- 16 Eylül 2017
- 7.738
- 14.009
- 248
- 29
- Konu Sahibi pportakall
-
Düşünün benim sahipli çocuğuma bunları yapanlar sahipsiz sokak hayvanlarına neler yapmazAçıkçası o bölgelerde hiç yaşamadım, ne desem yalan olur. Şaşırdım ama bu seviyede olmasına. Gerçi biz İstanbul’un bir bölgesinde inşaat yapmıştık, henüz yeni yeni yaşam alanlarının oluştuğu, apartmanların dikilmeye başladığı, ulaşımın henüz pek işlek olmadığı bir yerdi. Dolayısıyla henüz ucuzdu, gelen kişiler genelde kiracı, dağdan şehre inen, medeniyet, toplu yaşam görmemiş varoş tiplerdi. Çocuklarından bile tiksinirsiniz, apartmanların içine tuvalet yapmalar, hayvanları taciz etmeler, hayvan görünce rahat bırakmıyorlar, çığlık atıyorlardı, taşla sopayla taciz ediyorlardı; ağaçları bile paramparça ediyorlardı. Bunların olduğu bir şehir düşünemedim.
Sokakta gezdirilen köpeklere el sallarim. İki gülücük attım mı gelir sırnaşır zaten.Bende öyle dikime gidecektim güya .. eşim kızıyordu ne karışıyorsun diyordum sonra bsey demesine gerek kalmadiya yaşamadan bilemez kimse önceden ne kdr fark olabilirki diyordum gezmeyle filan ogrenilmez yaşayınca ancak öğrenilir . Benim memleketimde kimse kopegiyle gezene tuhaf bakip laf atmaz yani en fazla aa ne kdr tatli vs sohpeti döner . Bu köpekle gezmek zaten dikkat çeker lafını diyenlerin mantığını anlayamadim tacizi mi normallestirelim
Evet çok dogru ben bkac komşu edineyim demiştim kedi besliyorum diye evime gelmiyorlar.Pis görüyorlar, onlarin girdigi eve melek girmezmiş, necismiş. Bunlari genelde kopeklere diyorlar. Kedilerin yerinin de sokak oldugunu düşünüyorlar. Sokağa yakışırmış. Evde olmazmiş. Hele tekir sarmanlar falan evde beslemeye layık degillermiş.
Daha geçen belediye çöplüğünde onlarca köpek cesedi bulundu, iple boğulmuş halde...Düşünün benim sahipli çocuğuma bunları yapanlar sahipsiz sokak hayvanlarına neler yapmaz
Lazim degil onlarin komşuluğu. Çok afedersiniz ama bok yesinler yani. Cok sinirleniyorum tertemiz yavrularımıza iğrenerek bakmalarina.Evet çok dogru ben bkac komşu edineyim demiştim kedi besliyorum diye evime gelmiyorlar.
Bana hep sokak köpekleri var saldırıyor parçalıyor oradan gitme diyorlar. Evet sokak hayvanları çok tehlikeli çünkü sevgi manyağı yapıyorlar insanı. Yanlarından ayrılınca boşluğa düşüyor insan. Köpeğimle gezerken bile daha hiçbir sokak köpeği bize saldirmadi.Daha geçen belediye çöplüğünde onlarca köpek cesedi bulundu, iple boğulmuş halde...
Denk geldim, biliyorum. Çocuklardan tiksinmiştim, hayatımda hiç çocuktan tiksineceğim aklıma gelmezdi bunları görene kadar.Düşünün benim sahipli çocuğuma bunları yapanlar sahipsiz sokak hayvanlarına neler yapmaz
Evet sizin kadar taciz edilmemişizdir haklisiniz.Büyükşehir de belirli kesimler oluyor ama mesela memur kesim yerli halkın olduğu kesim Suriyeli kesimin olduğu yerler birbirinden hep farklıdır ona göre bir yerde yaşama sansin var. Burada hepsi iç içe
Aç hayvandan ne beklersin ki? Bi tavuk kaynatıp vermemislerdir. Sonra parçaliyor diyorlar.Bana hep sokak köpekleri var saldırıyor parçalıyor oradan gitme diyorlar. Evet sokak hayvanları çok tehlikeli çünkü sevgi manyağı yapıyorlar insanı. Yanlarından ayrılınca boşluğa düşüyor insan. Köpeğimle gezerken bile daha hiçbir sokak köpeği bize saldirmadi.
