Her şey bir anda altüst oldu.

Nişanlım şu an çoğu yere ödemesini yapamadı. Çünkü o an o çıkartıp verdi. Ve hastalık devam ediyor daha doğrusu tedavisi. Bu süreçte sürekli para lazım ama o asla bir kuruş bile harcıyayım diye düşünmüyor.
Sizin 2 tane eviniz olsa , eşiniz bu durumda olsa , söz abisine mi düşer ?
Şu konuda haklısın; eşi bakacak, masrafları karşılayacak bence de. Ama yapmıyorsa abi elbette devreye girer küslük de olsa. Kardeşinin eşine daha fırsat vermeden kendisi atılıp her şeyi üstleniyorsa haklısın ama bunlar çok hassas konular. Yorum yapmak zor.

Ben de kardeşlerime çok düşkünüm ve bağlıyım, Allah'ım acılarını göstermesin. Fakat bu konuda kanser hastası kardeş (Allah şifa ya da acısız ölümden hayırlı olanı versin) şahsen benim takıldığım en son nokta.

Mesela bizim ailemize Allah korusun böyle bir musibet gelse bilirim ki diğer kardeşim, annem ve babam bir köşeye çekilip kardeşimi ölüme terk etmezler. Hadi çekildiler diyelim insanoğlu çiğ süt emmiş her şey bizim için, baba ve enişte yok yoksul değil nişanlıdan daha zenginmiş, kavga dövüş de olsa ellerini zorla taşın altına sokardım tedavi masraflarına katılmaları için elimden geleni yapardım. Hani paraları olmasa neyse (SGK mevzusunu konu sahibi açıklamak istemedi fakat çocuk sahibi bir ailenin sigortasız olması ayrı bir aymazlık). Kendim de yuva kuracağım, daha önemlisi emeklerini satın aldığım evlerine ekmek götürecek olan çalışanlarımı bayram önü parasız bırakmamalıyım diye düşünürdüm. Vicdan merhamet çok önemli ve değerli hasletler, ama adil olmak bunların da üstünde bence. Kardeşim ölürse çocuklara bakacağım nedir yahu? Elbette elin hep üstlerinde olur destek de olursun ama durumu iyi babası dedesi dururken dayının tüm sorumluluğu almasının anlamı nedir? Konu sahibi çekincelerinde haklı, derdinin para olduğunu da sanmıyorum anlatılan koşullardaki insanlar için 150 bin çok bi para değil. Buradaki en en en önemli sorun nişanlının terazisinin duygusallığı nedeniyle doğru tartmaması. İlk evliliğinde vicdan merhamet yoksunluğundan çeken konu sahibi görecektir ki dengeyi bulamayan adam da bir o kadar insanı tüketir. Ayrılsın diyemezdim ben şahsen hele şu durumdayken yakışık almaz ama adamın makul düşüneceğinden emin olana kadar evlenmezdim ben olsam, emin olamayacaksam da sonunda bırakırdım.

Bunu daha önce de belirttim zaten. Kesinlikle derdi para değil.

Peki şunu sorayım. Zorla ellerini taşın altına sokardım diyorsunuz. Diyelim ki nuh deyip peygamber demiyorlar ve yardım etmiyorlar. Aman banane ben yuva kuracağım der misiniz?

Açıkcası ben bu durumda direkt elimdekileri satıp veririm. Ailemi ikna etmekle enerjimi harcamam bile. Herkesin yapısı farklı tabi. Bu konuda benim takılacağım ilk konu kanser hastası kardeş olur.

Ama konu sahibi parayı hesabıma göndereceksin diyerek hata yapmış. Para derdindeymiş gibi durmuş. Biz anladık derdi ailesi, para değil. Ama bunu bu yolla gösteremez.

sayfaları okuyamadım

SGK yı yazamam demişsin de nişanlının çalışanları varmış zaten

yapacak sigortasını kardeşinin 3 ay sonra devlet karşılayacak tedavinin en azında bir kısmını

evet insan ilk önce eşi evini satsın diye düşünür de bunu nasıl söyler karşı tarafa

Bence iyi düşünün. O aşırı iyi merhametli hareketler bitebilecek , ömrü olan şeyler. Kendini bu sekilde kullandiran bir insanla yapamazdim ben olsam. Bir telefonla kalkacakken siz durdurdugunuzda oturan adam ilerde oturmayadabilir. Ömür boyu bunu cekebilecek misiniz? Kaldi ki ikinci evlilik , cok cok iyi dusunulmeli.

Bunu daha önce de belirttim zaten. Kesinlikle derdi para değil.

Peki şunu sorayım. Zorla ellerini taşın altına sokardım diyorsunuz. Diyelim ki nuh deyip peygamber demiyorlar ve yardım etmiyorlar. Aman banane ben yuva kuracağım der misiniz?

Açıkcası ben bu durumda direkt elimdekileri satıp veririm. Ailemi ikna etmekle enerjimi harcamam bile. Herkesin yapısı farklı tabi. Bu konuda benim takılacağım ilk konu kanser hastası kardeş olur.

Ama konu sahibi parayı hesabıma göndereceksin diyerek hata yapmış. Para derdindeymiş gibi durmuş. Biz anladık derdi ailesi, para değil. Ama bunu bu yolla gösteremez.
Eğer ille de vermeyiz deseler hepsini ben karşılardım tabi, banane ben yuva kuracağım demezdim. Bu yüzden beni terk edecek kişi de buyursun terk etsin derdim. Ama gerçek hayat öyle ilerlemiyor işte, çoğu insan başta suya sabuna dokunmasa da biraz fırça yeyince gönülsüz de olsa yola gelir (zaten önemli olan onların gönlünün olması değil). Açık açık ölsün banane diyen de olur elbet ama çoğu bunu demez. Sadece herşeye atılan birinin varlığı işlerine geliyor nasılsa yapan kişinin varlığına güveniyolar. “Nasılsa yapan” kişinin kendine çeki düzen vermesi gerekiyor. Kendi ailemde de (daha doğrusu yakın bir akrabamda) var benzer bir durum.

Tatlım belli ki çok bunaldım ve yükseldin. Ara mı verseniz ? Yani en iyisini sen bilirsin, ayrılmak ya da devam etmek tamamen senin kararın...

Bir arkadaş daha yazmış, gerçekten niye bu kadar pasif bu adam? Sanırım seni kaybetme korkusu var.
Greenciğim yeniden evlendiğinde sende anlayacaksın canım hiç bir ilişki sorunsuz değildir. Ben çok razıyım nişanlımdan. Sadece bu sorunları ben olgunlukla karşılayamadım.
He kaybetme korkusu da var ama ben mantıksız bir şey de demedim.
Kendisi bana sonuna kadar haklısın, ne desen haklısın dedi.
Bugün uzun uzun konuştuk. Sana daha detaylı anlatırım :)

Herkese muhteşem yorumları için teşekkür ederim.
Çok yardımcı oldunuz . Allah razı olsun hepinizden.
Görelim mevlam neyler boyutuna geçtim.
Hakkımda ne iyi ise o olsun.

Back
X