- 14 Nisan 2012
- 11.496
- 21.252
- 398
Bu söylediklerinin fazlasını söyledim , eksiği yok inan.Hastalik ve ölüm hayatin bir gercegi. Bu kadar kontrolu kaybedecegi bir durum yok aslinda,taa ki calisanlarina maas veremeyecek kendini getirene kadar. Bence su anda hasta kardesten cok parasizlik psikolojiyi bozuyor. Kalkip 150 bini kardesine verir bir insan,ama ne durumdaysa verir? Evi barki olmaz,sokakta kalmistir,ustune de hastaligi vardir verirsin,ardina da dusmezsin. Bir nevi hayir isi olur o artik. Verdigimiz sadakadin dahi nereye gittiginden biz mesuluz,neye inanirsak inanalim. Iki evi olan adama hayir islenmez. Mantigi manasi yok. Bak kimsesiz cocuklar var yurtlar dolu,huzurevi var devletin dolu,siginma evi var kadinlara da erkeklere de onlar da dolu. Hayir isleyecek insan bunlarla ilgilenirse anlami var. elin oglu karisi ölecek diye mama parasini bile karisinin ailesine yikmissa orada hayir islenecek bir durum kalmamistir. Madem bosansin kardesi,mal paylasimi olsun,nisanliniz hayatinin sonuna kadar baksin kardesine,kimse agzini acmaz bu durumda. Ama nisanlinizin su anda yaptigi sey ne iyilik,ne hayir islemek ne de vicdan temizligi. Enayilik sadece bu. Kendi calisanimin maasini veremeyecek duruma geldiysem bu benim enayiligimdir baska bir sey degil. Simdi ben enayiyim diye yanimdaki hayat yoldasimi da kendimle beraber bu hayata suruklemeye hakkim yok. O yuzden en guzeli yol vermek.
Sen dunya kadar zorluk cekmissin,bir evlilikten cikmissin,yipranmissin,kendi kendini tamir etmek zorunda kalmissin,kendi hayatini yoluna sokmaya ramak kalmisken bu yola hic girme. Once sen. Sana da yazik. Herkes once kendini dusunecek bu dunyada. Gerisi sonra.
Boyle yaziyorum diye acimasiz oldugumu dusunme hasta insana karsi. Konu hastalik degil cunku nisanlinin hayat felsefesi. Insallah tez vakitte kardes sifa bulur,insallah duzelir,allah kendine ve cocuklarina acisin cok zor bir durum.
Her şeyin de çok farkında. O parayı alacaksın bile dedim.
Bu sgk işinin çok mantıklı bir açıklaması var ama onu yapamıyorum. Çünkü direkt belli olurum. Ama olmadığına eminim.
Ben kendimi düşünmek zorundayım. Çünkü yarın öbür gün bir şey olduğunda kimse demeyecek bu kıza yazık diye.
Bilerek kabul etti diyecek. Ben sadece şu süreç geçsin diye bekliyorum.