hepimizin sorunu uyku

hiramkevser

Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2014
69
8
18
35
İstanbul
Siz nasil uyutuyorsunuz bebeklerinizi ben deliricem artik ne güzel saatinde uyuyordu ayagimda sallayarak uyutuyorum normaldede kaç haftadir delirdi bu çocuk ayaklar im koptu sallamaktan bi çözüm bulamiyorum psikolojim iyice bozuldu ağlamaktan söylenmekten başka bişi gelmiyor elimden çok zor uykusuzluk süz nasıl başa çikiyorsunuz bununla varmi ayni durumda olan

kaç aylık canım bebeğin ?

olmazmı canım 6 aydır uykuya hasret kaldım ben hiç ayakta sallamaya alıştırmaadım zaten sevmedide kendisi genelde memede uyur ama hep memede başka türlüsü olmaz bende kucağımda yorulduğum için yataya uzanır onuda yanıma yatırır emzrzirim emerken uyur birde böle dene ama sallanmaya alışmışssa zor galiba bilemiyorum dayan canım sabır az kaldı

9 aylik 3haftadir böle oldu bu çocuk ya ondan önce yoktu bu kadar gece 5te bi kalkio tamam sabaha kadar ayagimdan inmiyor şaşirdi geceyle gündüzü herhalde

canım benim oğlum 6 buçuk aylıkken radikal bi kararla bi gece beşiğine yatırdım ve uyuyana kadar bekledim. çok ağladığında yanına gittim emmek istedi emzirdim emdi ve yattı toplamda 55 dk uyumuştu ilk gece ikinci gece yarım saatte uyumuştu. bende o zamana kadar hep sallardım artık bacaklarım kopmuştu hissetmez olmuştum. ondan önce bi dönemde illa kolumda uyuyacaktı başka türlü uyumazdı. ordan ayağıma alıştırmıştım o da zorlayınca hamak aldım. gündüzleri hamakta yatırıyodum geceleride beşiğinde yatmaya alıştırmıştım beşiğinde kendi kendine uyuyodu. ama şehir dışına tatile gittik ve bütün düzeni değişti. şimdi gece uykusuna yatacağı zaman sallamamı istemiyor kesinlikle. iyiki alışptırmışım. bende senin gibi sallamaktan daraldığım bir gece ani bir kararla beşiğinde yatmaya alıştırmaya başladım. bence kendi kendine uyumaya alıştırmalısın hatta geç bile kalmışsın biraz ama yinede alışır. saat başı kalkmasının sebebide aç olmasıdır bu yaşta bebek karnı doymamışsa saat başı uyanır benim oğlumda öyle.

Suç birazda bende aslında dayanamiyorum aglamasina oyuzden hep ayak istiyor beşigealişicagini sanmiyirum emdriyorumda iyice ama huy yapti bence gündüz uyuyor aliyor uykusunu gece tik yok

Suç birazda bende aslında dayanamiyorum aglamasina oyuzden hep ayak istiyor beşigealişicagini sanmiyirum emdriyorumda iyice ama huy yapti bence gündüz uyuyor aliyor uykusunu gece tik yok

Bak canım gunduz uykusunu alamayan bir bebek gece uyuyamaz gunduz karnı iyi doymayan bebek gece uyuyamaz. Bunun dısında dis gaz vs. Felan olsa anlardın zaten. Ama mecbur aglicak biraz dayanması cok zor biliyorum ama mecburuz yoksa hem ona hem bize zarar bi durum. Suanda her istedigini yaptırmaya alısıyor ve ilerde muhtemelen sımarık bir cocuk olacak sen onun degil o senin kurallarına uymalı ona gore yasamalı once bunu kabullenmelisin. Sonra ona bi plan ciz. Plan herzaman tutmaz tabiki ama ana hatları belirlersin enazından. Mesela benim oglum uyandıktan bir saat sonra tekrar uyur. O arada kahvaltı yapmaz ikinci uyanısta gune baslarız ozaman kahvaltımızı yaparız sonra oynarız o evde kesfe cıkar oglen uyku saati tamamen ona kalmıstır istedigi saat uyutuyorum. İsterse 12-1 de ve 3-4 gibi iki sefer uyuyo isterse 2-3 gibi uyuyo 6da 7 de felan kalkarsa bidaha uyumaz. Gece uykusuna saglam yatar. Gece uyku saatide 10dur. Tabiki esnektir bu bazen daha erken yatar bazen daha gec yatar.. sen oncelikle gece uykusunu agayında uyutmaktan vazgecirmelisin. Bi gece baslicaksın onu yatırıp basında bekliceksin aglicak tabiki cunku alısık degil. Aglayınca kucagına al sakinlessin konus onunla ben burdayım yanındayım guvendesin seni seviyorum gibi sonra yerine koy yine aglicak yine bunu yap bi sure sonra aglama derecesi dusecek daha az aglicak o zaman kucagına almadan besiginde pıs pıs yap yavas yavas o giderek mayısıp uyuyacaktır. He bide varsa donencesi felan ninnisini ac onunla uyumaya alıssın. Elinede yumusak bi oyuncak yada bez bise ver onunla oynasın. Uyurken bebekler biseyleri oksayarak uyurlar kendilerini rahatlatma yontemleridir. Emzik kullanıyorsa emzikde ver o da cok ise yarar. Biraz icin cız edecek ama onun iyiligi icin diye kendini avutmalısın. Yoksa cok zorlanırsın ilerde. Ben ilk gece onunla beraber hıckıra hıckıra aglamıstım ama yinede donmedim kararımdan almadım sallamaya, o zaman alsaydım simdi boyle rahat uyuyamicaktı belkide. Bu arada biz 7. Ayda odalarımızıda ayırdık o kendi odasında yatıyor.

