- 31 Mart 2022
- 2.044
- 1.637
- 63
- Konu Sahibi TheSweetWitch
-
doğum sonrası ve çocuk büyütürken kısmı var daha
açıkca bir sıkıntı olursa size danışırım zaten yinede sağolun fikirleriniz için ama bu söylediklerinizle ilgili sıkıntı yaşamıyorum deseniz ? yinede konuşurlarsa bırakın konuşsunlar duymayın onlar konuşurken kalkıp çay falan doldurun kendinize
kuzenimin görümcesinin ne yaptığını söyleyeyim gözlerime inanamamıştım ...
emziriyordu daha 2.5 aylık falan görümcesi kalktıbaşında durdu ve iğrenerek baktı ,bebeğin ağzıyla kuzenimin gögüs ucuna doğru bir anda bastırdı emzirmeyi kesti yani... yeter bu kadar emdiği bizler uzun emzirmezdik hadi en fazla 3 ay olsun bu kadarına ne gerek var ver mama biberon gitsin aslaaa bu kadar emzirmiyoruz biz dedi...
bir anda oldu ama yani kuzenim memesini görümcesine açtığından değil emziriyordu bizde sohbet ediyorduk ...görümce içeri gitti kuzenime kızım desene mememe birdaha dokunmanı istemiyorum diye dedim şimdi söylersem kıyameti koparır huyunu biliyorum dedi
görümce gittikten sonra kuzenim kocasını aradı ablana söyle birdaha mememe dokunmasın çocuğumu ne kadar emzireceğimi ben bilirim dedi
çok acayip insanlar var gerçekten ve salt kötüler herşeye karışan insanların asla iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum
En sevdiğimBenimle uğraşsınlar bayılıyorum sen mi bakacaksın demeye
Bende öyle düşündüm çevreni,de bikac kisi fikirlerine değer versede herkes böyle olamaz , çocuğu olan veya olacak insanlrda cocukla ilgili konulri hiç cougu olmayan birine sormaz bence zamanın da başkalarının işine yerli yersiz çok karıştığı için çevresindekiler aynısını yapıyor .
Kesinlikle, çok bilmis abla modunda olanlar genelde hiçbir şey bilmeyenler çıkıyor. Ne tecrübe var ne bir sey herşeye bir yorum,ben etrafımda barindirmiyorum. Fıkır alışverişi tabiki güzel ama herşeye yerli yersiz yorum yapan tipler uzak olsun. Onlarda karşı tepki veriyorlar büyük ihtimal. Ben fena bozarım:)
Yorumlarin yarisini okudum .Mesela biri benim ablam diğeri eşimin ablası falan gibi insanlar
Yani evet hayatımdan insan da çıkarırım (anne babamla bile görüşmüyorum) ama cidden artık çevremde insan kalmayacak bu gidişle
Gülümseyerek biz öyle uygun gördük diyin.. Neden bu kadar önemsiyorsunuz ki?Bu bir içdöküş yazısıdır..
30'a merdiven dayamış, çevresinde genel olarak her zaman yaşına göre olgun görülen biriyim. Çok fazla okurum. Hal böyle olunca "TheSweetWitch kesin biliyordur, ona soralım" durumunu sık sık yaşarım. Örneğin çocuk fikrim bile yokken doğum yapmış arkadaşlarım bir sorunla karşılaştığında hatta çocuğu hastalandığında bile fikrimi alırlardı. Bir ürün ararlar "TheSweetWitch kesin bulur" , online sipariş vereceklerdir (bilinmedik bir sayfadan) "TheSweetWitch güvenilir mi değil mi kesin anlar".. Bu gibi örnekleri çok fazla çoğaltabilirim.
Gel gelelim son 6 aydır çevremdeki birkaç kişinin 180° değiştiğini gözlemliyorum. Hamileliğimle ilgili sanki hiçbir şey bilmiyormuşum gibi yorumlar, almak istediğim içeriğini falan araştırdığım ürünleri kötülemeler, çocuk bakımı ile ilgili fikirlerimi aşağılamalar... Üstelik bunu sanki kasten ağzımdan çıkan her şey için ve ben fikirlerini bile sormadığım halde yapıyorlar.
