bence esinin senin iyiligini hal ve hareketlerinden anlamasini beklemek yerine al karsina anlat.. belki gozu acilir, senin davranislarina o gozle bakar.. insaAllah..Aynen öyle..şuan haklı haksızı bile bir kenara koydum,beklemiyorum..Ama bari iyi niyetimi görsün,tüm bu kötülüklere rağmen sadece eşim mutlu olsun sevap diyip ben bakarım dedim ama bende insanım...Sabır tükeniyor bazen..tm iyi niyetine rapmen hala düşman muamelesi görünce eşinden isyan ediyor insan..
Ben de o son dakika onu affedememekten korkuyorum..Ama sanırım yapamayacağım,sürekli Allahım içimi temizle diyorum..Ama içimdeki şey bitmiyor..ben ki yolda sümüklü böceğin üstüne basıp kabuğunu kırsam üzülürüm,yoldaki dilenci çoluğu çocuğu dert ederim kendime günlerce..ama kayın valideme gr merhamet doğuramıyorum içimde ..korkumda o ya..hoca hakkınızı helal ediyor musunuz deyince Allah biliyor ya kul hakkım varsa eğer biraz asla helal edemeyeceğim sanki..Rahatsızım bu duygudan içim arınsın istiyorum..Ama unutamıyorum yıllarca durmadan yaptığı tüm fenalıkları...Benim annemde kaynanasından çok çekmiş. Aynı sizin gibi Allah a havale etmiş. Yıllardır goruşmuyorduk babaannemle şuan ileri derecede alzheimer. Başka sağlık sorunları var. Geçenlerde annemi arayıp helallik istemiş :) geçti bolu pazarı. Korkarım ki kolay kolay ruhunu teslim edemeyecek
Saf kelebek,ben sevdiğim adam için çok uzun süre çok ciddi şeylere katlandım,mücadele ettim,terapistler,makaleler..heryıl bi adım ileri gitmeyi başardık ama yıpranıyor insan..yoruluyor..psikoloji siteleri makaleler terapistler...ilk vakitlerden bu yana yol aldık,ama yetmiyor..Bilmiyorum sabrediyorum,dua ediyorum,micadele ediyorum...boşandıkta..yapamadık..ailenin bu bağımlılığı yıllarca hunharca,yıkıcı şekilde kullanması mahvetti bizi..bu hastalık tek başına kötü ama ailede kötüyse sonuçlar korkunç oluyor
Çocukları tabi ki annelerini sevecek,başka türlüsü garip olurdu..Ama azıcık bildiğim varsa çocuklarınında rızkını,hakkını çok yediği bu insanların..Çok şey var anlatılacak..ama buradan sadece kelimelerin yettiği kadar..ki insanın annesini sevmesi yada babasını yaptığı şeylere bağlı olmuyor,ben eşimin sevgisini sorgulamıyorum...Aksine ailesine düşkün eş iyidir,sizede bağlı olur fakat bağımlı eş hayat kuramıyor..maalesef..Sizi anlıyorum, sitkiniz siyrilmis.
Anlamadigim esiniz ve onun kardeşleri adına konusmaniz. Şöyle kötü ana, böyle kötü aile falan diyorsunuz ya ben bunu anlayamadım. Siz ne bilebilirsiniz ki bu Konuda? Akıl yurutmeyle anlaşılmaz aile bağları. Demek çocuklar seviyorlar analarini.
Ben naturalistim, ilahi bir şeye, ruhun olumsuzlugune inanmam. Ölüm herkesin başında. Sadece kötü insanlar ölmüyor. Sadece kötüler kan kusarak ölmüyor.
Tek bir hayatımız var. Nasıl yasayacagimiz da bize bağlı.
Affedin, mutlu olun ki hayatinizdaki insanlari da mutlu edebilin.
inanıyorum tabiki...Çok garip olmuş yorumunuz. İlahi adalet denen şeye pek inanmıyorsunuz sanırım.
