• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her Şey Karşılıklı Mı?

ailemden biri ölecek bana başsağlığı dilemeyen akrabaya selam vermem.
ben abimi kaybettim, halam babaannem ve kuzenim gelip bi başsağlığı dilemediler, şimdi hiçbiriyle görüşmüyorum, hastalandılar, hastaneye yattılar vs vs aramadım işte aramam da
en kötü günüm yahu gencecik abimi kaybetmişim, içim çıkmış üzüntüden çok mu zordu yanıma gelmek
büyüğümmüş akrabammış hiiiçççç umrumda değil o saatten sonra

Söz konusu ailem olduğu için tarafsız bakamıyorum.Esim haklı ama yine de bir adım atsa
pardon da siz eşinizle de bir ailesiniz
çok yanlış bir tavır içerisindesiniz
yazık kocanıza çok ama çok üzüldüm kendimi onun yerine koydum da eşim aynı şekilde bana karşı düşünse ilişkimiz epey büüyk bir darbe alırdı

ben abimi kaybettim, halam babaannem ve kuzenim gelip bi başsağlığı dilemediler, şimdi hiçbiriyle görüşmüyorum, hastalandılar, hastaneye yattılar vs vs aramadım işte aramam da
en kötü günüm yahu gencecik abimi kaybetmişim, içim çıkmış üzüntüden çok mu zordu yanıma gelmek

yazık kocanıza çok ama çok üzüldüm kendimi onun yerine koydum da eşim aynı şekilde bana karşı düşünse ilişkimiz epey büüyk bir darbe alırdı
Allah rahmet eylesin 😔

Haklı olduğun yerler var. Hatta bende senin gibiyim. Bu enistenin yerine olsam giderdim mesela düğüne ama adam gitmek istemiyor demek ki. Zorlamak anlamsız
Aynen öyle . Adam gelmek istemiyorsa gelmesin.
Ama konu sahibi şöyle bir şey demiş,işin rengi değişmiş;
Ama kardeşimi tanıyorum ilişkimiz kopar şayet eşimle gitmezsek.
Yani kardeşi de hepbana rabbena diyen bir tip. Madem önemsiyor böyle şeyleri, adamı araması gerekirdi. Madem onemsemiyor, neden kız kardeşine düşman olsun ki böyle bir sebepten? Şımarık biri heralde. Hiç sevmem şımarık insanalrin gönlünü hoş etmeyi
Ayrıca madem eniştesi düğüne gelmedi diye takılıyor, ne demeye ablasıyla ilişkisini kopariyor? Hayatımda duymaidm böyle saçma bir şey.
Bence konu sahibi, giyin süslen düğüne tek başına git. Kardeşin eşin gelmedi diye surat aşarsa dedesinin cenazesinde aramadigin için üzüldüğünü ve tepki gösterdiğini açık açık söylersin.
Küsen de defolsun küssün, kardeşin de olsa sen milletin ego tatmin ettiği , başkasına söyleyemediği şeyleri çekinmeden söylediği, sinirini boşaltıp rahatladigi boks torbası falan misin? Kendine bunu yapma,kimsenin de seni böyle görmesine izin verme. İster bacın olsun,ister kocan ister baban

Ben kardeşinizin "ablamın eşi düğünüme gelmezse eksik kalırım/ mutsuz olurum" şeklinde bir düşüncesi olduğunu sanmıyorum..eşinizin de verdiği tepkiyi normal buldum..eğer siz düğüne eşiniz katılmadığında kendinizi o ortamda yalnız /yarım hissedecekseniz eşinize bu şekilde anlatın." Ben seni anlıyorum ve haklı buluyorum ama o düğüne gelmeni kardeşim için değil kendim için istiyorum.. senin koluna girip gitmek istiyorum." diyin

kardeşiniz eşinizden daha önemli sanırım. daha ziyade ondan taraf gibisiniz çünkü.
eşiniz de bunu hissettiği için daha çok üzülüyordur muhtemelen.

bu arada eşiniz dibine kadar haklı. kötü günümde yanımda olmayanın iyi gününe adımımı atmam. herşey karşılıklı olmalı ki insanlar yaptıkları hataların farkına varsınlar. yoksa şımarıklık alır başını gider ve kardeşinizin yaptığı da tek kelime ile şımarıklık.

