• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hepsi üst üste, çıkamadığım depresyon :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi ashy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu ülkede meslek sahibi olmak iğneye halat geçirmek kadar zor ama pes edersen ömür boyu bu sorunlarla hatta katlanarak artan yığılan sorunlarla mücadele edeceksin olmuyora inanmıyorum ben bir sene evden atım atmadan ders çalışarak kpssden 90 aldım hiç bir emek yerde kalmaz olmuyorsa bir şeyleri eksik yarım yapıyorsun demektir daha iyisini yapmaya zorla kendini İlişkinide bitir kes at arkana bakma çünkü içine sinmeyen bir ilişki uzatmadan bitir bak her şey nasıl yoluna giriyor bunları yapınca
Haklısın emekler karşılıksız kalmaz ve ben emek göstermeye geç kaldım hep hayıflandım ne kadar aptalca olduğunu şimdi görüyorum :(

Önce geleceğimi belirlemem lazım sınavlara çok az kaldı bir hayli de zor çok ani oldu biliyorsun karar vermem ve şuan böyle bir şeyi kaldıramam zaten kimim var ki annem babam o eğer maddi durumumuz iyi olsaydı bu kadar bunalıma girmezdim heralde. Sanırım kendime biraz da bu yüzden kötü davranıyorum.:KK43:
Belki de beynin kandırıyor seni. Guc icimizde olmayınca bahane cok. Hepimiz düşünüyoruz boyle seyler tutunacak bi dal arıyoruz. Ben de sayet ayrilacak olsam is bulmadan yapmam mesela. Umarim sinavi kazanır ve doğru yolu bulursun iyi geceler canim.

Belki de beynin kandırıyor seni. Guc icimizde olmayınca bahane cok. Hepimiz düşünüyoruz boyle seyler tutunacak bi dal arıyoruz. Ben de sayet ayrilacak olsam is bulmadan yapmam mesela. Umarim sinavi kazanır ve doğru yolu bulursun iyi geceler canim.
Sağol canım, inşallah dediğin gibi olur.

Farkında olduğum halde kendime engel olamadığım için değersiz görüyorum zaten:KK43: siz buna benzer dönemde yardım falan almış mıydınız ya da ilaç filan?

Açıkçası psikolojik desteği önemsememe rağmen böyle bir dönemde kendini uyuşturmanı tavsiye etmem.. İlaçlara alışma evresinde biraz yıpranabilirsin çünkü.. Aslında neden değerlisin biliyo musun? Tam da içine düştüğün sıkıntıların ortasında kaldığın için. Çünkü bence, hayat senin önüne çözülmesi gereken problemler çıkarıyor ki bu sınavdan çok daha çok güçlü bir şekilde çıkabilesin. Kendini motive et çünkü geçmen gereken zor kısmı aştığında her şey kendiliğinden yoluna girecek. Hangi sınava gireceğini bilmiyorum ama sınavının sonucuna göre, maddi problemler için ufak çözümler de bulabilirsin. Zor döneminde seninle birlikte, sevgilin de sınav verecek, o sınavı geçemezse zaten kendiliğinden geride kalır.. Kendi değerini bulmak için kimseye ihtiyacın yok.. ;) dilerim bu dönemi en iyi şekilde atlatırsın.

Açıkçası psikolojik desteği önemsememe rağmen böyle bir dönemde kendini uyuşturmanı tavsiye etmem.. İlaçlara alışma evresinde biraz yıpranabilirsin çünkü.. Aslında neden değerlisin biliyo musun? Tam da içine düştüğün sıkıntıların ortasında kaldığın için. Çünkü bence, hayat senin önüne çözülmesi gereken problemler çıkarıyor ki bu sınavdan çok daha çok güçlü bir şekilde çıkabilesin. Kendini motive et çünkü geçmen gereken zor kısmı aştığında her şey kendiliğinden yoluna girecek. Hangi sınava gireceğini bilmiyorum ama sınavının sonucuna göre, maddi problemler için ufak çözümler de bulabilirsin. Zor döneminde seninle birlikte, sevgilin de sınav verecek, o sınavı geçemezse zaten kendiliğinden geride kalır.. Kendi değerini bulmak için kimseye ihtiyacın yok.. :KK66: dilerim bu dönemi en iyi şekilde atlatırsın.
Yorumun bana biraz umut oldu çok sağol sanırım şu meslek okul işlerini halledersem kendimi daha iyi hissedicem. Başarmak istiyorum, erkek arkadaşımla sorunlar yardım edip etmemesi değil.. Ailem de dahil kimseye muhtaç olmak istemiyorum dediğim gibi ayaklarımın üzerinde durup anneme yardımcı olabilsem yanımda kim var kim yok o kadar da takılmam diye düşünüyorum. Lütfen dua edin, çok teşekkür ederim.

