Her işi kadın mı yapar?

Slowcat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2013
1.050
374
83
Ben anlamıyorum ya gerçekten.yani evleniyorsun 2sene sonra çocuk yapmayı kafama koymuşum eşim8.ayda kanıma girip çocuk yapalım diye baskı yaptı.şimdi oğlum 6yaşında birazda problemli bilen bilir mızmız inatçı.eşim işten çıkınca ya arkadaşa takılır ya oyalanır biyerde eve gelir.geldiğinde yemeğini veririm yer dinlenir (20dk telefonla uğraşıyor )çocukla oyna deyince başladı sinirlenmeye.sen ders çalıştır bugünde diyorum yok efendim o senin işin.ya dedim benim niye işim ben çocuk bakmayamı geldim dünyaya tek başımamı bakıcam size hizmet etmek içinmi evlendim dedim.yapmasaydın demezmi bide aldırsaydın deyince kadım sustum.dedimki yok bu normal değil.ileriye gitmiyim sustukça bana sataşıyo laf atıyo.dahada ilgilenmedim ama ben anlamıyorum arkadaşlarımın eşleri eve gelir 2çocuğuna ödev yaptırır ilgilenir bu adama bişey yaptıramıyorum.adamın içinden gelmiyo.herşeyi ben yapıcak yemeği ben yediricem dersini ben yaptırıcam.kendimi saman gibi hissediyorum.arabamız var arabayı sürmeme izin vermez sonrada niye bunalıyosun yine arızaya bağladın diyo.psikatrist dediki bol bol oyun 2gün oynadı tamam bitti.bi kerede top al in çocukla oyna.yok bide bi kızım olsun diyo arada bu hareketlerinle zor diyorum.benmi yanlış düşünüyorum arkadaşlar.bakıyorum milletin kocası daha söylemeden çocuğun yemeğini yedirmeye başlar.ödevini yapar.bikere okadar zorladımki top oynayın diye kendisi sakarlığından topa vurayım diye düştü bana senin yüzünden dedi.kaba Saba konuşuyo bide soğumaya başladım kendimi engelleyemiyorum

Konu o değil biz yedirmesek 2lokma yer kalkar hep ben zorluyorum yani anlatmak istediğim o değil
Ama işte bu ortam sendeki gerginlik bu tahammülsüzlük bunları tetikliyor

Eşine görev verin mesela benimkinin kitabını okuyup o uyutuyor ama ödev yaptırmak bana kalır tahminen

Zira çocuk 3 yaşındayken bir kere ödev yaptırmıştı eksik okuyup yaptırmış
Çok dalga geçtim zır cahilmiş gibi neden düzgün yapmadın diye umursamayınca öyle olmuş

Bir de hadi oynayalım diye oyun
Mu olur bizimki daha yolda eve gidince şunu oynayacağız diye planlıyor biraz çocuk aktif olsun hayatında

O istesin o yapsın 6 yaşındaki çocuk esasen her işini yapar bırakın aç kalsın ağlasın umursamayın açın müzik dinleyin duymayın

Bir de yaşınız küçük mü

Ama işte bu ortam sendeki gerginlik bu tahammülsüzlük bunları tetikliyor

Eşine görev verin mesela benimkinin kitabını okuyup o uyutuyor ama ödev yaptırmak bana kalır tahminen

Zira çocuk 3 yaşındayken bir kere ödev yaptırmıştı eksik okuyup yaptırmış
Çok dalga geçtim zır cahilmiş gibi neden düzgün yapmadın diye umursamayınca öyle olmuş

Bir de hadi oynayalım diye oyun
Mu olur bizimki daha yolda eve gidince şunu oynayacağız diye planlıyor biraz çocuk aktif olsun hayatında

O istesin o yapsın 6 yaşındaki çocuk esasen her işini yapar bırakın aç kalsın ağlasın umursamayın açın müzik dinleyin duymayın

Bir de yaşınız küçük mü
23yaşında evlendim küçük değilim 30yaşım ama kendi haline bıraktım zaten bu yaşa kadarda hep ben yedirdim oğlum babasının oyun oynamıcağını bildiğinden hadi oynayalım demez zaten hep bana der yada kendi halinde oynar çocuk zaten aktif hareketli ama babası ilgili değil

