• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

her şey için çok mu geç

brenda chenowith

Kır zincirini, kes iplerini.
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2016
2.690
3.429
53
Kızlar selam.
Bu sefer konu gelecekle ilgili. Branş öğretmeniyim. Alanımda yüksek lisans yapıyorum ve atanamadım atanma ihtimalim neredeyse 0. Özel kurumlarda şartlar berbat. Şu an yine iş buldum ama kendi alanım değil. Nereye kadar böyle gidecek?

Şimdi arkadaşlar konu şu. 25 yaşındayım. Başarısız bir öğrenci sayılmazdım. Kendime de güveniyorum. Başka bir bölüm okumak için geç mi sizce? Bir yandan da çalışacağım öğretmenler anlayış gösteriyor durumumu anlatırım kazandıktan sonra. Çalışmamam sadece öğrencilik yapmam söz konusu değil çünkü ailemden bu kadarını isteyemem.
Ayrıca iki bölüm daha bitirdim açık öğretimden normal üniversitemin yanı sıra. Ama hiçbir faydası olmadı. Psikoloji ya da hukuk istiyorum en azından denemedim demeyeyim. Ama olurda kazanırsam bu yaştan sonra geç mi olur? Fikirlerinizi merak ediyorum, ailem artık bırak bu okul işlerini diyor ama ben bu hayat standardını hak etmiyorum. Biraz daha çalışır biraz daha zorlanır geleceğimi daha güzel şekillendiririm diyorum. Siz ne diyorsunuz?

Ne için geç mi olur evlilik için mi? Hem okuyup hem evlilik beraber gider ama atanmak için çalışsan daha iyi olur bence.

Psikoloji bilmem de hukuk için evet geç bir karar. Mezun olduğunda işçi avukattan öteye gidemezsin, şu anki piyasa bunu gösteriyor.

Geleceği öğretmenlikten daha parlak başka bir bölüm de olabilir. Ama kesinlikle işe yarar bir bölümde okumak istiyorum öğretmenlik belasından bıktım. Yanlış bir tercih olmuş benim için hayatımı mahvetmek istemiyorum.

Ne için geç mi olur evlilik için mi? Hem okuyup hem evlilik beraber gider ama atanmak için çalışsan daha iyi olur bence.
hayır evlilik değil konumda evlilikle alakalı bir şey yoktu. alanımda atama yok denecek düzeyde. yaş için sordum geç olur mu diye.

Hayat sartlarinizi duzeltmek adina dusunuyorsaniz psikoloji ile ilgili benimde fikrim yok ama hukukta eskisi gibivrevacta bi meslek degil diye biliyorum sinirlarinizi zorlayip gelecdgi garanti bi bolum menfaatinize olur diye dusunuyorum

Hayat sartlarinizi duzeltmek adina dusunuyorsaniz psikoloji ile ilgili benimde fikrim yok ama hukukta eskisi gibivrevacta bi meslek degil diye biliyorum sinirlarinizi zorlayip gelecdgi garanti bi bolum menfaatinize olur diye dusunuyorum

Başka bölümler üzerine de düşüneceğim tabii. Ama yapılabilir değil mi?

Onu da yapacağım tabii ama öyle bir bölüm ki bir b planım da olsun istiyorum açıkçası. Üniversiteye girebilmek çok fazla torpil gerektiriyor merkezi alımlar tamamen kalktı.

O halde önceliğin o olsun.
Şuanda bir bölüm daha okuyacaksan kesinlikle her türlü iş imkanı geniş bir bölüm olsun.
Mesela ben kendimde güç bulsam Grafik Tasarım okurdum.
Bugünün mesleği bence.
Evden bile çalışıyorsun mis.. :)

O halde önceliğin o olsun.
Şuanda bir bölüm daha okuyacaksan kesinlikle her türlü iş imkanı geniş bir bölüm olsun.
Mesela ben kendimde güç bulsam Grafik Tasarım okurdum.
Bugünün mesleği bence.
Evden bile çalışıyorsun mis.. :)

Evet oldukça mantıklı görünüyor.
İstiyorsanız yaparsınız ayrıca :)

Evet oldukça mantıklı görünüyor.
İstiyorsanız yaparsınız ayrıca :)

Ben 31'im artık maalesef.
Gözümde çok büyüyor..
Bir de çok şükür atandım mesleğim var onun da rahatlığı var sanırım.
Başlarım akmaz bırakırım.
Off hiç eski azmim yok.

Sana kolaylıklar ve başarılar dilerim :)

Ben de aynı süreçlerden geçtim benim de ikinci üniversitem psikoloji okuyorum yaşıt sayılırız, hiç de geç bir yaş değil. Ben gayet severek okuyorum, iyiki yapmışım diyorum. Çünkü bunun üzerine bi 5 yıl daha geçince dönüp yine aynı pişmanlığı yaşayacaksınız. Şimdiye kadar bitirmiştim diyeceksiniz.

Ben de aynı süreçlerden geçtim benim de ikinci üniversitem psikoloji okuyorum yaşıt sayılırız, hiç de geç bir yaş değil. Ben gayet severek okuyorum, iyiki yapmışım diyorum. Çünkü bunun üzerine bi 5 yıl daha geçince dönüp yine aynı pişmanlığı yaşayacaksınız. Şimdiye kadar bitirmiştim diyeceksiniz.

Umutla doluyorum çok sağ olun :)

Geç değil
Ben üniversitedeyken sınıfımızda 30-35 yaşında insanlar vardı (psikoloji okudum)
Ve gayet umutlulardı
Nerede ne yapıyorlar şu an bilmiyorum gerçi
Örgün eğitim ve çalışma bir arada nasıl gider bilmiyorum yalnız
Psikolojinin ilk iki senesi giriştir, çok zorlamaz
Tekrar yaparak rahat geçersin
Yalnız son iki sene daha klinik ağırlıklı ve yoğundur
Ömründen ömür götürebilir
Koca tanı kitaplarını ezberlediğim günleri hatırladıkça fenalaşıyorum :D

Back
X