• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

her şey için çok mu geç

Kızlar selam.
Bu sefer konu gelecekle ilgili. Branş öğretmeniyim. Alanımda yüksek lisans yapıyorum ve atanamadım atanma ihtimalim neredeyse 0. Özel kurumlarda şartlar berbat. Şu an yine iş buldum ama kendi alanım değil. Nereye kadar böyle gidecek?

Şimdi arkadaşlar konu şu. 25 yaşındayım. Başarısız bir öğrenci sayılmazdım. Kendime de güveniyorum. Başka bir bölüm okumak için geç mi sizce? Bir yandan da çalışacağım öğretmenler anlayış gösteriyor durumumu anlatırım kazandıktan sonra. Çalışmamam sadece öğrencilik yapmam söz konusu değil çünkü ailemden bu kadarını isteyemem.
Ayrıca iki bölüm daha bitirdim açık öğretimden normal üniversitemin yanı sıra. Ama hiçbir faydası olmadı. Psikoloji ya da hukuk istiyorum en azından denemedim demeyeyim. Ama olurda kazanırsam bu yaştan sonra geç mi olur? Fikirlerinizi merak ediyorum, ailem artık bırak bu okul işlerini diyor ama ben bu hayat standardını hak etmiyorum. Biraz daha çalışır biraz daha zorlanır geleceğimi daha güzel şekillendiririm diyorum. Siz ne diyorsunuz?
Gençler emeklerinin karşılığını alamıyor, gerçekten üzülüyorum. Eskiden öğretmenler şimdiki gibi açıkta kalmıyordu.

Başka bölüm okumak istiyorsan git üniversiteye. Daha çok gençsin. Geç değil.

Gençler emeklerinin karşılığını alamıyor, gerçekten üzülüyorum. Eskiden öğretmenler şimdiki gibi açıkta kalmıyordu.

Başka bölüm okumak istiyorsan git üniversiteye. Daha çok gençsin. Geç değil.

İnanın derdim salt memuriyet de değil. Özel sektör için hiçbir denetim yok neredeyse. Ellerinden gelse asgari ücreti bile vermeyecekler. Kurumlar biraz denetlense belki kimse atanmak için bu kadar uğraşmayacak. Umarım düzelir bir şeyler ne diyeyim.

Ay ne güzel olur di mi :KK70:
İşin içindeyim zaten amatör olarak kihkih bak bir keyif geldi :KK70: kk sayesinde boşanma davaları hakkında da çok şey öğrendim, hazırım ben bu işe :KK70:
:KK53:Valla dogru diyorsun:KK70::KK70:
Senden on numara savci da olur bak. Sadece avukatlikla kalmazsin. Zaten coook gencsin. Enerjin varken yap. 5 yil sonra mezunsun,millet 60 yasinda bile hukuk okuyor

:KK53:Valla dogru diyorsun:KK70::KK70:
Senden on numara savci da olur bak. Sadece avukatlikla kalmazsin. Zaten coook gencsin. Enerjin varken yap. 5 yil sonra mezunsun,millet 60 yasinda bile hukuk okuyor

şu an kafamda eye of the tiger çalıyor :D
yarından itibaren çalışma programı yapıyorum :)

Tıp okuyan uzmanlık alamıyorsa yerinde nasıl sayıyor yahu. Ev arkadasım mezun oldu şuan tatvanda sağlık ocagına doktor 5 Bin maaşı var uzman da değil. Daha ne olsun

İnanın derdim salt memuriyet de değil. Özel sektör için hiçbir denetim yok neredeyse. Ellerinden gelse asgari ücreti bile vermeyecekler. Kurumlar biraz denetlense belki kimse atanmak için bu kadar uğraşmayacak. Umarım düzelir bir şeyler ne diyeyim.
İnşallah.

Kızlar selam.
Bu sefer konu gelecekle ilgili. Branş öğretmeniyim. Alanımda yüksek lisans yapıyorum ve atanamadım atanma ihtimalim neredeyse 0. Özel kurumlarda şartlar berbat. Şu an yine iş buldum ama kendi alanım değil. Nereye kadar böyle gidecek?

Şimdi arkadaşlar konu şu. 25 yaşındayım. Başarısız bir öğrenci sayılmazdım. Kendime de güveniyorum. Başka bir bölüm okumak için geç mi sizce? Bir yandan da çalışacağım öğretmenler anlayış gösteriyor durumumu anlatırım kazandıktan sonra. Çalışmamam sadece öğrencilik yapmam söz konusu değil çünkü ailemden bu kadarını isteyemem.
Ayrıca iki bölüm daha bitirdim açık öğretimden normal üniversitemin yanı sıra. Ama hiçbir faydası olmadı. Psikoloji ya da hukuk istiyorum en azından denemedim demeyeyim. Ama olurda kazanırsam bu yaştan sonra geç mi olur? Fikirlerinizi merak ediyorum, ailem artık bırak bu okul işlerini diyor ama ben bu hayat standardını hak etmiyorum. Biraz daha çalışır biraz daha zorlanır geleceğimi daha güzel şekillendiririm diyorum. Siz ne diyorsunuz?

