaraladığımda "hayat yeniden başlar" derim ve devam ederim gülümsemeye ..
hayat adil değilmi diye düşünüyorum bazen ama sonra af diliyorum Rabbimden..
Allah sevdiği kuluna verirmiş dert...
ben her "Rabbim" dediğimde biliyorum "buyur kulum" diyor bu bana yetiyor..

Kim alismiyorki güzelim...artik siradan bile geliyor insana....umarim hayat sana her zaman güler yüz ile bakar...:1hug:

Hayir dedigmiz ser....ser dedigmiz hayir belkide...Rabbimizden gayri kimse bilemezki...

Bazen insan birseyden cok korkar...aman allahim ne olur basima gelmesin der...lakin basina geldigi vakit korktuguna degmedigni anlarsin....

Gözyaslarini sil...her ne olursa olsun birazda bu romanin devami senin elinde....ilgin icin tsk. ederim ...:1hug:

sahiden de öyle.. her birimizin yaşamı kendine has ..
ve ne hikmettir ki, duyduğumuzda imkânsız yaşanamıyacak gelenler
başımıza geldiğinde bir bir boyun eğiyoruz itaat edercesine..
tuhaf..
kimi sandalı ile okyanuslar da kürek çekiyor,
kimi çetin fırtınalara göğüs geriyor,,geremiyor..
bazımız ılıman iklimler de sessizliğini yaşıyor..
çok tuhaf.. suskun gibi..
sessiz..sakin..issiz..pussuz..
içten içe kendi halinde..
yaşamamaktansa, yaşamak yine de ..

Yasamamaktansa, yasamak yine de.....bu cok dogru iste akasyacim....a.s

Her ne olursa olsun elimizde olan ve bize sunulanla bir sekilde mutlu olabilmek...galiba isin en zoruda bu...basarabilene ne mutlu...

evet hayattımız birr roman, bizde onların baş kahramanları oluyoruz maalesef.
bazen bunalıp bu kahramanlıkğı bırakmak istediğim oluyor, 2. 3. karakterler bazen beni aşınca bu romanın bana ait olmadığını düşünüyorum. olmasında zaten istemiyorum,ben hayatımda sadece mutlulukları seviyorum acılara tahammülü edemiyorum.
güzel olan ne varsa benim, kötü olanı kabul edemiyorum

Kötü olani kabul etmiceksin zaten....yasadigin olumsuzluklardan bir ders cikaracak yada elinde oldugu kadar degistirmeye caliscaksin....degistiremeyeceklerin varsa onlarda alismaya calisacaksin....a.s

Herkes hep mutlu olmaya ister tabiki ama öyle bir lüksümüz yok be güzelim...

Her ne olursa olsun,yanlışlarımla,doğrularımla,
sevçlerimle,üzüntülerimle, benim hayatım yaşadığım yaşayacak olduğum
sonuçlarına bazen katlandığım,
bazen avaz avaz bağarıp kılpayı sonuçlarını değiştirdiğim
başkaldırdığım,ezilmezliğim bazende boyun eğişlerim
susuşlarım,aslında herşeyin farkındayken hiçbirşey bilmeyişlerim
bazen insan seçemez hayatındakileri,
onlar zaten cardırlar ve olucaklardır birşekilde
iştee o an keşkee deyişlerim kötü tecrübelerim
ama yılmayışım,ayakta kalışım,daha küçükken biliyordum kolay biri olmadığımı
sonraa aşık oluşum,hayatımdaki adamı delicesine sevişim
şimdii aynaya bakıyorum daha büyümemişim
sanki ben hep lliseli haylaz kızım,
gözlerim eskisi kadar gülüyormu bilmem ama
bakışlarımı daha bir beğenir oldum,her bakışımdan bir anlam çıkarabiliyorum çünkü,
büyüyebilcekmiyim bilmiyorum,belkkii bende anne olduğumda...
iştee benim olan hayatı yaşıyorum,yaşaycağım
her ne olursa olsun dönüp arkama baktığımda benim dediğim nadir şeylerden biri
hayatım.....

benim hayatım da öyle.tam bi macera komedi romanı olurdu.
daha bir yaşındayken tuhaf bi şekilde beşiğimden inip emekleyerek içeri gidiyomuşum kimse buna anlam verememiş.
bi gün gizlice izlemişler ki ben beşiğin örtüsüne tutunup aşagı kayıp iniyomuşum:)
sonraa kımızı cüzdan olmasına ragmen kimlikte erkek olarak görünüyomuşm bunu ancak kimliğimi değiştrmeye gittigimizde ögrendik..
evimize giren hırsızlar gözümüzün içine baka baka içi para dolu çantayı götürdüler
bu da uzun hikaye
daha neler nelerrr var bende :))
hayatm roman...