Saf kelebek öyle karışığım ki..Bu duygu aynı zamanda ağır bir duygu ,ben enerjiye çok inanırım kendimi arındırmak yüklerimden kurtulmaya çalışıyorum,ama başarılıda olamıyorum eşimle ilgili umudum kırılıyor..Daha evvel sürekli mücadele ettiğim beraber yanlızlıklar duygusuyla gene başbaşayım,eşim adeta yok oldu,paylaşımımız kalmadı,hayatımız kalmadı..bize ait tek an kalmadı..o bedenen yanımda olduğunda bile yok resmen..Dediğin gibi görmezden gelmekten başka,beklemekten başka pek çarem kalmadı..Yani hastalık illaki önemli bir durum ilgi alaka ister ama eşiminki o kadr abartıki hayat sahamız bitti resmen..Üstelik bu grip değil ki yıllarca sürebiliyormuş..yani yıllarca böyle devam etmemiz nasıl mümkün bilmiyorum çünkü bahsettiğim normal bir hassasiyet dönemi değil..hastalıklı..hep olduğu gibiMarselya, ben de sen dedikten sonra merak edip baktım öyle öğrendim tanımları, zaten eski konularını da okuduğumu söylemiştim. Ama sonuçta psikolog veya terapist değilim anladığım yaşanılanların sadece senden götürdüğü bunca yıl boyunca. Kv ne doğal olarak iyi hisler besleyemez bir seviyedesin onunla hiç bir derdim yok ama çaresiz de değilsin, diğer yorumda söylediğim şeyi tekrarlayacağım bir yolunu sen bul umursamamanın ve umursamadığın için de vicdan azabı çekme üstüne, sırf kanser diye bir insana acımak veya iyi davranmak zorunda değiliz ama senin fazladan fedakarlık teklif etmenin ne ehemniyeti var ki? Senin ailen zor durumdayken aynı özveri gösterilmemiş sonuçta. Umursama rahat et, madem ki eşinle bu evlilik yoluna devam etmeye karar verdiniz. Sadece eşin olsun hayatında ama denge sağlayamamasına takılma bu kadar, sevdiği bir akrabasına gidiyor diye düşün. "O kadın" a gidiyor diye düşündükçe olumsuz duyguların perçinlenecek sadece, bu da yalnızca seni sömürecek bir durum. İçin bir taraftan yıkıcı düşüncelerle doluyken diğer taraftan da dua ediyorsun ama ikisi de günün sonunda birbirini götürüyordur, ferahlayamazsın ki o zaman?
Ben emeği seçtim,çöpe atmak yerine...evliliğim şartlarını beğenmediğimde fesh edeceğim bir iş anlaşması değil dedim hep..Ama sabır tükendi..boşandım..gözü kör biçimde yürümedim hiçbirşeye..belli davranış kalıpları ile sorun çözme yöntemlerimizi değiştirebildiğimizi gördüm,eşimin çabasını gördüm,kendi anlama çabamıda ortaya koyup karşılıklı esnemelerle ortak yollar bulduk..Fakat koşullar değişince eşimin zaten bağımlılık hastalığı bu hassas durumla top seviyeye gelip herşey en başından daha kötü hale döndü..hayat sürekli kontrol edebildiğimiz bir araç değil maalesef..umarım sizinki hep kontrollü gider..Kadinin iyi/kotu olmasindan bagimsiz olarak, burdaki suclu esiniz. Adam olup evlilik sorumlulugu tasisaymis. Iyi bir es degil, bunu kabullenin sucu baskalarinda aramayin. Bu adamin boyle oldugunu bile bile bosanip tekrar evlenmissiniz, o zaman bu adamin ne mal oldugunu biliyorsunuz, makaleye psikologa vsye ne gerek var , kabulleneceksiniz, kabullenmezseniz yetiskin baska biriyle olacaksiniz. Esiniz duzgun biri olsaydi bu kadar mucadele etmenize , psikologlarda gezmenize zaten gerek kalmazdi, sucu annesine otesine berisine atmayin. Kendi dusen aglamaz, 2 . kere evlenirken bunun boyle olacagini bile bile evlenmissiniz. Bu insanlarin arasina giden sizin ayaklariniz, kimsede suc aramayin. Adamin nasil biri oldugunu gore gore brlikte olmayi kabul ediyorsaniz ohhhhhhh kv olecek ben de kurtulcam demeye hakkiniz yok. Kadin olse bile esiniz zayif kisilikli olarak kalmaya devam edecek, o realite hakkinda ne yapacaksiniz?
Ilahi adalete gelince, kadin size ne kadar kotu davranirsa davransin bunun cezasi kanser mi olmali? Baska birine kotu davranmanin cezasi kan kusarak eriyip biterek olmek mi olmali ? Icinizden oh hak yerini buldu diyorsaniz, yazik derim. psikolojiniz normal degil, anali ogullu bu garip tiplerle ugrasmaktan bozulmus.
