- 2 Temmuz 2013
- 4.150
- 8.769
- 358
- Konu Sahibi pportakall
Yorumlara bakınca kuş candır diyorum. Tüyleri bile ayrı güzel.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Arkadaslar Allah bagislasin dünya tatlisi, kocaman, tüylü bir köpeğim var. 5 yildan fazladie beraberiz. Ama tabiki insanin nasil saci dokülüyorsa onunda tüyü dökülüyor. Surekli evi temizliyorum kiyafet icin ayri hali icin ayri koltuk icin ayri tüy temizleyicilerim var. Önceki evlerimde hep beraber yatardik. Şu an odalara mutfags almiyorum koridorda takılıyor. Ama en nihayetinde üstümden falan tüy gelmiyor mu geliyor yatagim tüy olabiliyor. Ve bütün erkek arkadaslarim her defasinda köpeğimin tüyü hakkinda kimi zaman sakayla karisik kimi zaman ciddi bir sekilde söylenir. Titiz olmayan adam bile söyleniyor. Bu arada tabiiki köpegimi seviyorlar oynamasi, taramasi,gezdirmesi, beslemesi hepsi ilgilenmistir. Su an yeni bir iliskiye basladim asagi yukari 1 ay birbirimize gidip geliyoruz kaliyoruz güzel paylasimlarimiz var köpeğimlede ilgilenmeyi cok sever. Ama konusu acilinca ben köpekle yasayamam tuye alisamam diyor hep. Bu mevzu artik beni gercekten üzüyor. Cok asik oldugum bir tane erkek arkadaşım vardı. Kıyafetlerim hep köpeginin tüyü oluyor rahat edemiyorum deyip bana gelmezdi. Baska biri agzim hep köpek tüyü derdi vs... çoğaltılabilir. Yani zaten basta köpeğim oldugunu bunun benim kırmızı cizgim oldugunu hepsi biliyor. Sonrasinda köpekle aynı evde yasanir mi muhabbetle
oluyor. Hep böyle mi olacak.
Ben teşekkür ederim zira güzel bir amacla yazdınız. Asla alınmadım.Yazımı yanlış anlamadığınız için teşekkür ederim, cevabınıza bakılırsa evcil sahiplenme konusunda bilinçlisiniz de buna çok sevindim zira evet aynen dediğiniz gibi bir heves sahiplenip sonra sokaklara bırakılan çok evcil var maalesef, bir kısmı sokakta yaşamaya adapte olabilse de bir kısmı da maalesef ölüyor, az evvel 4 bacaklı kızımla yürüyüşteydik başka bir evcil sahibiyle karşılaştık, köpeğin ilk sahibi bakamadığı için vermiş, belli ki yeni sahibi de köpekler konusunda çok bilgi sahibi değil kaç yıl yaşadıklarını sordu ve köpeğin her şeye havladığını anlattı, terk edilme psikolojisinde olabileceğinden, bizim gibi duyguları olduğundan bahsettim ki onlarda başkasına vermesinler ama konuşmam ne kadar etkili olur bilemiyorum
Bir evcille yaşamak çok güzel bir duygu ama zorlukları da var, keşke herkes bilinçli sahiplense.
Uzun uzun yazmışsınız teşekkür ederim.Rottweiler inanilmaz guzel bir irk, hayatimda her zaman bir rott olur. Ama diger yandan gercekten zor kopekler. Yetistirme ve egitim cok önemli bir faktor ama bazilari karakter geregi daha sert olabiliyor. Biraz sans meselesi. Sert bir kopek denk gelirse ustelik iki kucuk cocukla sizin icin zevkten ziyade strese dönüşür. Kopekli yasamin tadini alamazsiniz.
Genelde rottlar evdeki çocuklarla iyidir, guzel anlasirlar ama maalesef şakası olan bir irk degil. Baskin olduklari icin eğitiminde bile cok ugrastiriyor bazıları. Ustelik hepsi toleransli olmayabiliyor.
Akitalarda da Amerikan akitalar yaş aldikca sertlesip asosyallesiyor, dediginiz gibi cok cocuk kopegi degiller. Japonlar da ayni mi ona bir sey diyemem.
Yani kafaniz rahat etsin, kopekle her ortama girip cikin, cocuklariniz icin de iciniz rahat olsun derseniz bence rott gibi sert olmaya meyilli bir irk tercih etmeyin. Su anki rottumun tek bir tuyunu bile dunyalara degismem ama gercekten zor bir kopek oldu sagolsunkucuk cocuk olmasa ve siz de kopege bakacak esas kisi olarak daha tecrubeli olsaniz yorumum daha farkli olurdu.
Dyson kullanın rulo bir yere kadarBizimde durum öyle. Nereye gitsem yanımda götürürüm. Ona özel taksi tutup (petnakil falan degil ticari taksi) farkli sehirden yanıma getirtmistim. ama bana gelenlerde mi bir sorun var farkli mesleklerden farkli cevrelerden seciyorum bir de benim en bastaki kriterim köpeğimle arasinin iyi olması ona karsı tavrı
Yani bende süekli ruloyla aliyorum zaten kiyafetten. Ama yatak koltuk falan illa tüy oluyor
Valla hayvanı olan tanıdıklarım ben dr dahil(iki kedim var) gunde iki defa temizlenip siliniyor cogu zaman.Baskalarini bilemem kendi adima soyliyim eskiden haftada bir temizlik yaparken simdi hergun yapiyorum yani mantik olarak daha temizimBen çok titiz bir insan değilim,kıl tüy beni de rahatsız eder.Açık söylemek gerekirse hayvanların olduğu evlerin pekte temiz olduğunu düşünmüyorum,sevgilinizde de böyle bir düşünce varsa bunu açık açık söylemek yerine imalarda bulunmuş olabilir.İlişkinin ilk başında bunu söylemek istememiştir,ilişki ciddileştikçe size söylemeye başlamıştır.Bu durumda bence oturup düşünmeniz gerekiyor,muhtemelen bir seçim yapmanız gerekecek.