Her fırsatta akraba içinde kayınvalide kayınpeder tarafından rencide edilmek

aynı evde veya aynı apt. da mı oturuyorsunuz.

bozulduğunuzda tepkinizi sözle değil belki ama susarak ve ortamı terkederek gösterseniz?

hayır aynı ev yada apartmanda değil daha öncede söylemıstım malesef kayınvalıdemın uzerıne olan bı evde oturuyoruz buda ona her an konusma hakkı tanıyor malesef ağladığım oldu sustugum oldu terkettıgım oldu off bu cahıl ınsanlar anlamıyor malesef anlamıyorrrrrrrrrrhepsındn soğudum ama eşımınde bu sekılde arada kalmasınada gonlum razı değil yoksa kapılarını acmıcam bır daha ama

Her zaman söylerim,iş eşte bitiyor!!!Sana zorla anlattırıyor,sonra sana haklısın diyor ama anneye babaya niye karıma böyle davranıyorsunuz diye hesap sormak yok.Eşim bana haklı olduğumu söylese ne olurki ben zaten biliyorum haklı olduğumu,önemli olan beni haksız gibi görenlere haklı olduğumu söylemesi.Başta taviz verilmiş birkere nasıl başlarsa öyle gider,eşinde sana haklısın deyip,annesi babası seni bozarken bir şey demiyor,işin çok zor canım.

Sana birşey söyleyeyim mi deveye diken insana s....k....n yaranırmış.....
Biliyorum kaba bir tabir ama durumun özeti bu...........
Bence onlara çok sık gidip gelme sonuçta mutlu olamıyorsun onlarla....
Resmi ol kendini ezdirme...peki eşinle bu konuyu konuştun mu hiç o ne diyor bu konu da?

tabi ben ev verdim glinde bana hizmet edecek...valla arkadasım hiç birşeye gebe kalmayın alabılıyorsanız ev alın ya da kiraya çıkın

evi vermişse sana vermedi ya oğluna vermiş sana ne laf sokacak aynen böyle söyle.

hahaha :))) ahh ah muhteşem

Canım Allah kolaylık versin bende eşimin ailesinin evinde oturuyorum onlarda üst katta tabiki.İlk evlendiğim zaman kayınvalidemle kayınpederim arasında ev için küçük bir atışma geçti kayınvalidem"ben demeden kimse size buradan çıkın diyemez,bu evin temeli için ben bilmem neyimi sattım vs"dedi kayınpederimde "bu ev benim sen öyle zannet vs "dedi.Bende dedimki"eğer öyle bir şey demeyi düşünüyorsanız söyleyin de bizde başımızın çaresine bakalım"dedim tabi hemen toparladılar.Önceden onları tanıyana kadar hep sessizdim ama şimdi şakayla karışık bile olsa lafımı söyüyorum hele kayınpederimle kayınvalidemden daha iyi anlaşıyorum.Ama beni bu hale onlar getirdiler haa saygımda da kusur etmem ama kendimi de ezdirmem.Sende ya sana nasıl davranıyorlarsa onlara öyle davran (saygı çerçevesinde)yada şakayla karışık sende cevap ver.Mesela ben olsam o gün"yaa Ali gerçekten ne iyi olurdu benim çayı da tazeler misin "derdim sonra da yavaşca kalkıp çayları doldururdum.Kendini üzme arkana dönüp baktığında başta sağlığın olmak üzere her şey için geç olmasın üzülmemeye çalış tatlım

canım tüm yorumlarını konunu okudum benim hayatımın aynısını yaşıyorsun seni çok iyi anlıyorum

