- 17 Ocak 2020
- 4.669
- 10.245
- 158
- Konu Sahibi pportakall
-
Umarım kesin bir şekilde düzelir.Kelimlerden rahatsiz olmussunuz ya yani gercekler bunlar .dediğiniz sekilde belki birkaç gün duzelir sonra yine aynı... doğuda polis ne halde ah bir bilseniz bu kdr toz pembe degil
Bu kelime beni kim için söylenmiş olursa olsun rahatsız eder, konuya siyasi bakmıyorum, hiçbir kesimi de kollamıyorum.Bile'den niye rahatsiz oluyorsunuz? Misafir geldikleri ülkede, vatandaşın köpeğine hoşt diyemezler. Herkes yerini, haddini bilecek. Şımartmaya gerek yok. Geçen aylarda sınır kapılarından(!) akın akın gelenleri gormediniz herhalde? Savaş mavaş yok, keyfi geliyorlar. Sanki mağdurlar da canım cicim diye sevip kollamamiz gerek.
Umduğunuz dünyada yaşamak isterdim. Yalnizca uyarı alırlar. O da belki. Köpek sahibine uyari verilir. Aksam gezdirmeyin, kalabalik yerde gezdirmeyi minvalinde. Bu ülkede böyle, doğusu da bin beter...Komşuların, suriyelilerin, dilencilerin, yoldan geçen çocukların hiç birinin birbirinden farkı yok, '' bile '' durumu yok, bence hepsinin yaptığı yanlış. Bunu söylemek istedim.
Olabilir, şahsi düşüncem. Böyle umuyorum.
Yani ben çok hakim değilim hangi mezhepte nedir diye ama sadece köpekle temasta tekrar abdest gerektirir diye biliyorum . Sanki abdest almak cok zor da olay çıkarıyorlarEvde beslemek haramdan ziyade hanefilerde köpek tüyünün olduğu yerde namaz kılınmaz. Şafilerde ise köpeğin ıslağı tekrar abdest gerektirir. Ama bunu çok abartmışlar asansöre biniyoruz diye kavga çıkmıştı eski apartmanımda
Haklısınız onlar kediye köpeğe dokunmuyor hatta onlara göre evde köpek beslemek haram olarak geçiyor. Ne kadar cahil ve kötü düşünce yapısına sahipler. Üstelik çocuklarına da bu zihniyeti aşılıyorlar. İmkanınız varsa evinizi değiştirin.Şafilikten yapıyorlar çoğunlukla. Benim gördüğüm burada kadına, hayvana değer yok.
Yıllar sonra Türkiye'de azınlık olarak kalınca rahatsızlığınız geçer umarım.Umarım kesin bir şekilde düzelir.
Bu kelime beni kim için söylenmiş olursa olsun rahatsız eder, konuya siyasi bakmıyorum, hiçbir kesimi de kollamıyorum.
Değiştirdim şükür yeni evimde mutluyum şehir sıkıntıHaklısınız onlar kediye köpeğe dokunmuyor hatta onlara göre evde köpek beslemek haram olarak geçiyor. Ne kadar cahil ve kötü düşünce yapısına sahipler. Üstelik çocuklarına da bu zihniyeti aşılıyorlar. İmkanınız varsa evinizi değiştirin.
Acaba bozulan gusül abdesti ve duş almak zor geliyor diye mi bu kadar tantana yapiliyor?Yani ben çok hakim değilim hangi mezhepte nedir diye ama sadece köpekle temasta tekrar abdest gerektirir diye biliyorum . Sanki abdest almak cok zor da olay çıkarıyorlar
Sen atanınca blazer içine bralet giymeyi düşündüğünü söylemiştin bir kere bana. Buralar için o kadar absürt gelmişti ki aklımda kalmış bakBen elbise giymeye bayılan bir insandim kim ne derse desin ben giyerim kafasında. Ama artık giymiyorum
Ya bir olay anlatmak istiyorum başımdan geçen.Tamda bu konuya cuk oturdu.Bile'den niye rahatsiz oluyorsunuz? Misafir geldikleri ülkede, vatandaşın köpeğine hoşt diyemezler. Herkes yerini, haddini bilecek. Şımartmaya gerek yok. Geçen aylarda sınır kapılarından(!) akın akın gelenleri gormediniz herhalde? Savaş mavaş yok, keyfi geliyorlar. Sanki mağdurlar da canım cicim diye sevip kollamamiz gerek.
Burada kedileri haşere kovucu olarak görüp eve alıyorlar. Ama kediyle oynamak, onu sevmek, birlikte uyumak falan haram. Köpek de sadece bekçi köpeği olur ya da çoban. İşlevi olmak zorunda her hayvanınPis görüyorlar, onlarin girdigi eve melek girmezmiş, necismiş. Bunlari genelde kopeklere diyorlar. Kedilerin yerinin de sokak oldugunu düşünüyorlar. Sokağa yakışırmış. Evde olmazmiş. Hele tekir sarmanlar falan evde beslemeye layık degillermiş.
