Ileri devredeyse kayinvaliden, sana ne yaparsa yapsin esin gitmek zorunda. Esinin annesi o kotu bir kadin bile olsa.Kızlar benim konymu az çok bilen vardır eski yazılarımdan..evliliğime sebep korkunç bir kayınvalide ve biten evliliğim..aradan 1yıl geçti eşimle tekrar evlendik..herşeyi çözmüştük hatta ilk ay okadar güzeldiki tatile falan gittik..Herşey rüya gibiydi derken...gündem değişti ..evliliğime sebep olan,iftira yalan elinden geleni ardına koymayan kayınvalidem kanser oldu..hemde ileri evre..ve eşim tam tüm dengeleri oturtmuşken eskisinden daha beter halde..sürekli çocuk gibi başka şehirde olmamıza rağmen her haftasonu gitmek istiyor,anneleri konusunda abartılı davranışlarını anlatmama imkan dahi yok zaten..yani hastalık ve hassasiyeti anlıyorsunuzda psikologumuz tarafından bile tescilli aile bağımlısı eşimin nasıl tekrar anormalleştiğine inanamazsınız...gene ben oldum düşman..aile desen iki emekli maaşı ,evi,arabası,yazlığına rağmen gene çocukların eline bakıyor..çocuklar aile bağımlısı,aile dünyayı önüne koysan nerden geliyor demeden yemeye meyilli olunca düşünün artık durumları..hastabakıcı tutmalar mı istersiniz,eve kuaförler getirtmeler mi..herşey abartı...hadi bunlardan geçtim yahu bu kadın bukadar kötülüğü yaptı 1yıl geçmeden bu hale geldi,şimdi bu halde bile bize sebep olacak bu gidişle...O kadar çok acı çekip öyle kötü günler geçirdim ki..Birgün Allaha havale ettiğim bu kişi yaptıklarının bedelini öder diyordum,çok inanıyordum..Bu kadar çabuk olması ve bu şekilde olmasını düşünmüyordum..Ben onu Allaha havale ettim ve asla affetmiyorum..Ama böyle giderse bu halde bile eşimi benden uzaklaştırmayı başaracak..az evvel eşimle tartıştık ve bir sinirle sizinle paylaşmak istedim..yorumlarınızı almak isterim,bana gelince elimde gene tek şey var gene bolca dua etmek,Allaha sığınmak...
Haklısın ,zaten bakacak birini bulmaları ilk zaman mesele olduğunda bakma teklifinde bulundum ama onun yada eşim için değil Allah inancım yüzünden..Gerekirse bakarımda..Ama öyle günler zamanlar geçirdim ki,tek kelime etmedim hakaretlerine,iftiralarına..Allaha sığındım durmadan..Yuvamı yıkıp,evime gelip şenlikler yaptığında ben gece gündüz ölüyordum adeta..Şimdi uzaktan bazı şeyleri söylemesi belki kolay oluyor arkadaşlar ama herkes yaşadığını bilir..Allah yardimcin olsun.gecmiste ne yasadiginiz bilmiyorum ancak esinizi seviyorsaniz bence kv sizde yakin davranin affedici olun. Tum gunahlarimizdan sonra affedilmeyi bekleyen bizler ilk once affetmeyi ogrenmeliyiz. sizin sinaviniz belki de budur. Esinize sahip cikin bir olun derim. 2. Kez evlenmissiniz kopamamissiniz. Emek verin fedakar olun hasta ve olecek biri var karsinizda Allah vermesin kendi annenizi dusunun birde dunyalari sermek gelir icinizden sanirim..
Haklısın ,zaten bakacak birini bulmaları ilk zaman mesele olduğunda bakma teklifinde bulundum ama onun yada eşim için değil Allah inancım yüzünden..Gerekirse bakarımda..Ama öyle günler zamanlar geçirdim ki,tek kelime etmedim hakaretlerine,iftiralarına..Allaha sığındım durmadan..Yuvamı yıkıp,evime gelip şenlikler yaptığında ben gece gündüz ölüyordum adeta..Şimdi uzaktan bazı şeyleri söylemesi belki kolay oluyor arkadaşlar ama herkes yaşadığını bilir..
