Her gittiğim yerde büyük sorun çıkartıyorum sizce kusur hep bende mi?

Canandemir344

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2018
115
-54
98
32
Annemin yaptıklarından bana yüklenmiş şeyler oluştu, mükemmelliyetçilik, beğenmeme, kılı kırk yarma, sürekli düsünüp takıntı yapma gibi. Hangi işe girsem nereye gitsem çoğunda haklı dahi olsam büyük bir sorunun merkezinde buldum kendimi. Ne kadar alttan da alsam, görmemeye de çalışsam, sorunu veya sorunlu kişiyi kendimden uzak tutmaya da çalışsam başaramadım bende derin yara açan bir sorunun ortasında kaldım. Sizlerde böyle sorunların merkezinde çok kalıyor musunuz veya nasıl başediyorsunuz yani susarak, görmezden gelerek ya da ne gibi yöntemlerle bunu başarıyorsunuz?
 
Şimdi öncelikle buraya konu açacak kadar kocaman insansak annem şöyle etti de böyle oldum işte bilinçdışı kodlamalar da kabahatin küntü beni yetiştirenlerde diye günah keçisi aramayıp kendimize dönüp onlar böyle yaptı diye böyle olmak zorunda değilim ne alaka dememiz lazım. Bu enerjide devam ederseniz depar atsanız da bela sizi bulur. Çok ufak bir terapi ile halledilebilir sizin durumunuz özellikle bilişsel davranışlı terapi çok işe yarar. Biz burda size ne kadar taktik versek de sizin kodlamalarınız değişmedikçe sökmez, sokma akılla iş yürümez. Ben genelde “aşırı rahat, gamsız, alaycı” maskelerini takınıp sarkastik bir personayla çoğu stresli durumdan sıyrılıyorum.
 
Son düzenleme:
kontrol takıntısı bu.
tecrübeyle sabit :)
hayatın senin kontrolün dışında da devam ettiğini kabul edip , senin müdahalelerinle değil de kendiliğinden de şekillendiğini ve aktığını görerek dışardan bak biraz.
 
Bir çok işte bulundum. Asla hiçbir olayın merkezinde olmadım.

Öncelikle yetişkin olmak artık ebeveyni suçlamayı bırakmakla başlarmış. Alanında çok ünlü birinden duymuştum

1- Ayrı eve çıkmalısın sonra zaten aranız ve psikolojiniz otomatik düzeliyor bence

2- Evine girmeyecek kişiyle tartışmaya gerek yok polikam ile birçok farklı sektörde binlerce insanla aramı idare ettiğimi biliyorum

3- İşverenler manipülasyoncu olduğu için işten mesajla çıkılmasını sorun olarak görmem

4- Herkese önce haklı olduğunu hissettirdkten sonra düşüncelerin beyan edilmesi taraftarıyım. Karşı taraf gardını aldıktan sonra asla işler yoluna girmiyor. Ve senin hak verdiğini görünce ertesi gün senin düşünceni kendisinin sanarak sana aktarıyor, kararlar veriyor.

5- Ayrıca stresli dönemlerde yeni işe girişte vb. durumlarda antihistaminik veya antdepresanı doktor önerisiyle kullanılmasının faydasına inanıyorum.

Ama en önemlisi;
Kök aileye komşu olmak
Sakinliği korumak için doktor önerisiyle destek almak
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…