Her şey üstüme geliyor....bu konudan uzaklasamiyorum

dream24

Guru
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2011
1.529
448
323
Malum durum işte ... Bulunduğum çevreden uzaklasmam mümkün değil is çevresi...Buraya birlikte atandık.Hepimiz bekardık. Şuan herkes nisan evlilik muhabetone başladı. İşyerinde tek taşlar havada uçuyor. Özel günlerde çiçekler hediyeler vs. Düşünün ortamı. Öğrenciler de bu muhabetin içinde. Bende bir şey yok olmuyor olmuyor. Zaten kötü bir deneyim yaşadım atlatamiyorum. Konudan uzaklastim ca üstüme geliyor.İş yerinde de yalnız kaldım hep diğerleri nisan düğün muhabetı. .Bir kismi evli vs . Bir de bugun öğrenci hocam siz ne zaman evlenecek siniz .Çıkmaz ayin son çarşambasi mi vs. Ya zaten çok hadsizler .Öğretmen kadrosu çok genç hep böyle yüz göz olmuşlar. Zaten hayatımda biri olmuyor .Birde bu muhabetler.Uzaklastim deseniz de olmayacak Mecbur bu ortamdayımBirde seneye herkes evli olcak iki çift laf edecek insanım olmayacak. Bende küçükler yuva kurarken 29 yasinda birde alay konusu oluyorum Nasıl dayanacagim.Sanki kimsenin benden umudu yok gibi

Evliliğin bu kadar önemsenmesine, bekarların ne zaman evlenecekleri üzerine bu kadar odaklanılmasına hiçbir zaman anlam veremedim.
Algıda seçicilik sizinkisi. Siz takılıyorsunuz boşuna. Gülün geçin.
Evlensinler ayrıca, arkadaşlıklarınız evli olup olmamanıza bağlı ise saçmalık.
Ben 8 yıldır evliyim, en iyi arkadaşlarım halen bekar.
Evlilik hayatta bir opsiyondur, seçimliktir, amaç değildir ki.
Siz Boşuna takıyorsunuz bu konuya, kendiniz uzaklaşıyorsunuzdur arkadaşlarınızdan.

keşke şuan bekar olsaydım da beni konuşsalardı. Eşimi ve oğlumu sevmeme rağmen bazen diyorum ki bekar kalıp hayatımı mı yaşasaydım... Bekarlık sultanlıktır lafını yabana atma,çok doğru.

Evlenince de çocuk ne zaman diye soruyorlar-mış- yani sorular bitmiyorki anacım

Her şey üzerine geliyorsa, belki de sen ters yöndesindir?

Buruk olmanı gerektirecek bir şey yok, ne yapsın millet, evliliklerini, nişanlılıklarını mı saklasınlar bekarlar üzülmesin diye? Samimiyetle paylaşıyorlar işte, hatta sor, katıl, tecrübelerini paylaşsınlar senle...

29-30 yaş evlilik için geç değil. Hatta ideal bile, kendini ezdirmezsin, adaylarını daha dikkatli değerlendirirsin vs. Vardır bir yerlerde nasibin be canım, süslen püslen, işine git, yürüyüş yap, al tabletini- kitabını kendine kahve ısmarla bi kafede. Beyaz atlınla karşılaşabileceğin yerleri çoğalt

Alay edenlere de "Tamam artık pek çok kez aynı şakayı yaptık güldük eğlendik. Ama lütfen artık tamam" deyip ağırlığınızı koyun. Gerçi öğrenciler lise mi? Uyuz da olur zamane sıpaları, takılmayın onlara :)

Kısmet etmiş ise Mevla; el getirir, yel getirir, sel getirir...

Milletin tek taşı var diye onlardan kendini soyutlayacağına, mutluluklarına ortak olmak daha güzel olmaz mı?

Bence sen bu kadar abarttığın için bu kadar batıyorlar sana.
Sanmıyorum ki arkadaş çevrendeki herkes kraliyet ailesine gelin gitsin.