Kendi kendine şöyle motivasyon cümleleri kullanabilirsin. Bu dünyada her şey bir tek benim üstüme gelmiyor, çok fazla insan bu durumda şu an ( mesela ben :) ) Ve herkes nasıl bir şekilde hayatını yoluna koyabiliyorsa, ben de yapabilirim.

Anahtar sözcük sabır sanırım.. Tabii ki elinden geleni yaparken gösterdiğin sabır. Dualar ve iyi dilekler seninle olsun..

Kendi kendine şöyle motivasyon cümleleri kullanabilirsin. Bu dünyada her şey bir tek benim üstüme gelmiyor, çok fazla insan bu durumda şu an ( mesela ben :) ) Ve herkes nasıl bir şekilde hayatını yoluna koyabiliyorsa, ben de yapabilirim.

Anahtar sözcük sabır sanırım.. Tabii ki elinden geleni yaparken gösterdiğin sabır. Dualar ve iyi dilekler seninle olsun..
Tamam söyleyeceğim herkes aşabiliyorsa ben de aşabilirim. Ama eğer başaramazsam hiçbir şey için hiçbir şekilde umudum kalmayacak ve daha kötü olmak beni iyice korkutuyor. Teşekkür ederim.

Tamam söyleyeceğim herkes aşabiliyorsa ben de aşabilirim. Ama eğer başaramazsam hiçbir şey için hiçbir şekilde umudum kalmayacak ve daha kötü olmak beni iyice korkutuyor. Teşekkür ederim.
Hayır, böyle düşünme, bazen defalarca denersin ve her şey kötüye gider, bazen hiç umut yokmuş gibi düşünürsün. İşte tam o anda yeni bir umut doğar.. O zaman da gel burda sor, buluruz bi çaresini :) Belki de önünde yepyeni bir kapı daha açılacak.. Korkma henüz kötü olmadı hiçbir şey.. Zorlu bir maraton bu, daha maç bitmedi ;)

Hayır, böyle düşünme, bazen defalarca denersin ve her şey kötüye gider, bazen hiç umut yokmuş gibi düşünürsün. İşte tam o anda yeni bir umut doğar.. O zaman da gel burda sor, buluruz bi çaresini :) Belki de önünde yepyeni bir kapı daha açılacak.. Korkma henüz kötü olmadı hiçbir şey.. Zorlu bir maraton bu, daha maç bitmedi :KK66:
Evet daha maç bitmedi doğru :) Bu zamana kadar hep korktum,erteledim, kaçtım hep hata ettim halbuki benim böyle şeylere hakkım yoktu.

Farkında olduğum halde kendime engel olamadığım için değersiz görüyorum zaten:KK43: siz buna benzer dönemde yardım falan almış mıydınız ya da ilaç filan?
Evet ama gideceksen iyi arastir git.Elinde degilse kesinlikle psikolojik yardim almalisin

