Her iliskimde sorun olan köpeğimin tüyleri

Yasam sartlari geregi herkes kedi kopek besleyemeyebiliyor ama demek istediginize katiliyorum. Sahsen beslemese bile onlarin hayatimizdaki yerini anlayip saygi duyacak birileri olmasi gerekiyor kesinlikle. Yoksa olmuyor. Dediginiz gibi ha cocugunu birak demek, ha kopegini ver demek. Bizim icin farki yok.

Ay ben kuştan tedirgin oluyorum cunku hareketleri cok kontrolsuz :KK70: arkadasima gittiginde papaganini acti kafesten. Gık diyemiyorum ama icim de gidiyor insallah bana gelmez diye :KK70: soylesem kapatirdi ama hayvanin duzeni var, aksam serbest kalmaya alışık, kiyamadim da. Oyle diken ustunde oturdum kaldim :KK70:
Bizde de kedi var evlat o evlat 🥰🥰🥰

Benim erkek arkadaşımında kedisi var benimde hiç sorun olmuyor aramızda bu mevzu bence siz hayvansever birileriyle birlikte olun.baştan söyleyin köpeğimi kabullenmeyeceksen hiç başlamayalım diye.tüy dökülür temizlenir çok mu önemli ya cidden😂erkeklerinde kılları dökülür heryere o daha iğrenç kadınlarında saçı öyle🤷🏻‍♀️

Her yerim kıl, hatta dışarıda bazen insanlar kedi mi besliyorsunuz diye soruyor. Sürekli supuruyoruz şarjlı süpürge aldık falan ama halıya kıyafete yapışıyor. Bizim durumumuzda olan ailelerin evine gittiğimizde hiç rahatsız olmuyoruz. Elbette evde beslemeyen hayvan aşığı olmayan biri rahatsız olur çok normal.

Benim erkek arkadaşımında kedisi var benimde hiç sorun olmuyor aramızda bu mevzu bence siz hayvansever birileriyle birlikte olun.baştan söyleyin köpeğimi kabullenmeyeceksen hiç başlamayalım diye.tüy dökülür temizlenir çok mu önemli ya cidden😂erkeklerinde kılları dökülür heryere o daha iğrenç kadınlarında saçı öyle🤷🏻‍♀️
Hayvansever olması yeterli değil. Çok delisi olmak lazım rahatsız olmamak için. Yoksa uzaktan ay ne tatlı hayvan diyen biri illa rahatsız olur kıldan

Herkesten vazgeçerim oğlum ve kedimden vazgeçmem . İnsanlar rahatsız oluyor diye kedime de hiçbir kısıtlama yapamam rahatsız olan gelmesin. Handikaplarınızı anlıyorum ama gerçek bir hayvan sever kedi -köpek tüyünden rahatsız olmaz . Sizi de gerçekten seviyorsa basit bir çözümü olan bu konuyu sorun etmez
Bunu bana niye yazıyorsunuz? Bakın konu sahibi birkaç mesaj yukarda... ayrıca handikapla bu konunun ne alakası var? Oğlunuzu konuya ne ara dahil ettiniz? Kimse size oglunuzdan vazgeçin demedi, ayrıca konu siz değilsiniz. Elinizi kuvvetlendirmek için çocuğu alet etmeyin. Hayvan sever olmakla köpek kılının hiç alakası yok. Siz olayı hiç anlamamişsiniz:))

Arkadaslar Allah bagislasin dünya tatlisi, kocaman, tüylü bir köpeğim var. 5 yildan fazladie beraberiz. Ama tabiki insanin nasil saci dokülüyorsa onunda tüyü dökülüyor. Surekli evi temizliyorum kiyafet icin ayri hali icin ayri koltuk icin ayri tüy temizleyicilerim var. Önceki evlerimde hep beraber yatardik. Şu an odalara mutfags almiyorum koridorda takılıyor. Ama en nihayetinde üstümden falan tüy gelmiyor mu geliyor yatagim tüy olabiliyor. Ve bütün erkek arkadaslarim her defasinda köpeğimin tüyü hakkinda kimi zaman sakayla karisik kimi zaman ciddi bir sekilde söylenir. Titiz olmayan adam bile söyleniyor. Bu arada tabiiki köpegimi seviyorlar oynamasi, taramasi,gezdirmesi, beslemesi hepsi ilgilenmistir. Su an yeni bir iliskiye basladim asagi yukari 1 ay birbirimize gidip geliyoruz kaliyoruz güzel paylasimlarimiz var köpeğimlede ilgilenmeyi cok sever. Ama konusu acilinca ben köpekle yasayamam tuye alisamam diyor hep. Bu mevzu artik beni gercekten üzüyor. Cok asik oldugum bir tane erkek arkadaşım vardı. Kıyafetlerim hep köpeginin tüyü oluyor rahat edemiyorum deyip bana gelmezdi. Baska biri agzim hep köpek tüyü derdi vs... çoğaltılabilir. Yani zaten basta köpeğim oldugunu bunun benim kırmızı cizgim oldugunu hepsi biliyor. Sonrasinda köpekle aynı evde yasanir mi muhabbetleri oluyor. Hep böyle mi olacak.
Köpek koridorda takılıyor sadece derken. Yazık yahu