Kesinlikle geç olmaz. ikinci öğretim diyetisyenlik olsa 3. diplomayı alırdım :) Kendini geliştirmek için hiç bir zaman geç olmaz.

Hacettepe hukukta okuyorum. Bölümümüz 200 kişi 10-15 kişi var böyle çalışıp 2.üniversite okuyan. Ders notlarını zamanında bulabilirsen sıkıntı olmaz . Zaten hukukta devam zorunluluğu yok. Maksimum 1-2 hoca yoklama alır onlarla da gidip konuşunca anlayış gösterirler. Kendine güveniyorsan geç değil bence .

Ya kahroluyorum böyle insanların durumuna ya :( psikoloji ve hukuk hem çalışıp hem okumak için iyi bir tercih değil çünkü zor. Yaş ile alakalı değil sadece birlikte yürütmek zor. Ben Türkiye'de okumanın pek bir önemi olduğunu düşünmüyorum. Yani kişisel olarak harika, donanımlı olmak, aydın olmak harika ama devlet bakımından hiç bir işe yaramıyor, para kazanamıyorsunuz. O yüzden arkadaşlarım çatır çatır yüksek lisans yaparken ben çalışmayı seçtim. Hiç faydasını görmeyeceğim şeyleri yapmayı zaman kaybı olarak görüyorum. Şu an onlardan daha iyi maaşım onlar da bir faydasını görmedi.

Ya kahroluyorum böyle insanların durumuna ya :( psikoloji ve hukuk hem çalışıp hem okumak için iyi bir tercih değil çünkü zor. Yaş ile alakalı değil sadece birlikte yürütmek zor. Ben Türkiye'de okumanın pek bir önemi olduğunu düşünmüyorum. Yani kişisel olarak harika, donanımlı olmak, aydın olmak harika ama devlet bakımından hiç bir işe yaramıyor, para kazanamıyorsunuz. O yüzden arkadaşlarım çatır çatır yüksek lisans yaparken ben çalışmayı seçtim. Hiç faydasını görmeyeceğim şeyleri yapmayı zaman kaybı olarak görüyorum. Şu an onlardan daha iyi maaşım onlar da bir faydasını görmedi.

bence okumak bosa zaman haracamak gibi okusan ne oluyorki
yine kendini geliştirmek tecrübe edinmek lazım bir zamanda ona gidiyor vakit geçiyor
benim ablam benden bir yas büyük bir yas var aramızda
ablam lise biter bitmez muhasebeci olarak bir firmaya girdi ve 15 16 yıl orada calıstı bense okudum üni. kamu yön. atanamadım da
biraz calıstım evlendim ara verdim.ben okurken ablam 5 yıllık personeldi maası arttı
ablamın su an bir evi arabası var
bunlardan hariç hep bekarken eve verdi maasını ceyiz aldı derken hepimize yardım etti
ve su an ikinci cocuk oldu 4 yıldır bıraktı evinde pasta börek yapıyor primi doldu emekliliği bekliyor
benim toplasan 6 yıl siğortam var yada yok
yani sunu diyeyim erken kalkan yol alır inan atalar bosa söylememiş
girin bir yere calısın sevsenzde sevmesnzde ilerlersnz baska sektör cıkar vss... para birikir maddi güç artar
sigorta priminz artar yas geciyor zaman su gibi akıyor
işleyen demir ısıldar.
ben 26 yasında evlendim.bende erkenden calısmaya baslasaydm cok seyin sahibi olurdm hiçbir emek bosa gitmiyor.ve ayrıca kim sevdiği işi yapıyor ki

Kızlar hepinize selam işten geldim yeni. Hepinize çok teşekkür ederim. Bugün çok sevdiğim bir abla var orada çalışan yıllardır, onu da gördüm. O kadar donanımlı ve eğitimli biri ki. Yıllardır beden işçisi ama. Gerçekten hayat beni kahrediyor.

Okursam da tek amacım 32-33 yaşına geldiğimde zamanında böyle bir şey düşünmüştüm, yapsaydım keşke pişmanlığını yaşamamak olacak.

Okumak icin yasin gec degil de, bu ikisi cok farkli alanlar. Once arastirmani yap ve gercekten neyi okumak istedigine karar ver.

Gerçekten de aklın yolu bir :) Kafam çok karışık zaten ama en azından sınava hazırlanacağım bu kararı aldım. Netleşince yine yazarım :)

Back
X