Birgün Allaha havale ettiğim bu kişi yaptıklarının bedelini öder diyordum, çok inanıyordum..Bu kadar çabuk olması ve bu şekilde olmasını düşünmüyordum..
Ben kimsenin benim yüzümden birşey olduğuna inanmıyorum,siz beni yanlış anladınız ..Ben hayatta iyilik ve kötülüklerin insanları bulacağına inanırım,ki öyle zor yıllar geçirdim ki..öyle çok şey yaşadım ki..tek sığındığım yer vardı Allah..Tek silahım vardı ona havale etmek..gece gündüz Allahım adaletine sığınırım dedim ama inanın her saniye..ne ne değildir bilemem ama şunu iyi bilirim ve hep ona göre davranmaya gayret ederim ki iyilikte kötülükte bu dünyada bizi bulur..
Ben eşimin değişeceğini düşünmedim,edindiğimi tecrübelerle ve aldığımız terapilerle artık ikimizinde ilişkilerini dengelemek konusunda olgunlaştığı konusundaki konuşmalarına güvenmeyi tercih ettim..yani terapistin dediği gibi insanlar değişmez ama yeni davranış kalıpları geliştirebilir ve bunu başardığımızı düşündüm ki ilk zamanlr shiden herşey bayağı dengedeydi..Tabi ki hastalık bu ilgi,alaka artacak evlat olarak elinden geleni yapacak,gidecek gelecek..Fakat hayatımızın dengeleri bu denli değişebilir mi? Bağımlı bir insanla başetmek inanın zordur..hele ki şu durumda çook daha zorlanıyor şartlar..Yanlış anlayacak bir kısım göremiyorum yazdığınız orada işte. Eski konularınızı da okudum. İnsan ne yaparsa kendine yapıyor, evet. İyilik ve kötülük yapmakta denge tutturamadığınız zaman kendinizi kötü hissedersiniz o kesin, ben hayatta başka bir şey öğrenmedim. Hiç bir şey gelip bu dünyada insanı bulmaz. Hangisinden zamanında kaçmayı bir türlü beceremezsek de işler daha da kötüye evrilir, aileye bu kadar bağlı eşin yeniden evlendiğinizde değişeceğini düşünmeniz mantıksız bir yargıymış zaten, kv niz hasta düşmeseydi de aynı kalacaktı, isterseniz 20 defa tatile gidin.
Ben uzaklaştırmak için hasta falan oldu demedin..Bence sizin şahsi algınız garip..Seviyesiz yorumunuza aynı şekilde karşılık vermemeyi tercih ediyorum,fakat yazdıklarımı birkere daha okursanız belki anlayabilirsiniz neden bahsettiğimden...Saka misin? Esini senden uzaklastirmak icin hasta oldgunu falan mi dusunuyosun? Esinin annesinin her an yaninda olmak istemesi cok normal degil mi? Sence sen ileri derecede hastalikli ruhlusun. Yazik. Allah acil sifa versin esinin annesine.
Ben eşimin değişeceğini düşünmedim,edindiğimi tecrübelerle ve aldığımız terapilerle artık ikimizinde ilişkilerini dengelemek konusunda olgunlaştığı konusundaki konuşmalarına güvenmeyi tercih ettim..yani terapistin dediği gibi insanlar değişmez ama yeni davranış kalıpları geliştirebilir ve bunu başardığımızı düşündüm ki ilk zamanlr shiden herşey bayağı dengedeydi..Tabi ki hastalık bu ilgi,alaka artacak evlat olarak elinden geleni yapacak,gidecek gelecek..Fakat hayatımızın dengeleri bu denli değişebilir mi? Bağımlı bir insanla başetmek inanın zordur..hele ki şu durumda çook daha zorlanıyor şartlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?