Onlar da muhtemelen alişabileceklerini düşünüp başliyorlardir.Ama bazı şeyler yaşamadan anlaşılmıyor.
Köpek bakımı ciddi bir iş,herkes zorluğunu ve sorumluluğunu gözü kapalı alamayabilir.Bu da onların tercihi.
Sanırım en garantisi hali hazırda köpek sahibi biriyle ilişkiye başlamak.

Bunu bana niye yazıyorsunuz? Bakın konu sahibi birkaç mesaj yukarda... ayrıca handikapla bu konunun ne alakası var? Oğlunuzu konuya ne ara dahil ettiniz? Kimse size oglunuzdan vazgeçin demedi, ayrıca konu siz değilsiniz. Elinizi kuvvetlendirmek için çocuğu alet etmeyin. Hayvan sever olmakla köpek kılının hiç alakası yok. Siz olayı hiç anlamamişsiniz:))
Konuyu ve hissini anlamayan birisi varsa o da sizsiniz . Kedi köpek anneleri benim ne demek istediğimi gayet doğru anlamıştır

Hayvansever olması yeterli değil. Çok delisi olmak lazım rahatsız olmamak için. Yoksa uzaktan ay ne tatlı hayvan diyen biri illa rahatsız olur kıldan
ben çok delisi olduğumu düşünmüyorum sadece kendi kedilerime şevkat gösteriyorum diğerlerine hiç dokunmam sadece arada su mama veririm ama sevdiğim bir insanın üstünde tüy olsa bu bana itici gelmez açıkcası.birde kadının köpeği var bunu biliyorsun neden ilişkiye başlıyorsun o zaman?şahsen böyle tipleri hiç anlamıyorum madem o kişiyi hayvanıyla kabul edecek kadar sevmiyorsun o zaman hiç bu yola girmeyeceksin🤷🏻‍♀️

Konuyu ve hissini anlamayan birisi varsa o da sizsiniz . Kedi köpek anneleri benim ne demek istediğimi gayet doğru anlamıştır
Hanımefendi, bu saldırgan tavırlarla hayvan sever geçinme trendi 2000lerin başında bitti.. konu köpek kılıyken bi oglunuzdan bi annelikten girip algı yaratmaya çalışmayın. Ha eğer çok kavga edesiniz varsa ben sizin için uygun kişi değilim. İyi akşamlar, 👋

Yanlış anlamayın lütfen ama çocuklar istiyor diye bahçeli evde oturuyor bile olsanız evcil sahiplenmeyin, kendiniz başa çıkabilecekseniz gerçekten yapabileceğinize inanırsanız sahiplenin zira çocuklar arada bir sevelim koşup oynayalım diye istiyorlar genelde, köpeğin tüm sorumluluğunu ebeveynler yükleniyor, hayvanlar yeri geliyor yediği bir şey dokunuyor veya hasta oluyor bağırsakları bozuluyor alttan üstten gidiyor onları temizlemek, tuvaletini yaptıktan sonra çevreyi temizlemek, bakımı egzersizi alması gereken en uygun gıda, veteriner kontrolleri, ayrıca köpekler kediler gibi 3 gün tatile gitseniz evde yalnız kalabilen canlılar değiller onu da yanınızda götürmeniz gerekiyor, ortalama 15 yıllık bir sorumluluk.
Evet hepsinin farkındayız,çocuklar henüz tam anlamıyla sorumluluk alabilecek yaşta zaten değiller kızım 11,oğlum 5 yaşında haliyle genel anlamda sorumluluk bende olacak.
Bahçeli ev isteme sebebim kücük cins bir köpek sahiplenmeyecek olmamız aslında,labrador retriever, belki rottweiler belki akita inu bilemiyorum henüz ama hangisi o dönem sahiplenilebilirse(satın almayı tercih etmiyorum satışına karşıyım mal misali ,arkadaşlarımızın köpeklerinin yavruları olunca alabileceğiz)onu sahipleneceğiz. Bende kocaman olacak bir köpeği apartman dairesine tıkmak istemiyorum açıkçası,biraz alanı olsun istiyorum. Bakımı,beslenmesi,gezdirilmesi hepsi bende zira çocuklar zaten okulda oluyorlar. Tatil konusunu da konuştuk aile arasında aslında ya birlikte gideceğimiz bir planlama yaparız ya da düzenini bozmayacak şekilde evde ailemizden birileri(annem,eşimin ailesinden biri)ile kalabilir belki.
Eşimin de daha evvel köpeği varmış zaten o da bu konuların hepsine vakıf.
Ne demek istediğinizi çok net anlıyor ve hak veriyorum tatil beldesinde yaz sonu sokağa bırakılan cins kedi köpekleri görüyoruz hepimiz biz ince eleyip sık dokuyoruz fevri davranmıyoruz zira alacağımız bir can eşya gibi veremeyiz yada sıkıldık deyip sokağa bırakamayız.
Çocuklara eğlence amaçlı alacak olsam inanın şu an bir tane sahiplenirim hatta sahiplenmiştim bile(arkadaşımın Goldeni yavruladı ama almadık şu an istediğimiz düzene geçemediğimiz için halihazırda) ama tamamen ailenin bir parçası olacak bu sebeple şartların olgunlaşmasını bekliyorum açıkçası.
Biraz daha zaman var gibi bizim için.