Gercektende ilginc...komedi romani gibi...a.s

daha bes yasindayken gözüme civi batti gözümü kaybedebilirdim....
ondan bir sene sonra depremde ölebilirdim...
sonra dogdugum sehirden baska bir sehire tasinma...
ondan bes sene sonra gurbete gelme...
on iki yasindayken dilini bilmedigin bir ülkede yasamaya calisma...
dislanma, kücük görülme sonra yavas yavas bunlari yasadikca güclenip büyümek...
kisa mutluluklar, uzun uzun yasanan hüzünler, ölümler, vazgecisler, yenilgiler, basarilar.....
böyle devam edip giden bir liste iste....
hepimizin hayati bir roman bu cok dogru...

hayat beni benden calan hayat diyorum bazen ...
arada isyan bayraklarini cekiyorum arada neden dogurmus anam beni diyorum.
iyisiyle kotusuyle yasiyoruz.....
benim hayatimda bir roman oku oku bitmeyen bir roman....bu romanin icindeki en aci yasadigim olay ise annemin intihari omur boyu yasadigim surece aklimdan cikmayacak bir kesittir.
herseye ragmen yasiyoruz en guzel neset ertas anlatmis dunyayi....
Ah Yalan Dünya - Neşet Ertaş - Şarkı sözü ve sözleri

Ah Yalan Dünya - Neşet Ertaş

Hep sen mi ağladın hep sen mi yandın
Bende gülmedim yalan dünyada
Sen beni gönlünce mutlumu sandın
Ömrümü boş yere çalan dünyada

Ah yalan dünyada yalan dünyada
Yalandan yüzüne gelen dünyada

Sen ağladın canım ben ise yandım
Dünyayı gönlümce olacak sandım
Boş yere aldandım boş yere kandım
Rengi gönlümde solan dünyada

Bilirim sevdiğim kusurun yoğdu
Sana karşı benim hayalim çoğdu
Felek bulut oldu üstüme yağdı
Yaşları gözüme dolan dünyada

Ne yemek ne içmek ne tadım kaldı
Garip bülbül gibi feryadım kaldı
Alamadım eyvah muradım kaldı
Ben gidip ellere kalan dünyada

Ne güzel bir konu açmışsın Gülsüm bacı.Bende zamanı geldiğinde kendi hayatımı burda sizlerle paylaşmayı hep düşünmüşümdür.Ama henüz erken gerçekten.Eminim biçok arkadaş kendi hikayesi için ilginç roman olur diye düşünüyordur.Fakat benimki de öyle böyle değil fazlasıyla enteresan bir roman.neyse ki inançlı insan olmak insanı bir nebze de olsa bu sıkıntılı zamanlarda ferahlatıyor.Rabbime hep şükür etmişimdir bana bu iman nimetini nasip ettiği için.Çünkü aksi olsaydı şu anda nasıl bir kişilik olur ,nasıl haytta yola devam ederdim bilemiyorum.herkese başarılı yolculuklar diliyorum bu zorlu ve çetin hayat yolunda...

Benzer noktalarimiz cok....dislanmayi bende yasadim..kücük görülmeyi...gerek dinim gerek irkimdan dolayi hor görülmeyi....ama bunlar beni yildirmadi aksine güclendirdi...birgün size emir veren ben olucam dedim siz benim bir türkün dedigni yapacaksiniz dedim...ve dedigmi yaptim...

Hüzünlerin kisa mutluluklarinin uzun olmasini dilerim canim...sevgilerimle:1hug:

Cok sevdigim bir sarki....ne zaman duysam etkilenirim...gözümden bir damla yas süzülür...herkesin kendine bir pay cikartabilecegi sözler var icinde...ve cokta dogru sözler...:çok üzgünüm:

Bende sana basarilar diliyorum ayselcim...inanc gercekten cok önemli...bende hep bunu derim...Inancimi ve Gülümsememi kaybetmedigim sürece üstesinden gelemeyecegim birsey yoktur....a.s

ablacım çok hoş bi konu olmuş.......

benim çocukluğum sıkı bi roman olur......

