• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her hafta sonu ailesine gidip orada yatalım istiyor

Kelebekalbi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2012
105
0
46
Hatay
Eşimle evlenmezden önce sadece nişanlı sürecimiz oldu yani hiç flört etmedik o silivride ben istanbuldaydım sonra o işyerinin iskenderundaki fabrikasından üst yöneticilik teklifi aldı ve ikimizin ortak kararıyla kabul ettik ve gitti neyse Nişanlılıgımız 1 yıl sürdü o sürec içinde eşimin ailesi antakyada yaşıyor onları haftada bir defa aramaya bile üşeniyordu ben 2 3 gunde bir aramasını alışkanlık haline getirdim bu onun hoşuna gitti. sonra evlendik iskenderunda yaşamımızı sürdürüyoruz eşim her hafta sonu ailesinin yanına gitmek istiyor onları hep çok özlediğini söylüyor hatta curmatesi sabah erkendeen gidip pazar akşamı dönmeyi istiyordu bunu aileside istiyordu hiç ya siz yeni evlisiniz gidin biraz birlikte bişeyler ypın demediler ... şimdi 9 aylık evliyiz en güzzel zamanlarımız ilk 4 5 ayımız böyle gecti ben ne eşimin hevesini nede ailesinin hevesini kırmamak içinn sesımi cıkarmadım ama eşim beni hiç düşünmedi ben ilk kezz ailemden kopmuşum o üzülmesin diye özlediğimi bile belli etmiyorum ama o cekinmeden özlüyorum diyor kanıma dokunuyor ben gurbetlik ve aile özlemi cekerken hiç yanımda olmuyor. Aileme duydugum özlem azalsın diye beni oyalaması gerekdi ne bilim bana iş bulabilirdi( ben 7 yıl muhasebe işiyle ugraştım) veya beni alıp gezdiebilir birlikde bişeyler yapabilirdi hiçmi içinde benim için evliliği için heves yokdu.... benim evlilige gurbetlige özleme alışma sürecimde hiç yanımda olmadı. sonuçta hiç bilmediğim bir şehir hiç bilmediğim bir ev hiç bilmediğim bir koca bunlara alışmam çok zor olldu ama tek başıma üstesinden gelmeye calışıyorum. ailesiyle evliliği arasındaki dengeyi kuramıyor ama bunlara ragmen allaha şükürler olsun ailesiyle aram çok ii bir dediğimi iki etmiyorlar ailemden sonraki bana tek bu kadar ilgi gösteren insanlar. ''ama eşim enver buna zarar veriyor bu hareketiyle beni sanki ailesine tercih ediyormuş gibi geliyor buda içimde ailesine karşı bi öfke oluşturmasından korkuyorum''

aileni özlediğini neden belli etmiyorsun ki?

duygularını neden önemsemiyorsun?

sen söylemezsen kimse senin halini anlamaz ki

Bu erkeklerin evlilik düzenine alışması malsef zaman alıyor.
Kadınlar duygusal halleriyle ailesinden ayrı kalbiliyorken erkeklerin bu anne merakı delirtir adamı.
uMARIM zamanla evlendiğinin farkına varır...

sen ayarla hafta sonları için birşeyler.
sinemaya gidin.
deniz kenarına gidin.
hayatım bunalıyorum beni şuraya götür buraya götür diye yönlendirsene.
bana sıkıntını sadece kendi içinde yaşamışsın eşinle paylaşmamışsın gibi geldi.

