Bu bir içdöküş yazısıdır..
30'a merdiven dayamış, çevresinde genel olarak her zaman yaşına göre olgun görülen biriyim. Çok fazla okurum. Hal böyle olunca "TheSweetWitch kesin biliyordur, ona soralım" durumunu sık sık yaşarım. Örneğin çocuk fikrim bile yokken doğum yapmış arkadaşlarım bir sorunla karşılaştığında hatta çocuğu hastalandığında bile fikrimi alırlardı. Bir ürün ararlar "TheSweetWitch kesin bulur" , online sipariş vereceklerdir (bilinmedik bir sayfadan) "TheSweetWitch güvenilir mi değil mi kesin anlar".. Bu gibi örnekleri çok fazla çoğaltabilirim.
Gel gelelim son 6 aydır çevremdeki birkaç kişinin 180° değiştiğini gözlemliyorum. Hamileliğimle ilgili sanki hiçbir şey bilmiyormuşum gibi yorumlar, almak istediğim içeriğini falan araştırdığım ürünleri kötülemeler, çocuk bakımı ile ilgili fikirlerimi aşağılamalar... Üstelik bunu sanki kasten ağzımdan çıkan her şey için ve ben fikirlerini bile sormadığım halde yapıyorlar.
Başlarda hamilelik durumu, hormonlar falan acaba ben mi yanlış anlıyorum, çok mu abartıyorum falan diye düşünüyordum. Ancak bu durumdan rahatsız olduğumu güzellikle dile getirmiş olmama rağmen sanki 1ken 10 oldu. Artık gerçekten her şeye ama her şeye böyle tepkiler alıyorum. Çocuğumun isminden tutun (ki ismine eşim karar verdi, senelerdir dile getiriyorduk) yediğime, içtiğime, giydiğime, oturmama, kalkmama...
Anksiyete geçmişi olan ve pekçok sebepten tahammül seviyesi düşük biriyim. Durup durup onlara patlayamadığım için eşime patlıyorum. Güzellikle dile getirmek işe yaramadı, hehe diyerek geçmek çare olmuyor, çirkefleşebileceğim insanlar değiller

Hal böyle olunca doğum sonrasından ekstra korkmaya başladım...