Her sabah sırılsıklam!

elmadilimi

❤️
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2013
5.703
9.098
398
Selam hanımlar,

Sorunum bebek bezi! Oğlum 2,5 yaşında ve çok kötü bir kabızlık/tuvalet tutma sorunu olduğu için geçtiğimiz yaz tuvalet eğitimine kalkışamadık. Dolayısıyla hala bezleniyor.

Doğduğundan beri de prima kullanıyoruz. Bazen premium care, bazen normal yeşil paket...

Fakat son zamanlarda her ikisi de felaket sızdırma yapıyor. Daha önce oğlum çok az çiş yaptığı için bezini akşam yatarken ve sabah kalkınca değiştirirdim. Yani günde 2 bez kullanıyordu ve o zaman böyle bir sorun yoktu.

Şu an 3 saatte bir değiştiriyorum, gece bile defalarca kalkıyorum ıslak kalıp üşümesin diye, her seferinde ıslak kalkıyor. Uykusu da çok bölünüyor, zor uyuyor geriye...

Toplu aldığımız için de elimizde epey bez var ama yine de başka beze geçeceğim. Komili biraz denedik memnun kalmadık, o da duruyor kenarda. Huggies, molfix, canbebe, sleepy falan kullanan var mı? Sızdırma durumu nasıl?

Bir de oğlum lazımlığa/klozete çok tepkili. Nasıl alıştırbilirim yavaş yavaş? Çocuk psikoloğuna gitmiştik ama bu konuda bi tavsiyesi olmadı. Alışır bi şekilde dedi, çok aydınlatıcı şekilde

Edit:
Birkaç gündür, BİM'in bezini kullanıyorum, sızdırma olayı kesildi. Akşam 8 gibi bağladığım bez, sabah 8e kadar kalıyor. Ve sızdırma olmadı.

Büyük bir markete gidince Huggies alıp deneyeceğim bir de...

Fikir veren herkese teşekkürler...

Son düzenleme:
Aksam 7 den sonra sivi seyler vermeyin.. tuvalet egitimine baslamadan once inatcilik meselesini cozun..tuvakwte olan tepkisi sirf inattan oluyor bu sipalarin

Bim in bezini tavsiye ederim oğlumda kullandım çok memnun kaldım
17 TL fiyatı deneyin en azından
Prima ince olduğu için sızdırıyor
Bim in bezi biraz daha kalın
Bende arkadaşım da gece Yenidoğan bebeklerimize bim in bezinden kullanıyoruz sızdırmıyor çünkü

Bide benim oğlum da lazımlığı reddetti korktu ağladı
Ödül verdim olmadı

Bı sabah bezini çıkarıp bidaha bez yok diye anlattım akşama kadar epey bı üst değiştirdik ama şimdi dışarı çıkarken bile bez taksam sorarak yapıyor çişini

Primada öyle bi sıkıntı var ben 3 numaraya kadar kullandım 4e geçince aynı sıkıntı oldu başka markaya geçtim hala onunla devam, 3 ay sonra 3 yaşına girecek benimki, kreste yazın başlayacaklarmış kışın üşütür dediler kendisi de henüz korkuyo klozetten

Bence bebeğinin büyüdüğü ve normalde olarak uykuda bile hareketleri arttığı için sızdırıyordur. Bezle alakası olmadığını düşünüyorum. Lazımlığada ben önce odaya yanıma getirerek başlatmıştım. Birde belli bir süre oturtup ödül verin işe yarıyor.

Bez yerine alıştırma kilotlarına geçseniz ya da primanın pants diye bir serisi var onu kullanın.
Muhtemelen bezi artık küçük geliyordur ve sızma yapıyordur diye düşünüyorum.