Eşimle evlenmezden önce sadece nişanlı sürecimiz oldu yani hiç flört etmedik o silivride ben istanbuldaydım sonra o işyerinin iskenderundaki fabrikasından üst yöneticilik teklifi aldı ve ikimizin ortak kararıyla kabul ettik ve gitti neyse Nişanlılıgımız 1 yıl sürdü o sürec içinde eşimin ailesi antakyada yaşıyor onları haftada bir defa aramaya bile üşeniyordu ben 2 3 gunde bir aramasını alışkanlık haline getirdim bu onun hoşuna gitti. sonra evlendik iskenderunda yaşamımızı sürdürüyoruz eşim her hafta sonu ailesinin yanına gitmek istiyor onları hep çok özlediğini söylüyor hatta curmatesi sabah erkendeen gidip pazar akşamı dönmeyi istiyordu bunu aileside istiyordu hiç ya siz yeni evlisiniz gidin biraz birlikte bişeyler ypın demediler ... şimdi 9 aylık evliyiz en güzzel zamanlarımız ilk 4 5 ayımız böyle gecti ben ne eşimin hevesini nede ailesinin hevesini kırmamak içinn sesımi cıkarmadım ama eşim beni hiç düşünmedi ben ilk kezz ailemden kopmuşum o üzülmesin diye özlediğimi bile belli etmiyorum ama o cekinmeden özlüyorum diyor kanıma dokunuyor ben gurbetlik ve aile özlemi cekerken hiç yanımda olmuyor. Aileme duydugum özlem azalsın diye beni oyalaması gerekdi ne bilim bana iş bulabilirdi( ben 7 yıl muhasebe işiyle ugraştım) veya beni alıp gezdiebilir birlikde bişeyler yapabilirdi hiçmi içinde benim için evliliği için heves yokdu.... benim evlilige gurbetlige özleme alışma sürecimde hiç yanımda olmadı. sonuçta hiç bilmediğim bir şehir hiç bilmediğim bir ev hiç bilmediğim bir koca bunlara alışmam çok zor olldu ama tek başıma üstesinden gelmeye calışıyorum. ailesiyle evliliği arasındaki dengeyi kuramıyor ama bunlara ragmen allaha şükürler olsun ailesiyle aram çok ii bir dediğimi iki etmiyorlar ailemden sonraki bana tek bu kadar ilgi gösteren insanlar. ''ama eşim enver buna zarar veriyor bu hareketiyle beni sanki ailesine tercih ediyormuş gibi geliyor buda içimde ailesine karşı bi öfke oluşturmasından korkuyorum''

bu normal bir süreç canım,yaşayan çok.
erkek anneleri oğullarrını yeni evlendirdiklerinde bocalama devresi geçiriyorlar,heralde oğlumu geline kaptırmamalıyım mantığıyla sürekli birlikte olmak istiyorlar,erkekler de aman annemi kırmayayım diye nezaman çağırırlarsa orda olmak istiyolar.
ama zamanla geçiyor merak etme,önemli olan bu süreci eşinlede kayınvalienlede yüzgöz olmadan atlatman.
bu aile tercihi meselesi değil,annesine ben evlendim ama sizide bırakmam mesajı veriyor aklınca,
dediğim gibi bu geçici bir süre böyle olur merak etme.

eşinizle bu durumu konuştunuz mu?
bu durumdan rahatsızlığınızı dile getirdiniz mi?
tepkisi ne oldu?

Bu erkeklerin ve ailelerinin dipdibe olupta gurbetteki geline küfreder gibi özlüyoruz demeleri yokmu beni tüketiyor. Açık açık konuş eşinle yoksa hiiiiç anlayış filan bekleme beklediğinle kalırsın 5 yılımı aldı ama en sonunda başardım araya mesafe koymayı fazla beklemeden ve yıpranmadan bir an önce tavrını koymalısın bol şans.

aileni özlediğini neden belli etmiyorsun ki?

duygularını neden önemsemiyorsun?

sen söylemezsen kimse senin halini anlamaz ki

çünkü ben iskenderundayım ailem istanbulda onları her an özlüyorum ama her zaman onların yanına gidemem bu yüzden özlüyorum diyip aglayıp sızlayıp eşime evliliğime yansıtmamın bir anlamı yok diye düşüyorudum..

sen ayarla hafta sonları için birşeyler.
sinemaya gidin.
deniz kenarına gidin.
hayatım bunalıyorum beni şuraya götür buraya götür diye yönlendirsene.
bana sıkıntını sadece kendi içinde yaşamışsın eşinle paylaşmamışsın gibi geldi.

bak canım aşkım hayatım dedim ailenle aram çok ii düşman catlatır cinsinden bak bunun degerini bilelim her kez bunu kolay yakalayamıyor ama sen böyle yaptıgın için ben sanki benimle zaman gecirmek birlikte bişeyler yapmak yerine aileni tercih etmen ehr allahın hafta sonu beni üzüyor dedim... durdu anlamış yüz ifadesiyle dediki tamam bundan sonra sen ne zaman istersen gidelim dedi biraz allahtan azaldı ailesi gittiğimiz zamnlar eee haftayada artık gelince şunu yaparız ..... 2 hafta gitmesek eee siz bizi unuttunuz ..... gelmeyecegimizi her zaman bahanelerle söylemek zorunda kalıyoruz sonra beni ayrı enveri ayrı arayıp neden gelmiyorsunuzun cevaplarını almaya calışıyorlar....