ya eşim aılesını duskundur ama ıcınden gelıpte hadı bugun annemlere gıdelım dememıstır ben hep gel annenlere gıdelım ıkı muhabbet edrız derım bıraz ıyı nıyetlı ve kındar bırı olmadıgımdan bana soyler soyler dururlar unuturum bırde aılem sehır dısında oldugu için onları aılem gıbı bellemısım ama yokk ben ne kadar ıyı oldukca tepeme cıktılar eşimin de durumu cok ıyı ıyı kazanıyor Allaha şükür herkese versin rabbim o yuzden baskı ustumuzde bir de ben unv mezunuyum ve 2 senedır evdeyım eşim herseyımı fazlasıyla karsılar sen ne zaman ıstersen o zaman calış dıyor bana bende dersaneye gıdıyor kpssye hazırlanıyorum gorusmemek en ıyısı olacak sanırsam mesafeyı koymalıyım ozellıkle kayınpederıme cunku su an dedıklerı aklıma gelıyor ve karsımda olsa boğacak gıbı oluyorum onu

çok haklısın canım benım fakat kayınpeder bu pazar gercek yuzunu gosterdı bana artık hepsınden tıksındım kızlar kusuruma bakmayın ama kayınpeder canım der bır daha sarılırdı bana kızı yok ne yersın kızım ne ıcersın kızım nereye gıdelım kızım bu sekılde ıdı ama pazar akşamı olay olunca resmen a... ettıler karı koca

Kızçelerim diğer bir forumda konuyu özetlemiştim pazar günü kopan olay bu işte

Ben size herseyı en bastan anlatayım
Bız 3 sene anlaşıp 2,5 senelık evlıyız toplamda 5,5 sene.Kayınvalıdemın su anda oturdugu ev kaynanası uzerıneymıs zamanında esımın tum halalarına hakkını verıp evı alıyorlar ama noter ustunde hıcbır belge olmadan babanne olunce bunlar mahkeme actı yıne hakkımızı ıstıyoruz dıye.Su an oturdugumuz ev kaynanam ustun ehalıyle yenı ev alınacagı ıcın bızım de yardım etmemız gerekıyor kırada oturmuyoruz sonucta ben her zmaan esıme 120 mılyarı asamayız 60 bız verırız 60 onlar alırız bı ev annenlere dıyordum dun akşam herkesın ortasında esımde uyuyor bu arada pıknıkten gelmıstık benı neden sınırlıyorsuın ben belkı gıdıp 150 mılyarlık ev alacagım sana mı soracagım dedı dedım anne benımde colugum cocugum olacak bende kendımı ona gore hazırlamalıyım evlenırken ben sızın sınırlarınızı zorladım mı ne aldıysanız kabulum demedım mı kı herseyı esım yaptı bu arada sonra kayınpeder vay efendım ıyı nıyetını suıstımal edıyormusum kotu nıyetlıymısım onların evını bı kez olsun benımsememısım bayram olurmus ortalıkta doncegıme annemın evıne gıdermısım kı bu arada aılem sehır dısında yılda ıkı kez gıdıyorum kurban bayramında dahıl anneler gununde bıze utum yok utu alın dedı aldık bı geldık eve kı utu zaten kendısı de almıs bende dedım kı anne ne lazımsa degıstırelım caycı dedıler bende caycı 140 lıra ve ıyı marka yoktu aldıgımız yerde daha ıyı bıse olsun demıstım vay efendım 140 lıranın agzını yapmısım en sonunda eve ne tadılat yaptıysanız odeyelım cıkın gıdın dedıler bır suru akrabanın yanında unıversıte mezunuymusum ıkı kelımeyı bır araya getıremıyormusm konusmaktan dınlemekten haberım yokmus offff daha neler neler
kendımı acız ezık bı varlık gıbı hıssettırdıler dun geceden bu yana uyku uyumadım kızlar atamıyorum kafamdan olanları soylenenlerı akşamdan berı ağlıyorum esım sen haklısın ama ıste gelınsın keske o lafları sen degılde ben soyleseydım kotu olmasaydın dıyor ama benım tek hatam mantıklı konusup yuzlerıne soylemektı

