Her şey için çok mu geç?

holyowl

Guru
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2012
839
1.151
333
Merhaba,
Öncelikle 28 yaşındayım.
İngilizce öğrt okuyordum ama bazı sebeplerden dolayı bırakmak zorunda kaldım.
O sebebi anlatacak olursam da;
Babamı küçük yaşta kaybettim. Annemin 2. Evliliğiydi ve ben okurken ayrılmak zorunda kaldı sorunlu bir adamdı maalesef üveybabam.. Ben okulu babamdan aldığım yetim aylığı ve kyk bursuyla okuyordum ve İngilizce öğrt yapıyordum bir yandan okurken. İstanbuldaydım.
Annem ayrılınca da okulu bırakıp annemin yanına döndüm ona destek olmak, geçimi sağlamak, manevi olarakta yanında olmak için.
Yıllar geçti, yine de en azından üni mezunu olayım diye açıktan adalet bölümü yazdım bu yıl. Belki hukuğa geçerim diyordum ama hem yaş olarak hem de maddi olarak beni zorlayacak sanırım çünkü işten çıkalı 2 ay oldu ve çalışmam gerek. İlişkim vardı o da bitti nasip.

Şuan kendimi her şeye geç kalmış hissediyorum. Bu yıl kpss varmış sanırım 2 yılda bir oluyormuş lise düzeyinden gireyim diyorum ama hem KPSS hem işe girip çalışmak her şey şu dönem gözümde o kadar büyüyor ki..
Sizce imkansız mı?
Kafama koysam yaparım belki de ama çok mu zor sizce?
Ya da başka bir öneriniz var mı bu içinde bulunduğum psikolojiden çıkmam için?
Destek mi almalıyım?
Nereden başlamalıyım?
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim

Son düzenleyen: Moderatör:
Kacinci senenizde bıraktınız?
Şimdi nerede yaşıyorsunuz?
Annenizi yaşadığınız şehre bağlayan bir şey yoksa okula mi dönseniz? 28 yas geç değil ki..
3. Sınıfta bıraktım.. İzmir’de yaşıyorum.
Okula dönme gibi bir şansım yok çünkü annemi burada bırakıp, tek başıma istanbul şartlarında yaşayacak bir durumum yok maalesef. Ancak baştan sınava girebilirim buradaki bir ünide aldığım derslerden muaf olarak devam edebilirim fakat şuanki iş bulma zorunluluğum da buna engel oluyor.
Ben de orada tıkanıyorum.

Tek bir hedef belirleyip ilerlerseniz kafanız karışmaz.
Evde oturdukça insan tembelliğe alışıyor, miskinleşiyor.
Ben 26 yaşındayım üniversiteye yeniden başladım, o kadar güzel ki. Okul yetmedi hafta sonları kurslarına da katıldım. Şimdi kendime inanamıyorum. İnsan isteyince illa ilerliyor.
Kpss istiyorsanız ona göre çalışın, okul istiyorsanız ona göre çalışın.
Maddiyat olarak bakacak olursak, kpssye çalışıp, atandıktan sonra rahat rahat tadını çıkararak da okuyabilirsiniz.

Adaletten hukuk bölümüne geçebilirsiniz adamakıllı çalışırsanız.
Fakat kontenjanlar baya düştü.3te 1 oranında. Ciddi puan almanız lazım.
Idealiniz devlet ise ing.öğretmenliğinden Kpss ile kazanıp atanmak daha kolay.
Fakat hem Kpss sonra okul sonra belki başka bölüm hazırlığı zor bir durum.
Karar vermeniz gerek.
Fakat şunu unutmayın.Hukukta rakip çok.Ama çalışırsanız olur.
Ama ben olsam öğretmenlik bitirip kpss çalışırdım.
Şu an ilkokul öğretmenliği ve ingilizce öğretmenliği ataması baya yapılıyor.
Ne istediğinize karar verin.Ve o yolda yürüyün.

Isterseniz yaparsınız..
28 yaş geç değil.Millet 40 yaşında okuyor.

Yaşınız geç değil. Ben de 30 yasında mezun oldum. Ona takılmayın. Maddiyata gelince size yardım edecek hiçbir yakınınız yok mu. Zaten 3 e kadar okumussunuz az kalmış. Heba etmeyin.