Sızdırma olayı malesef oğlumda benimde başıma geldi.bende prima kullanıyodum.sonra canbebe denedim kilit sistemli hiççç memnun kslmadım.şimdi hagiss aldık erkek bebek için olanını bundan memnunum şimdilik.bu arada oğlum 8 aylık

Günaydın;
Prima bebekliğinden beri kaç kez kullandıysam sızdırma bizde de yaptı ve kokuyu dışarı veriyor hapsetmiyor.Diger saydığınız bezleri de hep denedim sonuç hep aynı.sadece Hugss sızdırma yapmiyor;kokuyu hapsediyor.siddetle tavsiye ederim.

o sizdirma bnm oglumda da olurdu ama bn cocuk agirlastikca beze yaptigi baskinin arttigini dusunuyorum ondan sizdirma oluyor bnce.
prima pants ler oluyor bn onlardan kullandim tuvalet egitimi oncesi, kilot seklinde bezler, buyuk cocuklara gore tasarli onlardan deneyin bide.
bnm oglumda tuvalet tuttu egitim sirasinda, 17 saat boyunca bi damla cis yapmadi, bn yilmadim hafiye gibi pesindeydim, elimde lazimlikla gezdim. bikac kez isabet ettirdik cisi ve kakayi, tabi evde bayram havasi alkis kiyamet. bakti cok sevindik o gazla cisi ogrendi.

Canım benim kizimda çok ıslatıyor bezini akşam 21.30 da alırım 22 de uyuturum sabaha kadar uyanmiyor hemen alırım altını ama sadece kenarları değil her yeri ıslak kalkıyor ben molfix kullaniyorum memnun değilim primada aynı sizdiriyo konunuzu takip edicem belki bende faydalanırim

Oğlunuza bu aralar hiç tuvalet eğitimi vermeyi denediniz mi ? Ben oğluma bu eğitimi verirken benimde başıma gelmişti bu durum o yüzden soruyorum. Normalde 3- 4 saatte bir çişini yapan çocuk 15 dk ya bir çiş yapmaya baslamisti bununla alakalı olabilir mi acaba?

Aksam 7 den sonra sivi seyler vermeyin.. tuvalet egitimine baslamadan once inatcilik meselesini cozun..tuvakwte olan tepkisi sirf inattan oluyor bu sipalarin

İşte o inadı nasıl çözeceğim bilmiyorum. Hiç oturmadı daha klozete, adaptör de var oysa...

Ben de şu an mevsim itibariyle uygun değil mi acaba diye düşünyorum. Bezi çıkarınca ev sıcak olsa bile üşütür diyorlar, külot bezin sıcaklığını vermeyeceği için.

Evet internette binlerce şikayet var yeni seri sızdırıyor diye. Benimki de Mayıs'ta 3 olacak. Ama mümkünse kreşte başlatmayın bence. Psikolog, annenin vermesi lazım bu eğitimi demişti, bizimki bi ara yarım gün gitti, yarım günse bezini de değiştirmesinler demişti. Mahremiyet eğitimi falan da var malum.

Hani haftasonu evde ilk adımı siz atarsanız onlar da haftaiçi gündüz sık sık tuvalete götürürler.

Bezle ilgili çok şikayet var, internette okudum. Sadece gece değil, gündüz de sızdırıyor. Ve bez boş oluyor çoğu zaman.

Bez yerine alıştırma kilotlarına geçseniz ya da primanın pants diye bir serisi var onu kullanın.
Muhtemelen bezi artık küçük geliyordur ve sızma yapıyordur diye düşünüyorum.

Oğlum 13 kilo aslında, bezin küçük geldiğini sanmıyorum. Bir de yukarıda dediğim gibi yeni seri ile ilgili çok şikayet var aynı şekilde...

Huggiese iki tavsiye geldiğime göre bi deneyelim. Yakındaki marketlerde satılmıyor ama artık Migros'tan falan eve sipariş ederim.

Oğlum 13 kilo, ondan kaynaklı olduğunu sanmıyorum. Internette çok fazla şikayet var primadan, herkes sızdırıyor yazmış.

Bizimkinin tuvalet tutması çiş değil kakayla iligili. 10 günde bir yapıyor kakasını.