Iyide kadın ölüyor. Bende babamla sorunlar yaşadım hala yaşıyorum gerçi durum farklı biraz para için annemi beni elinin tersi ile itti babam. Çok kırgınım hamileliğimle birlikte bu duyguları yaşadım adliyelerde sinir krizleri vs vs. Ama şimdi gelse kızım ben hastayım dese yanında olmamı istese hiçbirşey düşünmem. Ölüm kapıya dayanmış nekadar ömrü kaldı allah bilir. Siz gitmek görmek istemezseniz bile eşiniz istediği hizmeti hürmet göstersin müsade edinHayırlı tabi ya hayırlı ne kelime hatta..kim habersizce ev alıp satmış sırf kendi kafasına göre yaşamış diye tüm aileyi 20yıl maddi olarak perişan etmiş,okul yıllarında okadr başarılı çocuklarını kendi rahatında vazgeçmeyecek diye burslu olduğu halde yurtdışına yollamayı kabul etmemiş,yıllarca çocykların okuldan aldığı kredilere bile el koymuş,kendi yazlığı arabası kenarda dururken çocuklarına gr destek olmadan evlendirmiş,destek olmayı bırak iki emekli maaşı okadar mal varlığına rağmen gene çocukların yakasına yapışıp sürekli oara koparıp,tatil,keyif yapalım ama bu çocuklar isterse çalsun bulsun getirsin bize ne demiş,10yıl çalı
inan insanın inanaaı gelmiyor ilk zamanlr,hep diyorsunki ben iyi olayım anlar beniyi olayım utanır..Ama ben kötü olmak neymiş,utanmamal neymiş,Allahtan korkmamak neymiş bu insanlarda gördüm,tanıdım...Anladım ki dünya yansa evlatlarına bile para kaynağı olarak bakan bu insanlar yaptıklarından,iftiralaarından,yalanlarından ne utanır ne sıkılır...İnsan öyle çaresiz kalıyor ki...Yüce Rabbime sığındım her kötülüklerinde ağzımı dahi açmadan...ölmekten beter günler gwçirdim onlar zafer çığlıkları atarken..Ne ben anlatabilirim o günleri,ne kelimeler..Hala tek dediğim Allahım senin adaletine sığınırım..İçimi temizlememe yardım et Allahım diye dua ediyorum kaç zamandır ama yok olmuyor..Allaha havale ediyorum..bizlerin tek yardımcısı o...
bu senin kotu kalpliligin degil arkadasim.. eger bundan 2sene once bu konuyu okusaydim, ne var sanki unut gitsin, diyebilirdim.. ama bana evliligi burnumdan getire getire, bile-isteye yaptigi kotuluklerden sonra, cookk degisti bakis acim. ben ki dedigin gibi, yanlislikla karinca ezilse kendimi cok suclu hissederim.. diyorum ki, o asagilik iftiraci korkunc kadin surda onumde yansa, elimdeki suyu kafama dikerim.. oylesine kalbimi tas kestirdi kendine.. nasil da cabaladim oysa ki iyi olmaya, insan gibi gecinmeye, hatta onu sevmeye.. hakkimi asla helal etmiyorum.. beddua da etmek istemiyorum ve Allah a havale ediyorum..Ben de o son dakika onu affedememekten korkuyorum..Ama sanırım yapamayacağım,sürekli Allahım içimi temizle diyorum..Ama içimdeki şey bitmiyor..ben ki yolda sümüklü böceğin üstüne basıp kabuğunu kırsam üzülürüm,yoldaki dilenci çoluğu çocuğu dert ederim kendime günlerce..ama kayın valideme gr merhamet doğuramıyorum içimde ..korkumda o ya..hoca hakkınızı helal ediyor musunuz deyince Allah biliyor ya kul hakkım varsa eğer biraz asla helal edemeyeceğim sanki..Rahatsızım bu duygudan içim arınsın istiyorum..Ama unutamıyorum yıllarca durmadan yaptığı tüm fenalıkları...
