her bayram aynı kavga

Ben de bayram temizliği yaptım kaç gündür,kv yaşlı olduğu için gelen çok oluyor.Bayram benim için yorgunluk demek:cry:,ama yine de seviyorum bayramları.Şeker reklamlarını hatırlayın,1 gün sıkın dişinizi:KK45:

Bizim evciller olmasa benimki de daha fazla kalır ama arefe akşamı gidip 2. gün sabah dönmeyi planlıyoruz, gitmeyin diye yapışmazlarsa ki genelde durun kahvaltı yapın öyle çıkın; ay öğle vakti şunu yiyin öyle çıkın, haydi 5 çayı yapalım, madem öyle yarın sabah çıkın gibi durumlar oluyor:KK53:
İnsanlar da ne anlıyor bilmem bu kalabalıkta. Bayramda büyükler iyi güzel de, 3-4 aile çoluk çocuk yatacak yer yok bana fenalık geliyor.
bizdede durum aynı 3 görümce kocaları 3 er cocuk kaynım esi ve biz curcuna

Ben de bayram temizliği yaptım kaç gündür,kv yaşlı olduğu için gelen çok oluyor.Bayram benim için yorgunluk demek:cry:,ama yine de seviyorum bayramları.Şeker reklamlarını hatırlayın,1 gün sıkın dişinizi:KK45:
valla icinde huzur olmaımı hic 1 saat bile iskence gibi geliyo insana hep isterdim bekarken kaynanam olsun gezelim tatillere gidelim deniz olur geziler olur hani öyle aman kaynanayla gezmicem diyenlerden degildim tam tersi gezelim eglenelim yemek sofraları kuralım ooo saattlerce cay keyfi yapalım ama yok kadını neresindne tutsam olmuyo etkiye tepki o yaptı ben yaptım zaten zerre aile görüsümüz uyusmuyodu bu zaman kadar hep esim icin gittim ama yok yani her gidisimde ilgi alaka sıfır sıfır sıfırrr

İyi ki bekarım :halay:
En çok bayram ve yıllık izin döneminde seviniyorum buna

gelenekselcilik artık bizim memlekette de tutmamaya başladı da, o çatırdamadan ileri geliyor bu yok bayramda annemlere gidelim yok tatile gidelim bıdı bıdıları. e bayram da az oluyor tatil de:) naapsın millet de kendine tatil yaratmaya çalışıyor. bizimki de ikisi birarada. hem annemlerin yazlığına gideceğiz hem onları görmüş olacağız hem de civarda ufak bi tatil daha yapacağız.
ama düşünüyorum da eşim bayramın üç günü de annemlerde kalıcaz dese heralde kabul etmezdim. neden ben de ailemi görmek isteyebilirim, tatile gitmek isteyebilirim, evde oturmak isteyebilirim vs vs. o zaman beraber gidelim ben döneyim 2.gün filan derdim. ailesiyle aramda sorun olsaydı muhtemelen gitmezdim. ama onun gitmesine de karışmazdım. sen niye karışıyorsun ki gitmesine? yani bu da onun seçimi. ve bence de doğal ailesini görmek istemesi. sen de tatile git o zaman mesela?

eskiden bayramlar çok güzeldi
şimdi millet tatile gidiyor çocuklar bayramlari yaşayamiyır siz böle olduğu için...
çocuklar bayram yaşasin akrabalari görsün büyüsün...
şimdi herkes bayrami bulup tatile gidiyor..
çocuklarini bekleyen anne babalar... eli öpsün güzel yemekler yapayim derler onlar çok güzel düşünür ama siz tam tersisin..
ben bile gidicem bayrama...
ilk kendi ailelerimize el öpecez sora köye gidicez oğlumun mezarini görcem... sora anneanne dede ziyareti akraba ziyareti..
ertesi gün bizim memlekete.. akraba ziyareti sora dönüş.. iki günlük işte.
3. günü dinlenebilirz.. yada başka yere gideriz.. cuma günü da tatil..
vee yıllık izinlerim başliyor...
18 inde işbaşı:KK6::KK6:

İki ailede uzakta ikisine de gitmiyorum önceleri çok sorun olurdu iki taraf da arayıp çağırıyordu bıkmıştım en güzeli evimde oturuyorum kafam kulağım rahat :KK9:

Git ne olacak ya temizlik ,yemek derdi yok sadece yardım ediyorsun biraz :) çıkar gezersiniz arada çok büyük problemler değil bunlar.

Biz arefe günü annemlerin yanına gideriz orda kalırız bir gece, sonra sabah kahvaltısı bayramlaşmadan sonra eşimin ailesinin yanına gideriz bir gecede orda kalırız ertesi gün kahvaltı öğle yemeği sonra evimize döneriz. İyi Bayramlar

İlk gün sabah evimizde eşim ve kızımla güzel bir kahvaltı yaparız
Sonra kızımin arkadaşlari gelir kizimi alip tanidik komsulara gider bayramlasirlar
O arada diger cocuklarda bize gelir öpüşür bayramlaşırız
Sonra kabir ziyareti yapar annemlere geçeriz
Gece eve döner ertesi gün şehir dışındaki kv ye iki üç günde orda kalir eve döneriz
İnsan insana bayramda lazım
Edüyle büdü gibi bayram kutlamam insallah ömrüm boyunca
Dersenki kv çokmu seviyosun cevabim hayir ama bayram bu gitmemek olmaz
Seviyorum ben bayramlari

bide 3 görümce kocaları 3 er tane cocukları kaynım esi ve biz düsünün yani o mutfagın halini kaynanam damatları pasa ilan eder kaynım ve esim pıs gibi oturur bende esime yönelik laf oldumu hayatta durmam carparım lafı o yüzden cehennem evi 4 sinemalarda diyorum her bayram :)))