Bu insanların dertleri ne anlayamıyorum. Gelini ezince, aşağılayınca elinize ne geçiyo çok sevgili(!) kayınlar?? Güzel güzel geçinip gitmek fesatlık yapıp ortamı germekten, sevilen sayılan anne-baba olmak nefret edilen anne-baba olmaktan daha mı iyi sizin için? Hayır gelin çirkef olur, fesat olur, geçimsiz olur, ona karşı böyle davranırsın, anlarım. Ama sessiz sedasız, saygıda kusur etmeyen gelinlerden ne istiyosunuz yahu? Aklınızdan zorunuz mu var? Eşinin bu durumu düzeltmek için uğraşması lazım. Ama en azından senin haklı olduğunu kabul ediyomuş kendisi de. O da bir şeydir. Ne eşler görüyoruz, duyuyoruz, kadın yüzde yüz haklı da olsa ailesine toz kondurmayan... Kendini ezdirmemen taraftarıyım. Saygı dediğin şey onu hak edene verilmeli. Herkes bu şerefe eremez ne yazık ki. Allah yardımcın olsun canım.

kızlar yanlış anlaşılmasın eşim bu olaylardan kendını cekıp sıyrılan bı ınsan degıl defalarca kullağıma geldıkı ben yokken defalarca annesını kenara cekıp konusmus konusmalarınıza dıkkar edın hem o kızın aılesı yanında yok sız onun aılesısınız arkadas gıbı olun herseyınıze kosturuyor ama yok benımkı oğlunu doldurup uztune saldığımı dusunuyor olamlıkı daha fazla ustume gelıyor esımde artık ne yapayım özge cahıl ınsanlar dusunemıyor dıyebılıyor yavrucugum eşim herkesın ki oledır tabıkı ama 4-4 luk kımse olamaz ama 4-3lüktür bana karsı kızlar Allahıma bin şükür Allah bozmasın ama gel gör ki sanki o ana babadan çıkmamış bu çocuk

Yaşadıkların ve duyduğun sözler çok ağır olmuş.Eşinde keşke ben söyleseydim diyorda,bugüne kadar aklı nerdeymiş.Sana her fırsatta laf çarpıyorlar ağzını açıp bir şey demiyor.Söylediğin iyi olmuş ama gerçek yüzlerini görmüş oldun,hemen kötü gelin oldun.Temizlik yaparken,hizmet ederken kızım kızımdı,şimdi kötü gelin oldun.Boşver hiç üzülme bile,hatta daha iyi olmuş,sık sık gidip saçma sapan sözlerini işitmene gerek kalmadı böylece.Bence eşinlede konuş,beni ezdirme,gerekli cevabı sen ver o zaman,bana kalmasın konuşmak de.

Son düzenleme:

aslında eşin bu konu da haklı gibi..gereksiz yere kötü olmuşsun zaten cahil insanlarlar oldukları belli ama sende politik davranmak zorundasın.eşin konuşsa onlara bu kadar batmaz biz bir yerde el kızıyız işte yapcak bişey yok.onlar kendi aralarında halletsinler zaten oğullarının vermeyeceği bir parada talep edemezler heralde

canım aynı anda yazmısız eşimin ailesıne tepkısını yazdım yukarda ve bu olay yasanırken esım malesef uyuyordu yanımda olsaydı yapamazlardı zaten kendıde dıyor ben olmadıgım için bu olaylar yasanmıs benım dedıklerımı oğlu söyleseydi kusuruma bakmayın ama dilleri bi taraflarına kaçardı kesin

kendı annemde kızım sen eşine guven konussun dursun onlar dıyor ama işte hepsı bır olup ustume gelınce tutamadım şu dilimi bir de benim aılemden kımse yokya onlara hesap soracak kımse yokya yanı ben onlara anlatmıyorum ya yalnız bulmusken bız bunu ıyıce bır benzetelım dedıler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…