Saf kelebek öyle karışığım ki..Bu duygu aynı zamanda ağır bir duygu ,ben enerjiye çok inanırım kendimi arındırmak yüklerimden kurtulmaya çalışıyorum,ama başarılıda olamıyorum eşimle ilgili umudum kırılıyor..Daha evvel sürekli mücadele ettiğim beraber yanlızlıklar duygusuyla gene başbaşayım,eşim adeta yok oldu,paylaşımımız kalmadı,hayatımız kalmadı..bize ait tek an kalmadı..o bedenen yanımda olduğunda bile yok resmen..Dediğin gibi görmezden gelmekten başka,beklemekten başka pek çarem kalmadı..Yani hastalık illaki önemli bir durum ilgi alaka ister ama eşiminki o kadr abartıki hayat sahamız bitti resmen..Üstelik bu grip değil ki yıllarca sürebiliyormuş..yani yıllarca böyle devam etmemiz nasıl mümkün bilmiyorum çünkü bahsettiğim normal bir hassasiyet dönemi değil..hastalıklı..hep olduğu gibi
Ayrıca kimseye oh demedim..Fakat kendi hayatımdada başıma gelenleri hep bir kefalet ödemiş gibi değerlendirip ona göre yaşayan ben,ilahi adalete evet hep inandım..Ve bukadr yoğun,uslanmaz kötülüğün bir türlü kendine döneceğini hep düşündüm..insan sürekli yalan söylüyor,iftirada bulunuyor,insanları birbirine katıyor,yuva yıkıyor,bencil davranıp koskoca bir ailenin rızkını hakkını yiyor,iki evli çocuğunada hayatı dar ediyorsa,ikisinide boşatmak için elinden geleni yapıyor birini boşatamayınca bak onlar artık boşanmaz artık onlara bişey olmaz gibi herkesi sınavdan geçirircesine kötülükleriyle test ediyorsa..Allaha havale olsun..Kadinin iyi/kotu olmasindan bagimsiz olarak, burdaki suclu esiniz. Adam olup evlilik sorumlulugu tasisaymis. Iyi bir es degil, bunu kabullenin sucu baskalarinda aramayin. Bu adamin boyle oldugunu bile bile bosanip tekrar evlenmissiniz, o zaman bu adamin ne mal oldugunu biliyorsunuz, makaleye psikologa vsye ne gerek var , kabulleneceksiniz, kabullenmezseniz yetiskin baska biriyle olacaksiniz. Esiniz duzgun biri olsaydi bu kadar mucadele etmenize , psikologlarda gezmenize zaten gerek kalmazdi, sucu annesine otesine berisine atmayin. Kendi dusen aglamaz, 2 . kere evlenirken bunun boyle olacagini bile bile evlenmissiniz. Bu insanlarin arasina giden sizin ayaklariniz, kimsede suc aramayin. Adamin nasil biri oldugunu gore gore brlikte olmayi kabul ediyorsaniz ohhhhhhh kv olecek ben de kurtulcam demeye hakkiniz yok. Kadin olse bile esiniz zayif kisilikli olarak kalmaya devam edecek, o realite hakkinda ne yapacaksiniz?
Ilahi adalete gelince, kadin size ne kadar kotu davranirsa davransin bunun cezasi kanser mi olmali? Baska birine kotu davranmanin cezasi kan kusarak eriyip biterek olmek mi olmali ? Icinizden oh hak yerini buldu diyorsaniz, yazik derim. psikolojiniz normal degil, anali ogullu bu garip tiplerle ugrasmaktan bozulmus.
bunlar dogru canim.. ama su da var.. sabir, haksizliga susmak degil; mucadele etmektir.. Hz.Ali..Birde unutmamak gerek Hz Yusuf'un çektiklerini. Unutmamak gerek Hz. Eyyüp ün hastalık larını. Biz kul olarak bilemeyiz Rabbimin verdiği musibet dert içinmi sevdiği kulunu sınamak için mi.
ha sen kainvalidesi icin soyledin saniem.. ben konu sahibine gore yorumladim : )Birde unutmamak gerek Hz Yusuf'un çektiklerini. Unutmamak gerek Hz. Eyyüp ün hastalık larını. Biz kul olarak bilemeyiz Rabbimin verdiği musibet dert içinmi sevdiği kulunu sınamak için mi.
bunlar dogru canim.. ama su da var.. sabir, haksizliga susmak degil; mucadele etmektir.. Hz.Ali..
yanlis anlama, amacim yorumuna satasmak degil.. ama insan Allah in hosnut olmayacagi seyleri yapmadan, hakkini aramali..
Hz.Yusuf Hz.Eyyub de yeri geldiginde haklarini aramislar, Rabbimizden yardim dilemisler.. durup beklememisler yani..
ama kaderi tenkit etme konusunda (haşa), haklisin.. imtihanin hikmetini bilemeyiz..