Bir dahakine, "Evet asansörü kirletiyorsunuz" diye karşı atak bekliyorum sizden.Evde beslemek haramdan ziyade hanefilerde köpek tüyünün olduğu yerde namaz kılınmaz. Şafilerde ise köpeğin ıslağı tekrar abdest gerektirir. Ama bunu çok abartmışlar asansöre biniyoruz diye kavga çıkmıştı eski apartmanımda
Allah Allah sokakta mı namaz kılıyolarmış? Evde beslemekten kastım oydu işte.Köpeğin olduğu evde namaz kılınmaz/köpeğin tüyü olduğu yerde namaz kılınmaz vs.Evde beslemek haramdan ziyade hanefilerde köpek tüyünün olduğu yerde namaz kılınmaz. Şafilerde ise köpeğin ıslağı tekrar abdest gerektirir. Ama bunu çok abartmışlar asansöre biniyoruz diye kavga çıkmıştı eski apartmanımda
Ya ben altta kalır mıyım köpek tüyünden namaz kilamiyorlarmis siz dışarıda gezdifiniz pis kıyafetlerle mi Allah'ın karşısına çıkıyorsunuz dedimBir dahakine, "Evet asansörü kirletiyorsunuz" diye karşı atak bekliyorum sizden.çirkefe çirkef olacaksınız, yoksa işler yürümüyor.
Uzun uzun konuşup içimdekileri akıtmak isterdim ama suç olur. Sınırdışı edilecekleri günü bekliyorum sabırsızlıkla.Ya bir olay anlatmak istiyorum başımdan geçen.Tamda bu konuya cuk oturdu.
Kimse doğduğu milleti,aileyi seçemez ama gerçekten mültecilerle aramızda bariz bir fark var.
Bunu söylemek bizi ırkçı yapmaz,polyannacılık yapamayacağım malesef.
Geçenlerde annemle avm'ye gittik.Avm'nin girişinde döner kapı vardı.Önümüzde de 5-6 kişilik genç bir grup vardı.Kapının önünde de bir tane köpek.Nereli olduklarından emin değilim ama Afgan ya da Pakistanlı falan olabilirler,pek Suriyeli gibi değillerdi.
İçlerinden bir tanesi köpeği bi yanına çağırıyo bi geri kışkışlıyo,hayvanı sersem etti anlayacağınız.Neyse tam kapıdan içeri girerken hayvanı çağırdı,kapıdan içeri girdi hayvan.Hayvan ikilemde kaldı içeri girip,girmemekte.Bir ileri gidiyor bir geri.Tabi o sırada döner kapıda geliyor.Bende ne yapacağımı bilemedim kapıyı tutmaya çalıştımda nasıl tutayım otomatik,dönen bir kapı.Tam kafasını sıkıştırıyordu ki son anda kurtardı kafasını.
Dayanmadım valla bağırdım.O sırada kendisi hala köpeğe gülüp,eğleniyodu kendince.Ne yapıyosun ya görmüyor musun hayvan sıkışıyodu diye bağırınca korkup kaçtı.
Orda hayvan ölse adım kadar eminim ki yine gülecekti.O yüzden üzgünüm ama gerçekten aramızda çok fark var.
Doğubayazıt bu konuda çok farklı. Geçende bir kadın gördüm diz üstü çizme, mini etek giymiş. Kadına bakan tek kişi bendim. Çok güzel giyinmiş diye baktım, kimsenin bakmadığını görünce daha çok baktımBüyükleri de aynı
Ben seni anladım merak etme.Uzun uzun konuşup içimdekileri akıtmak isterdim ama suç olur. Sınırdışı edilecekleri günü bekliyorum sabırsızlıkla.
Hay ağzını öpeyimYa ben altta kalır mıyım köpek tüyünden namaz kilamiyorlarmis siz dışarıda gezdifiniz pis kıyafetlerle mi Allah'ın karşısına çıkıyorsunuz dedim
Ciddi miDoğubayazıt bu konuda çok farklı. Geçende bir kadın gördüm diz üstü çizme, mini etek giymiş. Kadına bakan tek kişi bendim. Çok güzel giyinmiş diye baktım, kimsenin bakmadığını görünce daha çok baktım.
Bence şans eseri agzindan salya akmayan medeni insanlar varmis etrafta.Doğubayazıt bu konuda çok farklı. Geçende bir kadın gördüm diz üstü çizme, mini etek giymiş. Kadına bakan tek kişi bendim. Çok güzel giyinmiş diye baktım, kimsenin bakmadığını görünce daha çok baktım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?