Bende titizim Nasıl yaptırıyım diyoruzya oyun bile zor oynatıyorum o kocalar Nasıl öyle ilgili ben anlamıyorum ya

Olmayın titiz ruh sağlığınız bozuluyor

Çocuğunuzda sıkıntı yaşıyor

Siz titizlik diyorsunuz

Ev işi yapmayın, yemeğe az zaman ayırın, mesela hazır mantı alın 10 -15 dakikada sofrada, kalan zamanda oğlunuzla oynayın boğuşun ödev yapın

Kalsın tabak çanak ortada sizden çocuğunuzdan gelecekten daha mı önemli

23yaşında evlendim küçük değilim 30yaşım ama kendi haline bıraktım zaten bu yaşa kadarda hep ben yedirdim oğlum babasının oyun oynamıcağını bildiğinden hadi oynayalım demez zaten hep bana der yada kendi halinde oynar çocuk zaten aktif hareketli ama babası ilgili değil

Dedirtin o zaman aile oyunu kurun üçünüz oynayın vs vs

Kadın çalışır , evde çalışır,temizlik, utu, yemek her is ona bakar, çocuk doğurur zorla dogurtulur, ona da o bakar , ama önemli kararlar alamaz çocuğa ismini veremez araba süremez arkadaşı olamaz cani sıkkın olamaz bakımsız olamaz asık surat olamaz olamaz vs vs maalesef toplumda yaratılan iğrenç algı nefret ettim bu erkeklerden de onlara bu algıyı aşılayan anne babalardan da :KK62::KK11: Boyle şeyler ilkinde verdiğiniz tepkiyle alakalı maalesef ama geç kalmis sayilmazsiniz görev dağılımı yapın ve çocukla sizin zorunuzla değil isteyerek vakit gecirmesini söyleyin bundan sonra boyle deyin yamismasin bi zahmet :KK14:

Olmayın titiz ruh sağlığınız bozuluyor

Çocuğunuzda sıkıntı yaşıyor

Siz titizlik diyorsunuz

Ev işi yapmayın, yemeğe az zaman ayırın, mesela hazır mantı alın 10 -15 dakikada sofrada, kalan zamanda oğlunuzla oynayın boğuşun ödev yapın

Kalsın tabak çanak ortada sizden çocuğunuzdan gelecekten daha mı önemli
Ah ya Nasıl yapıcam onu ya ben zaten ilgileniyorum öğlen yemeği için alıyorum okula birdaha götürüyorum çıkışta alıyorum hep koşturmacadayım ama babada oynamalı tek başına olmazki annesinden alışkın zaten pisliğe çok takmaz bence temizlemez yani ama oğluyla ilgilensin istiyorum kendi alıp parka götürsün istiyorum ama yok hep ben söylicem

Kadın çalışır , evde çalışır,temizlik, utu, yemek her is ona bakar, çocuk doğurur zorla dogurtulur, ona da o bakar , ama önemli kararlar alamaz çocuğa ismini veremez araba süremez arkadaşı olamaz cani sıkkın olamaz bakımsız olamaz asık surat olamaz olamaz vs vs maalesef toplumda yaratılan iğrenç algı nefret ettim bu erkeklerden de onlara bu algıyı aşılayan anne babalardan da :KK62::KK11: Boyle şeyler ilkinde verdiğiniz tepkiyle alakalı maalesef ama geç kalmis sayilmazsiniz görev dağılımı yapın ve çocukla sizin zorunuzla değil isteyerek vakit gecirmesini söyleyin bundan sonra boyle deyin yamismasin bi zahmet :KK14:
Ya evet bide bakımsız olamayız.kendime okadar dikkat ediyorum.ama gelip yanıma lan lun diyo.şimdiden benim oğlum bulaşık makinesini topluyo kek yapıyoruz yardım ediyo ya bu Ada'mı eğiteniyorum kaç defa kavga çıktı artık mesafe koydum gerçekten ne bana lan desin nede yanımda geğirsin soğudum ciddi anlamda

