Her gnm stres..Yardm ltfen

• Konu Sahibi Konu Sahibi pippi_langstrumpf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
P

pippi_langstrumpf

Ziyaretçi
Mrb problemli bir okulda görev yapıyorum. ASlında disiplin sorunları pek yok, çok çalışkan bir okul. Ama ben öğrenci profilini sevmiyorum. Beni deli ediyorlar. Velileri öğrencilerin defterine bakıp öğretmen hakkında yorumda bulunacak kadar ileriye gidiyorlar. Bizim işimizi bize öğretenler bile olabiliyor.. Ben her gün dersi nasıl işlesem diye derdine giriyorum. Çünkü ne yapsan yaranamıyorsun. Gözlerimle şahit oldum. Çok iyi branştaşım öğretmenin arkasından bile öğretemiyo demişler ki adamın kaynaklarını hazırladığı şeyleri gördüm. Ve kesinlikle iyi..Neyse konuyu uzattım, bu ve buna benzer olumsuzluklar yaşıyorum. İnanın yoruldm. Öğrenci milletine zaten ne yaparsan yap yaranamazsın.. Benm sorunum küçücük şeyleri çok kafaya takıyorum. İnanın çok etkileniyorum. Strese giriyorum. Kurtulmak istiyorum bu durumdan napabilirim? Dr'a gidin demeyin çünkü drlar da bişyin yok diyolar. İlacı tavsiye etmiyolar ama şöyle zararsız küçücük bi ilaç varmıdır? Stres için :çok üzgünüm:
Ne yapmamı tavsiye edersiniz..

Ayrıca tek sorunum iş değil özel hayattaki yalnızlık, memlekete uzak olmak, aile hasreti.... gibi bi çok olumsuzluklar yaşıyorum. Strese giriyorum. İstemeden kendmi yıpratıyorum. Okulumun mükemmeliyetçilik anlayışıda beni strese soktu. Türkiyenin önde gelen en başarılı liselerinden biri ve ben hakkını verememeye korkuyorum. Kendime güveniyorum ama öğrenci milletinden de herşey bekleniyor.çok sıkıntılıyım.

küçücük sadece rahatlamak için ilaç pasiflora.

ama bence siz abartıyorsunuz kafaya takıyosunuz gibime geldi

bu arada bu öğrenciler niye sizi bu kadar korkuttu?

Branştaş arkadaşıma haksız yere yapılanları görünce korktum. ben böyle şeylere hiç gelemem Allah yaşatmasında zaten. Yani sonuçta emek veriyorsunz..Yabana atılamaz..

eğitimcisiniz bide reçetesiz stres attıracak ilaç mı istiyosunuz.. o zaman alın bi rakı ,rakı balıksız ağlar alın bide balık az bi gevşeyin..

yaa sorun sadece okul değil bişey oluyo istemeden kafayı takıyorum. Çok hassaslaştım
Ne yapılabilir? ilaç olarak zararsız bi ilaç istiyorum

cok şükür işiniz var kpssye girecekler topigine bakarsanız millet neler cekiyor işe girebilmek için...bence sorun birazcık sizde de var kendinize güveniyorsanız neden tedirginsizsiniz..yanlıs anlamayın size suclamak degil niyetim ama büyütmeyin lütfenyerimseniben

tam iki aydır çalıştığım şirkette sıkıntılarım vardı. ama bunu eşimden başka kimse ile paylaşamıyordum. tabi eşimin akrabasının yanında çalışınca iş farklılaşıyor. ama bugün konuşup buna son vermeye karar verdim ve konuştumda. onlarda saygı ile karşıladı. sonuç işi bıraktım ve şuan kuş gibiyim. bunuda sizinle paylaşmak istedim. hiç birşey benden ve benim sağlığımdan önemli değil bişiler bana zarar veriyorsa buna son vermek tek çözüm. şiddetle tavsiye ediyorum...hihoyyyt

Teşekkürler. Sorun sadece o değil. Küçücük başka bir şeye kafayı takabiliyorum. :gitme:

İşinizi sevmiyorsunuz (ki sizin işiniz sevilmeden asla yapılabilecek bir iş değildir), hayattan zevk almıyorsunuz ama bizden bir ilaç istiyorsunuz.
Yazmayın demişsiniz ama ben gene ısrarla yazıcam sizin bir uzmana gözükmeniz lazım. Bence ihmal etmeyin.

bu senin işin eğer karışmak gibi hakları kendilerinde buluyorlarsa okul yönetiminle konuşun ailelere yönetim bildirsin beğenmiyorlarsa çocuklarını alsınlar size saygıyı bırakmazlar neyani biri anlar diğeri anlamaz bir konuda anlayan öbüründe anlamaz veliler mucize yaratacaksa eğer kendilerine baksınlar inanın kendilerinide dinlemiyorlar herşeyin sınırı var bunu bilin allah yardım etsin

