• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her şey için çok mu geç ?

Cikolatalicheescake

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2019
299
130
103
25
Selam herkese, ben Türkçe öğretmenliği kazanmama rağmen, tercihe yazmayıp 2 yıllık adalet okudum. ( Dgs ile hukuka geçmeye çalışacaktım) Daha sonra bu mesleğin bana uygun olmadığını anladım, ben öğretmenliği seviyordum. önceliğim ailemdi. İyi bir yerde okumamı istiyorlardı... Hayatımda yaptığım en büyük hatalardan biriydi. Bu sene üniversite sınavına girmedim çalışmadım diye. Ağustos da da Dgs var ama pek umutlu değilim. Sizce ne yapmalıyım. 1 sene boyunca kpss ye mi odaklansam yoksa sınıf öğretmenliği için mi çalışayım? gelecek, işssizlik korkusu beni bitiriyor.

Öğretmenim. Öğretmenlik de öyle aman aman mükemmel bir meslek değil ki ben çocukları çok seviyorum. Mesleki doyum yok, saygınlık yok. Ben de iyi bir ünv turizm işletmeciliğini kazanıyordum sırf ailem öğretmen ol dedi diye oldum. Krşke turizm okusaydım. Gerçi o zaman da diyecektim öğretmen olsam kafam rahat olacaktı. Sonuçta zor.

Hiçbir şey için geç değil. Kaç yaşında olursanız olun. Sevdiğiniz şeyleri yapmak için geçirin zamanınızı. Pişman olmayacağınıza eminim. Hayat boyu istemediğiniz bir işte çalışmayı hayal edebiliyor musunuz? Yalnız hayat zor kpss de onunla yarışır😄 Ama sevdiğiniz iş için değer 😊

Hangi isi seviyorsanız onu yapın,avukatlık inanın piyasada öğretmenlikten daha zor bir meslek.Sevmeden ne okunur ne de icra edilir.Öğretmenliği seviyorsanız,onun icin calısın.Dgsde de hukuka geçmek yine derece isteyen bir sey.Kpssde de aynı eforla iyi bir sonuc elde edersiniz.Pisman olacak bir sey yok,tecrübe.Ben olsam öğretmenlik icin sınava girerdim.Ya da kpss bilgileri ile üniversite sınavı benzer işte tarih matematik gibi.İkisini de götürmeye calısabilirsiniz.

Hiçbir şey için geç değildir. Kafanıza koydunuz mu yapamayacağınız şey yok.
Hangi mesleği yapmak istiyorsanız yolunuzu çizin ve o yoldan ilerleyin. Hayata bir kere geliyoruz.

Öğretmenim. Öğretmenlik de öyle aman aman mükemmel bir meslek değil ki ben çocukları çok seviyorum. Mesleki doyum yok, saygınlık yok. Ben de iyi bir ünv turizm işletmeciliğini kazanıyordum sırf ailem öğretmen ol dedi diye oldum. Krşke turizm okusaydım. Gerçi o zaman da diyecektim öğretmen olsam kafam rahat olacaktı. Sonuçta zor.
atandınız mı? kpss çok ağır geliyor bana ya :( geçememe korkusu , mülakatta elenme korkusu..

Ben de öğretmenim. Okul okumakla bitmiyor o iş. Kpss kazanıp devlete atanmak zor. Özeller çok para verse de suyunu çıkarıyor öğretmenlerin.Ama bana sorsalar yine öğretmenlik derim 🥰
kpss beni çok korkutuyor ya :( ya geçemezsem diye içim içimi yiyor. Para kazanmak istiyorum ailemin maddi durumu da iyi değil onlara yardım etmek istiyorum :(

Sen halihazırda devlet memuru değil misin? Öpretmenlik bitirince kurumlararası geçiş olmuyor mu? Sgk’da memurdu tanıdığım biri. Memurken öğretmenlik okumuş. Geçiş yapmış milli eğitime

Sen halihazırda devlet memuru değil misin? Öpretmenlik bitirince kurumlararası geçiş olmuyor mu? Sgk’da memurdu tanıdığım biri. Memurken öğretmenlik okumuş. Geçiş yapmış milli eğitime
yok yeni 2. sınıf biticek. daha adaletten mazun olmadım :) üni sınavına da girmedim. çalışmadım diyee, keke girseydim. seneye hazırlanma konusunda kararsızım. 20 yaşındayım ailemden dolayı hukuk okumak istedim, ancak ben seesiz, çocukları seven biriyim, öğretmenlik daha yakın bana. Ama öğretmenlik atamalarından da korkuyorum, 5 sneye artar diye :(

atandınız mı? kpss çok ağır geliyor bana ya :KK43: geçememe korkusu , mülakatta elenme korkusu..
Ben 10 yıldır çalışıyorum. Kpss de Türkiye 10.su oldum kendi alanımda. Mülakat ve alan sınavı yoktu. Ama çok çok zor değil. Tabiki atanırsın çalışırsan. Gözün korkmasın. Tabi mezun olduğun bölüm de önemli.

yok yeni 2. sınıf biticek. daha adaletten mazun olmadım :) üni sınavına da girmedim. çalışmadım diyee, keke girseydim. seneye hazırlanma konusunda kararsızım. 20 yaşındayım ailemden dolayı hukuk okumak istedim, ancak ben seesiz, çocukları seven biriyim, öğretmenlik daha yakın bana. Ama öğretmenlik atamalarından da korkuyorum, 5 sneye artar diye :(
Hele hazırlan sınava gir, tutturursan hukuk oku. Şimdiden düşünme bunları. Puanına göre hareket et

Bende sırf okumak için okudum arkamda duran yoktu hangisi denk g3ldiyse ikm olmak istiyorum şimdi gerçekten düşünüp karat verdiğim şey ve elimden geleni yapıyorum kimseyi dinlemiyorum artik kendim ne istiyorsam o

Back
X