Her gün daha da kötüye gitmek...

Munevvergul

Guru
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2012
933
264
323
Merhaba arkadaşlar; sizinle konuşmak bana iyi geliyor. Daha önce de forumda bir çok konu açtım o yüzden çoğu kişi beni tanıyor. Ben 4 yıl önce eşimden boşandım, çocuğum yok, çalışıyorum ve maddi bir sıkıntım yok. Eee sıkıntı ne diyenler lütfen yazmasın. Bir boşanmayı atlatamadın diyenler lütfen ahkam kesmesin. Ben sadece dertleşmek ve fikir almak istiyorum. Çünkü özellikle son bir aydır fazlasıyla içime kapandım. Özet olarak her gün daha da dibe battığımı düşünüyorum.

Boşandığım ilk zamanlar hayata karşı daha Ümit doluydum. Fakat şu günlerde hiç iyi değilim. Yaşım henüz 29 olmasına rağmen bu hayat ne Zaman bitecek diye bekliyorum. Ailem ve arkadaşlarım olmasına rağmen kendimi yapayalnız hissediyorum. Yaşadıklarımdan sonra insanlara güvenmiyorum ve onlarla ilgilenmiyorum. Adeta onları sallamıyorum. Nasılsın demelerinin altında bile bir şey arıyorum. Benimle ilgilenmelerine de izin vermiyorum. Bunda çok zor günlerimi tek başıma atlatmamın etkisi büyük. Açıkçası içimde hayata ve insanlara dair büyük bir kırgınlık var. En ufak bir falsoda insanların üzerini çiziyorum. Bir daha bana yaklaşmasına izin vermiyorum. Bu da ben de sürekli insanların çoğunun kalitesiz olduğu düşüncesini uyandırdı. Asla kendini beğenmiş biri değilim ama onlar tarafından öyle görüldüğüme eminim.

Ayrıca Bütün bu düşünceler beni yaşadığım şehirden gitme düşüncesine yönlendirdi. Fakat mesleğim gereği tayin işi biraz sıkıntılı. Üstelik yaşadığım şehirde ailem yanımda ve gittiğimde Nasıl insanlarla karşılaşacağım belli değil. Fakat ben gitme işine o kadar taktım ki, olur da tayinim çıkar gidersem o gün kurban keseceğim. Hiç gidemezsem ya düşüncesi beni bugünlerde yiyip bitiriyor. Bazen imkanım olsa başka bir ülkeye gitmek fikri bile çok cazip geliyor. Anlamıyorum kimse bana somut bir şey yapmadı ama sürekli çevremde kalitesiz, sığ düşünceli ve güvenilmez insanların olduğunu düşünüp gitmek için dua ediyorum.

Eski eşimi seviyor falan değilim. Bilakis ondan boşandığım için her gün şükrediyorum. Fakat anlamıyorum kadınlar işleri yokken, üstelik çocukları varken boşanıp Mutlu oluyorlar. Ben bunu başaramadım arkadaşlar. Yaşadığım bu olay bende hayata ve insanlara karşı büyük bir güven problemi oluşturdu. Özet olarak ne kimseyi istiyorum ne de yalnız mutlu oluyorum. Bir daha eski günlerdeki gibi Mutlu ve Ümit dolu olabilir miyim?

İşi olmayan, çocuğu olup da boşanmayı göze alan kadın güçlü kadındır.
Kendinizi onlarla kıyaslamayın. Onlara imrenin.

Zor bir dönemden geçiyorsunuz. Atlatacaksınız. Siz de dönüp baktığınızda bir zamanlar üzülmüş, şimdi güçlü bir kadın göreceksiniz.
Fakat anlamıyorum kadınlar işleri yokken, üstelik çocukları varken boşanıp Mutlu oluyorlar.

Ama ne zaman? Ben artık çok yoruldum

Ama ne zaman? Ben artık çok yoruldum
Yeniden aşık olduğunda tabiki :)
Mevsim kış olabilir, şöyle bir etrafına bak. İncele süz. Aşık olmak en güçlü antidepresandan bile daha etkili biliyor musun?

