• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

her kavgadan sonra boşanma kelimesi

Acaba blöf mü yapıyor?
Şimdi çok utanıyorum ama doğumdan sonra psikolojim çok kötüydü.
Olup olmadık konularda eşimle kavga ederdim. Kısacası çok çekilmezdim , o zamanlar anlamıyordum sonraları anladım.
Bu kavgalarda eşimi çok sevmeme rağmen bazen "boşanacağım" sözünü kullanırdım.
Artık eşim de bıktı sanırım ve en son "hiç durma yarın avukata başvur." dedi.
Ve o günden sonra bir daha ağzıma almadım:)
Acaba sizin eşinizde böyle blöf mü yapıyor?
Her ne olursa olsun şimdi yaptığımın ne kadar yanlış olduğunu görüyorum. Umarım eşiniz de görür.

sanırım sorununu anladım ben kavga anında benim öfkemi kontrol edememem
eşimi hayal kırıklığına uğratıyor ve o an boşanmaktan başka çaresi olmadığını düşünüyor
herkese yorumu ve yardımı için teşekkürler

Evet,eşin senin kavgadaki halini sevmiyor olabilir.

Benim eşim,bağırıp çağıran kadınlardan nefret eder.
Bunu bakışlarından da anlıyorum,kendisi de ifade ediyor.
Sokakta bağıran,kavga eden bir kadın görünce neredeyse tiksinerek bakıyor.
Arkadaşının eşinin telefonda bağırdığını duymuş,o gün bugündür her konuda onu haksız görür.
Bunun benimle de alakası yok.Hani ben bağırmıyorum diye öyle alışmış değil.Aksine beni ta baştan bu yüzden sevmiş olabilir.
Çocukken oturdukları mahallede,feci aile kavgalarına şahit olmuş.Adamların tutumlarından çok,kadınların tutumları yer etmiş zihninde sanırım.

Sen öfkelenince,eşin başka yüzünü görmüş gibi oluyordur.
O görüntüyü kafasından atamıyordur.
Tartışmadan sonra "boşanalım" diyormuş.Yani "sen buysan,ben yokum" demek istiyordur.

Evet,eşin senin kavgadaki halini sevmiyor olabilir.

Benim eşim,bağırıp çağıran kadınlardan nefret eder.
Bunu bakışlarından da anlıyorum,kendisi de ifade ediyor.
Sokakta bağıran,kavga eden bir kadın görünce neredeyse tiksinerek bakıyor.
Arkadaşının eşinin telefonda bağırdığını duymuş,o gün bugündür her konuda onu haksız görür.
Bunun benimle de alakası yok.Hani ben bağırmıyorum diye öyle alışmış değil.Aksine beni ta baştan bu yüzden sevmiş olabilir.
Çocukken oturdukları mahallede,feci aile kavgalarına şahit olmuş.Adamların tutumlarından çok,kadınların tutumları yer etmiş zihninde sanırım.

Sen öfkelenince,eşin başka yüzünü görmüş gibi oluyordur.
O görüntüyü kafasından atamıyordur.
Tartışmadan sonra "boşanalım" diyormuş.Yani "sen buysan,ben yokum" demek istiyordur.
yorumun için teşekkürler
benim eşimde nefret eder bağıran kadınlardan
ama ben nedense tutamıyorum kendimi işte
:17::17:

canım benim..
ne olursa olsun ''boşanalım'' kelimesi soğuk bi kelimedir.insanın kendine ve karşısına olan güvenini yok eder.aynı şekilde benim eski eşimde bunu yapardı.hatta benim çevreme bile diyomuş.işte çocuk büyüsün boşanacan diye.bizim kavgalarımızda da diyodu ve nitekim de yaptı bunu ve boşandık...bişeyi 40 defa sölersen olurmuş allah korusun hoş bi durum değil.
karşına al bidaha baskın bi şekilde konuş;bu kelimenin hoşuna gitmediğini ,aranıza soğukluk kattığını falan anlat belki faydası olur.
bu tarz erkekleri de anlamıyorum doğrusu....:44:

hoşlanmadığınız cümleyi her kavgadan sonra işitiyorsanız,ağırlığınızı koyun..bu kolay dile gelebilecek birkonu değil..sürekli tekrarlanmasıda hoş değil..eşiniz evet söylediğinin ardına sığınıyor,ama yaptıklarıyla söyledikleride birbirini tutmuyor..bir daha bu cümleyi kurarsan avukata gideriz deyin..çok ağır ama ne kadar basitleştirilmiş bir cümle..tartışma esnasında siz kavga ediyorsanız eşiniz cevap vermesin,eşiniz kavga ediyorsa siz karşılık vermeyin.sakinleşene kadar içinde bulunduğunuz ortamı terk edin.kavgalar,sarfedilen sözler maalesef çözüm bulmak yerine arayı daha da çok açıyor..tartışmalara girmek yerine tercihiniz karşılıklı konuşmak olsun....

rahatsız edici bi durum eşiniz bidaha aynı şeyi yaptığında bu cümleyi birdaha duymak istemiyorum deyin tepkinizi gösterin

Canım benim 7 yillik bi iliskim var:nazar: ve biz bi kez bile ayrilik lafini dile getirmedik. Bence de oyle olmamali. Bosanalip bosanalim deyip duruyorsun. Bosanalim madem o zaman de. ciddi ciddi al karsina konus. Bence ciddi olarak bosanalim demiyordur. Eger oyle olsaydi bu zamana kadar kokusu cikardi. Yani siz onu ciddiye almiyorsunuz diye adam gercekten bosanmak istedigini soyleyemeyecek degildir herhalde.

