• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her gn Kaynvalide ziyareti:(

janette

janette
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2008
32
0
86
Ankara
Merhaba arkadaşlar,gecen yıl evlendım 1 yıl kayınvalıdemle oturduk vede sıkıntılı günler geçirdik ayrılmaya karar verdik geçkten zor oldu eşimi buna ikna etmekama sonunda ayrıldık ben bu dönemde çok yıprandım ayrı.ama şimdide hergün annesine gidiyoruz yada eşim ziyaret ediyo yemegını yıyor ve eve sadece yatmaya geliyor ben bütün gün evde çok sıkılıyorum zaten kayınvalidemde çekindiğim için pek gitmekde istemiyorum.ama katlanıyorum ama tadımda kalmadı acaba abartıyormuyum her gun birlikteyiz ve yılbası gecesını bıle bırlikte geçırıcez.normalmi bu??

Abartmıyorsun güzelim, hergün gidilirmi hiç.
Eşine durumu güzelce oturup anlatsan anlamazmı acaba? Sizde bir aile oldunuz artık, eşin çıktı o aileden hala neden o evin bireyi gibi gidip yemeklerini orada sensiz yiyor. Böyle adamları duydukça inan çok sinirleniyorum, kusura bakma lütfen. Kısasa kısas olayını bazıları çok eleştirecek ama yerinde olsam herşeyi denediysem aynı şeyi bende ona yaparım, giderim anneme sadece yatmaya eve gelirim yada onu umursamıyormuş gibi davranırdım, bazı erkekler sadece bundan anlıyor çünkü.

kesinlikle normal değil bence, yeni eviniz olmuş başbaşa bir yılbaşıda mı geçiremeyeceksiniz, hergün gitmek de anlamsız bence, artık siz ikiniz bir ailesiniz, ve onlar eşinizin ailesi, arada bir ziyaret tabiki edilmeli ama asla hergün değil canım
hele eşinin yemeği orda yemesi hiç hoş değil
bence uygun bi dille paylaşın düşüncelerinizi eşinizle

konuşmaya kalksam senın için annnemimi atıyım diyor.şimdilik herşeye eyvallah diyorum ama içim içimi yiyor

acaba ne yapsam ben bilmiyorum bide evhanımıyım zaten evdede sıkılıyorum akşama kadar onu beklıyorum oda annesiyle oturuyo biz çıkarken böyle değildi annesine düşkün değildi.annesiyle evlerı ayırınca böyle oldu

zaten kaynana vakası hıc bıtlmıyo ahh su ekekler yokmuuu astıgım astık kesıtıgım kestıkk ılla dedıklerını yaptırcaklar yoksa mazallah bı yerlerı sıserrr

Ayyy hiçte abartmııyorsun ,bu ne yaa amaaann....Eşine annene gitme diyemezsin , bunu davranışlarınla belli etmen lazım . Ters tepebilir çünkü . Bence akşamları yemeğe annesine gitmesini engellemek için ,hergün eşinin sevdiği yemekleri yapıp , öğleden önce ( öğleden önce diyorum çünkü belliki annesiyle hergün telde konuşuyor ve annesi yemeğe çağırıyor ,sen önce davranıp eşini ara ) eşini arayıp akşama şu şu şu yemekleri yaptım çok heycanlıyım bakalım beğenecekmisin gibi veya sana süprizim var akşam yemekte gibilerinden bir şeyler söyleyip ,eşini evine çekebilirsin . Belli zaman sonra zaten kendisi alışıp direkt eve gelecektir . Ama söylediğim gibi uzun bir süpriz listesine ve değişik yemek tariflerine ihtiyacın olacak canım ,umarım işne yarar...

kayınvalidem dul acaba ondan mı bencillik mi yapıyorum zaten eşim benimle ilgilenmiyor artık bu yüzden,çok mutsuzum :((çünkü surat ediyormuşum

eşimde kendını annesıne bakmakla sorumlu hissediyor ama abartıyor gibi geliyor bana yada bu normal belkide bilmiyorum onu attık gibi düşünüyor heralde 1 hafta oldu ayrılalı gerçı baya erken bu stresle hamıle kalma zor değilmii ???2 düşük yapmış biri olarak

Yeni bir yuva kurmuşsunuz eşiniz bunu anlamakta neden bu kadar direniyor?Annesinin dul olması sizi ihmal etmesini gerektirmez.Sizin de her gün orda olmanızın ne alemi var?Özel günlerde insan eşi ile zaman geçirmek ister.Eşiniz buyursun gitsin annesini günde1-2 saat görsün.Bunu yaparken dozunu kaçırmasın ve sizi de oraya götürtmesin zırt pırt...kötükedihüso

Dul yalniz yaşayan yaşli kadina tahammül edemeyip hadi ayrildiniz
bari birakin evladi ilgilensin yaziktir günahtir
o sizinde anneniz olabilirdi, biraz empati lütfen:kahve:

bence normal değil. haftada 1-2 zor da olsa anlayabilirim. ama özellikle akşam evde karısı yalnız duracak, adam gidip annesiyle yemek yiyip oturacak. bu durumda siz mekanları ayırmışsınız sadece, ama siz dışarıda kalmış oluyorsunuz, eşiniz bekar hayatını sürdürüyor oluyor, ne demek her akşam her akşam. yılbaşı olabilir, özel gündür. hafta sonları uğranabilir. iş dönüşü uğrar, bir ihtiyacın var mı diye sorar, anlarım. ama ben evde yalnız, o annesiyle :1no2:

bence eşinizle oturup bu rahatsızlıklarınızı açık açık konuşmanız lazım. erkekler malum illa ki söylenmesini bekliyorlar :mymeka: bu kadar basit şeyleri bile görebilmek için.

