• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her şeyden korkuyorum

Sevgiperisi88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2022
462
62
48
Her şeyden korkuyorum annemin hastalanmasindan gece olunca beklenmedik bir şey olmasından çocuğum olmazsa diye aklınıza gelecek her şeyden ilaç kullanıyorum ama o bile yaramıyor aşırı kötü düşünüyorum her şey için sanki kötü şeyler olacak gibi hissediyorum

terapi aliyor musunuz ya da psikiyatriye gittiniz mi? eger gittiyseniz ve ilac kullaniyorsaniz durumunuz el veriyorsa bir de terapiye baslayin bazi sorunlarin cozumu sadece ilac olmuyor cunku. en azindan korkularinizi, kaygilarinizi nasil yonetebileceginizi ogrenirsiniz

Her şeyden korkuyorum annemin hastalanmasindan gece olunca beklenmedik bir şey olmasından çocuğum olmazsa diye aklınıza gelecek her şeyden ilaç kullanıyorum ama o bile yaramıyor aşırı kötü düşünüyorum her şey için sanki kötü şeyler olacak gibi hissediyorum
Bu korkularınız varken anne olmanız çok sakıncalı,bebekle beraber artacak korkularınız,o zaman herşey sizin için daha içinden çıkılmayacak hale gelecek Gidin tedavi olun, gerekirse ilaç alın ama önce kendinize bir uğraş bulun odak noktanızı değiştirin...

terapi aliyor musunuz ya da psikiyatriye gittiniz mi? eger gittiyseniz ve ilac kullaniyorsaniz durumunuz el veriyorsa bir de terapiye baslayin bazi sorunlarin cozumu sadece ilac olmuyor cunku. en azindan korkularinizi, kaygilarinizi nasil yonetebileceginizi ogrenirsiniz
Anneannemi yeni kaybettim annemin de hep beli ağrıyor nefesi daralıyor korkuyorum sizinde annelerinizin böyle rahatsizliklari var mı ben mi abartiyorim

Anneannemi yeni kaybettim annemin de hep beli ağrıyor nefesi daralıyor korkuyorum sizinde annelerinizin böyle rahatsizliklari var mı ben mi abartiyorim
Tabiki var mesala benim annem hastalık hastası hergün bir yeri ağırıyor yaşıda ilerledikçe iyice arttı benimde korkularım oluyor ama minimumda tutmaya çalışıyorum örneğin bir rahatsızlığı olunca kötü şey aklıma getirmiyorum çünkü biliyorumki ben ne düşünürsem düşüneyim herşey olacağına varıyor. Sizde bu kadar korkmayın iyi düşünün iyi olsun.

Tabiki var mesala benim annem hastalık hastası hergün bir yeri ağırıyor yaşıda ilerledikçe iyice arttı benimde korkularım oluyor ama minimumda tutmaya çalışıyorum örneğin bir rahatsızlığı olunca kötü şey aklıma getirmiyorum çünkü biliyorumki ben ne düşünürsem düşüneyim herşey olacağına varıyor. Sizde bu kadar korkmayın iyi düşünün iyi olsun.
Minimumda tutmaya çalışıyorum bir günde korkusuzca geçsin istiyorum

Minimumda tutmaya çalışıyorum bir günde korkusuzca geçsin istiyorum
Bir yakınımı kaybedince bende ölüm korkusu olur kendim için değil ama ailem için endiselenirim sizde anneannenizi kaybettiğiniz için daha hassas bir dönemde olabilirsiniz ama unutmayın herşey sizde bitiyor siz kendinizi rahatlatmaya aşmaya bakın mutlaka sosyal ortamlara girin küçük yürüyüşler yapın ve en önemlisi kitap okuyun inanın çok faydası oluyor

Aşırı kaygı yaşıyorsun bende böyle bi süreçteyim ama iyileşiyorum anın tadını çıkarmadıkca hayat zehir olur bize. Hayat bukadar uzun değil çünkü hastalanacak olanlar hastalanıyor bu dünyadam göçenler gidicek, çocuğun olacağı varsa olacak. Hayatın kendi bir akışı var bunu biz sadece görmek istemiyoruz. Hastalanırsın çalışmıyorsan işe gir yorgunluktan düşünemiyor insan inanki :) ilaçlar insanları sadece ruh gibi yapar duyguları alıp götürüyor. Duygusuz yapıyor insanı o ilaçlar ağlamak istiyosun ağlayamıyosun ilaç sakınleştiriciyse eğer yada antidepresan ise asla ağlayıp rahatlayamıyosun robot gibi oluyosun. Sen topluma girceksin , çalıcaksın kendin için var olcaksın. Ne için yaşadığını ne yapmak ne olmak istediğin senin elinde.

