- Konu Sahibi bebeqim__05
-
çok zor bi durum gerçekten. öncelikle onada sanada çok geçmiş olsun. senin için nekadar zor olduğunu tahmin ediyorum.
17-18li yaşlarda insan bazen fazla yoğun yaşayabiliyor duygularını, o da böyle bir durum yaşamış. tedavi olması çok önemli, sağlığına kavuştuktan sonra o da nekadar yanlış birşey yaptığını anlayacaktır. bence bu dönemde eğer kesinlikle onunla olmaz diyorsan onun iyiliği için ondan uzaklaşmalısın. çünkü görüştükçe bir umut besleyecektir. bu durumda senin bir suçun yok kimse kimseyi zorla sevemez ya da kendini zorla sevdiremez.
İyi de uzak durman daha da tetiklemiycek mi onuu?
Daha da kötü olmaz mı hiç konuşamıyorum,ulaşamıyorum ona diyip.
Ona yardımcı olabiliyor muyum bilmiyorum ama elimden maalesef bu kadarı geliyor. Keşke hiç olmasaydı hiç yaşanmasaydı bunlarZor bir durum..
ama sen ona ümit vermedikten sonra ya da ona yardımcı olduktan sonra kendini suçlu hissetme..
Üzücü bir durum ama kendini kötü hissetme..
Allah akıl vermiş bundan sonra yaptıkları onu bağlar..
Sen üzülme senin bi suçun yok..
Onunla konuşmayı denesem herşey daha kötü olur çünkü açıklamama bile izin vermez tanıyorum onu. Hemde bu sefer bende ona ümit vermiş olurum :/
Tabi sen daha iyi bilirsin,tanırsın onu ama.Bence biraz zaman konuş sonra araya mesafe koy senden soğuycak uzaklaşıcak illaki.Böylece içinde tedirginlik olmadan hallolmuş olur.
Çok çok öncelerden konuşmayı da denemiştim ama işe yaramadı. Bu kez onun dediklerine tamam demezsem kendine zarar vericek gibi konuşmaya başlamıştı. Aradan zaman geçti o da bi süre benimle uğraşmayı bıraktı ama sonra herşey yine eski döndü. Artık hiç bi şekilde iletişime geçmiyorum onunla. Yani dediğin gibi konuşmayıda denedim :/
Bu nasıl bir halet-i ruhiyedir ki intihara götürür insanı, maalesef aklım ermiyor. Hiç mi düşünmüyor gerisinde bıraktıklarınıÖlmek kolay, yaşamayı becerebilmeli insan. Sana da ona da geçmiş olsun. Eğer imkanın varsa uzaklaş yaşadığın şehirden, tekrar çark eder aklı sana zarar vermesin, Allah korusun!
Sağlıcakla kal...
Anlıyorum canım konuşmayı da denemişsin ama bir faydası olmamış yine tekrar başa dönmüş her şey.O zaman elden ne gelir.Konuşmamak, ondan uzak durmak en iyisi galiba.Görmesin,duymasın,bilmesin seni.Etrafında da senden bahseden kimse yoksa biraz daha hızlı olur seni unutması.İnş. unutur da sen de,o da rahat bir yaşam sürersiniz. :)
Yaşadığım şehirden uzaklaşma şansım yokİstesemde bırakamam zaten İstanbul'u,tüm düzenim buraya kurulu ve tabii ki ailem. Maalesef benimde aklım ermiyor bu yaptıklarına. Çokta üzülüyorum. İyi ki o kadar yakın değiliz. Görme ihtimali çok düşük yani beni..
Tamda bu söylediklerini yapmaya çalışıyorum ama yine başaramıyorum olmuyor dönüp dolaşıp aynı noktaya varıyoruz. Beklemekten başka çarem yok sanırım.Etrafında benden bahseden yokta,o etrafındakilere benden bahsediyor. İnanın o kadar yoruldum ki artık.
Sakın bu sebeple birleşme!
en büyük hatayı yaparsın.
mümkünse ailesiyle görüş (çocukla görüşme)
olayı konuşun, kendini akla (senin suçun olmadığına eminim)
bir arkadaşım da çocuk ayrılınca intihar etmişti (akılsız kız), ailesi çocuğa çok sinirlenmişti(ne hakları varsa sadece ayrılmıştı çocuk) çocuk da aiilesiyle fln konuşmuştu, kıza da çok kızmıştı ama ziyaretine fln gidince kız mutlu olmuştu işe yaradı intiharım diye. bence sakın gitme hatta arkadaşlarıyla konuş bol bol ziyaret etsinler.
arkandan oğlum bak bir ziyaretine bile gelmedi artık umursama onu fln desinler. heralde psikiyatra fln gider sanırım bu arada ciddi bir ilaç tedavisine ihtiyacı var.
sen de mümkünse bi süre uzaklaş tatile akrabalarına fln git, uzak kal, unutsun seni, hem senin ne günahın var ki onun yaptıklarının vicdan azabını sana yüklesin.
akılsız çocuk ya.
İyi de uzak durman daha da tetiklemiycek mi onuu?
Daha da kötü olmaz mı hiç konuşamıyorum,ulaşamıyorum ona diyip.
zor bir durum aslında ama en mantıklısı onun doktoruyla görüşüp ne yapıp ne yapmaman gerektiğini öğrenmek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?