senin yapacagın öncelikli sey su sevgilinden kurtulmak
sen su an huzuru ve dayanma gücünü onda buldugun için onun yanındasın kendini güçsüz hissettiğin için
senin su an hayatındaki tek odak noktan girecegn sınav ve ailen olmalı
para inan huzurda getiriryor kim ne derse desin
iki gönül bir olunca samanlık seyran olur atasözüne hiçççççç inanmıyorum
mesleğini eline alınca paranı kazanınca inan kendine olan güvenin fazlasıyla geliyor
emin ol buna herseyi yapacak gücü hissediyorsun
herkesin farklı sorunları ve sınavı var
su psikolojiden cık ve derslere odaklan öbür sene bende yapacagım bunu kpss hazırlanacagım
sana sunları kısa ve öz yazayım vaktim yok
biz dört kardestik annemiz fedakar cefakar bir anneydi ama babam çok huysuz bir adamdı içki kumar yoktu ama sürekli evde dögüş cıkarır hayatı bize zindan ederdi dayakta vardı bize ve anneme psikolojisi bozuk ruh hastası adamdı velhasıl cokkk sıkıntılı günler gecirdik ev kira dört cocuk okuyor babam işçi calısanı
neyse biz gencliğimizi zhir hayatı yasayarak geçirdik annemde hep agladı babamı ve yoklugu cekti bizde
bziler büyümeye basladıkabimler calıstı ablamda calıstı
ben aynı senin gibi sevgiyi sıgınmayaı sevgilimde aradım ama onu sevmiyormusum sadece ruhumu dısarda onla rahatlatıyordum tartısma stres sonra hemen dısarda huzuru onda aradım
abimlerin ve ablamın parası birikti abim evlendi ev aldı gitti evden (arabasıda var)kaldı üç cocuk (annem ve babama ev alındı kendi evimize geçtik)kardeslerimzin parasıyla birikti hep calıstılar
sonra diger abim evlendi araba ev
sonra ablam evlendi(ev araba)
en son ben ve(araba var sadece)neyse bunları paylaşmamın sebebi bak biz ne durumdan bu sekilde yol aldık haytta bir evimiz olacagı aklımıza gelmezdi
ve hepimiz o eziyet dolu evden kurtulduk ve hepimizin esleri cok iyi ve huzr içinde yasıyoruz:nazar::dua:
o eziyetler ve deli babamızdan kurtulduk
babam emekli oldu bir yaptıgı düzgün sey tartısmak bagırmak küfürden baska calısmaktı emekli oldu
evleride var bizler gidince yalnız kaldı ölüm korkusu sardı simdi kuzuya döndü o kurt adam
annemle evlerinde sıcacık kimseye muhtac olmadan yasıyorlar annem gün gün geziyor
haaa yıprandıkmı cokkkkkk cok sıkıntılar cektik agladık zırladık psikolojimz bozuldu
ve ben babama hakkımı helal etmiyorm diger kardeslermde annemde ama ele güne karsı dedi hep annem ayrılmadı simdide kimsenin ona eyvallahı kalmadı tırstıgından pustu rahatca yasıyorz bin sükür
ablam ve ben üni mezunuyuz abimler lise okuyamadı calısmaktan ev sorumlulugundan
ama su an en iyi işleri yapıyorlar bastan başlayıp bir yerlere geldiler
yani hayat bizleri farklı rızklar farklı hayatlar sunuyor sen yeterki hayata tutun karamsar olma işine gücüne bak
haaa o bahsettiğim sevgilimle evlenmedim bu arada o korkakla
hep evlilikten kactı bende önüme cıkan baska kısmeti degerlendirdim hayatıma baktım yoluma baktım
iyikide eşimle evlenmişim dedim :nazar:
bunları sana hayatlardan bir kesit oku ve kendini yalnız hissetme diye yazdım hersey olur dua ve sabır ve çalışmakla olur hersey cabala yeterki yoluna önüne bak sen
herkez neler cekiyor neler yasıyor bizi görenler herkez mutlu bir aile sanıyordu halbuki kan kustuk hayatı bize babam zindan etti neler cektik yaaa inan bak .aman aman unutmaya calısıp simdi huzurlu ekmek yiyoruz cokkk sükür:nazar::dua:

senin yapacagın öncelikli sey su sevgilinden kurtulmak
sen su an huzuru ve dayanma gücünü onda buldugun için onun yanındasın kendini güçsüz hissettiğin için
senin su an hayatındaki tek odak noktan girecegn sınav ve ailen olmalı
para inan huzurda getiriryor kim ne derse desin
iki gönül bir olunca samanlık seyran olur atasözüne hiçççççç inanmıyorum
mesleğini eline alınca paranı kazanınca inan kendine olan güvenin fazlasıyla geliyor
emin ol buna herseyi yapacak gücü hissediyorsun
herkesin farklı sorunları ve sınavı var
su psikolojiden cık ve derslere odaklan öbür sene bende yapacagım bunu kpss hazırlanacagım
sana sunları kısa ve öz yazayım vaktim yok
biz dört kardestik annemiz fedakar cefakar bir anneydi ama babam çok huysuz bir adamdı içki kumar yoktu ama sürekli evde dögüş cıkarır hayatı bize zindan ederdi dayakta vardı bize ve anneme psikolojisi bozuk ruh hastası adamdı velhasıl cokkk sıkıntılı günler gecirdik ev kira dört cocuk okuyor babam işçi calısanı
neyse biz gencliğimizi zhir hayatı yasayarak geçirdik annemde hep agladı babamı ve yoklugu cekti bizde
bziler büyümeye basladıkabimler calıstı ablamda calıstı
ben aynı senin gibi sevgiyi sıgınmayaı sevgilimde aradım ama onu sevmiyormusum sadece ruhumu dısarda onla rahatlatıyordum tartısma stres sonra hemen dısarda huzuru onda aradım
abimlerin ve ablamın parası birikti abim evlendi ev aldı gitti evden (arabasıda var)kaldı üç cocuk (annem ve babama ev alındı kendi evimize geçtik)kardeslerimzin parasıyla birikti hep calıstılar
sonra diger abim evlendi araba ev
sonra ablam evlendi(ev araba)
en son ben ve(araba var sadece)neyse bunları paylaşmamın sebebi bak biz ne durumdan bu sekilde yol aldık haytta bir evimiz olacagı aklımıza gelmezdi
ve hepimiz o eziyet dolu evden kurtulduk ve hepimizin esleri cok iyi ve huzr içinde yasıyoruz:nazar::dua:
o eziyetler ve deli babamızdan kurtulduk
babam emekli oldu bir yaptıgı düzgün sey tartısmak bagırmak küfürden baska calısmaktı emekli oldu
evleride var bizler gidince yalnız kaldı ölüm korkusu sardı simdi kuzuya döndü o kurt adam
annemle evlerinde sıcacık kimseye muhtac olmadan yasıyorlar annem gün gün geziyor
haaa yıprandıkmı cokkkkkk cok sıkıntılar cektik agladık zırladık psikolojimz bozuldu
ve ben babama hakkımı helal etmiyorm diger kardeslermde annemde ama ele güne karsı dedi hep annem ayrılmadı simdide kimsenin ona eyvallahı kalmadı tırstıgından pustu rahatca yasıyorz bin sükür
ablam ve ben üni mezunuyuz abimler lise okuyamadı calısmaktan ev sorumlulugundan
ama su an en iyi işleri yapıyorlar bastan başlayıp bir yerlere geldiler
yani hayat bizleri farklı rızklar farklı hayatlar sunuyor sen yeterki hayata tutun karamsar olma işine gücüne bak
haaa o bahsettiğim sevgilimle evlenmedim bu arada o korkakla
hep evlilikten kactı bende önüme cıkan baska kısmeti degerlendirdim hayatıma baktım yoluma baktım
iyikide eşimle evlenmişim dedim :nazar:
bunları sana hayatlardan bir kesit oku ve kendini yalnız hissetme diye yazdım hersey olur dua ve sabır ve çalışmakla olur hersey cabala yeterki yoluna önüne bak sen
herkez neler cekiyor neler yasıyor bizi görenler herkez mutlu bir aile sanıyordu halbuki kan kustuk hayatı bize babam zindan etti neler cektik yaaa inan bak .aman aman unutmaya calısıp simdi huzurlu ekmek yiyoruz cokkk sükür:nazar::dua:

Böyle uzunca detaylı yazdığın için teşekkür ederim.Çektiğin maddi sıkıntılar benimle aynı ama senin ne güzel abin ablan kardeşin varmış ben tek tabanca maalesef. Ben küçük değilim girdiğim ilk sınav değil Son şansım bu yüzden bu kadar stres. Sevgilimi çok seviyorum zorunluktan sığınmıyorum ama hayatta kendi olduğum yerden ve ailemin hiç değişmeyen durumu yüzünden güçsüz hissediyorum. Çok teşekkür ederim inşallah ben de atlatırım söylerim böyle sizin gibi.

