Her lafa bir yorum - İçdöküş

Bizde de biberon için aynı muhabbet döndü 🙈
Eşimin ablası tesadüfen alışveriş listemi gördü. Nasip olursa mama vermek istemiyorum ama hani sağdığım sütleri vs vermek için ya da olur da eşime falan bırakmam gerekir 1-2 saatliğine işim garanti olsun diye biberon almak istiyorum şimdiden. Malum bir de her gün fiyatlar artıyor, indirimde yakalar alırım. Kurduğu cümle "Aaaaa ASLA biberon almıyoruzz, sakınnnnn!" Neye uğradığımı şaşırdım 🤣 Sütün gelmezse hemşireler memeni sıka sıka getirir dedi mesela 🙈
Nörolojik bir rahatsızlığım var. Doktorumla detayları görüştük, şuan doğum şekli net değil. "Ayyy zaten sen sezeryan olacaksın.." Pardon da doktordan daha mı iyi biliyorsun 🤯
Bak ya 🤦 ta ben sinirlendim burada

Doğum olsun, lohusalık bitsin falan insan bir rahatlıyor ve diyor ki 'bunda bir şey yokmuş be amma Drama Queenlik yapmışım"
Bebek buyutunce de amaaan uykusuz geceler koliklik durumu çokta dert değilmiş iyi gunlermis aslında, özledik be deniyor mu 😂😂😂

Bebek buyutunce de amaaan uykusuz geceler koliklik durumu çokta dert değilmiş iyi gunlermis aslında, özledik be deniyor mu 😂😂😂

Benim kızım yüzünden uykusuz kaldığım gece sayısı 5 bile yoktur. Onda da diş hastalık falandı. Kızım anasına benziyor, uykuyu sever, yemeği sever, her haltı rutin olsun ister, her adım planlı ve saatli olsun, ağzımızın tadı kaçmasın. :D 6 yaşına gelecek hala öyle.

Buna rağmen bebek özlemedim :D

Çocuğunuz yokken size bir şey danışan kişilerin hamileyken size bilgisizmişiniz gibi davranmaları anormal gelmedi bana..

İkinci çocuğu da sorarlar ilkinden sonra o patansiyel var onlarda..

Sizde hic birsey paylasmayin akil verene he he oyle yaparız tsbi tabi doğru diyin. Ben hamile iken oo her kafadan ses he he dedim .sonra cocuk oldu ky karisiyor herseye hsrip garip seyler diyor yok sekerli su icir vs vs .hayir dedim 2 kere sert dille boyle yapacam bitti gitti .sonra anneme dert yaniyor dinlemiyorlar bizi annemde benide dinlemiyr ne istiyorsa yapsin dedi kadin iyice tessellisi düşmüştü. Kargolari ev adresi verin yakinsa arada komsuya biraksin arada şubeden alin kargonuzu görüp yorum yapmasinlar cogu seyide e bebekten alin vala hersey var. kargoya bile gerek yok kimsede laf etmez..onlar gelip seninle evde bebek batmayacak ki sen he de gec belki kaynana anne karisir aklina yatani yaparsin yatmayani yapmazsin dr onermiyor dersin dr boyle dedi dersin dr a sucu atarsin ky savar olur dr

Bu bir içdöküş yazısıdır..
30'a merdiven dayamış, çevresinde genel olarak her zaman yaşına göre olgun görülen biriyim. Çok fazla okurum. Hal böyle olunca "TheSweetWitch kesin biliyordur, ona soralım" durumunu sık sık yaşarım. Örneğin çocuk fikrim bile yokken doğum yapmış arkadaşlarım bir sorunla karşılaştığında hatta çocuğu hastalandığında bile fikrimi alırlardı. Bir ürün ararlar "TheSweetWitch kesin bulur" , online sipariş vereceklerdir (bilinmedik bir sayfadan) "TheSweetWitch güvenilir mi değil mi kesin anlar".. Bu gibi örnekleri çok fazla çoğaltabilirim.
Gel gelelim son 6 aydır çevremdeki birkaç kişinin 180° değiştiğini gözlemliyorum. Hamileliğimle ilgili sanki hiçbir şey bilmiyormuşum gibi yorumlar, almak istediğim içeriğini falan araştırdığım ürünleri kötülemeler, çocuk bakımı ile ilgili fikirlerimi aşağılamalar... Üstelik bunu sanki kasten ağzımdan çıkan her şey için ve ben fikirlerini bile sormadığım halde yapıyorlar.
Başlarda hamilelik durumu, hormonlar falan acaba ben mi yanlış anlıyorum, çok mu abartıyorum falan diye düşünüyordum. Ancak bu durumdan rahatsız olduğumu güzellikle dile getirmiş olmama rağmen sanki 1ken 10 oldu. Artık gerçekten her şeye ama her şeye böyle tepkiler alıyorum. Çocuğumun isminden tutun (ki ismine eşim karar verdi, senelerdir dile getiriyorduk) yediğime, içtiğime, giydiğime, oturmama, kalkmama...
Anksiyete geçmişi olan ve pekçok sebepten tahammül seviyesi düşük biriyim. Durup durup onlara patlayamadığım için eşime patlıyorum. Güzellikle dile getirmek işe yaramadı, hehe diyerek geçmek çare olmuyor, çirkefleşebileceğim insanlar değiller 🙈 Hal böyle olunca doğum sonrasından ekstra korkmaya başladım...
doğum sonrası ve çocuk büyütürken kısmı var daha :(
açıkca bir sıkıntı olursa size danışırım zaten yinede sağolun fikirleriniz için ama bu söylediklerinizle ilgili sıkıntı yaşamıyorum deseniz ? yinede konuşurlarsa bırakın konuşsunlar duymayın onlar konuşurken kalkıp çay falan doldurun kendinize

