- 31 Mart 2022
- 2.044
- 1.637
- 63
- Konu Sahibi TheSweetWitch
-
Görüşmeseniz bu insanlarla daha rahat olur sizin için. Daha iyi insanlar ile arkadaşlik kurun. Bebeğinizin sağlıkla doğması duasıyla
Bu kişiler arkadaşsa ilişkiyi kesin.
Aileyse uyarın. Anlamazlarsa sert söyleyin. Olmadı mesafe.
Bu konuyu siz açmasanız ben açacaktım. İki gün önce beni arayıp “sakın normal doğurma, ben sezeryan doğurdum sen de öyle doğur bak” diyen oldu. Doğuma kadar birinin kafasını patlatacağım gerçekten. Ben genellikle “hayır bana göre bu çok güzel, bunu yapacağım, bu ismi koyacağım” bu gibi şeylerle geçiştiriyorum ama sinir olmamak elde değil maalesef. Ters tepki versen biz senin iyiliğin için söylüyoruz derler. Doğuma kadar böyle insanlarla görüşmeyi en aza indirmeyi planlıyorum akıl sağlığım için.
Sallamayin ben bana ye ye kilo al bebekte alsın diyen oldukça başka tarafa bakıyorumBu konuyu siz açmasanız ben açacaktım. İki gün önce beni arayıp “sakın normal doğurma, ben sezeryan doğurdum sen de öyle doğur bak” diyen oldu. Doğuma kadar birinin kafasını patlatacağım gerçekten. Ben genellikle “hayır bana göre bu çok güzel, bunu yapacağım, bu ismi koyacağım” bu gibi şeylerle geçiştiriyorum ama sinir olmamak elde değil maalesef. Ters tepki versen biz senin iyiliğin için söylüyoruz derler. Doğuma kadar böyle insanlarla görüşmeyi en aza indirmeyi planlıyorum akıl sağlığım için.
Neden gorusmuyorsunuzMesela biri benim ablam diğeri eşimin ablası falan gibi insanlar
Yani evet hayatımdan insan da çıkarırım (anne babamla bile görüşmüyorum) ama cidden artık çevremde insan kalmayacak bu gidişle
Sizce neden böyle oldu?
Acaba her şeye mi fikir beyan ediyordunuz? Sıkıcı mı geliyor artık tavırlarınız.
Belki sizde çok farkında olmadan öyle davraniyordunuz şimdi siz hamile kalınca onlarda size yapıyor.
Ben emzik alıyorum diye ablam mesela niye emzik aliyosun anne bebek bağı guclensin emzir yani, ne emziği dediGerçekten sorulmadan akıl verilmeye çalışılması kadar saçma bir şey yok. Yani herkesin hayat görüşü, tecrübesi, kişiliği farklı. Ben zaten ihtiyaç duyduğum zaman soruyorum. Sormuyorsam sus yani değil mi
Yeni nesil annelerin en büyük problemi dışardan gelen her uyarıdan rahatsız olup her fikre karşı çıkmaları, eski nesile kulak tıkamaları ve en iyi bildiklerini düşünmeleri bence.
Söyleyebilirler.
Takmayın.
İçinden belki gerçekten işinize yarayan bilgiler vardır.
Olaya böyle bakarsanız tepkileriniz çok sert olmaz.
Gebelik de bebek büyütmek de tamamen kendine özgü bir süreç.
Elbette çok akıl veren olacak.
Aklınızın bir kenarına yazmakta fayda var.
Yabana attığımız cümleler bazen gerçekten ihtiyaç oluyor.
Sallamayin ben bana ye ye kilo al bebekte alsın diyen oldukça başka tarafa bakıyorum
Sallamadigim anlaşılıyor iyi oluyor oh, bozuluyor suratı hemenizliyorum yan yan
Neden gorusmuyorsunuz
Birde şimdi iyi günlerin sen daha doğurunca göreceksinciler var. İnsanın moralini bozmak için programlanmış gibiler. Bu daha fragman bence, doğumdan sonra daha cinnet geçirtici fikirlerle gelecek ruh emicilerGerçekten sorulmadan akıl verilmeye çalışılması kadar saçma bir şey yok. Yani herkesin hayat görüşü, tecrübesi, kişiliği farklı. Ben zaten ihtiyaç duyduğum zaman soruyorum. Sormuyorsam sus yani değil mi
Ne kadar kilo alırsan, bebek o kadar sağlıklı olacak sanıyorlarSallamayin ben bana ye ye kilo al bebekte alsın diyen oldukça başka tarafa bakıyorum
Sallamadigim anlaşılıyor iyi oluyor oh, bozuluyor suratı hemenizliyorum yan yan
Bide bebeğin kilosu annesinin tüketimiyle alakalı da değil, sizde biliyorsunuzdurBirde şimdi iyi günlerin sen daha doğurunca göreceksinciler var. İnsanın moralini bozmak için programlanmış gibiler. Bu daha fragman bence, doğumdan sonra daha cinnet geçirtici fikirlerle gelecek ruh emiciler
Ne kadar kilo alırsan, bebek o kadar sağlıklı olacak sanıyorlar
Ben emzik alıyorum diye ablam mesela niye emzik aliyosun anne bebek bağı guclensin emzir yani, ne emziği dedi
Halbuki atistirmaci bebek olmamasi için emzik vermemiz gerekiyor boş atıp iki okuduğum şeyle yetinip de bu kararı almıyorum ben.. ki aladabilirim nefes almak isteyebilirim
Epidural için doktorda bı soru sordum
Ablam da doktor(psikiyatrist)
hemen epidural kötü tü kaka yaptı
Bebeği üç aylıkken ayircaz ama bunu ortalık yerde konusmuyorduk, eşim kamerayı alalım filan bebek odasına deyince kayınvalidem bebegin odasını ayırmak mi, şimdi öyle diyosunuz ama ayiramazsiniz uyku tatlı gelecek, ayırmak doğru değil hem dedi
Diğer ablam normal doğum mu yapacaksın inanamiyorum şaka mı, çok korkunç tiksinc iğrenç, bence sezaryen ol nasıl normal doğum yapacaksın dedi
Kimseye de fikrini sormuyorum atlıyor herkes sizinkiler gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?