(acı olayları anlatmayım şimdi onlarla ağlamak istemiyorum....)

ahayatım bii çiftlikte gibi geçti...

küçükken tarlada pamuk toplayan işçilerin arasına karışır pamuk toplardım 5 yaşımdaydım topladığm pamuklar benm olurdu annem de onlardan yastık yapardı bana

küncü çekenle küncü çekerdim (susam yani bizim orda öyle derler)
tarlarları hsattan sonra yakarlar bizim orda tarlayı yakmadan önce tarla sahibi ihtiyacı olanalra

(tavuklara yem olsun diye mısır tarlasına evde çerez olsun diye fıstık tarlasına falan) yarasın diye tarlayı sebile bırakır bz buna başşak deriz halk ağızıyla çok başşağa giderdm tavuklarımız için...

onları sabah kalkıp yemlemek çok hoş olurdu

az mı tavukların civcivlerini kovaladım tabi tavuklardan biri de tam gözümün ucundan avladı beni kekti yani
ee gurk tavukla uğraşırsan sonun bu olur...
ondan ber yeni civciv çıakrmış tavuktan kaçarım... (aay çok yöresel kelime mi kullandım ne ama mazur görün kızlar...)

annem ineklerimiz sağarken nekelrin altına gçer gıdılarıyla oynardım nasıl da sakinleşirlerdi...

sonra köpeğimiz vardı amazon kurt kangal kırması çok insancıldı tokalaşırdı evden gitsek gelnice üstümüze atlardı ben genelde sırtında gezerdim o kadar kocamandı ki.......

sonra halamın kazları ayyyyyy...
nasıl kovalarlardı........

eve zor kaçardım.......

sonra tavşanlarım.... bi kaçarlarıd dağ bayır onları kovalardım........

sabah bi çıakrdım evden akşam anne mbeni mahallenin en uzak köşesindeki komşudan toplardı beni...
evlere dalıp acıktım makrna yok mu yavv dermişim....

ozamanlar herkes biribirin tanır çocuğunu sahiplenirdi....
mkarna yemediğim ev tanımam okadar yani...

kurbanda keslecek keçiler koyunlar ekenden alınır beslenrdiii...
çok otlattım onları.....

sonra... baharlar yazlar...
baheçde adım arttırmaya kıyamayacak şekilde heryeri kaplayan papatyalar...
onlardan yatak yapardım kendime....
ne de güzel kokardı...
köye gidince dedecim bize dikenli incir yedirirdi...

ev ekmeği yaparken mutlaka bazma yenrdi tereyağlı......
ooh yanında da buz gibi ayran.....

ahh çocukluğum..
ne de güzel geçmiş...
çalı taşırdık dağdan kolumuzda yalada ateş yakıp ev e kmeği yapmak saç böreği pişirmek için.......

iyiki öyle yaşmışım şimdiki çocuklar inek görse canavar sanacak nerdeyse.....

ooh sefam olsun........

umarım benim çocuğumda benim yaşadıklarımı yaşama fırsatını yakalar..
yoksa çok boş bir çocukluğu oalcak malesef.......

oy fatum benımm ne güsel bi çocuklukmuş senınki inş. o cektigin acılarda yaşayacagın son acılardır bitanemma.s.:1hug:

Bencede cok güzel bir cocukluk yasamissin fatunuz...doga ile hayvanlar ile ic ice...insanlarin birbirine sahip ciktigi "hadi gel yemek ye" dedigi bir ortamda...

5 yasina kadar bende öyleydim...tipik bir mahalle cocugu...sabah gözümü acar acmaz sokaya firlayan taaa aksam ninemin koltuk altinda zorla eve götürdügü bir cocuk...arkadaslarinla misket oynayan..sonrada gazoz kapaklai yüzünden sac bas kavga eden...Ninee aciktim diye balkona bagiran receli ekmegini teretuvarda oturup yiyen bir cocuk...yara bere dizlerimi..yedigim cikolatadan bulasmis suratimi bende cok özledim...a.s

Iyki bunlari yasayabilmisim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…