Başlarda hamilelik durumu, hormonlar falan acaba ben mi yanlış anlıyorum, çok mu abartıyorum falan diye düşünüyordum. Ancak bu durumdan rahatsız olduğumu güzellikle dile getirmiş olmama rağmen sanki 1ken 10 oldu. Artık gerçekten her şeye ama her şeye böyle tepkiler alıyorum. Çocuğumun isminden tutun (ki ismine eşim karar verdi, senelerdir dile getiriyorduk) yediğime, içtiğime, giydiğime, oturmama, kalkmama...
Anksiyete geçmişi olan ve pekçok sebepten tahammül seviyesi düşük biriyim. Durup durup onlara patlayamadığım için eşime patlıyorum. Güzellikle dile getirmek işe yaramadı, hehe diyerek geçmek çare olmuyor, çirkefleşebileceğim insanlar değillerHal böyle olunca doğum sonrasından ekstra korkmaya başladım...
Sizden o kadar ukala bir enerji aldım kiBen emzik alıyorum diye ablam mesela niye emzik aliyosun anne bebek bağı guclensin emzir yani, ne emziği dedi
Halbuki atistirmaci bebek olmamasi için emzik vermemiz gerekiyor boş atıp iki okuduğum şeyle yetinip de bu kararı almıyorum ben.. ki aladabilirim nefes almak isteyebilirim
Epidural için doktorda bı soru sordum
Ablam da doktor(psikiyatrist)
hemen epidural kötü tü kaka yaptı
Bebeği üç aylıkken ayircaz ama bunu ortalık yerde konusmuyorduk, eşim kamerayı alalım filan bebek odasına deyince kayınvalidem bebegin odasını ayırmak mi, şimdi öyle diyosunuz ama ayiramazsiniz uyku tatlı gelecek, ayırmak doğru değil hem dedi
Diğer ablam normal doğum mu yapacaksın inanamiyorum şaka mı, çok korkunç tiksinc iğrenç, bence sezaryen ol nasıl normal doğum yapacaksın dedi
Kimseye de fikrini sormuyorum atlıyor herkes sizinkiler gibi
Yorumlarin yarisini okudum .
Ne var yani biri ablaniz biri görümceniz yorum yapiyorsa?
Herşeyi a-z kadar düşünüp konuşmakta bana çokta samimi gelmiyor .
Insan kardeşine bile düşündüğünü söylemiyecek kime söylicek.
Yani bende çok yorum yaparim ,belki başka yönden bakiyorum ve daha yerimli olacaktir .
Sizin hoşunuza giden yorumlar olsaydi yinede dert olarak görürmüydünüz?
Ne konuşuyorsunuz insanlarla sadece havadan sudanmi?
Gülümseyerek biz öyle uygun gördük diyin.. Neden bu kadar önemsiyorsunuz ki?
Sizden o kadar ukala bir enerji aldım ki"ben hiçbir şey sormam ben çok okurum çok bilirim hihihi kimse bişey bilmez" millet laf söylüyor dediğiniz de ablaniz anneniz yuh ya. Sizin gibi bir kardeşim olsun istemezdim. Bence biraz iğneyi kendinize batirin
Sizin örnekler yorum değil emrivaki ve öyleyse haklisiniz kimse çocuğunuzun ismine karişamaz ve hatta bu konuda yorum yapamaz .Bir insanın çocuğunun adına kadar yorum yapmak sizce mantıklı bir davranış mı?
Ayrıca üslup değilen şey ne kıymetli ne önemli...
Çocuğun adını beğenmedim, aaa asla onu yapmıyorsun, asla şunu almayacaksın..! Pardon da 30'a merdiven dayamış biri size fikrinizi sormuyorsa her konuda yorum yapmak hadsizlik oluyor.
Evet insanlarla genel olarak havadan sudan konuşurum. Cümlenin başında eğer "sence ne yapmalıyım?" diye sormadıysa kendi fikrimi kendime saklarım. Bunu bildikleri için de eğer fikir almak isteyen olursa bunu en başında açıkça belirtir. Sağlıklı bir iletişim ancak bu şekilde kurulur
Sizin örnekler yorum değil emrivaki ve öyleyse haklisiniz kimse çocuğunuzun ismine karişamaz ve hatta bu konuda yorum yapamaz .