Ayy şimdi bayılıcam o neymiş

2 ayda bir siz değil eşiniz gidiyormuş görmeye ee siz de bayramda gidiverin bir zahmet. Kalma günü konusunda eşinizle anlaşabilirsiniz hiç gitmemenizden daha iyi değil mi. Eşinize de hak verin bayramda ailesiyle vakit geçirmek istiyor şehir dışında olup da ynı gün ya da bir gün kalıp dönen görmedim. Benim ailem şehir dışında 3 saat mesafe var ama şehir dışı yani, eğer eşim bana sabah gidip akşam dönelim dese ben bozulurdum bayramda ailemle daha fazla vakit geçirmek isterdim. Sizin kendi aileniz şehir dışında olsaydı size yeter miydi o kadar bayramda. Hem bir sorununuz yoksa bayramdan bayrama dayanılabilir. 2. günü akşam dönmeye ikna edin o zaman ama eşinizi bayramda tek göndermek olur mu hiç.

Ayrı ayrı bayram geçirmek ya da gitmemek bana gerçekten tuhaf geliyor. Gelenekçi olduğum için değil aile olduğumuzu, eş olduğumuzu ve bunların ne kadar kıymetli olduğunu tekrar anladığım için. 1 yaşına yeni giren bir kızım var ve en çok onun için heyecanlıyım. Biz önce 1,5 saat uzaklıktaki eşimin ailesine gideriz. Orada birkaç gün kaldıktan sonra da 2 saat uzaklıktaki kendi aileme. Zaten yol güzergahı da bu şekilde olduğu için bir sıkıntı yok. Yazılanları okuyunca gerçekten şaşırdım.

Bende eger kismet olur gidebilirsek kurbanda ilk beraber bayramimi geciricem esimin ailesiyle. kv ile cok sorunlar yasamistik yanimiza bir ara geldiginde, eismle yine oyle birbirimizi cok daralttik. simdilerde iyiyiz gibi gibi.
bakalim nasil gececek, ona gore ilerisinin yol planini cizicem galiba.

Valla ben de bayramlari hic sevmem ama gitmemek olmaz bana kalirsa. Bu kadar abartili yorumlari gormek uzucu. Ailelere gitmeyeceksek nereye gitcez, bayram bu yani, yarin bir gun bizim cocuklarimiz da kendi hayatlarini kurcaklar, bayramda cocuklarimla bir kahvalti yapamiycak miyim. Gidin, 1 gece kalin, sonraki gun benim ailemi ziyaret etmem lazim diyin, cikin gelin, 2 3 saat mesafeymis, kocanin kizmaya hakki yok, kizarsa bile sen gidip kayinvalidenlerin ellerini opmus guleryuz gostermis 1 gece de kalmis olarak, hakli durumda olursun.

Ne kadar şanslıymışım ben:KK45: .Benim kv üst katımda oturduğu için o tür problemler yaşanmaz:KK53:
Aynı ben çıkıyorum yukarı bayramlasiyoruz belkim bi şeker fln tutar gönlü olursa saat 2 ye kadar bakışıp dururuz yemek fln hak getire:KK53:

Sora ee acıktık tabi anneme gideriz baklava borek yeriz içeriz gecede eve döneriz insanın kendi annesi gibisi yok Allah başımızdan eksik etmesin:dua:

Sorun yapıcak bişe yok ztn madem tatile de gidiceksiniz Eşinizin hatri için kabul edilebilir bi durum bence ben sorun da yasasam hep görüşüyorum böle şeyleri dert edersek yakın da kederden ölüp gideriz :KK70:

Bizim evciller olmasa benimki de daha fazla kalır ama arefe akşamı gidip 2. gün sabah dönmeyi planlıyoruz, gitmeyin diye yapışmazlarsa ki genelde durun kahvaltı yapın öyle çıkın; ay öğle vakti şunu yiyin öyle çıkın, haydi 5 çayı yapalım, madem öyle yarın sabah çıkın gibi durumlar oluyor:KK53:
İnsanlar da ne anlıyor bilmem bu kalabalıkta. Bayramda büyükler iyi güzel de, 3-4 aile çoluk çocuk yatacak yer yok bana fenalık geliyor.

siz daha yeni kurulmasını mı aileden hem de aynı şehirde değil misiniz
2 gün bile fazla günü birlik giderseniz daha iyi olmaz mı

Ne bayrammış arkadaş,herkes çok dertli.. Gidiyoruz bizde bayramda ailelerin yanına,kahvaltıyı eşimin ailesinde yapıp bayramlaşıp çıkıyoruz. Diğer insanları ziyaret ediyoruz akşamda benim ailemde yemek yiyip evimize geçiyoruz. ( başka şehirde yaşıyoruz,ordada evimiz var) önceden ev yoktu yinede kalmıyordum valla. Ya otelde 1 gece kalıp dönüyoduk,yada tekrar yaşadığımız şehire gidiyorduk.
Bu bayram tatile gidiyoruz ohh en iyisi.

Back
X