- 9 Ağustos 2021
- 15.785
- 54.475
- 548
- Konu Sahibi pportakall
-
Çoğu bu cumleleri kuruyor diye normal sayalım, "alınmayalım" yani?Bence siz biraz fazla alıngansınız. Çoğu abaza zaten bu cümleleri kuruyor Doğu Batı farketmeden.
Hic alakası yok biliyor musunuz hamileyim kedim var çocuk doğunca onu evden gönder diyor çocuğu çevremdeki insanlar sanki bu oyuncak gibi Ankara da yaşıyorum bu aradaŞafilikten yapıyorlar çoğunlukla. Benim gördüğüm burada kadına, hayvana değer yok.
50 yıl geriden gelen bir yer. İnanın bende yıllardır ailemden ayrı yaşıyorum. Farklı bölgelerde şehirlerde yaşadım hiç böyle olaylara rastlamadım yaşamadımBenim denk geldiğim tüm konularınız taciz üzerine, merak ettim nerede yaşadığınızı? Evet her yerde oluyor ama anlattığınız boyuta rastlamadım. Bayağı yobaz bir şehir herhâlde?
Doğuda yaşıyorum ben de. Evcil hayvanı olan o kadar az insan var ki. Nefret ediyorlar burada hayvandan. Yeni taşıyacağım mahallede kopek gezdiren birini gordum ve o mahalleye tasinmamdaki ana etken oldu. Az da olsa bizim gibi hayvanseverler varmis diye.
Şafilikten inançlarını yanlış biliyorlar safilere göre köpeğin ıslağina(salyasına ıslak tüyüne) temas etmek tekrar abdest gerektirir. Onlar bunu köpek haramdır diye almışlar yaşıyorlar.Bunu bilmiyordum. Neden toplu bir nefret oluşmuş biliyor musunuz?
Banada küçük köpek alsana bu zor olmuyor mu diyorlar veya köpek için çektiğin eziyete değer miHic alakası yok biliyor musunuz hamileyim kedim var çocuk doğunca onu evden gönder diyor çocuğu çevremdeki insanlar sanki bu oyuncak gibi Ankara da yaşıyorum bu arada
Burasıda aynı evlenmeden once çalışıyordum. dolabimdaki kıyafetler öyle yatıyor giyemiyorum . Jean e bile sanki bikiniyle geziyorum gibi göz tacizi oluyordu simdi bol seyler giyiyorum hep... kadına değer yok . 3 senelik evliyim çocuğum yok diyince kadınlar bile degisik bakıyor. Bu şehirden bi arkadaşım yok. Eşimin iş arkadaşlarının eşleriyle görüşüyorum .Şafilikten yapıyorlar çoğunlukla. Benim gördüğüm burada kadına, hayvana değer yok.
Ben elbise giymeye bayılan bir insandim kim ne derse desin ben giyerim kafasında. Ama artık giymiyorumBurasıda aynı evlenmeden once çalışıyordum. dolabimdaki kıyafetler öyle yatıyor giyemiyorum . Jean e bile sanki bikiniyle geziyorum gibi göz tacizi oluyordu simdi bol seyler giyiyorum hep... kadına değer yok . 3 senelik evliyim çocuğum yok diyince kadınlar bile degisik bakıyor. Bu şehirden bi arkadaşım yok. Eşimin iş arkadaşlarının eşleriyle görüşüyorum .
Birde 2 kedim var normalde parklarda kediler icin oynama olanları olurdu oraya çıkarırdım burda yok. 1 kere eşimle çıkardık bakışlardan rahatsiz olup Bdaha çıkarmadıkama sizdeki köpek mecbur çıkacak
Pis görüyorlar, onlarin girdigi eve melek girmezmiş, necismiş. Bunlari genelde kopeklere diyorlar. Kedilerin yerinin de sokak oldugunu düşünüyorlar. Sokağa yakışırmış. Evde olmazmiş. Hele tekir sarmanlar falan evde beslemeye layık degillermiş.Bunu bilmiyordum. Neden toplu bir nefret oluşmuş biliyor musunuz?
Ya millet gerçekten anlamıyor hele bir hayvan sahiplenmeyen kişi asla anlamıyor ne bu büyüğünü getir küçüğünü götür kampanyası miBanada küçük köpek alsana bu zor olmuyor mu diyorlar veya köpek için çektiğin eziyete değer mi
Ben memnunum cevabindan anlamıyorlar. Bir de sanki yaşadıklarının suçlusu hayvanmis gibi davranıyorlar. Suçlusu oymuş gibi.Ya millet gerçekten anlamıyor hele bir hayvan sahiplenmeyen kişi asla anlamıyor ne bu büyüğünü getir küçüğünü götür kampanyası mi
Şehri söylemeyeyim şimdi ama Doğu Anadoludaki bütün küçük iller aynıdır.Hangi şehir bilelim de uzak duralım, Eskişehir 'in suriyeli mahallesi bile oradan daha medeni duruyor.
Bende öyle dikime gidecektim güya .. eşim kızıyordu ne karışıyorsun diyordum sonra bsey demesine gerek kalmadiBen elbise giymeye bayılan bir insandim kim ne derse desin ben giyerim kafasında. Ama artık giymiyorum
Açıkçası o bölgelerde hiç yaşamadım, ne desem yalan olur. Şaşırdım ama bu seviyede olmasına. Gerçi biz İstanbul’un bir bölgesinde inşaat yapmıştık, henüz yeni yeni yaşam alanlarının oluştuğu, apartmanların dikilmeye başladığı, ulaşımın henüz pek işlek olmadığı bir yerdi. Dolayısıyla henüz ucuzdu, gelen kişiler genelde kiracı, dağdan şehre inen, medeniyet, toplu yaşam görmemiş varoş tiplerdi. Çocuklarından bile tiksinirsiniz, apartmanların içine tuvalet yapmalar, hayvanları taciz etmeler, hayvan görünce rahat bırakmıyorlar, çığlık atıyorlardı, taşla sopayla taciz ediyorlardı; ağaçları bile paramparça ediyorlardı. Bunların olduğu bir şehir düşünemedim.50 yıl geriden gelen bir yer. İnanın bende yıllardır ailemden ayrı yaşıyorum. Farklı bölgelerde şehirlerde yaşadım hiç böyle olaylara rastlamadım yaşamadım
Büyükleri de aynıŞehri söylemeyeyim şimdi ama Doğu Anadoludaki bütün küçük iller aynıdır.
Büyükşehir de belirli kesimler oluyor ama mesela memur kesim yerli halkın olduğu kesim Suriyeli kesimin olduğu yerler birbirinden hep farklıdır ona göre bir yerde yaşama sansin var. Burada hepsi iç içeBüyükleri de aynı
Gerçekten millete tasasi düşüyor ya bende bunu anlamıyorum sanane kardeşim bakan benim çeken de benimBen memnunum cevabindan anlamıyorlar. Bir de sanki yaşadıklarının suçlusu hayvanmis gibi davranıyorlar. Suçlusu oymuş gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?