Her hafta hastalanıyorum...

Pride_

Guru
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2013
643
913
303
Merhaba, daha önceki bir konumda yazmıştım benim aşırı hareketli bir hayatım var. Şehir dışında doktora yapıyorum ve her dönem 15 hafta dışarı gidiyorum, haftada iki gün. Kalan günler kendi şehrimdeki okulda çalışıyorum.

İlk dönem bir kısmını otobüsle gittim 11 saatlik bir mesafe, 7 hafta kadar bu şekilde gittim. Fakat bu beni çok hasta etti ve aktarmalı uçağa döndüm gidiş,dönüş aktarmalı, direkt gidiş yok bulunduğum yerden.

Şöyle anlatayım oradaki dersim 4 te bitiyorsa ben gece 2-3 arası ancak evde olabiliyorum aktarmalı uçuşlarla da. Ve her gidip döndüğümde ya karnım ağrıyor, ya üşütüyorum çünkü iki şehrin iklimi çok zıt. Bu hava değişimleri beni bitiriyor. Kendimi toplayamadan hoop tekrar gidiyorum çünkü.

Değerlerimde bir sıkıntı yok ama sürekli bir hasta hissetme durumu çok yoruyor beni. Haftalık 3 gün kendi şehrimde 2 gün şehir dışındayım. Sanırım bu hengamede yememe içmeme çok dikkat edemiyorum zayıf besleniyorum bu da hastalık olarak bana geri dönüyor. Eve döndüğümde zaten hafta sonu doktorada verilen çalışmalarla geçiyor yetişmiyor bile ya çok geç yatıyorum ya çok erken kalkıyorum. İki gündür de çok hastayım ilaç alıyorum ama başka bir takviye önerisi olan var mıdır bildiğiniz? Bitkisel destek veya vitamin almak gibi...

Bu arada evliyim evle ilgili de ekstra bir şey yapmıyorum yani yapamıyorum desek daha doğru ona rağmen çok zorlanıyorum,sabrediyorum.

Siz bu tür yorgunluklarla başa çıkmak için nasıl bir yöntem uyguluyorsunuz? Cevaplarsanız sevinirim.

ben bu tempoyu iyi bilirim .
aman dikkat...

bunlar gerçekten insanda tükenmişlik sendromu yapıyor

Beslenmeme dikkat ediyorum.Karbonhidratlardan mümkün olduğunca uzak kalıyorum .Birde kefir tüketiyorum çok şükür yoğun tempoma rağmen yorgunluk hissim minimal seviyede.Yorgunlugun beslenmeyle alakası var tabi uykuda önemli

ben bu tempoyu iyi bilirim .
aman dikkat...

bunlar gerçekten insanda tükenmişlik sendromu yapıyor

Gerçekten çok zor insanın kimsenin yüzüne bakacak hali bile kalmıyor. Çok yıpratıcı bir süreç..
Siz de aynı şekilde mi yaptınız?

Uyku büyük problem bende, az uyumak zorunda kalabiliyorum çoğu zaman çünkü her iki okul da da sorumluluğum var, sürekli bir şeyleri yetiştirme telaşı, zaman kısıtı vs. Kefir hiç içmiyorum onu da deneyeyim.

Bir limonu kabuklariyla minik minik doğrayın. Limon büyüklüğündeki taze zencefilin kabugunu soyup onu da aynı büyüklükte dograyin. Bunları bir kavanoza alın üzerine bol bal ilave edin. Ağzını kapatıp buzdolabında muhafaza edin. Sıcak su dolu fincana bu karışımdan bir tatlı kaşığı ekleyip karistirin ve için. Bunu her gün yapin. Faydasini görürsünüz.
Bir de bitkisel bir damla var. Hasta gibi hissedince aliyorsunuz sip diye kesiyor. Hatta hasta olmamak için her gün düzenli kullanma şansı da var. Ama isim vermek yasak sanirim. Özelden yazın vereyim isterseniz.

Yani şu tempoda hasta olmanız normal aslında.
Düzenli uyku yok, havaalanında beklemesi havaalanına ulaşması derken o işler de yorucu, hava soğuk...bu şekil bir hayata can dayanmaz zaten. Bağışıklığınız düşük değil, hayat stiliniz aşırı yorucu.

Bunu da not aldım bir araştırayım..

Teşekkür ederim.

Reactions: Kuf

Ama uyku çok önemli .Gündüz istediğin kadar uyusan da gece uykusunun yerini tutmuyor .

Gecmiş olsun tempo cok yogun,bagısıklığınız düşer elbette iyi olsa bile. Kendinize bir bebek gbi bakın . Corbalarınız kemik sulu olsun . Protein agırlıklı beslenin. Karbonhidratlar ve sekerden uzak durun. Ev yogurdu,kefir ve bitki cayı yolculukta hep yanınızda olsun. Kavrulmamıs yani çiğ kuruyemişler yemek bulamadığınız yerde cok iş görür. Mevsiminde sebzeleri zaten t0ketiyorsunuz Die umuyorum. Arı sütü, polen gbi seylere alerhiniz var mı bilmiyorum ama balla karıstırıp tüketebilirsiniz. Zencefili de bu karısıma ekliyorum ben. Bu yıl hasta olmamız gereken bir dönem geciriyoruz (ev hanesi olarak) organik beslenmeye calısıyoruz . Yumurtanızı da organik ve günlük olarak tüketin . Gıda takviyesi olarak da birseyler önerebilirim ama doktor olmadıgm için uygun olmaz sanırım.

Katılıyorum. Gece uykusunun az olması metabolizmayı çok etkiliyor. Düzensiz uyku -> düzensiz metabolizma

Aynen miss,gece nöbet tuttuğum zamanlarda çok sıkıntı çekmiştim ve bu yaklaşık 10 sene böyle devam etti .Sonra gündüz çalışmasına geçtim oh be dünya varmış dedim .Düzenli hayat önemli .

Allah kolaylık versin doktora süreci çok zorlu bir süreç. Öncelikle ona göre giyinip gidin. Ev yapımı yoğurt tüketin evde olduğunuz zaman sarımsağı bol bol tüketin çünkü doğal antibiyotik. Acı tüketin bağışıklığı güçlendiriyor. Takviye çaylar kullanabilirsiniz. Doğal pekmez hatta keçiboynuzu olursa daha iyi olur enerji arttırır. En kötüsü ihtimalle enerji efervesan ilaçlar oluyor ben onlardan kullandım bir ara faydasını gördüm. Sürekli hale getirmeyin tabi kendinizi düzene sokunca doğal olarak beslenme ile enerjinizi ve bağışıklığınızı güçlü tutun. Ve spor yapın spor yapmak insanı daha zinde tutuyor.

Haklısınız zaten az uyku ve sürekli hava değişimi bu hale sokuyor.

Okulda çalışırken yorulmuyorum sürekli yolculuk, yanımda valiz, eşya,laptop indir bindir durakta bekle aktarmada bekle bu uzun süreler yıpratıyor.

Bence daha minimal eşya taşımalısınız

Mümkünse laptop vs küçülsün bir sırt çantanız ile gidip gelebilmelisiniz

İn bin zaten yorucu bir süreç o nedenle az olmalı yükünüz

Gidip nerede kalıyorsunuz bilmiyorum ama eşyaların bir kısmını okulda bırakma şansı yok mu arada bile olsa eşiniz boş olunca rahat edersiniz

Size vitamin ve bol meyve tavsiye ederm.arti cay kahve yerine bitki caylari icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…