Her gün daha da kötüye gitmek...

Hobi falan edinin kafanızı dağıtacak sizi oylayacak biseyler yapin turlara katilin. yeni arkadaşlar edinin ozgurlugunuzun tadını çıkarın daha gencsiniz hayatın getireceği güzellikleri bekleyin

Yeni bir yer isteğiniz yeni kişilerle tanışmak olabilir mi acaba?
Bulunduğunuz şehirde farklı ortamlarda bulunmayı deneseniz önce taşınmak yerine?
Dans, dil, pastacilik, enstruman vs bir kursa gitseniz.. Hem muzik ruhun gidasidir derler, enstrüman bence güzel olabilir rahatlatmak açısından
Ve yeni şeyler üretme şansınız olur.
Hem yeni seyler öğrenmek insanı mutlu eder.
Yada yazın. kimi insani yazmak rahatlatır.
Günlük tutar gibi geri dönüp okumak için değil de içinizi dökmek için.
İmkanınız dahilinde seyahat edebilirsiniz.
Biraz ortamdan uzaklaşmış olursunuz.
Şehir Dışı, yurtdışı Turlara katılın mesela.
Ama bunlardan bir kaçını yapıp ise yaratıp yaramadığını gördükten sonra tekrar depresyona girin :) hiç bir şey yapmayıp sürekli kendinizi çıkmaza sokmayın.

Genelde tutunacak dalları var çünkü
Mesela çocuğu olanların çocukları
Çocuğu olmayan mesleğinde ilerlemeyi amaç edinenler var ya da kendi ile barışık olmayı mutlu olmayı amaç edinen var ne bileyim
Sizin amacınız ne?
Kendinize yaşama sebebi vermedikten sonra tabi bezmiş ve toparlanamıyor hissedersiniz...bir de kendinizi ikna edin bazen çok gerek oluyor insan psikolojisi bozukken kendini ikna etmeli kesinlikle her şey güzel olacak! eğer böyle inanırsan inan ki oluyor :)

4 sene ciddi uzun
Boşanmayı kafanda tanımlayış şeklinde çarpıklık var kendini sıfırladın adeta, 4 koca yıl yahu, en güzel yaşlarından 4 sene, ilaçla tek başına olmayacağı aşikar, yatarak ilaç artı konuşma terapisi yoksa sonun iyi değil

Açıkçası eskiden daha çok Kuran okur daha çok dua ederdim. Allah affetsin ama artık pek yapmıyorum. Belki saçma ama Allah beni sevmiyor diye düşünüyorum.
bunu diyebilmek için çok çok büyük acılar kayıplar yaşamış olman lazım.
nacizane önerim bunu bir daha telaffuz etme.
büyük bir isyandır bu.
boşanma sonrasında hayatını düzene sokamamış daha doğrusu yeni birisi ile birlikte olamamışssın.
seni üzen sadece bu.
bu sebeple de kendi kendini depressyona itmişsin.
elindeki şükredeceklerini söylemeye gerek yok.
bir müddet psikolojik destek alabilirsin.
ama herşeyden önce hayata ve kendine bakışını değiştirmek için gayret etmen lazım.
mutluluk hiçkimseye altın tepsi ile sunulmuyor.

zor günlerinde yanında olmadıkları için etrafındaki insanlara duvar örmüşsün. ne kadar zor günler geçirdiğini anlamamız mümkün değil. bu sıkıntılı dönemleri tek başına atlatmak da eminim kolay bişey değildir. atlatırsın inşallah..

Daha geçen gün, burdaki konulara bakarak sizi düşünüp ne kadar zamandır konu açmıyor demekki iyi dedim.
Sizin boşanmanız çok büyük hata oldu. Hayatınızdaki tek değişiklik eşinizden ayrılmanız oldu.
Oysa insanlar hem eşlerinden ayrılıp hemde bir çok şeyi değiştiriyor. Bu kadar umutsuz olmuyorlar, bu kadar kötümser olmuyorlar. Tedavi olmanız şart, bu hal sizde huy olmaya başladı. Biraz daha sert şeyler duymalısınız, soğuk duş etkisi gibi ama ben ulaşabileceğimi düşünmüyorum. Etrafınızdakilerden uzaklaşmanız bu durumu onların fark etmesinden kaynaklanıyor bence.

öncelikle tüm insanların bizim bile karşımızda ki insana ister istemez yanlışı olur
öyle en ufak şeyde insanların üzerini çizmeyin
çünkü etrafınızda hiç insan kalmaz

sonradan yemek kurslarına katılın ya da günü birlik hobi kursu adı altında ismek in ücretsiz kursları var inlara katılın kafanız dağılır bir nebze
kapalı ortamlardan uzak durmaya çalışın ve insanların hepsi kusurlu kusursuz insan olmaz yeri geliyor ailesine insan beni niye düşünmediniz diye söylenebiliyoruz bu yüzden
absürt abartılı birşey olmadığı sürece görmezden gelin sürekli insanların üzerini çizmek sizi çizdiğiniz insanlardan ötürü sinirli yapar

Terapilere başvurdunuz mu,muhakkak destek size iyi gelecektir.
Umarım kısa sürede toparlar hiç yaşamamış gibi olursunuz.

Senin durumunu da o kadar çok kocaya, boşanmana bağladılar ki hep.
Senin bir suçun yok.
Sen de inandın asamadigin durumun bu olduğuna.

Bence bir arkadaş çok doğru demiş.
Senin asıl sorunun hayatında boşanmanın ardından güzel hiç bir gelisme olmaması, iyi insanlara hasret kalman, üst üste yaşadığın hayal kırıklıkları..

Şahsen benim için de durum böyle.
Güzel şeyleri küçük küçük kaybediyorum hatta üstüne.

Bunlarla baş etmek kolay değil.
Sen kendini güçlü sanan pek çok kişiden daha guclusun aslında bunu bil..
Aslında savasiyorsun çünkü. .

Çok gayret ettim ama olmuyor. Hep bir şeyler yarım kalıyor.

Evet boşandıktan sonra yerimde saydım. Hatta geri gittim. Bana da güzel günler gelir diye bekledim ama gelmedi. Tanıştığım insanlar hep bir yönüyle bana uygun olmadı. Üstüne üstlük çevrenin boşanmış kadın düşüncesi beni iyice dibe itti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…