çünkü ben iskenderundayım ailem istanbulda onları her an özlüyorum ama her zaman onların yanına gidemem bu yüzden özlüyorum diyip aglayıp sızlayıp eşime evliliğime yansıtmamın bir anlamı yok diye düşüyorudum..

o gayet güzel yansıtıyor ama...sen neden fedakarlık yapıyorsun...olacaksa iki taraflı olsun...

yani bence söylemelisin azcık naz yapsan fena olmaz hem seni memnun etmek için birşeyler planlamasına fırsat olur sebep olur....

ailesine gitmek yerine beraber yapacağınız şeyler planlayın hafta sonu turları var onlara katılmak iste mesela bir sürü şey iste

sen iste talep et oda seni sevdiği için zaten seni mutlu etmek isteyecektir.yapmazsa problem var demektir...

ağlamayana meme vermezler diye bi laf var çok doğru..

hem yeni evlisiniz nasıl başlarsa öyle gider sürekli sen kendinden vermeye alıştırırsan bi süre sonra adam yaptıklarını fedakarlıklarını görmez olur...

ya hani o benim sıkıntılarımın olmasına ragmen ve ben o işe gidip geliyor ben hiç evden cıkmıyorum şu kız biraz hava alsın hiç öyle cıkalım şuraya buraya gidelim demiyor ya benim söylemem yanlışmış gibi geliyor o benle cıkıp bişeyler yapmak istemiyorsa bende onla istemiyormuş gibi görünüm diyorum........ son zamanlarda biraz aşmı gibiyiz dediğiniz gibi zamanla herkesin yaşadıgı bir durum zamanla düzelirmiş gibi geliyor inşallah sabır ediyorum. ama zorluklarımda yanımda olmadıgını ve ben zorlukları tek başıma aştıgımı görmek beni yanlızlıga itiyor ondan uzaklaştırıyor.....

ya hani o benim sıkıntılarımın olmasına ragmen ve ben o işe gidip geliyor ben hiç evden cıkmıyorum şu kız biraz hava alsın hiç öyle cıkalım şuraya buraya gidelim demiyor ya benim söylemem yanlışmış gibi geliyor o benle cıkıp bişeyler yapmak istemiyorsa bende onla istemiyormuş gibi görünüm diyorum........ son zamanlarda biraz aşmı gibiyiz dediğiniz gibi zamanla herkesin yaşadıgı bir durum zamanla düzelirmiş gibi geliyor inşallah sabır ediyorum. ama zorluklarımda yanımda olmadıgını ve ben zorlukları tek başıma aştıgımı görmek beni yanlızlıga itiyor ondan uzaklaştırıyor.....

iletişim kur eşinle dışarı mı çıkmak istiyorsun söyle..

birşey yapmak mı istiyorsun söyle..

sen söyledin de adam yapmadıysa tamam uzak hissedersin ama sen en baştan denemeden vazgeçiyorsun...

sıkıntın varsa eşinle ilgili söyleyeceksin, onun sana bakıp anlamasını bekleme,
bazen anlar, bazen anlamaz..fikirlerini makul karşılıyormuş anlatınca.
bak, aileye gidip gelme konularını düzenlemişsiniz..yavaş yavaş diğerleri de olur..
aileni özlediğini de söyle ,sohbet sırasında..belli aralıklarla gitmek istediğin söyle..

Bu erkeklerin ve ailelerinin dipdibe olupta gurbetteki geline küfreder gibi özlüyoruz demeleri yokmu beni tüketiyor. Açık açık konuş eşinle yoksa hiiiiç anlayış filan bekleme beklediğinle kalırsın 5 yılımı aldı ama en sonunda başardım araya mesafe koymayı fazla beklemeden ve yıpranmadan bir an önce tavrını koymalısın bol şans.

valla öyle ya sanki küfür gibi yemin ederim agrıma gitti ya inşallah bende o mesafeyi koyucam o ışıgı görüyorum kendimdede ;) şimdi evli kuzenimi aradım hafta sonu bizi davet etmesini sagladım :) onuda sevmeme ragmen gidicem eşimide ikna edicem yazarım sonucu.