Ben anlamıyorum ya gerçekten.yani evleniyorsun 2sene sonra çocuk yapmayı kafama koymuşum eşim8.ayda kanıma girip çocuk yapalım diye baskı yaptı.şimdi oğlum 6yaşında birazda problemli bilen bilir mızmız inatçı.eşim işten çıkınca ya arkadaşa takılır ya oyalanır biyerde eve gelir.geldiğinde yemeğini veririm yer dinlenir (20dk telefonla uğraşıyor )çocukla oyna deyince başladı sinirlenmeye.sen ders çalıştır bugünde diyorum yok efendim o senin işin.ya dedim benim niye işim ben çocuk bakmayamı geldim dünyaya tek başımamı bakıcam size hizmet etmek içinmi evlendim dedim.yapmasaydın demezmi bide aldırsaydın deyince kadım sustum.dedimki yok bu normal değil.ileriye gitmiyim sustukça bana sataşıyo laf atıyo.dahada ilgilenmedim ama ben anlamıyorum arkadaşlarımın eşleri eve gelir 2çocuğuna ödev yaptırır ilgilenir bu adama bişey yaptıramıyorum.adamın içinden gelmiyo.herşeyi ben yapıcak yemeği ben yediricem dersini ben yaptırıcam.kendimi saman gibi hissediyorum.arabamız var arabayı sürmeme izin vermez sonrada niye bunalıyosun yine arızaya bağladın diyo.psikatrist dediki bol bol oyun 2gün oynadı tamam bitti.bi kerede top al in çocukla oyna.yok bide bi kızım olsun diyo arada bu hareketlerinle zor diyorum.benmi yanlış düşünüyorum arkadaşlar.bakıyorum milletin kocası daha söylemeden çocuğun yemeğini yedirmeye başlar.ödevini yapar.bikere okadar zorladımki top oynayın diye kendisi sakarlığından topa vurayım diye düştü bana senin yüzünden dedi.kaba Saba konuşuyo bide soğumaya başladım kendimi engelleyemiyorum
Ne görmüşse onu sunuyor size

Biraz geniş olmaya çalışsan, çocuk 2 lokma yer, acıkınca yine yer. Sen de zannedersem vakti zamanında annemin benim peşimden koştuğu gibi koşuyorsun çocuklarının arkasından, yemek yedirmek için. Canım, hiçbir çocuk, evde yemek varken açlıktan ölmemiştir. Acıkır, söyler. Sen yeter ki abur-cuburları kaldır ortalıktan ve yemek saati dışında yemek yedirme. Özür dilerim kötü bir benzetme ama eşek gibi yerler.

Temizlikti yemekti... O evin hizmetçisi değilsiniz elbette, yapmama gibi bir seçeneğiniz var.
Kaldı ki her şeyi tek başınıza yapmaya çalışmanız...
En olmadı azını yapın çekilin. Ne bileyim, bırak da evde çeşit çeşit yemek pişmesin, bi çorba yap bırak gerisini. Çocuklara yetecek kadar 2. çeşit yap geç... Şikayetçi olacaksa, "Daha iyisini yapabiliyorsan, yap" dersin. Yaparsa da teşvik edersin "Aaa şahane olmuş, benden iyi yapıyorsun sen bunu" Böyle yaparak makarna ve birkaç çeşit çorbayı, sabah tostlarını ve salataları eşime kilitlemişliğim var. Sizinki ne kadar ılımlıdır bilmiyorum tabi, çünkü çocuk konusunda çok ağır laflar sarf etmiş. Mizaç olarak öfkeli bir adam sanki.

Çocuklara ödev yaptırma olayı da ayrı bir durum. Ben, hiçbir ödevimi annemle - babamla yaptığımı hatırlamam, maket türü işler ve aile anketli konular haricinde. Çocuklarınızı kendi ödevlerini kendilerinin yapmalarına teşvik etseniz?

Bunlar haricinde direksiyona geçmenize niçin manidir, onu anlamış değilim. Tam tersine cesaretlendirmesi gerekirken.. İlginç.

