Ona bakarsaniz herkes de her ektigini bicemiyor. Anneniz cok fedakarlik yapmistir mutlaka,hani karsiligi var mi? Yok. Demek ki neymis,herkes ektigini bicemiyormus. Benim annem siddet gormedi ,ola ki babam oyle bir seye yeltenseydi annem sopayla kovalardi onu. Kadin dedigimiz varlik aslinda cok guclu. Siddet karsisinda tahammul etmez bitirirdi. Yaptigi pek cok fedakarlik var,buna babamin ilk esinden olma cocuklarina annelik yapmasi da dahil. Sonucta bosanamadilar,ayri yasadilar babamin ölümüne kadar. Arkadas kalabildilerse annem bunu kendi ekonomik ozgurlugune borclu. Cunku eyvallahi yoktu. Arti babamin cocuklari,ben ve evlatliklari da sonuna kadar annemi tutarlardi. Dedigim gibi,cunku biz evlatlariyiz,aralarinda ne gecerse gecsin,ikisinin de sonsuza kadar arkasindayiz, maddi manevi her turlu destegi veririz.
Ben evlendim,uvey ablalarim zaten babam öldükten sonra bir daha gorusmediler annemle,evlatlik olan abim arar sorar gormeye gelir. Ben zaten annemin a’dan z’ye her ihtiyacina kosarim. Tatile gotururum,alisverisini yaparim,evine tadilat lazimsa kosarim,akliniza gelebilecek her seyi yaparim. Babam hayatta olsa ona da yapardim ki ölümüne kadar yaptim zaten. Mumkun olsa annemle babamin yasadiklarini kitap haline getirecegim neredeyse,o derece ornek olacak davranislari vardi. Harika bir evlilikleri asla yoktu lakin,anlasmakta zorluk cektiler,kavgalari eksik olmazdi ama bizim yanimizda yapmadilar bunlari. Yapsalardi cocuklari olarak araya girerdik.
Ozetle,siz anne babaniz icin elinizden geleni yapmadiniz,mutlaka yaptiklariniz vardir ama alinmak darilmak yok,daha gormeye gitmekten acizsiniz. Gereken her seyi yapmis olamazsiniz.