Hanımefendi, bu saldırgan tavırlarla hayvan sever geçinme trendi 2000lerin başında bitti.. konu köpek kılıyken bi oglunuzdan bi annelikten girip algı yaratmaya çalışmayın. Ha eğer çok kavga edesiniz varsa ben sizin için uygun kişi değilim. İyi akşamlar, 👋
Ben ne diyorum siz ne anlıyorsunuz hala Allah akıl fikir versin size de iyi akşamlar

Hayır olmayacak. Böyle saçma şey mi olur. Benim de kedim var eşimin üstü tüy oluyor yeri gelince ama bilerek evlendi ve bu yüzden bırakın ayrılmayı muhabbeti bile dönmedi aramızda.
Kedi ve köpek tüyü çok farklı. Golden var bizde de ve aşırı tüy döküyor. Neler kullandık ama nafile. Yumak yumak…
Konu sahibi ne desem bilemedim. Ne yardan ne serden misali.

Evet hepsinin farkındayız,çocuklar henüz tam anlamıyla sorumluluk alabilecek yaşta zaten değiller kızım 11,oğlum 5 yaşında haliyle genel anlamda sorumluluk bende olacak.
Bahçeli ev isteme sebebim kücük cins bir köpek sahiplenmeyecek olmamız aslında,labrador retriever, belki rottweiler belki akita inu bilemiyorum henüz ama hangisi o dönem sahiplenilebilirse(satın almayı tercih etmiyorum satışına karşıyım mal misali ,arkadaşlarımızın köpeklerinin yavruları olunca alabileceğiz)onu sahipleneceğiz. Bende kocaman olacak bir köpeği apartman dairesine tıkmak istemiyorum açıkçası,biraz alanı olsun istiyorum. Bakımı,beslenmesi,gezdirilmesi hepsi bende zira çocuklar zaten okulda oluyorlar. Tatil konusunu da konuştuk aile arasında aslında ya birlikte gideceğimiz bir planlama yaparız ya da düzenini bozmayacak şekilde evde ailemizden birileri(annem,eşimin ailesinden biri)ile kalabilir belki.
Eşimin de daha evvel köpeği varmış zaten o da bu konuların hepsine vakıf.
Ne demek istediğinizi çok net anlıyor ve hak veriyorum tatil beldesinde yaz sonu sokağa bırakılan cins kedi köpekleri görüyoruz hepimiz biz ince eleyip sık dokuyoruz fevri davranmıyoruz zira alacağımız bir can eşya gibi veremeyiz yada sıkıldık deyip sokağa bırakamayız.
Çocuklara eğlence amaçlı alacak olsam inanın şu an bir tane sahiplenirim hatta sahiplenmiştim bile(arkadaşımın Goldeni yavruladı ama almadık şu an istediğimiz düzene geçemediğimiz için halihazırda) ama tamamen ailenin bir parçası olacak bu sebeple şartların olgunlaşmasını bekliyorum açıkçası.
Biraz daha zaman var gibi bizim için.
19 yildir rottweilerlari olan ve akitalari da taniyan biri olarak nacizane onerim goldendan yana karar vermeniz olur 🥰

19 yildir rottweilerlari olan ve akitalari da taniyan biri olarak nacizane onerim goldendan yana karar vermeniz olur 🥰
Eşim daha önce rottweiler bakmış onun ilk tercihi ,Akita inu(japon akita kızıl,beyaz renklerde olan,amerikan akita değil bizim sahiplenmeyi düşündüğümüz)çok asil bir cins bence ama çocuklarla oynayacak yada tolerans gösterecek bir cins değil rottweiler de aynı şekilde değil mi? Ondan tercih etmeyin dediniz sanırım.
Goldenler daha oyuncu sempatik köpekler 2 tane var yakın çevremizde çocuklara epey toleranslılar, Labrador Retriever 'da çocuklu ailelere uygun diye biliyorum.
Bayılıyorum Labradorlara ben,ben bakacaģım ne de olsa deyip bu seçeneği de ben attım ortaya tabi ama özel bir sebebi var mı uygun bulmamanızın? Varsa bilmek isterim.