Dedirtin o zaman aile oyunu kurun üçünüz oynayın vs vs
Aldık zaten oynuyoruz benim problemim neden hep ben yaptırıcam kendi yapsın diyorum ya yapan adamlar Nasıl yapıyo hiç unutmuyorum arkadaşlar yemeğe geldi bize Ada'm oturur oturmaz bebeğe makarna yedirmeye başladı niye benim eşimin içinden gelmiyo.jenga aldık bellek oyunu aldık ille ben Dicem yada ben getiricem anlamıyorsunuz siz beni benim demek istediğim o değilki

Ah ya Nasıl yapıcam onu ya ben zaten ilgileniyorum öğlen yemeği için alıyorum okula birdaha götürüyorum çıkışta alıyorum hep koşturmacadayım ama babada oynamalı tek başına olmazki annesinden alışkın zaten pisliğe çok takmaz bence temizlemez yani ama oğluyla ilgilensin istiyorum kendi alıp parka götürsün istiyorum ama yok hep ben söylicem
Ama temizlemesin zaten

Diyorumki pis kalsın

Sabah oğlanı okula gönderin pastane Cafe bulunduğunuz yerin şartları ne ise bir yere oturun yoldan bir de gazete dergi ne severseniz alın okul bitinceye kadar oturun

Oradan poğaça vs alın ya da dışarıda yakında yemek yenecek yer varsa oğlunuza sürpriz götürün alın yerde yer yemezse aç kalır

Bırakın okula gidin çarşıda gezin sinemaya gidin çıkış saatinde alın ders vs yoksa eve gidin sorun şimdi ne yapalım diye

Pratik yemek yapın bu arada

Baban gelince de şunu yaparız bunu yaparız başlayın

Gelince de yemek yesin yönlendirin onu yap bunu yap

Bizim salonun ortasında resim sehpası var mesela resim yapıyoruz

Koltuk minderleri sandalyeler uzay gemisi tren vs oluyor

Kimi zaman pilot bazen gişe görevlisi vs oluyor

Kurun oyun oynayın

Ev işi yapmayın ortalığı B.k götürsün

Bir hafta oyuna alışın düzen oturtun vs vs

Oğlum 5.5 yaşında tableti yok dokunmatik oyun vs bilmez

Ya evet bide bakımsız olamayız.kendime okadar dikkat ediyorum.ama gelip yanıma lan lun diyo.şimdiden benim oğlum bulaşık makinesini topluyo kek yapıyoruz yardım ediyo ya bu Ada'mı eğiteniyorum kaç defa kavga çıktı artık mesafe koydum gerçekten ne bana lan desin nede yanımda geğirsin soğudum ciddi anlamda
Eğitim yaşı geçmiş egitemezsin ama şartlara alışması için zorlarsin. Benim okuzde aynıydı bıraktım tek benim değil bu çocuklar sende bakacaksın dedim bıraktım ve kararlı oldum simdi alıştı gelir yedirir ilgilenir oynar. İs sizde bitiyor söyleyin ve kosenize çekilin, lan lun kısmına gıcık oldum zaten yorum yapmiycam

Aldık zaten oynuyoruz benim problemim neden hep ben yaptırıcam kendi yapsın diyorum ya yapan adamlar Nasıl yapıyo hiç unutmuyorum arkadaşlar yemeğe geldi bize Ada'm oturur oturmaz bebeğe makarna yedirmeye başladı niye benim eşimin içinden gelmiyo.jenga aldık bellek oyunu aldık ille ben Dicem yada ben getiricem anlamıyorsunuz siz beni benim demek istediğim o değilki
oğlunu babasının yanına bırak, sen başka odaya git, meşgul ol. eşin veya oğlun bağırabilir, seni çağırabilir, tartışma çıkabilir. bir süre duymazdan gel. böyle böyle belki bir şeyler değişir.
bir de her şeyi tam yapma. mesela yemekleri yarı çiğ ya da yanık yap. gömleğinin düğmesi mi koptu, dikme. sürekli meşgul olduğunu, çocuktan fırsatın olmadığını vs söyle, hep bahane bul. eşin baktın kavgaya ya da kabalaşmaya meylediyor, oda değiştir.
ama sabırlı ve kararlı olacaksın, belki 1 hafta sürer belki bir ay. zamanla aşarsınız inşallah.

Back
X