Yok mu çevrende bir kahve içmek isteyen? Bir şans ver. Çık bu moddan artıık. Sev sevil seviş. Oo dünya çok kısa. :)

Hayatım bak açtığın tüm konularda, konudan bağımsız olsa bile ben boşandım yazmışsın.
Ev mi alayım araba mı diye konun var. Merhaba ben 29 yaşında 4 yıl önce boşanmış bir kadınım yazıyor. Şu profilindeki boşanmış yazısını da kaldır. Bekarsın sen bekar.

Bekar bir kadın olarak tekrar aşık olacaksın. Kötü enerjiyi çekiyorsun kendine evrene sürekli boşandım diyerek. Bir daha söyleme, yasakladım sana bunu söylemeyi :)

O da çok zor geliyor. Bir daha sevip sevileceğimi de düşünmüyorum Geçen biriyle tanıştım o hiç evlenmemiş. Başta iyi ilgili falan ama sosyal medya hesaplarında kendi fotoğraflarının üzerine atarlı giderli laflar yazıp paylaşmış. O kadar itici geldiki anlatamam. Bu mudur yani dedim bastım engeli Öyle iyi biri de karşıma çıkmadı.

Hayat biraz bakış açınla da ilgili karamsar bakarsan o karamsarlık seni daha dibe çeker, olumlu düşün, kimseye muhtaç değilsin sağlıklısın mesela... İnş. bigün de biriyle tanışırsın hatta belki...

Anlattığın tüm özellikler güçlü bir kadının özellikleri. Bu kadar dik durmak bazen yalnızlığı ve mutsuzluğu beraberinde getiriyor.
Karşına illa ki duvarlarını yıkacak dostlar, sevgililer çıkacaktır sen yeter ki biraz izin ver Ve bu kadar savunmacı olma, azıcık canın yansa da bir şey olmaz sana..

Evet şükredecek çok şey var. Ediyorum da. Ama hayatın gerçekte toz pembe olmadığını ve beni bir sürü zorluğun beklediğini de biliyorum. Ama bu yalnızlık hissi çok başka bir şey. Sanki tüm dünya yıkılmış altında ben kalmışım hissi...

Maddi durumunuz iyi bi aileniz var aslinda bi cok seye sahipsiniz. Belkide manevi anlamda bi bosluktasiniz ne bileyim namaz kilin bol bol kuran okuyun ruhunuz ferahlasin azicik maddi durumunuz el verdigince yoksul kimselere yardimci olun boyle seyler yaparak hayatiniza bi anlam katabilirsiniz.
Ailenizle daha sık vakit gecirin belki size gore degisik bi bakis acisi bu saydiklarim ama icimideki sebepsiz anlam veremedigimiz huzursuzluklarin yegane sebebidir manavi eksiklerimiz.

Bilmiyorum güçlü müyüm. Bildiğim tek bir şey var o da her şeyi bırakıp gitme isteği.

Evet bi huzur evine gidip ordaki yaşlılarla dertleşebilirsin hem onlar sevinir hem sana iyi gelir onların tecrübelerinden de yararlanabilirsin...

Aslında bunalımda olmanızın nedeni boşanmayı atlatamamış olmanız değil. Sizi bunalıma sürükleyen sebep; bundan sonrasında da hep bir hayal kırıklığı yaşamak. Her seferinde birşeylerin yarım kalması.Yaşadığınız her hayal kırıklığında da film başa sarıyor tekrar. İnsanların art niyetli ve kalitesiz olduğunu düşünmenizin sebebi bu.​

Evet çok doğru.

Açıkçası eskiden daha çok Kuran okur daha çok dua ederdim. Allah affetsin ama artık pek yapmıyorum. Belki saçma ama Allah beni sevmiyor diye düşünüyorum.

Açıkçası eskiden daha çok Kuran okur daha çok dua ederdim. Allah affetsin ama artık pek yapmıyorum. Belki saçma ama Allah beni sevmiyor diye düşünüyorum.
Öyle düşünme peygamberler daha çileliymiş... Dediğim gibi huzueevi kimsesizler yurdu filan bi ziyaet edin eminim etkisi olacaktır inş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…