Eşimle evlenmezden önce sadece nişanlı sürecimiz oldu yani hiç flört etmedik o silivride ben istanbuldaydım sonra o işyerinin iskenderundaki fabrikasından üst yöneticilik teklifi aldı ve ikimizin ortak kararıyla kabul ettik ve gitti neyse Nişanlılıgımız 1 yıl sürdü o sürec içinde eşimin ailesi antakyada yaşıyor onları haftada bir defa aramaya bile üşeniyordu ben 2 3 gunde bir aramasını alışkanlık haline getirdim bu onun hoşuna gitti. sonra evlendik iskenderunda yaşamımızı sürdürüyoruz eşim her hafta sonu ailesinin yanına gitmek istiyor onları hep çok özlediğini söylüyor hatta curmatesi sabah erkendeen gidip pazar akşamı dönmeyi istiyordu bunu aileside istiyordu hiç ya siz yeni evlisiniz gidin biraz birlikte bişeyler ypın demediler ... şimdi 9 aylık evliyiz en güzzel zamanlarımız ilk 4 5 ayımız böyle gecti ben ne eşimin hevesini nede ailesinin hevesini kırmamak içinn sesımi cıkarmadım ama eşim beni hiç düşünmedi ben ilk kezz ailemden kopmuşum o üzülmesin diye özlediğimi bile belli etmiyorum ama o cekinmeden özlüyorum diyor kanıma dokunuyor ben gurbetlik ve aile özlemi cekerken hiç yanımda olmuyor. Aileme duydugum özlem azalsın diye beni oyalaması gerekdi ne bilim bana iş bulabilirdi( ben 7 yıl muhasebe işiyle ugraştım) veya beni alıp gezdiebilir birlikde bişeyler yapabilirdi hiçmi içinde benim için evliliği için heves yokdu.... benim evlilige gurbetlige özleme alışma sürecimde hiç yanımda olmadı. sonuçta hiç bilmediğim bir şehir hiç bilmediğim bir ev hiç bilmediğim bir koca bunlara alışmam çok zor olldu ama tek başıma üstesinden gelmeye calışıyorum. ailesiyle evliliği arasındaki dengeyi kuramıyor ama bunlara ragmen allaha şükürler olsun ailesiyle aram çok ii bir dediğimi iki etmiyorlar ailemden sonraki bana tek bu kadar ilgi gösteren insanlar. ''ama eşim enver buna zarar veriyor bu hareketiyle beni sanki ailesine tercih ediyormuş gibi geliyor buda içimde ailesine karşı bi öfke oluşturmasından korkuyoru

Herkes ince düsünemiyor ya da islerine gelmiyor birseyleri birilerinin yapmasını, düsünmesini beklemeyin..
Siz bu durumdan sikayet etmemissiniz, rahatsızlıgını dile getirmemissiniz ki?
Özlediginizi bile belli etmemissiniz bu durumda sizi de oyalamak icin bir girisim de bulunmamıs haliyle, ve ailesi' ni özledigini de dile getirmekten cekinmemis
Malesef, herkes ince düsünemiyor hele de erkekler!

Son düzenleme:
Bende aynı şeyleri yaşadım ama farklı şehir vs olaylarını ilk zamanlar bizde biraz onlarla vakit gecirmek zorunda kaldık seviyordum da ama eha fazla ihtiyacı oluyor insanın evimizin bulunduğu siteye birileri taşınıp kalabieceğim vaziyete gelince noktayı koydum...gerekmedikce de kalmam ...

ben her fırsatta dile getirirm özledim sıkıldım bunaldım!
senin için burdayım ve ben üzülüyorum şu bir gercek ki ilgiye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyor insan ayrı bir şehire gelin gidip aileden uzaklaşınca...

ama sen ilk hatayı önce kendini düşünmeyerek yapmışsın...

evet bende üzülüyorum bazen yapılabilcek bişey yok bütün herşeye birlikte karar verip yaptık suç yok ortada ama aman üzülmesin darılmasın bunalmasın derken de işte bu duruma düşülebiliyor...

biraz gözün kara olsun gercekten istediklerini eşine söylemiyceksin de kime söyliyceksin...

ailemi özledim de...

yaşayamadığım ilk 4-5 ayımı şimdi yaşamak istiyorum de....

herkesin yeri ayrı farkına var de!

beni gezdir tozdur birlikte bişiler yapalım YALNIZ! de...

Ben bayan olarak kalktım geldim seninle sesim çıkmıyor erkek olarak biraz daha dayanaklı ol habire ailem deme darılıyorum de ben demiyorum seni üzmemek için sende beni düşün biraz de...

kısacası ne hissediyorsan söyle eşine...

sen söylemezsen o anlamaz....

anlayamaz yaradılışları böyle...

