• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her Şey Karşılıklı Mı?

Herkese merhaba,
Eşimle ikili ilişkilerimiz gayet iyi.Fakat yakın zamanda dedesini,nenesini hastalıktan ötürü kaybetti,malesef.Bu kayıplar onu psikolojik olarak sarstı.Daha da bir sessizlesti.Bu süreçte onun yanında olduğumu hissettirmeye çalıştım.Kızkardeşim ve erkek kardeşim eşime başsağlığı dileğinde bulunmadılar.Bir mesaj dahi yazmadılar.Şimdi erkek kardeşim evlenme sürecine girdi.Sen kardeşinin düğününe git ama ben gitmem diyor.
Ben de ona her şey karşılıklı değil bu hayatta, diyorum.Sonucta yaşça büyüksün ve olgun düşünüp o düğüne birlikte gidelim,diyorum.Esimi bu konuda nasıl ikna edebilirim?
Evet herşey karşılıklı.hayatta herşey alma verme dengesi üzerinden yürür.sizin gitmenize karışmıyor bence müdehale etmeyin

Herkese merhaba,
Eşimle ikili ilişkilerimiz gayet iyi.Fakat yakın zamanda dedesini,nenesini hastalıktan ötürü kaybetti,malesef.Bu kayıplar onu psikolojik olarak sarstı.Daha da bir sessizlesti.Bu süreçte onun yanında olduğumu hissettirmeye çalıştım.Kızkardeşim ve erkek kardeşim eşime başsağlığı dileğinde bulunmadılar.Bir mesaj dahi yazmadılar.Şimdi erkek kardeşim evlenme sürecine girdi.Sen kardeşinin düğününe git ama ben gitmem diyor.
Ben de ona her şey karşılıklı değil bu hayatta, diyorum.Sonucta yaşça büyüksün ve olgun düşünüp o düğüne birlikte gidelim,diyorum.Esimi bu konuda nasıl ikna edebilirim?
adam yüzde yüz haklı.

Normalde aralarında görünürde bir şey yok.Fakat eşimden hoşlandıklarını da söyleyemem.
İyi de insan yine de bi başsağlığı diler . Ayıp bir yerde artık. İnsan görüşmediği arası bozuk olan arkadaşına bile bi kaybı olduğunu duysa bi başsağlığı mesajı atar arar bişi yapar.

Normalde aralarında görünürde bir şey yok.Fakat eşimden hoşlandıklarını da söyleyemem.
eşinizden hoşlanmıyorsalar baş sağlığı dilemeye bile tenezzül etmiyorsalar eşiniz neden düğünlerine katılsın ki. İnsan ilişkileri konusunda her şey karşılıklı bir denge üzerine kurulmalı. Eşinizin kardeşleri öyle bir durumda size başsağlığı dilemese umursamasa zamanı gelince düğünlerine katılır mıydınız ?

Eşimin haklı olduğunu biliyorum.Annem de diyor fakat o gün geride kaldı diyor
O gün geride kaldı evet o zaman beklentileri de olmamalı. Birşey soracağım: Peki eşinize başsağlığı dileseler idi eşiniz düğüne gelir miydi? Ben başsağlığının ötesinde problemler olduğunu düşünüyorum ki siz de söylediniz bunu. Yani demem o ki; evet başsağlığı dilenmeliydi ancak eşiniz için bu da bir açıdan fırsat olmuş gibi geldi bana. Bence zorlamayın eşinizi.. Kardeşiniz de mecburiyetten davet etmiş. Düğününde eşinizi görmeye çok istekli değildir.
Düğün daveti herkese ayrı ayrı mı yapılıyor sizde? Düğünüme kardeşimi ve eşini davet etmedim ben. Benim düşüncem mi yanlış?

Annem akrabalar laf etmesin,diyor.Elin ağzına laf vermeyelim,diyor.
Eşiniz olsam beni böyle anlamayan ve haklı oldugum halde ki bu ölüm ya ölüm boşanırdim sizden
Bakın inanın kırmızı çizgi bu durum benim için.
Elaleme kardeşlerinizin evden 2 cenaze çıktığında arayıp başsağlığı dilemediklerini diyin madem olsun bitsin.
Çok arsız bir ailen var ve sen de ailesinin ağzı ve gaziyla iş yapan, zerrece kocasına saygı duymayan bir kadınsın.
Aferin devam et böyle.

Herkese merhaba,
Bence eşiniz haklı bazı şeyler tabiki karşılıklı.Bir telefon açmak bu kadar zor olmamaliydi.Aralarinda sorun mu var

Eşiniz olsam beni böyle anlamayan ve haklı oldugum halde ki bu ölüm ya ölüm boşanırdim sizden
Bakın inanın kırmızı çizgi bu durum benim için.
Elaleme kardeşlerinizin evden 2 cenaze çıktığında arayıp başsağlığı dilemediklerini diyin madem olsun bitsin.
Çok arsız bir ailen var ve sen de ailesinin ağzı ve gaziyla iş yapan, zerrece kocasına saygı duymayan bir kadınsın.
Aferin devam et böyle.
Valla doktor, daha önce de yazdım da begonvil vardı ya, onun sonu gibi olur bu konunun sonu da.
Senin bu düşündüğünü adam da düşünüyordur illa ki. Kafada kurup kurup patlar elbet bir gün.