Bizde de biberon için aynı muhabbet döndü 🙈
Eşimin ablası tesadüfen alışveriş listemi gördü. Nasip olursa mama vermek istemiyorum ama hani sağdığım sütleri vs vermek için ya da olur da eşime falan bırakmam gerekir 1-2 saatliğine işim garanti olsun diye biberon almak istiyorum şimdiden. Malum bir de her gün fiyatlar artıyor, indirimde yakalar alırım. Kurduğu cümle "Aaaaa ASLA biberon almıyoruzz, sakınnnnn!" Neye uğradığımı şaşırdım 🤣 Sütün gelmezse hemşireler memeni sıka sıka getirir dedi mesela 🙈
Nörolojik bir rahatsızlığım var. Doktorumla detayları görüştük, şuan doğum şekli net değil. "Ayyy zaten sen sezeryan olacaksın.." Pardon da doktordan daha mı iyi biliyorsun 🤯
kuzenimin görümcesinin ne yaptığını söyleyeyim gözlerime inanamamıştım ...
emziriyordu daha 2.5 aylık falan görümcesi kalktıbaşında durdu ve iğrenerek baktı ,bebeğin ağzıyla kuzenimin gögüs ucuna doğru bir anda bastırdı emzirmeyi kesti yani... yeter bu kadar emdiği bizler uzun emzirmezdik hadi en fazla 3 ay olsun bu kadarına ne gerek var ver mama biberon gitsin aslaaa bu kadar emzirmiyoruz biz dedi...

bir anda oldu ama yani kuzenim memesini görümcesine açtığından değil emziriyordu bizde sohbet ediyorduk ...görümce içeri gitti kuzenime kızım desene mememe birdaha dokunmanı istemiyorum diye dedim şimdi söylersem kıyameti koparır huyunu biliyorum dedi

görümce gittikten sonra kuzenim kocasını aradı ablana söyle birdaha mememe dokunmasın çocuğumu ne kadar emzireceğimi ben bilirim dedi :D

çok acayip insanlar var gerçekten ve salt kötüler herşeye karışan insanların asla iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum

Çocuğumu özel dr.a götürmemi bile eleştiren olmuştu.
böyle herşeye bir laf söyleyenler daha iyisini biliyor madem kendileri sunsunlar o daha iyi şartları o zaman
madem laf ediyor kendisi bulsun en iyi doktoru hay allahım ya :D

böyle herşeye bir laf söyleyenler daha iyisini biliyor madem kendileri sunsunlar o daha iyi şartları o zaman
madem laf ediyor kendisi bulsun en iyi doktoru hay allahım ya :KK70:
Kendisi iki çocuğunu da devlete götürüyordu. Ama büyümüştü onunkiler artık. Benim yeni doğmuştu daha bebeğim. Çok da evhamlıyım. O da komşumdu. İşte ben de tecrübeli diye iyi niyetle birşeyler söylüyor sanıyordum. Kadın meğer kıskançlık yapıyormuş. Böyle tuhaf başka şeyler de söyleyince anladım.

Kendisi iki çocuğunu da devlete götürüyordu. Ama büyümüştü onunkiler artık. Benim yeni doğmuştu daha bebeğim. Çok da evhamlıyım. O da komşumdu. İşte ben de tecrübeli diye iyi niyetle birşeyler söylüyor sanıyordum. Kadın meğer kıskançlık yapıyormuş. Böyle tuhaf başka şeyler de söyleyince anladım.
kızım tombikdi annenin sütü yarıyor derler ya gerçekten sadece anne sütüyle öyleydi tombikdi, biri hiç unutmuyorum bana ayyy bu gelişmemiş zayıf yazık dedi ya görseniz yanakları çatlayacak tombişlikten bebeğimin neresi gelişmemiş :KK70: moralim bozulmuştu epey ama aslında böyle yapanların niyetlerini sonradan anlıyor insan :)

Sizce neden böyle oldu?

