Her şey botoks değil!

OpDrGuncelOzturk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2014
204
76
45
Enjeksiyonlar arasındaki farkın bilinmesi için son noktayı koymak gerek.

Bazen ister istemez başkalarının konuşmalarına kulak misafiri olursunuz. Kısa bir süre önce iki kadının “Dudağına botoks yaptırmış” diye devam eden bol dedikodulu sohbetine denk geldim. Şu zamanda aradaki farkı bilmeyen kalmamıştır diye düşünürdüm ama yanılmışım. Kulaktan dolma bilgilerle biz plastik cerrahlara başvuran, kendi teşhisini kendi koyan hastalarımız olmuyor değil. Her zaman ihtiyaca göre yapılması ya da hiç yapılmaması gereken işlemler hakkında hastalarımı bilgilendirmenin yanı sıra yönlendirmeye de çalışırım.

Uygulamaların doğru bilinmesi gerekli

Botulinium A Toksini yani botoks, hyalüronik asit ve diğer dolgu enjeksiyonları cildimizin ihtiyaçlarına göre belirlenerek yapılır. Uygulamaları bilmeden sağlıklı kararlar almanız da zorlaşır. Yaptırmayı düşündüğünüz işlemler için kime güvenmeniz gerektiği ve plastik cerrahınıza sormanız gereken önemli soruları bilmeniz gerekiyor. Eğer uygulamaların kullanılış biçimini bilmiyorsanız herhangi bir uygulama yaptırmadan önce enjeksiyonların dünyasını tanıyın.

Botoks:

Göz çevresi, alın bölgesi, kaş arası, dudak kenarları ve gülme çizgileri, çene ve boyun bölgesine uygulanan madde botokstur. Tekrarlanan hareketlerden oluşan çizgi ve kırışıklıklar için uygulanır. Yüz germe operasyonlarından sonra operasyon sonrası rötuş yapmak için de kullanılır ve mükemmel sonuçların yakalanmasına yardımcı olur. Son zamanlarda geçici burun estetiği, burun ucu kaldırma, burun asimetrisini düzeltmede de botoks kullanılmaya başlandı.

Yağ Enjeksiyonu:

Operasyon geçirecek kişinin vücudunun tek bir bölgesinden alınan yağı yumuşak doku dolgusu olarak kullanılarak yüze enjekte edilir. Bu işlem kırışıklıkların düzeltilmesine yardımcı olur. Aynı zamanda elleri ve boyun bölgesini gençleştirmek için de yağ transferine başvurulabilir.

Hyalüronik asit dolgu:

Yumuşak doku dolgusu yumuşak doku hacmini genişletme, yüze yeniden şekil verme, kırışıklıkları azaltma, derin çizgileri ve selülit gamzelerini doldurmak için cilde hyalüronik asit bazlı ya da kolajen bazlı dolgular enjekte edilir. Hyalüronik asit dolgular suyu çekerek çizgi ve kırışıklıklarınızı düzeltmeye yardımcı olur. Genellikle tek müdahale belli süreliğine yeterlidir ancak cildiniz tüm dolguyu zamanla emdiğinde işlemin yenilenmesi gerekir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam kandiliniz mübarek olsun, benim boynumda kat çizgilerim var, bu çizgiler için ne önerirsiniz? Bir de sol çenemde bir parmak kadar gıdı var, lazer lipo veya başka bir çare var mı ki? Çok teşekkür ederim.

hocam benimde anlıma botoks yapıldı..hemen botokstan sonra başağrıs başladı..botoksdan sonra..sık sık başağrısı çektim ..tesiri azalmaya başlayınca ağrıda azaldı..bu olay neden olabilir acaba..botoksla ilgisi varmı..

Hocam kandiliniz mübarek olsun, benim boynumda kat çizgilerim var, bu çizgiler için ne önerirsiniz? Bir de sol çenemde bir parmak kadar gıdı var, lazer lipo veya başka bir çare var mı ki? Çok teşekkür ederim.

