aynı evde veya aynı apt. da mı oturuyorsunuz.
bozulduğunuzda tepkinizi sözle değil belki ama susarak ve ortamı terkederek gösterseniz?
aynı evde oturmuyorum fakat malesefkı onların evınde oturuyorum her annenın babanın yapacagı gıbı kıra oturmak yerıne bu eve tasındık ama her defasında basa kakılma her defasında sızı evımde oturtuyorum hıssetırmelerı.Ben aılemden uzak oldugum için tek basıma savasıyorum onlarla aıleme hıcbırsey anlatmayacagımı bılırler o yuzden hep ustume oynarlar boyle ben onları tanıdıgım gunden berı bu sekılde
hayır aynı ev yada apartmanda değil daha öncede söylemıstım malesef kayınvalıdemın uzerıne olan bı evde oturuyoruz buda ona her an konusma hakkı tanıyor malesef ağladığım oldu sustugum oldu terkettıgım oldu off bu cahıl ınsanlar anlamıyor malesef anlamıyorrrrrrrrrrhepsındn soğudum ama eşımınde bu sekılde arada kalmasınada gonlum razı değil yoksa kapılarını acmıcam bır daha ama
Sana birşey söyleyeyim mi deveye diken insana s....k....n yaranırmış.....
Biliyorum kaba bir tabir ama durumun özeti bu...........
Bence onlara çok sık gidip gelme sonuçta mutlu olamıyorsun onlarla....
Resmi ol kendini ezdirme...peki eşinle bu konuyu konuştun mu hiç o ne diyor bu konu da?
Sana birşey söyleyeyim mi deveye diken insana s....k....n yaranırmış.....
Biliyorum kaba bir tabir ama durumun özeti bu...........
Bence onlara çok sık gidip gelme sonuçta mutlu olamıyorsun onlarla....
Resmi ol kendini ezdirme...peki eşinle bu konuyu konuştun mu hiç o ne diyor bu konu da?
Canım Allah kolaylık versin bende eşimin ailesinin evinde oturuyorum onlarda üst katta tabiki.İlk evlendiğim zaman kayınvalidemle kayınpederim arasında ev için küçük bir atışma geçti kayınvalidem"ben demeden kimse size buradan çıkın diyemez,bu evin temeli için ben bilmem neyimi sattım vs"dedi kayınpederimde "bu ev benim sen öyle zannet vs "dedi.Bende dedimki"eğer öyle bir şey demeyi düşünüyorsanız söyleyin de bizde başımızın çaresine bakalım"dedim tabi hemen toparladılar.Önceden onları tanıyana kadar hep sessizdim ama şimdi şakayla karışık bile olsa lafımı söyüyorum hele kayınpederimle kayınvalidemden daha iyi anlaşıyorum.Ama beni bu hale onlar getirdiler haa saygımda da kusur etmem ama kendimi de ezdirmem.Sende ya sana nasıl davranıyorlarsa onlara öyle davran (saygı çerçevesinde)yada şakayla karışık sende cevap ver.Mesela ben olsam o gün"yaa Ali gerçekten ne iyi olurdu benim çayı da tazeler misin "derdim sonra da yavaşca kalkıp çayları doldururdum.Kendini üzme arkana dönüp baktığında başta sağlığın olmak üzere her şey için geç olmasın üzülmemeye çalış tatlım
Bu insanların dertleri ne anlayamıyorum. Gelini ezince, aşağılayınca elinize ne geçiyo çok sevgili(!) kayınlar?? Güzel güzel geçinip gitmek fesatlık yapıp ortamı germekten, sevilen sayılan anne-baba olmak nefret edilen anne-baba olmaktan daha mı iyi sizin için? Hayır gelin çirkef olur, fesat olur, geçimsiz olur, ona karşı böyle davranırsın, anlarım. Ama sessiz sedasız, saygıda kusur etmeyen gelinlerden ne istiyosunuz yahu? Aklınızdan zorunuz mu var? Eşinin bu durumu düzeltmek için uğraşması lazım. Ama en azından senin haklı olduğunu kabul ediyomuş kendisi de. O da bir şeydir. Ne eşler görüyoruz, duyuyoruz, kadın yüzde yüz haklı da olsa ailesine toz kondurmayan... Kendini ezdirmemen taraftarıyım. Saygı dediğin şey onu hak edene verilmeli. Herkes bu şerefe eremez ne yazık ki. Allah yardımcın olsun canım.