Yaşınız hakkaten geçmiş sayılmazken, hayatınızı evliliğe bu kadar endekslemek çok yanlış geliyor.

Mutluluk, aşk nerden geleceği belli olmayan, aksine beklenmediği an gelişen olaylar bence.

Ha bu arada, öğrenmenseniz ve o alaycı tavırla konuşan öğrencinizse evet buna daha çok kafa yormalı, seviyenizi korumalısınız. Ben sadece buraya takıldım.

çocuklar laf ediyosa suç biraz senin hocam. demek ki yüz vermişsiniz. ama geç değil. çocuklar hadsizce konuşursa onu lafınla sınıfın ortasında haddini bildirin daha da sınıflarda bu muhabbeti duymazsınız

keşke şuan bekar olsaydım da beni konuşsalardı. Eşimi ve oğlumu sevmeme rağmen bazen diyorum ki bekar kalıp hayatımı mı yaşasaydım... Bekarlık sultanlıktır lafını yabana atma,çok doğru.
boşanabilirsin..

Benden daha çok diğer öğretmenler tüm evlilik secerelerini sokuyorlar. Tabiki orada çenesi kapattım. Meslek lisesinde ders işlemek anlamaları çok zor. Bir cogu böyle Diğer arkadaslara da neler yapıyorlar neler diyorlar . Artık Malasef okullarda her şey çok zor.Öğrencinin okumak da gözü yok. Dalga geçmeye geliyor

aynen öyle. hep derim zorunlu eğitim kaldırılmalı. tamam okuyacak çocuğu aile desteklemeli okula göndermeli. ama polis zoruyla okula getirdiğimiz çocuklar okulu mahvediyor. diğer çocuklara heryönden eziyet ediyorlar. normal çocuklar onlar yüzünden hakarete dayağa şiddete maruz kalıyorlar. yazık günah

Tabiki mutlujlarina ortak oluyorum tebrik ediyuorum.Ama onlar sevgili gününde haftasonu geliyor diye sizi kıskandıramayacagiz diye ortaya laf atmaktan geri kalmıyorlar. Bunları geçtim gurbette yalnızım artık. Yalnızlık hissi...Kendimi çirkin hissetme hissi beni zorluyor . Öğrencİ konusuna gelince haddini bildirdim ama ailenin bile istemedigi bir çocuk evladını sevmeyen bir babası var. O konuyu hallettim. . Ama insan üzülüyor işte .

Is ortami icin bekarlik daha keyifli, ozgursun istedigin kisiyle arkadas olursun gezersin tozarsin suslenirsin puslenirsin gulersin eglenirsin kimse bi sey diyemez. Evli olunca hareketlerde belli agirlik gerekiyor daha luzumsuz bi sey

insanların evlilik ne zaman diye sormalarini Allah a karşı bi ayıp olarak düşünüyorum. Çünkü ben nerden bileyim Allah ne zaman yazdı. O ne zaman ol derse o zaman olur. Onun kararı başım gözüm üstüne

O zamanı beklerim Allah ne zaman yazdiysa ama çevresel faktörlerden etkilenmemek toplumun yarattığı o psikolojik durumu nasıl atlatacagim

Is ortami icin bekarlik daha keyifli, ozgursun istedigin kisiyle arkadas olursun gezersin tozarsin suslenirsin puslenirsin gulersin eglenirsin kimse bi sey diyemez. Evli olunca hareketlerde belli agirlik gerekiyor daha luzumsuz bi sey
Bulunduğum ilçede küçük sosyal ortam açidan yapabilecek bir şey yok. Okumuş Eğitim görmüş insanların derdi evlenelik kim kiminle sevgili kim kimi sevmiş

Bulunduğum ilçede küçük sosyal ortam açidan yapabilecek bir şey yok. Okumuş Eğitim görmüş insanların derdi evlenelik kim kiminle sevgili kim kimi sevmiş
Okumakla alakasi yok bunun kucuk ilceyse normal bu bakis acisi gorguyle dunya vizyonuyla alakali, kafaya takma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…