Bu kelimeden rahatsız olmakla beraber, bence bir iki tanesini özellikle komşuların gözü önünde o an polisi arayıp şikayet ederseniz bence caydırıcı olur.Dilenciler,Suriyeliler bile laf atıyor rahatsız ediyor, taciz ediyor.
Suriyelileri suriyeliler onundemi rezil edicek meselaBu kelimeden rahatsız olmakla beraber, bence bir iki tanesini özellikle komşuların gözü önünde o an polisi arayıp şikayet ederseniz bence caydırıcı olur.
Köpeği yüzünden taciz edenler, sırf bu sebepten birinin polis tarafından alındığını görürse bu kısmen caydırıcı olabilir. Suriyeliler ile ilgili bir cümle kurmadım.Suriyelileri suriyeliler onundemi rezil edicek mesela
Ne diyeyim ki Suriyeliler bile laf atıyor işte dağdan gelmiş bagdakini kovuyor dilenciler bile köpeğimi kıştlıyor. Dün olay çıkardım en işlek caddede önce bekçiler sonra polisler geldi ama bunu görmelerine rağmen hala köpeğime satasanlar vardı polisin yanındaBu kelimeden rahatsız olmakla beraber, bence bir iki tanesini özellikle komşuların gözü önünde o an polisi arayıp şikayet ederseniz bence caydırıcı olur.
Bunun için "alınacaklarını" sanmanız çok ütopik.Köpeği yüzünden taciz edenler, sırf bu sebepten birinin polis tarafından alındığını görürse bu kısmen caydırıcı olabilir. Suriyeliler ile ilgili bir cümle kurmadım.
Komşuların, suriyelilerin, dilencilerin, yoldan geçen çocukların hiç birinin birbirinden farkı yok, '' bile '' durumu yok, bence hepsinin yaptığı yanlış. Bunu söylemek istedim.Ne diyeyim ki Suriyeliler bile laf atıyor işte dağdan gelmiş bagdakini kovuyor dilenciler bile köpeğimi kıştlıyor. Dün olay çıkardım en işlek caddede önce bekçiler sonra polisler geldi ama bunu görmelerine rağmen hala köpeğime satasanlar vardı polisin yanında
Olabilir, şahsi düşüncem. Böyle umuyorum.Bunun için "alınacaklarını" sanmanız çok ütopik.
Kelimlerden rahatsiz olmussunuz ya yani gercekler bunlar .dediğiniz sekilde belki birkaç gün duzelir sonra yine aynı... doğuda polis ne halde ah bir bilseniz bu kdr toz pembe degilKöpeği yüzünden taciz edenler, sırf bu sebepten birinin polis tarafından alındığını görürse bu kısmen caydırıcı olabilir. Suriyeliler ile ilgili bir cümle kurmadım.
İyide evde beslemek haram diye biliyorum şafilikte.Şafilikten yapıyorlar çoğunlukla. Benim gördüğüm burada kadına, hayvana değer yok.
Bile'den niye rahatsiz oluyorsunuz? Misafir geldikleri ülkede, vatandaşın köpeğine hoşt diyemezler. Herkes yerini, haddini bilecek. Şımartmaya gerek yok.Bu kelimeden rahatsız olmakla beraber, bence bir iki tanesini özellikle komşuların gözü önünde o an polisi arayıp şikayet ederseniz bence caydırıcı olur.
Evde beslemek haramdan ziyade hanefilerde köpek tüyünün olduğu yerde namaz kılınmaz. Şafilerde ise köpeğin ıslağı tekrar abdest gerektirir. Ama bunu çok abartmışlar asansöre biniyoruz diye kavga çıkmıştı eski apartmanımdaİyide evde beslemek haram diye biliyorum şafilikte.
Yani nefret etmelerini,görünce laf atmalarına falan gerek yok ki.
Ya o da Allah'ın yarattığı bir can,gidip sevmezsin,evine almazsın anladımda nefrette etmezsin ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?