Onlar başlatacak ama elbette koordineli olacak evle,şimdi zaten başlamam ankara ayazı ev zaten istediğim gibi ısınmıyo vs

Bir de geçen yaz 3 günde öğrettiler bir üst gruptan çocuklara, oyun gibi yaptılar anneler çok memnundu

2 kişi huggies, 1 kişi de bimin bezini tavsiye etmiş. Huggies bi denemeyi düşünüyorum ben. Günlerdir kalorifer peteklerinin üstü kıyafet dolu, çarşaf, yorgan, alez, battaniye, herşey çiş oldu. Kurumuyor da bu havada, bezdim artık.

Normalde de vardı sızdırma sorunu ama son birkaç gündür arttı ve evet dediğiniz gibi bezi bıraksak mı diye de sorduk, bir kere külot denettik ne tepki verecek diye... sızdırma olayı yüzünden yazı beklemesem mi diyorum çünkü...

Ama aynı süreçte yeni paket bez açtık, ben onunla alakalı iyice arttığını düşünmüştüm. Dediğiniz gibi olabilir mi ki? Ama sonuçta içtiği su miktarı belli, çişi 1 seferde de yapsa 10 seferde de yapsa toplam çiş aynı.

Bir de bezi dolu olmuyor, taşma değil sızdırma var yani.

Anladım. Bizim tabi tuvaletle ilgili özel durumu olmasıyla alakalı biraz da. Yani zaten tutma problemi var, o yüzden annem değiştirirken bile rahatsız olur mu acaba diyorum.

Bakalım bizim nasıl olacak. Bizim de ev dubleks ve kuzey cephe, ısıtamıyorum ama böyle de her gece 3-5 kez ıslak kalıyor. Yine üşüyecek diye korkuyorum. Hiç başka beze bulaşmayıp alıştırsam mı diyorum. Kafamda deli sorular...

Havalar çok soğuk ne bileyim ben cesaret edemiyorum, acelesi de yok, en azından 2 ay daha bekleyip martta başlasan

Bende 3 numarqdan sonra sızdırdıgı için huggies e geçtim.sleppy de iyi ama kısa dönem kullandım.eğer wc ye lazimliğa tepkılı ise bir süre hiç denememen gerekıyor aradan zaman feçsin birdaha dene dokrorumz bu sekılde önermişti bize.kolay gelsin inşallah hemencık alısır minik:)

Beni tanimisinizdir belki bebek beslenmesinden. Benim kızimda 2.5 yaşında çok şükür tuvaletini öğrendi.
Size tavsiyem molfixi kullanın. Ben hep onu kullandım hiç sızdırma olmadı.
Sizinle birlikte tuvalete girmesi ne izin verin. Küçükken falan hiç banyoya tuvalete girme dimi sizinle?

Havalar çok soğuk ne bileyim ben cesaret edemiyorum, acelesi de yok, en azından 2 ay daha bekleyip martta başlasan

Bu ara eşim sömestr dolayısıyla evde ya, onun için düşünmüştüm başlasam mı diye. Çünkü gece kaç kerekalkılacak, gündüz zaten hiç durmuyor yerinde. Yardımı olur diye düşünmüştüm.

Mart'ta öyle bir imkan yok, yaza kalır belki bu durumda.

Ne kadar süre mesela? Bir de sadece oturtmamak mı yoksa görmeyecek mi? Ben lazımlığı odada tutuyorum mesela bazen, en azından gözü alışsın diye

Tanıyamadım maalesef... Başka beze geçmeye de biraz temkinliyim aslında, alerjisi var, pişik ya da egzama yapar diye korkuyorum ama önce huggies sonra molfix bi deneyeceğim sanırım.

Tuvalette gördü beni, otururken konuşuyorum şöyle yapıyorum böyle yapıyorum diye. Suyun sesi olduğunu anlatıyorum. Kalkacağım zaman kapıyı itiyorum sadece. Sonra sifona basmayı falan seviyor. Ama oturma konusunda korkuyor. Lazımlığa oturmuyor, O da zaten kabızlıkla alakalı. Klozete oturmaktan da korkan çocuk çok varmış, düşmekten korktuğu için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…