Çocuk olayını yıllarca kafaya takan ben artık takmıyorum çünkü tedavilerimi sonuna kadar yaptım hala yapıyorum. Olacağı varsa olacak🙏🏼☘️ doğru zamanda hemde.. pozitif kalmaya bak. Anneciğin hastamı ? Yada sen kuruntu yapıp mı kendini üzüyosun bilmiyorum.. ama ailenle zaman geçir anılar biriktirmek en güzel şey eğlenin gülün. Hayat okadar kısa ki asıl bunları yapmazsan eğer geç kalırsın herşeye.. akışa bırak soluklan biraz. Kafandaki sesler susmuyor biliyorum.. ama geçicek iyileşmeyi sende istemelisin yoksa kimse toparlamaz seni.

Bir yakınımı kaybedince bende ölüm korkusu olur kendim için değil ama ailem için endiselenirim sizde anneannenizi kaybettiğiniz için daha hassas bir dönemde olabilirsiniz ama unutmayın herşey sizde bitiyor siz kendinizi rahatlatmaya aşmaya bakın mutlaka sosyal ortamlara girin küçük yürüyüşler yapın ve en önemlisi kitap okuyun inanın çok faydası oluyor
Belki de haklısınız artık çünkü yoruldum lafını duyunca kendimi çok kotu hissediyorum

Terapi alıyor musunuz?düşünce yontemlerını degısmelısınız. Hayatınıza bunu entegre etmenız lazım.

Bazen istemedikçe iyide olamiyoruz korkularinizn faydası yok da gelse bunu size anlat .Bunu derken psikolojik olarak siz kendinize desteksiz anlayamazsınız ki tedaviye nereye gidiyorsunuz bilmiyorum devlet hastanesi yetmiyorsa özel bir uzmandan destek almanız gerekir daha uzun daha çok saatler belki de böyledir Ne diyeyim buradan ne desek boş insaah doktor desteği ile bu kotkulardan kurtulur yada en azından onlara rağmen daha iyi hissedersiniz

Her şeyden korkuyorum annemin hastalanmasindan gece olunca beklenmedik bir şey olmasından çocuğum olmazsa diye aklınıza gelecek her şeyden ilaç kullanıyorum ama o bile yaramıyor aşırı kötü düşünüyorum her şey için sanki kötü şeyler olacak gibi hissediyorumömxAnksiyete yani kayg
Öncelikle basınız sağolsun yaşadığınız kayıptan dolayı anksiyete gelismis yani kaygı bozukluğu. Bi tek siz böyle değilsiniz korkmayın kendi başınıza yenemezsiniz bi uzmanla paylasın destek alın

kaygı bozukluğunuz var çok büyük ihtimal.Normalde evhamlı bir yapınız varsa kötü şeylerle tetiklenir bu durum.Psikiyatr'a gidin muhakkak.Üç aylık bir tedaviyle normale dönersiniz.Bu süreci ilaçsız kendi başınıza atlatmaya direndiğinizde hem daha kötü oluyorusunuz hem de tedavi süreniz uzuyor.Bende de var o yüzden biliyorum rahatsızlığınızın ilerlemesine izin vermeyin.

Öncelikle basınız sağolsun yaşadığınız kayıptan dolayı anksiyete gelismis yani kaygı bozukluğu. Bi tek siz böyle değilsiniz korkmayın kendi başınıza yenemezsiniz bi uzmanla paylasın destek alın
Çok teşekkür ederim inşallah hayat çok güzel geçer
kaygı bozukluğunuz var çok büyük ihtimal.Normalde evhamlı bir yapınız varsa kötü şeylerle tetiklenir bu durum.Psikiyatr'a gidin muhakkak.Üç aylık bir tedaviyle normale dönersiniz.Bu süreci ilaçsız kendi başınıza atlatmaya direndiğinizde hem daha kötü oluyorusunuz hem de tedavi süreniz uzuyor.Bende de var o yüzden biliyorum rahatsızlığınızın ilerlemesine izin vermeyin.
Stres bozukluğum zaten vardı

Her şey olacağına varır.

Hepimiz bir kere öleceğiz. Ama siz böyle düşünerek her gün ölüyorsunuz.

İlaç vs bunları zaten doktor kontrolünde kullanıyorsunuzdur. Ama kendinizde düşüncelerinizi başka yöne kaydırın.

Back
X