eşin hergün gitmemeli

kayınvalidende oğlum hergün ne işin var senin eşin evin yokmu demeli..
ama maalesef bunu akıl edebilecek bir kayınvalide yok dünya üstünde. çocuklarının mutsuz olması için elinden ne gelirse yapıyorlar sonrada gelin suçlu oluyor. kaynana,gelin,görümce vs.. yok ya AİLE var.. lütfen gelinlerde eşlerinin annelerine ANNE gibi davransınlar . istisnalar dışında bence herşey karşılıklı.

sizde eşinizle konuşun hergün değilde haftada bir kere beraber gitmeyi teklif edin,bir akşamda siz annenizi (kaynananızı) yemeğe çağırın.

kayınvalidem dul acaba ondan mı bencillik mi yapıyorum zaten eşim benimle ilgilenmiyor artık bu yüzden,çok mutsuzum :((çünkü surat ediyormuşum

Dul olabilir canım , sonuçta herkesin ayrı bir hayatı var .Surat yaptığını eşin söylediği zaman , başım ağrıyo , hastayım gibi bahaneler uydur.Aynı olaya benzer olay 5 sene önce ilk evlendiğimiz yıl benim başıma gelmişti . 2mizde çalışıyoruz , ne zaman izin günüzmüz olsa ya biz onlardaydık ,ya onlar bizde ..En sonunda evlilik yıldönümümüzde kayınvalidem beni aradı , napıyorsunuz akşam diye , programımız var dedim . Bende size geliriz kutlama yaparız diye düşünmüştüm dedi . Yok anne programımız var dedim . Sanki ben öyle dememişim gibi , eşimi aramış ona söylemiş eşiminde haberi olmadığı için prıogramdan gelin demiş . Akşam eşim gelipte bana annelerinin geleceğini söylediği zaman resmen evde kıyameti kopardım ki hiç mi hiç tarzım olmayan bir harekettir ,asla sesimi bile yükselmem..Yeteeeeeeeeeeerrrrr diye bağırdığım hatırlıyorum sadece , mecburmuyum dedim hep beraber olmaya ya biz onlarda ya onlar bizde,Eşim bu halimden korkmuş olacakki hemen annesini arayıp program yaptığımızı ve gelmemelerini söyledi . Bu sayfada böylece kapandı . Artık hem istedikleri zaman gelemiyorlar,beni aramıyorlar zaten gelmek için , eşimi arıyorlar , eşimde benimle konuşmadan onlara cevap vermiyor ... Çok uzattım canım ama ilk önce dene bakalım süprizler falan , baktın olmadı koyarsın tepkini..( Ay amma uzun yazmışım üfff)

söyledim zaten bana çok kızdı yanlış anlayor herşeyı konu annesı olunca çok alıngan oluyor.onada anlayış göstermeye çalışıyorum ama nedense banada haksızlık yapılıyomus gibi geliyor

canım eşinle konuşsan
annesi bişey diyemez sen kayınvalindenle konuşsan gelin istmiyo der
ogluna karalar onu kayınvalidenin kendi düşünmesi lazım ama düşünmez ama
her zamanda çekilmiyor kaynana orta bulmalısınz bence

cnm ya eşinle konuş güzelce,bence abartmıyorsun ben olsam çoktan tavrımı koyar annesiyle de konuşurdum.yani bu kadar da olmazki sinir oldum ha

insan tabii ki annesine babasına saygı duymalı ama insanlar çocuklarını yetiştirirken bir gün kendi yuvalarının olacağını,kendi hayatlarının olacağını unutarak büyütüyor...çocuklarda haliyle yeni düzene alışamıyor ve eski evim,eski eşyalarım ,eski yatağım diyor....hal böyle oluncada her gün ziyeretler başlıyor
aslında kayınvalidenizde biraz oğlunun kulağını bükse yani senin kendi evin var hergün burada ne işin var falan dese belki kocanız biraz geri çekilir....
annesidir görsün tabii ki ama o zaman da ayrı yaşamanızın bir anlamı olmamış ki...yine herşey aynı bir tek yatmadan yatmaya eve............bende kendimi aileme karşı sorumlu hissediyorum ama evlendim ,eşim var bir evim var ,bunları unutmadan kendimi sorumlu hissediyorum.........bende kocamı bırakıp 2 ayda bir 1 aylığına enneme gideyim o zaman..olur mu böyle şey......
sanırım bazende insanlar kafasında evliliği başka yaşıyor...aynı bu örnekte olduğu gibi
insanlar maalesef hayatlarındaki kişiler arasında bir denge kuramıyor ve sadece bir tarafa kayıyor...açıkcası belli bir yaşa gelmiş bir erkeğin de bu kadar anneci olması tuaf....

her zamanda karşımızdaki insanlardan fedakarlık yapmasını beklemesek... eşinizden annesine gitmemesini istemek yerine beraber gitmeyi teklif edin sizde evliliğiniz için fedakarlık yapın eşinizin hiçmi hatrı yok sevdiğiniz için yapın. surat asmak,kapris yapmak yerine konuşun rahatsız olduğunuz noktaları söyleyin kendi kendinizi yemeyin....erkekler evet biraz anlayışsızdırlar ama düzgünce konuşunca anlayabilirler. bir hatalı aranıyorsa bence sizde hatalısınız,eşinizde,kayınvalidenizde...

Back
X