önce sen...sen mutlu olamazsan eşini de ailesini de aileni de mutlu göremezsin...

sıkıntın varsa eşinle ilgili söyleyeceksin, onun sana bakıp anlamasını bekleme,
bazen anlar, bazen anlamaz..fikirlerini makul karşılıyormuş anlatınca.
bak, aileye gidip gelme konularını düzenlemişsiniz..yavaş yavaş diğerleri de olur..
aileni özlediğini de söyle ,sohbet sırasında..belli aralıklarla gitmek istediğin söyle..

bu kadar öküzmü ya kendide bende biliyordum buraya gelirken bu sorunlarla karşılaşacagımı oda hep yanımda olacagını söyledi. şimdi göremiyor anlamıyormu? ben sıkıntıları cekiyorum onlarla bucadele veriyorum ugraşım bide bunla berak eşimin yanımda olması için onamı destek yardım göstericem haksızlık değilmi bu...

bak ben burda yazıyoru siz beni hiç tanımıyorsunuz anladınız 9 aydır bu adamla ben aynı evde yaşıyorum elbet birazcık olsa beni anlaması beklicem...

ve tahmin edersiniz tanıma evresindeyiz han ne kadar beim yanımda bana ne kadar ilgili gb... bunlarıda görmem gerekli oldugu için ben bana şunu söyle bana şöyle davran dersem olurmu hiç? o zaman nasıl ''asıl enveri ''tanıcam.

Bende aynı şeyleri yaşadım ama farklı şehir vs olaylarını ilk zamanlar bizde biraz onlarla vakit gecirmek zorunda kaldık seviyordum da ama eha fazla ihtiyacı oluyor insanın evimizin bulunduğu siteye birileri taşınıp kalabieceğim vaziyete gelince noktayı koydum...gerekmedikce de kalmam ...

ben her fırsatta dile getirirm özledim sıkıldım bunaldım!
senin için burdayım ve ben üzülüyorum şu bir gercek ki ilgiye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyor insan ayrı bir şehire gelin gidip aileden uzaklaşınca...

ama sen ilk hatayı önce kendini düşünmeyerek yapmışsın...

evet bende üzülüyorum bazen yapılabilcek bişey yok bütün herşeye birlikte karar verip yaptık suç yok ortada ama aman üzülmesin darılmasın bunalmasın derken de işte bu duruma düşülebiliyor...

biraz gözün kara olsun gercekten istediklerini eşine söylemiyceksin de kime söyliyceksin...

ailemi özledim de...

yaşayamadığım ilk 4-5 ayımı şimdi yaşamak istiyorum de....

herkesin yeri ayrı farkına var de!

beni gezdir tozdur birlikte bişiler yapalım YALNIZ! de...

Ben bayan olarak kalktım geldim seninle sesim çıkmıyor erkek olarak biraz daha dayanaklı ol habire ailem deme darılıyorum de ben demiyorum seni üzmemek için sende beni düşün biraz de...

kısacası ne hissediyorsan söyle eşine...

sen söylemezsen o anlamaz....

anlayamaz yaradılışları böyle...

önce sen...sen mutlu olamazsan eşini de ailesini de aileni de mutlu göremezsin...

çok haklısın ders cıkardım ilk kendi düşüncelerimi duygularımı önemsemeliymişim. Beni benden başkası benim kadar bilemez düşünemez.

bu kadar öküzmü ya kendide bende biliyordum buraya gelirken bu sorunlarla karşılaşacagımı oda hep yanımda olacagını söyledi. şimdi göremiyor anlamıyormu? ben sıkıntıları cekiyorum onlarla bucadele veriyorum ugraşım bide bunla berak eşimin yanımda olması için onamı destek yardım göstericem haksızlık değilmi bu...

bak ben burda yazıyoru siz beni hiç tanımıyorsunuz anladınız 9 aydır bu adamla ben aynı evde yaşıyorum elbet birazcık olsa beni anlaması beklicem...

ve tahmin edersiniz tanıma evresindeyiz han ne kadar beim yanımda bana ne kadar ilgili gb... bunlarıda görmem gerekli oldugu için ben bana şunu söyle bana şöyle davran dersem olurmu hiç? o zaman nasıl ''asıl enveri ''tanıcam.

bazen diyeceksin canım..erkekler düz mantık..:31:
bizler gibi mana yükleyip,anlam çıkaramıyorlar..
sen söyledin de ben mi yapmadım,nerden bileyim ben senin karanlıkta göz kırptığını olacak..
sen söyle..:34:

Back
X