Merhaba, size de iyi kandiller. Eğer gıdınız varsa çenenizin altında ve iki yönden de görünebiliyor olması gerekir. Uzman bir cerrah tarafından muayene edildikten sonra teşhis konulması gerekir. Sevgiyle kalın.

hocam benimde anlıma botoks yapıldı..hemen botokstan sonra başağrıs başladı..botoksdan sonra..sık sık başağrısı çektim ..tesiri azalmaya başlayınca ağrıda azaldı..bu olay neden olabilir acaba..botoksla ilgisi varmı..

Merhaba, normal de botoks baş ağrısı yapmaz. Hatta sadece baş ağrısı ve migren tedavisi için bile uygulanıyor. Başka bir neden baş ağrınızı tetikliyor olabilir. Sevgiler...

Hocam Merhaba.
29 yasindayim. Kaz ayakları ve goz alti kirisikliklarim başladı. Iyi bir Dermatologa gittim. Bana istersem botox yapabilecegini ama once Ddf wrinkle relax serum kullanmami onerdi. Iki gündür kullanıyorum. Fakat Serumun alın ve gòzdeki mimik kırışıklıkları icin kullanilmasi gerektigine dair resim var kutusunda. Göz altlarima ve goz ustune suremez miyim?cevap hayirsa ne kullanmaliyim bu bolgelere? Serum etkili olmazsa ve istersem botoxta yapabilecegini soyledi. Sizce ne yapmalıyım? kafam cok karışık

Serum uzerindeki resim bu
20150601_091531-1.jpg

canim direk gozaltina hic bir krem surulemez, koz cukurunun yanindaki yerler yani kaz ayaginin oldugu yerlerden surdugun krem zaten tum gozaltina fayda eder, bu serum zaten yeni olusmus yani hafif cizgilerde etkili anladigim kadari ile

canim direk gozaltina hic bir krem surulemez, koz cukurunun yanindaki yerler yani kaz ayaginin oldugu yerlerden surdugun krem zaten tum gozaltina fayda eder, bu serum zaten yeni olusmus yani hafif cizgilerde etkili anladigim kadari ile

Canim doktor bu serumun botoks etkisi yarattigini soyledi. Sadece mimik kırışıklıklarında etkili. Daha kullanmaya yeni basladim. Bugün 3. Gün ama acaba bu seruma 400 tl verene kadar botoks mu yaptirsaydim diyorum. En azindan hizli sonuc alirdim. Ama doktor 30 yasina kadar beklersen daha iyi olur dedi.

Canim doktor bu serumun botoks etkisi yarattigini soyledi. Sadece mimik kırışıklıklarında etkili. Daha kullanmaya yeni basladim. Bugün 3. Gün ama acaba bu seruma 400 tl verene kadar botoks mu yaptirsaydim diyorum. En azindan hizli sonuc alirdim. Ama doktor 30 yasina kadar beklersen daha iyi olur dedi.
ben sadece kendimi fikrimi soyleyeyim, botox yaptirsan cok daha etkili bence, hem dr lar diyor ki botox ne kadar erken baslarsa o kadar az deforme oluyor diyorlar, o kaslar felc oldugu icin calismiyor botoxlu oldugu surece boylece kirisamiyorlar, ben olsam krem yerine botox u tercih ederdim

ben sadece kendimi fikrimi soyleyeyim, botox yaptirsan cok daha etkili bence, hem dr lar diyor ki botox ne kadar erken baslarsa o kadar az deforme oluyor diyorlar, o kaslar felc oldugu icin calismiyor botoxlu oldugu surece boylece kirisamiyorlar, ben olsam krem yerine botox u tercih ederdim
Kesinlikle katılıyorum,bende botox etkili denen hiçbir kremden fayda göremedim,en güzeli ve pratiği botox:KK200:

X