Ikinci bir yorum daha yaptım bu esnada toparlamam gerekirse. Bilinmez bu hastalık konu sahibinin mi sınavı yoksa kv nin mi. Ölüm ve bir insanın acı çekmesi söz konusu. Bir ülke lideri vardı misal hiç sevmem ve yaptıkları bir çok çirkinlikten dolayı tiksinirdim. Hatta böyle 2 lider var birinin ölüsünü gördüm diğerinin ise linç edilişini. Içim cız etti yinede.ha sen kainvalidesi icin soyledin saniem.. ben konu sahibine gore yorumladim : )
Hiçbir hastalığım yokken 27yaşında dul kaldım,ölür gibi acı çektim,sabahları uyanmak istemedim,gecelercw bir sandalye başında pencere yanında hiçkıpırdamadan gözlerimden yaşlar süZüle süzüle bekledim,ölmek istediğim sabahlarda ezan vakti yasinler okudum Allaha düşüncemden tövbe edip,evimden tek bir eşya bile almadan kıyafetlerimi toplayıp sığıntı gibi çıktığım günün akabinde benim tabağımın çanağımın üstünde şenlik yapan,sevincinden deliye dönen,yıllarca beni eşimden ayırsın diye babama kadar iftiraya sebep vermiş kadın,evimde 9gün bayram vesilesiyle ağırlayıp yedirip içirip gezdirdikten sonra arkamdan kocamın yatağında beni bir gece görmediği iftirasını orda burda konuşan kadın,eşimle kötü günlerimizde arayıp sizde kadınsıNız nolur yardım edin diye yalvarırken zevkten dört köşe olup yardım edemem diyen 64 yaşında hayatı görmüş geçirmiş kadın,ben hayatın okadar başındayken beni diri diri mezara koyduğunda zevkten deliye dönen kadın kanser olmuş acı çekecekmiş...acı mı? Sahiden acı ne demek? 24 yaşında üzüntüden 46 kiloya düşen ben doktora gittiğimde verem testi yaptır dediği vakitler ben hergün acı çekiyordum...acı mı.. Eğer bu onun kötülüklerinin bedeliyse çok ucuz bir bedel değil mi cidden yoksa ben mi çok gaddarım..benim annem bana üzüntüsünden hastalık bulduğunda babam kendisine atılan iftiradan üzüntüden felç riski geçirdiğinde inanın hepimizin canı çoook acımıştı..Acı mı? Acı nedir ki?Bugün iyi niyetim mi tuttu bilemiyorm. Acaba ben olsam nasıl davranırdım konu sahibinin yerinde onuda bilemiyorum. Ama babamla yaşadıklarımı göz önünde bulundurarak konu sahibinin eşinin yerine kendimi koyabiliyorum. Ve ben de olsam eşi gibi davranırdım. Ölüm bu gidiş var dönüş yok. Son zamanlarını annesinin dizi dibinde geçirmek istemesi normal geliyor bana.
Birde imtihanı şöyle düşünmek gerek. Kv si konu sahibine çok çektirdi yuvasını dahi dağıttı vakit zaman gelince rabbim böyle bir hastalıkla ömrünü sonlandırmayı uygun buldu ve buradaki göstereceği tutum konu sahibinin sınavı.
Yani çok sinirli ve yapılanları sindiremiyor olsa bile. Kv si ölecek sayılı günlerini bekliyor. Ve kanser çok acı çektiren bir hastalık.
bi soz var ya hani, 'yasadiklarim benim imtihanimdi, o esnada bana nasil davrandiginiz da sizin imtihaninizdi..' cok dogru.. hepimiz, her an imtihanda oldugumuza gore, kayinvalidesinin bu imtihaninda konu sahibi de sinaniyor, imtihan icinde imtihan yani.. Rabbim razi olacagi sekilde gecmeyi nasip etsin sinavlarimizdan..Ikinci bir yorum daha yaptım bu esnada toparlamam gerekirse. Bilinmez bu hastalık konu sahibinin mi sınavı yoksa kv nin mi. Ölüm ve bir insanın acı çekmesi söz konusu. Bir ülke lideri vardı misal hiç sevmem ve yaptıkları bir çok çirkinlikten dolayı tiksinirdim. Hatta böyle 2 lider var birinin ölüsünü gördüm diğerinin ise linç edilişini. Içim cız etti yinede.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?