Yazımı yanlış anlamadığınız için teşekkür ederim, cevabınıza bakılırsa evcil sahiplenme konusunda bilinçlisiniz de buna çok sevindim zira evet aynen dediğiniz gibi bir heves sahiplenip sonra sokaklara bırakılan çok evcil var maalesef, bir kısmı sokakta yaşamaya adapte olabilse de bir kısmı da maalesef ölüyor, az evvel 4 bacaklı kızımla yürüyüşteydik başka bir evcil sahibiyle karşılaştık, köpeğin ilk sahibi bakamadığı için vermiş, belli ki yeni sahibi de köpekler konusunda çok bilgi sahibi değil kaç yıl yaşadıklarını sordu ve köpeğin her şeye havladığını anlattı, terk edilme psikolojisinde olabileceğinden, bizim gibi duyguları olduğundan bahsettim ki onlarda başkasına vermesinler ama konuşmam ne kadar etkili olur bilemiyorum🤷‍♀️

Bir evcille yaşamak çok güzel bir duygu ama zorlukları da var, keşke herkes bilinçli sahiplense.

Eşim daha önce rottweiler bakmış onun ilk tercihi ,Akita inu(japon akita kızıl,beyaz renklerde olan,amerikan akita değil bizim sahiplenmeyi düşündüğümüz)çok asil bir cins bence ama çocuklarla oynayacak yada tolerans gösterecek bir cins değil rottweiler de aynı şekilde değil mi? Ondan tercih etmeyin dediniz sanırım.
Goldenler daha oyuncu sempatik köpekler 2 tane var yakın çevremizde çocuklara epey toleranslılar, Labrador Retriever 'da çocuklu ailelere uygun diye biliyorum.
Bayılıyorum Labradorlara ben,ben bakacaģım ne de olsa deyip bu seçeneği de ben attım ortaya tabi ama özel bir sebebi var mı uygun bulmamanızın? Varsa bilmek isterim.
Rottweiler inanilmaz guzel bir irk, hayatimda her zaman bir rott olur. Ama diger yandan gercekten zor kopekler. Yetistirme ve egitim cok önemli bir faktor ama bazilari karakter geregi daha sert olabiliyor. Biraz sans meselesi. Sert bir kopek denk gelirse ustelik iki kucuk cocukla sizin icin zevkten ziyade strese dönüşür. Kopekli yasamin tadini alamazsiniz.

Genelde rottlar evdeki çocuklarla iyidir, guzel anlasirlar ama maalesef şakası olan bir irk degil. Baskin olduklari icin eğitiminde bile cok ugrastiriyor bazıları. Ustelik hepsi toleransli olmayabiliyor.

Akitalarda da Amerikan akitalar yaş aldikca sertlesip asosyallesiyor, dediginiz gibi cok cocuk kopegi degiller. Japonlar da ayni mi ona bir sey diyemem.

Yani kafaniz rahat etsin, kopekle her ortama girip cikin, cocuklariniz icin de iciniz rahat olsun derseniz bence rott gibi sert olmaya meyilli bir irk tercih etmeyin. Su anki rottumun tek bir tuyunu bile dunyalara degismem ama gercekten zor bir kopek oldu sagolsun :KK70: kucuk cocuk olmasa ve siz de kopege bakacak esas kisi olarak daha tecrubeli olsaniz yorumum daha farkli olurdu.

Ne yardan ne serden misali.
valla dışarıda adam çok hiçbirinin çükü altından değil
konu sahibinin köpeğini dert ettiğine göre dört dörtlük uyumlu bi partner de değil
köpekten tabi ki vazgeçilmez ama erkekten vazgeçilir
başıma hiç böyle evcilimle alakalı bi durum gelmedi ama 30 küsür yaşındayım
100 tane erkek şutlamışımdır yani hayatımdan , başka sebeplerle
hepsinin yerine yenisi geliyor hepsinin
konu sahibinin nicki bile patidostu :)
işine gelmeyene çıkışı gösterebilir yani
ayrıca erkeklerin de pis bacak kılları falan dökülüyor ben ondan daha çok tiksiniyorum
sizin yorumunuz üzerinden düşüncelerimi konuşmuş oldum

Back
X