Böyle misafirlerim de var ama biz davet edilip gidemeyen tarafız genellikle. Deniz kenarı bir yerdeyim yolu düşen gelir bize de.(durumlarımız çok farklı aslında sizinle, anlaşamayan bir çift var ortada, onun misafirirnden rahatsız olmanız çok da sıra dışı değil özünde) Size sürekli gelen insanların davet etmesine bile gerek yok aslında pekala biz geliyoruz deyip çıkıp gidebilirsiniz de. Ama eşinizin adım atması lazım. Arkadaşların dediği gibi siz atın lafı ortaya gelecek kurban da biz mi size gelsek bizim de havamız değişsin deseniz. Eşiniz sonradan neden yaptın diye sorarsa da gelelim dedim diye gitmemiz şart değil ben sadece tavırlarını merak ettim der geçersiniz.
Sohbete dahil edilmeme kısmına gelince bu kadın 4 gün sizin evinizde kendi kendine mi takılıyor, siz başlatamıyor musunuz sohbeti, çocuklu insan mutlaka ortak konu bulup konuşabilir gibi geliyor bana, 3ü sohbet edip siz dışarıda mı kalıyorsunuz. Bütün çay servisini siz yapmayın mesela "ilk çaylar benden gerisi self servis" deyin şakayla karışık. Hiç mi işe el atmıyor bu kadın mesela, işe dahil etseniz hadi bulaşıkları durulayıver ya da şu patatesleri de sen soyar mısın deseniz.
Ben başkalarının evlerinde iş yapmayı becerebilen bir insan değilim ama sofra toplamayı kimseye bırakmam mesela çünkü hiçbir şeyin yerini bilmeden bile yapılabilen bir iştir, yemek pişirilecekse ev sahibinin arkasına takılır ya soyulacağı soyarım ya çıkanı durularım ama bu benim, yardım etmeye hevesi olmayan insana da pekala iş kilitlenebilir, bunu nasıl söyleyeceğiniz önemlidir