Herkese iyi geceler.
Evinde oturan, hâla dışarda olan,ders çalışan, iş yapan, mutlu olan,üzgün olan,şükreden, ağlayan.. Söylemek istediklerim var.Hayatımda her şey belirsiz. Meslek sahibi olabilmem için sınavlar, içinde olduğum ilişki (böyle zor bir adamı ve uçuk bir hayatı kendim seçmiş olsam da) ailem deki sıkıntılar maddi manevi (maddi ağırlıklı, ki manevi olarak da etkilemesinin sebebi bu) ve annemin hasta olması. Şuan elimden hiçbir şey gelmiyor ve ben çok mutsuzum, bunalımdayım.Herkesin olmuştur böyle dönemleri,benden çok kötü durumda olanlar var tabiki ama yine de kendimi motive edemiyorum. Nasıl aşabilirim? Düşüncelerinize ve sizin hayatınızdan yorumlarınıza ihtiyacım var.

herkesin hayatında düşüş ve yükselme dönemi vardır..benimde senin şuanda olduğun bir durumın benzeri bir dönemim oldu..iş bulamadım plansız hamilelikler vs ..bir şeyler yapabileceğime inancım çok azalmıştı ama bir şekilde eşimin desteğiyle aştım bu dönemi ama en önemliside tevekküldü benim için ..kpssye hazırlandım şuan güzel bir kurumda çalışıyorum ..hani bir ok ve yay benzetmesi varya hayat seni bazen geriye çeker ama daha ileri gidebilmen için ..seninde inşallah hayatında daha ne güzellikler olacak kimbilir ..bugüne bakarak hüküm verme

herkesin hayatında düşüş ve yükselme dönemi vardır..benimde senin şuanda olduğun bir durumın benzeri bir dönemim oldu..iş bulamadım plansız hamilelikler vs ..bir şeyler yapabileceğime inancım çok azalmıştı ama bir şekilde eşimin desteğiyle aştım bu dönemi ama en önemliside tevekküldü benim için ..kpssye hazırlandım şuan güzel bir kurumda çalışıyorum ..hani bir ok ve yay benzetmesi varya hayat seni bazen geriye çeker ama daha ileri gidebilmen için ..seninde inşallah hayatında daha ne güzellikler olacak kimbilir ..bugüne bakarak hüküm verme

Umarım böyle olur. Şu sınavlaro güzel şekilde atlatırsam inancım daha kuvvetli olacak çünkü diğerlerinin de değişmesi benim elimde. Teşekkür ederim yorumun için.

Bire bir aynıyız aile sıkıntısı, maddi durum yüzünden çalışıyo olmam, sevgilimden ayrılışım, annemin sağlık sorunu olması beni yoruyo elimden sadece çalışıyo olmam babam başımda değil eğer ki intihar günah olmasa çoktan canıma kıymıştım anlıyorum seni.

Bire bir aynıyız aile sıkıntısı, maddi durum yüzünden çalışıyo olmam, sevgilimden ayrılışım, annemin sağlık sorunu olması beni yoruyo elimden sadece çalışıyo olmam babam başımda değil eğer ki intihar günah olmasa çoktan canıma kıymıştım anlıyorum seni.

Evet bunu ben de diyordum günah olmasa diye ama diyorum ne kötüleri var diye ama kanıtladığım bir şeyler olması lazım,başarmam lazım. Bana ihtiyaçları var benden başka çıkış noktaları yok :( yapamazsam devamındaki olacaklardan korkuyorum.

İnan ki üzülünce insan daha kötü oluyo hep güldüm ben bile kendimi mutlu sanırdım. Ama bir oda da tek kalınca ne kadar yalnız mutsuz olduğumu anladım daha berbat durumda olanlar var yani ben böyle avutuyorum kendimi annenin ne hastalığı var? :KK43:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X