Anlatmak istediğim misal beşik alacaksiniz modelleri gösteriyorsunuz ben diyebilirm ki ,ben olsam şunu bunu tercih ederim cünkü tecrübem var .
Veya arkadaş epidural konusunda dr sormuş ablasi iyi olmadiğini söylemiş .
Belki ablasininda okuduğu bildiği var ve önermiyordur.
Kafaniza yatmaz yine istediğinizi yaparsiniz .
Ayrica insanlar başkasinin tecrübelerinden faydalanmali ,fikir edinmeli .
Yoksa milyonlarca ürün yorumlarini hepimiz alişveriş yaparken baz aliyoruz.
Ama siz cevrenizdeki insanlari daha iyi bilirsiniz
Teknik olarak düşünürsek sizde onların hergün gördüğü insansınız. Peki onlar neden hergün gördüğüm insan diye düşünmeyip size düşüncesizce hemde hamile halinizle laf ediyor? Demekki size de cevap hakkı doğmuş artık. Birde burdan bakınGenel olarak her gün gördüğüm ya da konuştuğum insanlar. Düşünsenize bütün gün aynı susmadan her aldığınıza, her yaptığınıza, her düşüncenize laf söyleniyor.
Her aldığınızı, her yaptığınızı, her düşüncenizi paylaşmayın o halde? Böyle insanlarla paylaşmayın, neden paylaşmak zorunda hissediyorsunuz ki?Genel olarak her gün gördüğüm ya da konuştuğum insanlar. Düşünsenize bütün gün aynı susmadan her aldığınıza, her yaptığınıza, her düşüncenize laf söyleniyor.
Sizin ve sizin karakterinizdeki insanlarin benden nasıl bir enerji alacağınızi umursuyor olsaydımmmm ortalık maskarasi olurdumSizden o kadar ukala bir enerji aldım ki"ben hiçbir şey sormam ben çok okurum çok bilirim hihihi kimse bişey bilmez" millet laf söylüyor dediğiniz de ablaniz anneniz yuh ya. Sizin gibi bir kardeşim olsun istemezdim. Bence biraz iğneyi kendinize batirin
Teknik olarak düşünürsek sizde onların hergün gördüğü insansınız. Peki onlar neden hergün gördüğüm insan diye düşünmeyip size düşüncesizce hemde hamile halinizle laf ediyor? Demekki size de cevap hakkı doğmuş artık. Birde burdan bakın
Her aldığınızı, her yaptığınızı, her düşüncenizi paylaşmayın o halde? Böyle insanlarla paylaşmayın, neden paylaşmak zorunda hissediyorsunuz ki?
Bilemiyorum yani bir şekilde saklayın bence, insanların ağzını büzemeyeceğinize göre yapacak pek başka bişey yokPaylaşmıyorum elbette. Ancak genelde online sipariş veriyorum mesela. Birlikteyken kargo geliyor. Çocuk odası yapmadım, zaten evim 1+1, henüz bir dolap ayarlamadık diye bazı şeyler ortada duruyor görüyorlar falan.
eşinizin ablasına kötü olmaktaki sıkıntınız nedir varsın olun? ablanızın ve eniştenizin problemi. eşinize yansıtmanız ve aranızın bozulması mı daha iyi ablanızın eşine yansıtmamanız mı? Kaşıyanı kaşımadıkca söylenmeye hakkımız yok malesef çünkü biz izin veriyoruz.Doğru
Hadi ablamı bir kenara koyuyorum da eşimin ablası için kötü olmak istemiyorum sanırım. Malum aile konularında en çok arada kalan eşler yıpranıyor. Gerçi sinirlenince de yok yere eşime patlıyorum ama
eşinizin ablasına kötü olmaktaki sıkıntınız nedir varsın olun? ablanızın ve eniştenizin problemi. eşinize yansıtmanız ve aranızın bozulması mı daha iyi ablanızın eşine yansıtmamanız mı? Kaşıyanı kaşımadıkca söylenmeye hakkımız yok malesef çünkü biz izin veriyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?