Sen kendine güvenip, en iyi şekilde işini yapmaya çalıştıktan sonra hiç kimsenin bir şey söylemeye hakkı yok.
Sanırım sorunun yalnızlık ve sorunlarla başedememe duygusu.
Özgüven çok önemli.
Rahatlama için ilaç değil de sarı kantaronu deneyebilirsin. Hap şeklinde olanı da var.
Tamamen doğal.
Allah kolaylık versin.a.s

Merhaba arkadaşım ben de 3 yıl devlette çalıştıktan sonra şimdi özeldeyim. Sana tavsiyem öncelikle evet arkadaşların dediği gibi pasiflora alabilirsin sadece rahatlaman açısından. Ama inan bunlar sadece geçici çözümler. Benim çalıştığım ilk görev yerimde öğrenci yazılıya gelmiyor nerede diye sorduğumda babası bağlarına komşunun koyunu girdiği için koşmuyu bıçakladı,öğrenci de babasının yanında vs. bizlere çok uzak olan ama yakınımda yaşanan olaylar... Diğer okulda da senin dediğin gibi mükemmelliyetçilik anlayışı yaygın. Ama bu bana göre sadece dedikodu olayıdır. Ben her konuda kendimce mütevaziyim ama mesleğim sorulacak olduğunda aldığım cevaplarla iyi, başarılı bir öğretmenim. ve bu noktada mütevazi de değilim evet ben iyi bir öğretmenim. Ve okullarda öğretmenler diğer öğretmenleri yargılarlar, dedikodusunu yaparlar, başarısını çekemezler bu tip kişilerle de karşılaştım ama benim çalışmalarım karşısında ne açık ne kapalı arkamdan konuşulmadı ve ben o ortamlardan hep uzak durdum ve bu beni mutlu etti. Dinlemek istemiyorsan bunlar seni rahatsız ediyorsa tavsiyem boş vakitlerini değerlendir ve ihtiyacı olan çocuklarla etütler yap düzenini bozma ve sen ideailst bir öğretmen olarak yoluna devam et bunları da takma. Velilere gelince de her insan bir değil onlarında seni saçma konularda yargılamalarına sakın izin verme kibarca uyar , ama gerçekten bir yanlışın var ve onlar bundan dolayı seni uyarıyorlarsa da eksiklerini düzelt.Ben böyle oldum ve mesleğimide çok severek yapıyorum. eğer bunlara dikkat etmez ve takılırsan inan asıl verimli olman gereken biricik öğrencilerimize bir faydan olmaz ve bu sefer çok daha fazla üzülürsün.

Son düzenleme:
Kendime çok güveniyorum. Ama gördüklerim diğer öğretmenlerin yaşadıkları... onları görünce korkuyor insan.Başka okullarda bunları yaşamadım.

ben de veli ilgisizliğinden şikayetçiyim canım.öğrencilerimi 1.sınıfta aldım fakat çok geç öğreniyolar.38 kişilerdi.1 senem stres içinde öğle araları ağlamakla geçti. bi yandan bana işimi öğretmeye çalışan ve sürekli beni suçlayan bir müdürüm vardı. halbuki benden önceki 3 dönem 1. sınıfta aynı durum olmuş.bu yıl yine sıkıntı. çocuklar okuyor fakat yazamıyo. inşallah hemen düzelir. çabalıyorum fakat karşılığını alamyınca bişey yapmıyorum sanılıyor.............bıktımmmmmmmmmmm
yani anlayacağınız öğretmenlik 3 ay tatili olan kolay bi meslek değil

Yanlış anlamayın ama "öğrenci milleti, bunlardan herşey beklenir" şeklinde konuşmanız hoş değil bence... Ben de (inşallah) öğretmen olacağım ve bu işin sevmeden yapılabileceğini düşünmüyorum.

bunları kafaya takmaman lazım sen kendini biliiyorsan okuldaki yönetim seni biliosa gerisi önemsiz bence ögrenci veli kesimi ölee kafana takmaa bak dersineee derimm

vereliniortakvereliniortak

başlık sahibi arkadaşım kusura bakma ama oğlumun senin gibi bi öğretmeni olmasını asla istemezdim, yanlış anlama kardeşim öğretmen, bir sürü öğretmen arkadaşım var ama senin mesleğine bakışın çok kötü belkide sektör değiştirmelisin
ebrucan nın dediği gibi kendine güvensen iyi bi öğretmen olduğuna inansan zaten kmseye bakmaz yoluna bakardın
bence de bi doktorla görüş her doktor değil tabii, iyi bi doktor senin sorununu çözecektir.

sizin gibilerin öğretmenlik mesleğini yapması yüzünden şimdiki nesil böyle yetişiyo eskidenmiş idealist öğretmenler na şartlar zorluklar altında çalışıyolarmış
bizim öğretmenlerimizde sizin gibiydiler hiç derslerinin hakkını vermeden okul bitirdik
insanların çoğuda bu yüzden öğretmen olmak istiyolar rahat meslek olarak düşünüyolar ama gerçekten hakkını vererek öğretmenlik yapılırsa ne kadar zor bi meslek olduğu anlaşılır

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…