Yaşınız geç değil. Ben de 30 yasında mezun oldum. Ona takılmayın. Maddiyata gelince size yardım edecek hiçbir yakınınız yok mu. Zaten 3 e kadar okumussunuz az kalmış. Heba etmeyin.
Yok maalesef.. şimdi tekrar dönsem bile bu yaşta her şeye baştan başlamak nasıl olur bilmiyorum.. daha çok hemen iyi bir işim olsun kafasındayım o yüzden KPSS düşündüm aslında ama zor mu hiç bilmiyorum daha önce girmedim.. KPSS kazanıp tekrar ikinci öğretimden okumayı deneyebilirim aslında o nasıl olur sizce hem düzenli maaşım da olmuş oluyor?

Ben olsam ingilizce bölümünü bitirirdim. Zaten 3.sınıfta bırakmışsınız. Yani iyi bir çalışmayla birkaç sene içinde işe başlarsınız. Olur da birkaç sene sonra ingilizce öğretmenliği kpss puanı yükselirse pişman olabilirsiniz. Atama puanı düşüken fırsatı değerlendirmek lazım. Az çok bir şeyler biliyorsanız 70-75'i rahatça alır ve atanırsınız.

28 yaş dediğin ne ki istersen 4 yıl tekrar okursun yaşa takılma. Obama 55 yaşında ABD başkanlığından emekli oldu Trump 70 yaşında ABD başkanı oldu herkesin bir şeyleri yaşama zamanı farklı , hem çalış hem oku bu ikisini birlikte yapan nice insan var dünya da yeter ki iste.

Yaşınız gayet ideal hem çalışıp hem okuyan bir sürü insan var...
Biten iliskinizi az cok biliyorum bence sadece zmn kaybıydı ve kurtuldunuz hic bir sey icin gec degil bence başarırsınız

Sen deli misin 3. Siniftan birakilir mi...
Okuluna dön... okuldan kalan zamanlarda part time is bul. Bitir okulu. Annen senin cocugun degil. Sen onun cocugusun. Okulunu birakip ona destek olmak icin calismani bastan kabul etmemeliydi zaten. Gerekirse annen de ist a gelsin. O da calissin. Birlikte oyle böyle gecinirsiniz. Cok istiyorsan ist da okula basla. Iyi calis guzel notlar al. Izmir e yatay gecis yap. Ama okulunu bitir lütfen

39 yasinda son dakka 40.dan sonra ogrtmlik almiyor kpss ve 39 da atandi 15 sene yaklasik sinava giren birini taniyorim bayan vazgecmedi

Yahu ben 36 yasindayim, daha hala okuldayim. Hatta yine okudugum seyden sikildim, seneye baska bolum okuyup o meslegi yapmak istiyorum. Hicbir sey icin gec degil. Her sey icin tam zamani! Hem okuyup hem calismak sanildigi kadar zor degil. Yeniden sinava girin, derslerinizi saydirin ve okulunuzu bitirin.

Kesinlikle okula dönün. Zaten yarısı bitmiş tabiri caizse yüzüp kuyruğuna gelmişsiniz.
Tekrar sınava hazırlanıp girmek bence daha meşakkatli. Birkaç sene daha sabredip okulunuzu bitirmek daha mantıklı. Part time çalışırsınız bu sürede.
Yetim maaşınızda varmış annenizde alıyordur büyük ihtimalle. Sonrada kpss ye girersiniz olmadı özel okullarda öğretmenlik yaparsınız. Annenize yanınızda olabiliyorsa beraber gidin olamıyorsa 2 sene sabredilmeyecek bir zaman değil.

Bence bu mantikli denemekten zarar gelmez. Hem isiniz olmus olur. Cok yorucu ama deger. Kpss kolay degil evet ama calisan her turlu yapar. Sizi de azimli gördüm ben

Af durumu yok mu? Ben olsam okula devam edip kpss ye oyle girerdim. Lise duzeyinden kpss cok zor.

Ayrica niye gec olsun ki? Ben atama bekliyorum iki tane bolum okudum atanabilmek icin yasim 32. Arkadasim bu yil yeni bi bolum kazandi ve okula basladi mesela... hicbir sey icin gec degil. Silkelenip yeniden baslayin.

"Hz" hazreti anlamında mı bu ifadeyi küçümsediğin için mi aldın bu nicki?Kaçtır konunu görüyorum sırf bu sebepten yorum yapmak gelmiyor içimden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…