Acaba her şeye mi fikir beyan ediyordunuz? Sıkıcı mı geliyor artık tavırlarınız.

Belki sizde çok farkında olmadan öyle davraniyordunuz şimdi siz hamile kalınca onlarda size yapıyor.
Bende öyle düşündüm çevreni,de bikac kisi fikirlerine değer versede herkes böyle olamaz , çocuğu olan veya olacak insanlrda cocukla ilgili konulri hiç cougu olmayan birine sormaz bence zamanın da başkalarının işine yerli yersiz çok karıştığı için çevresindekiler aynısını yapıyor .

Bende öyle düşündüm çevreni,de bikac kisi fikirlerine değer versede herkes böyle olamaz , çocuğu olan veya olacak insanlrda cocukla ilgili konulri hiç cougu olmayan birine sormaz bence zamanın da başkalarının işine yerli yersiz çok karıştığı için çevresindekiler aynısını yapıyor .
Kesinlikle, çok bilmis abla modunda olanlar genelde hiçbir şey bilmeyenler çıkıyor. Ne tecrübe var ne bir sey herşeye bir yorum,ben etrafımda barindirmiyorum. Fıkır alışverişi tabiki güzel ama herşeye yerli yersiz yorum yapan tipler uzak olsun. Onlarda karşı tepki veriyorlar büyük ihtimal. Ben fena bozarım:)

Asla... Her şeyi kabul edebilirim ama bu konuda çok titizim. Çünkü kendime yapılmasını istemediğim bir şeyi asla başkasına yapmam.
Hatta bana bir şey sorulduğunda bile fikrimi söylerken kurduğum cümleleri dikkatli geçerim. Belki onun düşüncesine ters bir fikrim vardır ve boşu boşuna kırmayayım diye.
Hani vardır ya "bu elbise nasıl?" dersiniz ve dost acı söyler kalıbına sığınarak "iğrenç" derler. Öyle biri de olmadım hiç. Hani biri bıçağı ters tutar ve elini keseceğini bilirsiniz ama yine susarsınız ya tam olarak öyle bir tipim maalesef. Zaten ben bu kadar hassas davranırken aynı hassasiyeti göremediğim için sorun yaşıyorum 😔
Dün kişisel gelişim bölümünde bir yazıda şu cümle gözüme çarptı :" insanlardan kalkıp da daha hassas olmalarını bekleyemem,yapabileceğim şey kabuğumu daha da güçlendirmek olacak." Yazdığınız bu yorum aklıma bu cümleyi getirdi.hassaslik beklemeyin,beklemeyelim( ben de dahil😒)

Çocuğunuz yokken size bir şey danışan kişilerin hamileyken size bilgisizmişiniz gibi davranmaları anormal gelmedi bana..

İkinci çocuğu da sorarlar ilkinden sonra o patansiyel var onlarda..
Doğduğu günden ikinciye karışanlar da var
Okoncoyo do yopon oroyo ocmoyon

kuzenimin görümcesinin ne yaptığını söyleyeyim gözlerime inanamamıştım ...
emziriyordu daha 2.5 aylık falan görümcesi kalktıbaşında durdu ve iğrenerek baktı ,bebeğin ağzıyla kuzenimin gögüs ucuna doğru bir anda bastırdı emzirmeyi kesti yani... yeter bu kadar emdiği bizler uzun emzirmezdik hadi en fazla 3 ay olsun bu kadarına ne gerek var ver mama biberon gitsin aslaaa bu kadar emzirmiyoruz biz dedi...

bir anda oldu ama yani kuzenim memesini görümcesine açtığından değil emziriyordu bizde sohbet ediyorduk ...görümce içeri gitti kuzenime kızım desene mememe birdaha dokunmanı istemiyorum diye dedim şimdi söylersem kıyameti koparır huyunu biliyorum dedi

görümce gittikten sonra kuzenim kocasını aradı ablana söyle birdaha mememe dokunmasın çocuğumu ne kadar emzireceğimi ben bilirim dedi :KK70:

çok acayip insanlar var gerçekten ve salt kötüler herşeye karışan insanların asla iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum
Kocası da kız kardeşine hiç bişey diyememistir
Yanlış kişiye patlamış
Pasif agresiflik bence

Back
X