- 13 Mart 2015
- 4.425
- 8.207
- 358
Açıkçası kaynanam çok tutumlu değil üstüne bi de kredi kartı 1900 gelmişti ağustos ayında ilk kez o zaman eşime dedim annen ne harcamış diye. Ama bi daha soramadım. Ondan sonra ne kadar geldi kartı bilmiyorum ..
Yani ne kadar kavga edebilirim bilmiyorum. Dermanım da yok kavgaya tartışmaya. Hani ver bakayım desem gösterecektir ama tadımız çok kaçar sanırım.
Geliri olmadan da o kadar çok harcamak tutumlu olmamak değil bence. Ödeyeni bulmuş nasılsa harcar tabii. Valla benim kartımı ödeyecek olsa biri ohooo :)
Artık yaşamak bile lüks oldu... Bizim de evimize Türkiye şartlarında iyi sayılan miktarda para giriyor iki maaşlı olunca. Ben de 4 aydır çalışmıyorum, ücretsiz izindeyim. Oğlum da 16 aylık. Sözde kendimizi oğlumuzun doğumunda tek maaş olacak şekilde ayarlayacaktık ama çok şey oldu yapamadık. Ben çalışmadığım için de zorlanıyoruz baya ama umarım çalışmaya başlayınca toparlarız.

Ama şu dönemde Ankara’da yaşıyor olsaydık ne yapardık bilmiyorum. Çünkü yakıt fiyatları daha düşükken bile 800 civarında yakıt paramız vardı, şimdi olsa bir maaşı oraya gömecektik herhalde. Hiç yoktan günde 100 km işe git gel yapıyordu eşim. Aytlık ortalama 1500 km falan yapıyorduk. Küçük yere taşındık, en azından yol asrafımız yok. Ankaradaki gibi avmye gitme durumumuzda yok artık, oğlan sağ olsun sıkılmaya bile vakit bulamıyoruz...
Siz de umarım kısa zamanda toparlarsınız. Biz de tabii.