Cocuklarda aglamasına dayanamıyorum dedigin an bittigin andır tecrubeyle sabittir

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Benmde 9 aylik bir kizim var.uyku duzenimiz cok iyiyken gunduzleri mizmizlanmaya basladi.gozleri kapali ama uyumamak icin direniyodu resmen.2 alt disimiz cikmisti.bugun bir baktmki ustdende geliyor.dis de bebeklerde uykusuzluk yapabiliyor.bence sizin bebeginizinde problemi dis olabilir.insallah gecer.eline soguk salatalik yada havuc verin.dis kasiyacagini buzluga koyun soguyinca verin.rahatlayacagini goreceksiniz.birde rezene cayi cok rahatlatiyor tabi bebeklee icin olani sekeriz.

Çok teşekkür ederim vakit ayirip bilgilerinizi paylaştiginiz için gerçekten psikolojik olarak çöktüm günün bi 6saati ayagimda salliyorum nerdeyse bu gece 5 bubkslkti sabah 10a kadar ayagimdaydi başara bilicek.iyim bilmiyirum

Evet oda olabilir hala dişleriniz çikmsdi sanirim dişlerden oldu bu değişiklik çok yipratti beni cok

Evet oda olabilir hala dişleriniz çikmsdi sanirim dişlerden oldu bu değişiklik çok yipratti beni cok

Sizi cok iyi anliyorm.bebeginizi rahatlatmaya calisin.nekadar dogru bilmiyorum ama duydugum kadariyla süt disleri dum duz degilde.ilk ciktigi icin dönerek gelirmis ve buda cok agri verirmis.bebeklerimi malesef derdini soyleyemedigi icin agliyolar yada huzursuz olduklarini bir sekilde belli ediyolar.bize dusen gorevde onlari rahatlatmak iyi gelecek seyleri arastirmak.inanin aglamasina hic dayanamiyorm bende .dis jelini duydum fakat alerji yapma ihtimalide var.aslinda pek tavsiye edilmiyo.bebege mumkun oldugunca sogum syler verip deneyin.soyulmus soguk butun salatalik.kesmeyknki herhangi bir tehlikeye magal vermeyin.havuc olabilir.dis kasiyacaginj buzluga koyun birazcik bekledikten sonra verin.eger bebek rahatliyorsa sebebi distir.birde dis ishalde yapiyor.

mrb bende yeni uye oldum yaziyi gorunce cvp vermek istedim kizim 14 aylik ve dogdugundan beri uyku probleme yasiyoruz soyle sabaha kadar deliksiz uyudumu bilmem illa sallanacak sabahin 6 dina kadar salladigimi bilirim simdi bide dis cikarma zamani sabaha kadar agliyor birakim kendivuyusun diyorum yok sallanacak inat bide artik ayaklarim su topladi sallamaktan keske baska bi yolu olsa offf

bebekler büyüdükçe huylarıda değişiyor, arkadaşlar tek ama tek önerebileceğim şey sizin müdahaleniz olmadan uyumaya alışmasıdır. bebekler 45 dakikada uyku döngülerini tamamlar, 45 dakika sonra uykuları hafifler ve o esnada uyanırlarsa, nasıl uyutulursa o şekilde uykuya geri dalmak ister. o yüzden uyku eğitimini araştırın. Ağlamasına biraz göz yummak zorunda kalırsınız, kim west metoduna bakın o daha yumuşak. Kolay gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…