Kızçelerim diğer bir forumda konuyu özetlemiştim pazar günü kopan olay bu işte
Ben size herseyı en bastan anlatayım
Bız 3 sene anlaşıp 2,5 senelık evlıyız toplamda 5,5 sene.Kayınvalıdemın su anda oturdugu ev kaynanası uzerıneymıs zamanında esımın tum halalarına hakkını verıp evı alıyorlar ama noter ustunde hıcbır belge olmadan babanne olunce bunlar mahkeme actı yıne hakkımızı ıstıyoruz dıye.Su an oturdugumuz ev kaynanam ustun ehalıyle yenı ev alınacagı ıcın bızım de yardım etmemız gerekıyor kırada oturmuyoruz sonucta ben her zmaan esıme 120 mılyarı asamayız 60 bız verırız 60 onlar alırız bı ev annenlere dıyordum dun akşam herkesın ortasında esımde uyuyor bu arada pıknıkten gelmıstık benı neden sınırlıyorsuın ben belkı gıdıp 150 mılyarlık ev alacagım sana mı soracagım dedı dedım anne benımde colugum cocugum olacak bende kendımı ona gore hazırlamalıyım evlenırken ben sızın sınırlarınızı zorladım mı ne aldıysanız kabulum demedım mı kı herseyı esım yaptı bu arada sonra kayınpeder vay efendım ıyı nıyetını suıstımal edıyormusum kotu nıyetlıymısım onların evını bı kez olsun benımsememısım bayram olurmus ortalıkta doncegıme annemın evıne gıdermısım kı bu arada aılem sehır dısında yılda ıkı kez gıdıyorum kurban bayramında dahıl anneler gununde bıze utum yok utu alın dedı aldık bı geldık eve kı utu zaten kendısı de almıs bende dedım kı anne ne lazımsa degıstırelım caycı dedıler bende caycı 140 lıra ve ıyı marka yoktu aldıgımız yerde daha ıyı bıse olsun demıstım vay efendım 140 lıranın agzını yapmısım en sonunda eve ne tadılat yaptıysanız odeyelım cıkın gıdın dedıler bır suru akrabanın yanında unıversıte mezunuymusum ıkı kelımeyı bır araya getıremıyormusm konusmaktan dınlemekten haberım yokmus offff daha neler neler
kendımı acız ezık bı varlık gıbı hıssettırdıler dun geceden bu yana uyku uyumadım kızlar atamıyorum kafamdan olanları soylenenlerı akşamdan berı ağlıyorum esım sen haklısın ama ıste gelınsın keske o lafları sen degılde ben soyleseydım kotu olmasaydın dıyor ama benım tek hatam mantıklı konusup yuzlerıne soylemektı
kızçelerim diğer bir forumda konuyu özetlemiştim pazar günü kopan olay bu işte
ben size herseyı en bastan anlatayım
bız 3 sene anlaşıp 2,5 senelık evlıyız toplamda 5,5 sene.kayınvalıdemın su anda oturdugu ev kaynanası uzerıneymıs zamanında esımın tum halalarına hakkını verıp evı alıyorlar ama noter ustunde hıcbır belge olmadan babanne olunce bunlar mahkeme actı yıne hakkımızı ıstıyoruz dıye.su an oturdugumuz ev kaynanam ustun ehalıyle yenı ev alınacagı ıcın bızım de yardım etmemız gerekıyor kırada oturmuyoruz sonucta ben her zmaan esıme 120 mılyarı asamayız 60 bız verırız 60 onlar alırız bı ev annenlere dıyordum dun akşam herkesın ortasında esımde uyuyor bu arada pıknıkten gelmıstık benı neden sınırlıyorsuın ben belkı gıdıp 150 mılyarlık ev alacagım sana mı soracagım dedı dedım anne benımde colugum cocugum olacak bende kendımı ona gore hazırlamalıyım evlenırken ben sızın sınırlarınızı zorladım mı ne aldıysanız kabulum demedım mı kı herseyı esım yaptı bu arada sonra kayınpeder vay efendım ıyı nıyetını suıstımal edıyormusum kotu nıyetlıymısım onların evını bı kez olsun benımsememısım bayram olurmus ortalıkta doncegıme annemın evıne gıdermısım kı bu arada aılem sehır dısında yılda ıkı kez gıdıyorum kurban bayramında dahıl anneler gununde bıze utum yok utu alın dedı aldık bı geldık eve kı utu zaten kendısı de almıs bende dedım kı anne ne lazımsa degıstırelım caycı dedıler bende caycı 140 lıra ve ıyı marka yoktu aldıgımız yerde daha ıyı bıse olsun demıstım vay efendım 140 lıranın agzını yapmısım en sonunda eve ne tadılat yaptıysanız odeyelım cıkın gıdın dedıler bır suru akrabanın yanında unıversıte mezunuymusum ıkı kelımeyı bır araya getıremıyormusm konusmaktan dınlemekten haberım yokmus offff daha neler neler
kendımı acız ezık bı varlık gıbı hıssettırdıler dun geceden bu yana uyku uyumadım kızlar atamıyorum kafamdan olanları soylenenlerı akşamdan berı ağlıyorum esım sen haklısın ama ıste gelınsın keske o lafları sen degılde ben soyleseydım kotu olmasaydın dıyor ama benım tek hatam mantıklı konusup yuzlerıne soylemektı
Yaşadıkların ve duyduğun sözler çok ağır olmuş.Eşinde keşke ben söyleseydim diyorda,bugüne kadar aklı nerdeymiş.Sana her fırsatta laf çarpıyorlar ağzını açıp bir şey demiyor.Söylediğin iyi olmuş ama gerçek yüzlerini görmüş oldun,hemen kötü gelin oldun.Temzilkik yaparken hizmet ederken kızım kızımdı,şimdi kötü gelin.Boşver hiç üzülme bile daha iyi olmuş,sık sık gidip saçma sapan sözlerini işitmene gerek kalmadı böylece.Bence eşinlede konuş,beni ezdirme,gerekli cevabı sen ver o zaman,bana kalmasın konuşmak de.
aslında eşin bu konu da haklı gibi..gereksiz yere kötü olmuşsun zaten cahil insanlarlar oldukları belli ama sende politik davranmak zorundasın.eşin konuşsa onlara bu kadar batmaz biz bir yerde el kızıyız işte yapcak bişey yok.onlar kendi aralarında halletsinler zaten oğullarının vermeyeceği bir parada talep edemezler heralde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?