Valla doktor, daha önce de yazdım da begonvil vardı ya, onun sonu gibi olur bu konunun sonu da.
Senin bu düşündüğünü adam da düşünüyordur illa ki. Kafada kurup kurup patlar elbet bir gün.
Adam kendine en büyük iyiliği etmiş olur.
Bencil eşinden ve ailesinden kurtulmuş olur.

Adam kendine en büyük iyiliği etmiş olur.
Bencil eşinden ve ailesinden kurtulmuş olur.
Der yani bir gün, ulan ben her şeylerine gittim, bir cenazemde aramadılar. Şimdi de düğüne çağırıyorlar, benimki de yaptıkları ayıptan utanacağına bir de düğüne gel diye dırdır ediyor diye. Böyle böyle eşinin gözünde değeri düşer.

Bence birçok insan okur okumaz begonvile benzetti. Onun hesabı incelemeye alınmıştı sonra dönmedi galiba.

Der yani bir gün, ulan ben her şeylerine gittim, bir cenazemde aramadılar. Şimdi de düğüne çağırıyorlar, benimki de yaptıkları ayıptan utanacağına bir de düğüne gel diye dırdır ediyor diye. Böyle böyle eşinin gözünde değeri düşer.
Aklı olan herkes bunu bu şekilde yapar.
Eşimi arayıp başın sagolsun bile demeyecekler ama dügünüme de gelsin isteyecekler.
Valla ne anne tanırım, ne de kardeş.
Eşimi adam yerine koymayıp hep bana Rabbena diyeceklerse alsınlar kızlarını da yanlarına otursunlar mutlu mesut.
Eşine saygısı olsa teklif bile etmez.
Kendisini bile adam yerine koymamış ailesi ama o eve rahatça girip çıksın diye eşinin gururunu ayaklar altına almayı gayet mantıklı buluyor, ben olsam eşim istedi diye giderdim diyor.
Neymiş bir de el alem ne dermiş.
El aleme cenazede aramadık ondan gelmedi derlerse elalem sizin hakkınızda konusur onun degil.
Aynen bu şekilde anlatsınlar soranlara çok elalemcilerse eğer.
Arsızlık resmen ya.
Bir de oturmuş konu açmış ajkdhkadhkff
Yazılanlara yazdıgı cevapları da ayrıca enteresan.
Böyle duygusuz, hissiz, kısa kısa.
Aman ya eşine acıdım.
Adam ne günah işledi de bunu haketti diye.
Şu muamele eşi olsam, bana yapılsa ulan bundan sonra isimleri bile bu evde geçmeyecek, kendin de ne ediyorsan et derdim.
Ha baktım anlamıyor mu ?
Yallah o zaman.

Aklı olan herkes bunu bu şekilde yapar.
Eşimi arayıp başın sagolsun bile demeyecekler ama dügünüme de gelsin isteyecekler.
Valla ne anne tanırım, ne de kardeş.
Eşimi adam yerine koymayıp hep bana Rabbena diyeceklerse alsınlar kızlarını da yanlarına otursunlar mutlu mesut.
Eşine saygısı olsa teklif bile etmez.
Kendisini bile adam yerine koymamış ailesi ama o eve rahatça girip çıksın diye eşinin gururunu ayaklar altına almayı gayet mantıklı buluyor, ben olsam eşim istedi diye giderdim diyor.
Neymiş bir de el alem ne dermiş.
El aleme cenazede aramadık ondan gelmedi derlerse elalem sizin hakkınızda konusur onun degil.
Aynen bu şekilde anlatsınlar soranlara çok elalemcilerse eğer.
Arsızlık resmen ya.
Bir de oturmuş konu açmış ajkdhkadhkff
Yazılanlara yazdıgı cevapları da ayrıca enteresan.
Böyle duygusuz, hissiz, kısa kısa.
Aman ya eşine acıdım.
Adam ne günah işledi de bunu haketti diye.
Şu muamele eşi olsam, bana yapılsa ulan bundan sonra isimleri bile bu evde geçmeyecek, kendin de ne ediyorsan et derdim.
Ha baktım anlamıyor mu ?
Yallah o zaman.
ben de konuda en çok eşine üzüldüm
nasıl adam yerine konmuyor yazık vallahi
abimi kaybettiğimde baş sağlığı dilemeyen halamı sildim attım ben, eşim onunla ilgili hiçbişe söylemez bana bi kere o senin büyüğündür demeye kalktı duyacağını duydu daha da açmaz ağzını
hele ki eşimin ailesinden böyle bişe görsem eşim de utanmadan ehühüh büyüklük sende kalsın hadi düğüne gidelim bak kardeşimle aram açılır derse çok çok üzülürüm kendi değerimi anlarım ve eşime ne saygım ne sevgim kalır

Herkese merhaba,
Eşiniz haklı ikna falan etmeyin bence. Bunu yapacağınıza kardeşlerinizi ikna edip başsağlığı dilettirseydiniz. Hi benim için çok önemli diyorsanız arayın erkek kardeşinizi eşimin yakınları ölünce başsağlığı dilemediğin için kırgın arayıp düğününe davet et ve başsağlığı dile diyin, özür dileyip davette bulunursa muhtemelen eşiniz yumuşar.

Back
X