Bu duruma bi el at cnm. Boyle olmaz.

Bi keresinde bi arkdasim esinin surekli kufrettigini soylemisti napabilirim demisti ben de ettigi kuftu ciddiye al ve uzat demistim. Simdi burda aciklama yapamam ama cok ise yaramisti ve esi azindan kacirmamak icin uzunca bi sure ugrastiktan sonra kufretmez olmus.

Yani bazen onlari ciddiye alip soylediklerini yuzune vurmakta fayda var. bunun icin de korkma. Niyeti olan adam herturlu bosanir senden. Sebep olmazsin. Olamazsin. Belki sadece Bir ay sonra degil de simdi bosanir. Ciddiyse.

Merhaba Rkadasim inan bu dediğin bizim evdede oluyo ama sürekli kullananda ben oluyorum artik kavgadan tartismadan biktim benimde bir bucuk yasinda kizim var ve oda malesef herzaman sahit oluyo ne yapicagmi sadirdim ama iyi bisey olmadigi kesin birsryi 40 kere solersen olurmus diyolar ama bilemiyorum bizde nereye gidiyoruz:-((

Madem eşiniz sizin onu sevdiğinize inanmıyor, ona biraz daha sevgi ve ilgiyle yaklaşın.

Kavga anlarınızda da öfkelenmek veya kızgın bir şekilde surat asarak "Bıktım" imajı vermek yerine, üzgün, kırgın ve hüzünlü durarak "sevdiğim için katlanıyorum" imajı çizin. Belki "boşanalım" demekten vazgeçer, sizi kaybetme korkusunu yaşar.

Madem eşiniz sizin onu sevdiğinize inanmıyor, ona biraz daha sevgi ve ilgiyle yaklaşın.

Kavga anlarınızda da öfkelenmek veya kızgın bir şekilde surat asarak "Bıktım" imajı vermek yerine, üzgün, kırgın ve hüzünlü durarak "sevdiğim için katlanıyorum" imajı çizin. Belki "boşanalım" demekten vazgeçer, sizi kaybetme korkusunu yaşar.

Canım eşin seni suçlu hissettirmeyi başarmış gibi görünüyor... ayrıca anlattığın kadarıyla rolleri değişmiş gibisiniz... bence bağırıp çağırman kavga anında sesini yükseltmen eşinin haklı olduğunu göstermez:20: her insan farklı şekilde deşarj olur tabiki konuşacaksın tabiki küseceksin yada sesini yükselttiğin zamanlar olucak insanız sonuçta ve kadınız hangi kadın sürekli kocasına peki deyip sürekli pohpohlayabilir ki :26: önemli olan tartışırken hakaret küfür yada onur kırıcı davranışlar olmasın...erkek olarak sürekli her kavgadan sonra boşanma mevzusunu gündeme getirmesi hiç doğru değil bir erkeğe yakışmaz :19: madem bu kadar bunu diline dolamış ''okey boşanalım git gerekli işlemleri başlat nedir bu kadar derdin sürekli dilinde'' diyerek tepkini koymalısın madem sana gözdağı veriyor sende ona buz dağını göster ki aklı başına gelsin :31:

Anladığım kadarıyla seni sinirlendiren eşinin kavga esnasında cvp vermemesi seni delirtiyor sanırım bu ve bağırmana daha çok bağırmana sebep oluyor.Bence sizin aranızda halledilmemiş konular var birbirinizi affetmediğiniz belki eşinin belki senin kavgalarınızda eşinin cvp vermemesi yüzünden hiç bir zaman bir sonuca ulaşmıyor sanırım kavga ediyor sonra birşeye çözüm etirilmeden barışılıyor ve o konuda öylece kapanıyor.Bilmiyorum ama sakinceyken aranızda bir problem yokken konuşsanız halledemediğiniz meseleleri ortaya dökseniz bir uzlaşma yolu bulsanız ve desenizki her kavgada boşanma lafını ortaya atma gerçekden boşanacaksan bu lafı söyle ve git boşan yoksa ağzına bile alma de.Sanırım bir uyum sorunuda yaşıyorsunuz mizaçlarınız farklı olabilir birbirinizi anlamıyor olabilirsiniz ama tüm bunlara rağmen iyi olduğunuz zamanlarda belkide mutlu bir ailesiniz

çok teşekkürler arkadaşlar daha net düşünmemi sağladınız
eşimle konuşucam bu konuyu
aramızda halledemediğimiz
ve benim kendi içimde çözemediğim porblemler var bunların farkındayım
oturup sakince konuşmamız gerek
üstünü kapamakla sorunlar daha çok büyüyor çünki

çok teşekkürler arkadaşlar daha net düşünmemi sağladınız
eşimle konuşucam bu konuyu
aramızda halledemediğimiz
ve benim kendi içimde çözemediğim porblemler var bunların farkındayım
oturup sakince konuşmamız gerek
üstünü kapamakla sorunlar daha çok büyüyor çünki