Edemezsin.Başin sagolsun yazmak cok da zor olmasa gerekti.Esini hice saymislar.Onlara birsey demiyor musun?

Normalde aralarında görünürde bir şey yok.Fakat eşimden hoşlandıklarını da söyleyemem.
İnsanlık halidir, yolda bir cenaze gördüğünüzde tanımasanız dahi yakınlarına baş sağlığı dilersiniz.
Keza selamlaşmak da öyledir, tanımaya gerek yoktur.
İnsanca vasıflardır bunlar, çok haklı eşiniz.
Her şey karşılıklı olmasa da ‘insan’ gibi tutum sergileyemeyenin düğününe gidip mutluğunu alkışlamam.

Ay sizi nasil anliyorum.Babam vefat etti halam ortada yok.Telefon dahi etmedi kendisi.Karsi camide cenazesi kalksa gitmem o kadar.

Eşiniz sonuna kadar haklı. 2 kişiyi kaybetmiş bir mesaj dahi atmamışlar. Zorlamayın adamı. Kardeşiniz sorarsada sebebi söyleyin ayıp ettiniz deyin, hiç bahane bulmayın gelmemesine.

Kardeşlerinize gösterdiğiniz anlayışı eşinizede gösterin

Evet dede, nene çok sevilir çok kiymetlidir ama bir anne/baba gibi olamaz. Düşünüyorumda yakınımda birinin dedesi/nenesi ölse ararmıydım. Gördüğüm yerde başsağlığı verirdim ama özellikle aramazdım sanırım. Veya sosyal medyadan paylaşılıyor artık böyle haberler ordan sabırlıklar dilerdim herhalde.
Eşiniz kardeşiniz karşıklıklı hoşlanmıyor belli, eşinizde bu durumu firsata çevirmiş. Eğer vefat olmasaydı ailede, ozamanda düğün zamanı başka bişey çıkarırdı bence.
Oraya kardeşi için değil sizin için gelmeli, yanınızda olmalı. İyi ve kötü günde eşler birbirine söz verir, siz onun kötü gününde yanında olmuşsunuz oda sizin iyi gününüzde yanınızda olmalı. Gelmemesi kardeşinizin düğün günü umrunda bile olmaz ama siz unutmasınız.
Ha kendini bukadar naza çekip gelmek istemiyorsada gelmesin.
Madem herşey karşılıklı, illaki onunda ailesinde bir düğün dernek olur zamanı gelince sizde ona göre davranırsınız.
Eşim ailemin hastalık,baş sağlığı gibi durumlarını pas geçmedi,aradı.

Herkese merhaba,
Eşimle ikili ilişkilerimiz gayet iyi.Fakat yakın zamanda dedesini,nenesini hastalıktan ötürü kaybetti,malesef.Bu kayıplar onu psikolojik olarak sarstı.Daha da bir sessizlesti.Bu süreçte onun yanında olduğumu hissettirmeye çalıştım.Kızkardeşim ve erkek kardeşim eşime başsağlığı dileğinde bulunmadılar.Bir mesaj dahi yazmadılar.Şimdi erkek kardeşim evlenme sürecine girdi.Sen kardeşinin düğününe git ama ben gitmem diyor.
Ben de ona her şey karşılıklı değil bu hayatta, diyorum.Sonucta yaşça büyüksün ve olgun düşünüp o düğüne birlikte gidelim,diyorum.Esimi bu konuda nasıl ikna edebilirim?
Eşinizin acısını paylaşmayanla, eşiniz onun mutlulugunu mu paylaşacak? Bu da bir nevi psikolojık şiddettir..!

Annem ilişkilere çok müdahele etmek istemez.
annem ikiskilerine cok mudahale etmek istemez diyorsunuz ama anneniz dugun oldu mu enisteyi aratmasini biliyor , cenazedede aratmayi bilirdi simdi annenizin tek kirkusu millet damat dugune gelmedi diye laf eder diye . anneniz cok fena .
insan dusmani olsa bile bi basinsagolsun der. esiniz gelmemekte %100 haklı

Back
X