Bak canım gunduz uykusunu alamayan bir bebek gece uyuyamaz gunduz karnı iyi doymayan bebek gece uyuyamaz. Bunun dısında dis gaz vs. Felan olsa anlardın zaten. Ama mecbur aglicak biraz dayanması cok zor biliyorum ama mecburuz yoksa hem ona hem bize zarar bi durum. Suanda her istedigini yaptırmaya alısıyor ve ilerde muhtemelen sımarık bir cocuk olacak

sen onun degil o senin kurallarına uymalı ona gore yasamalı once bunu kabullenmelisin. Sonra ona bi plan ciz. Plan herzaman tutmaz tabiki ama ana hatları belirlersin enazından. Mesela benim oglum uyandıktan bir saat sonra tekrar uyur. O arada kahvaltı yapmaz ikinci uyanısta gune baslarız ozaman kahvaltımızı yaparız sonra oynarız o evde kesfe cıkar oglen uyku saati tamamen ona kalmıstır istedigi saat uyutuyorum. İsterse 12-1 de ve 3-4 gibi iki sefer uyuyo isterse 2-3 gibi uyuyo 6da 7 de felan kalkarsa bidaha uyumaz. Gece uykusuna saglam yatar. Gece uyku saatide 10dur. Tabiki esnektir bu bazen daha erken yatar bazen daha gec yatar.. sen oncelikle gece uykusunu agayında uyutmaktan vazgecirmelisin. Bi gece baslicaksın onu yatırıp basında bekliceksin aglicak tabiki cunku alısık degil. Aglayınca kucagına al sakinlessin konus onunla ben burdayım yanındayım guvendesin seni seviyorum gibi sonra yerine koy yine aglicak yine bunu yap bi sure sonra aglama derecesi dusecek daha az aglicak o zaman kucagına almadan besiginde pıs pıs yap yavas yavas o giderek mayısıp uyuyacaktır. He bide varsa donencesi felan ninnisini ac onunla uyumaya alıssın. Elinede yumusak bi oyuncak yada bez bise ver onunla oynasın. Uyurken bebekler biseyleri oksayarak uyurlar kendilerini rahatlatma yontemleridir. Emzik kullanıyorsa emzikde ver o da cok ise yarar. Biraz icin cız edecek ama onun iyiligi icin diye kendini avutmalısın. Yoksa cok zorlanırsın ilerde. Ben ilk gece onunla beraber hıckıra hıckıra aglamıstım ama yinede donmedim kararımdan almadım sallamaya, o zaman alsaydım simdi boyle rahat uyuyamicaktı belkide. Bu arada biz 7. Ayda odalarımızıda ayırdık o kendi odasında yatıyor.
Cocuklarda aglamasına dayanamıyorum dedigin an bittigin andır tecrubeyle sabittir
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.