Her şeyden korkuyorum

redvelvetcake

Ne mutlu Türk'üm diyene!
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
11.071
11.547
498
Kızlar bu konu bir dert degil ama fikrinizi almak icin actım. Yani aslında dert olmaya başladı biraz da. Ben her şeyden korkuyorum. Mesela bazen evlilik konularını okuyorum, cok zor geliyor evlenmek, cok yakın bir arkadasım evlenecek, o yasadıgı surec, yok ceyiz yok bohca, nisan söz bilmem ne. Hep bir vasfı olmayan ama elalemin agzına laf vermemek icin uyulan anlamsız kurallar. İlişkinin sınanma süreci gibi.

Bunlar elle tutulur seyler hani bir sekilde aşılıyor da, işin duygusal boyutu cok zor geliyor. En basitinden biriyle görüşüyorum, lafı evirip cevirip evlilik hayat falan gelecege getiriyor. İste evlenmeyi dusunmuyor musun, ben dusunuyorum, cocuk sever misin falan. Bana cok korkunc geliyor ve artık surekli böyle seyler duymaktan psikolojim bozuldu. Kendimi manavdaki meyvelerden biri gibi hissediyorum, biriyle görusuyorum konusuyorum her sey guzel ama kasaya gidelim dediginde birden soguyup uzaklasıyorum kacıyorum. Sepetten yere düşüveriyorum.

Bir tane arkadasım var, aramızda duygusal bir iliski yok ama bana karsı fazla samimi davranıyor, cok duzgun bir cocuk gercekten, mükemmel bir insan diyebilirim. Hani gercekten su an evlenmek zorunda olsam onunla evlenebilirdim o derece. Ne zaman görüssek üstü kapalı oraya cekıyor konuyu. En son evlenelim mi ne dersin, ne guzel olur dedi. Sırf evlilik aile vs muhabbetine girmemek icin sanırım artık kimseyle bir iliski yasayamayacagım.

Birinden hoslanmaktan korkuyorum artık, evlilik amacıyla bir iliskiye baslamak cok mide bulandırıcı geliyor, ya da söyle diyeyim bir iliskiye baslasam eninde sonunda evlilik olacak diye cok korkuyorum. Belki cok asık olup da bir iliskiye baslasam bunlar guzel gelebilir, ama mantıklı dusunmeye calısıyorum. Çok aşık olmayı beklersem muhtemelen birine kafayı takıp daha da zor bir hayat yasayacagım. Çivi çiviyi söker sonuçta, benim de korkularımın üzerine gitmem lazım. Su an evlenen bircok arkadasım genelde daha mantıksal hareket edip adayı secip sonra da sevdiler, kanları ısındı. Dürüstce de soyluyorlar deliler gibi asık olmadıklarını.

Çalışmaya baslamayı dusunuyorum yakın zamanda ama ya bir gun baska bir sehre ya da ülkeye gitmek zorunda kalırsam diye cok uzuluyorum. Bugun bir iş yerine cv gönderecektim ama İzmir ve Ankara'da da yerleri varmıs, vazgeçtim; ya beni oraya gonderirlerse diye korkuyorum. Bir yandan aslında guzel olur kendi hayatım olur, kendi evim kendi duzenim olması icin illa evlenmek zorunda degilim özgür ve kendi ayakları uzerinde duran bir birey olurum diye dusunuyorum ama sonra evden ayrılacak olmak beni cok uzuyor, ben buradaki duzenimi hayatımı cok seviyorum. Evim, arabam, köpeğim, ailem, arkadaslarım her sey o kadar guzel ki. Yemek yemeyi ben cok seviyorum mesela, ne bileyim baska bir sehre gitsem bu kadar guzel yemekler yiyemem boyle guzel yerlere gidemem diye dusunuyorum cok uzuluyorum. Dünyanın en guzel yerine gitsem bile evimi özlüyorum. Bu sene bütün yaz yurtdısındaydım, oradayken boyle dusunmeye basladım galiba.

Su an ezan okunuyor mesela, nereye gidersem gideyim ezan böyle okunmuyor. Yurtdışında ezan sesi bile yok. Hep sanki burada son zamanlarımı yasıyormusum gibi geliyor.

Son düzenleme:
Kendimi manavdaki meyvelerden biri gibi hissediyorum, biriyle görusuyorum konusuyorum her sey guzel ama kasaya gidelim dediginde birden soguyup uzaklasıyorum kacıyorum. Sepetten yere düşüveriyorum.
Ne tatlı anlatmışsın.
Yaşın kaç? Küçüksen eğer böyle düşünmemde bir zarar yok bence, daha seçici olursun hatta. Ben de üni yıllarında evlilikten korkardım, şimdi boşanma gibi bir hayal kırıklığı yaşadığım halde evlilik korkunç gelmiyor.

İş konusunda da biraz kabuğunu kır bence. Ben olsam başka şehre koşa koşa giderim ki zamanında gittim de. Elbette ailenin yeri ayrı ama zamanı gelince yuvadan uçmak kendi ayakalrının üstünde durmak da güzel şey seni daha güçlü yapar.

Ne tatlı anlatmışsın.
Yaşın kaç? Küçüksen eğer böyle düşünmemde bir zarar yok bence, daha seçici olursun hatta. Ben de üni yıllarında evlilikten korkardım, şimdi boşanma gibi bir hayal kırıklığı yaşadığım halde evlilik korkunç gelmiyor.

İş konusunda da biraz kabuğunu kır bence. Ben olsam başka şehre koşa koşa giderim ki zamanında gittim de. Elbette ailenin yeri ayrı ama zamanı gelince yuvadan uçmak kendi ayakalrının üstünde durmak da güzel şey seni daha güçlü yapar.
Yaşım 23, hatta yurtdışında yüksek lisans da yaptım, döndüm bir sene de burada kaldım, yazın tekrar gittim simdi geldim tekrar yuvadayım:) Büyük ihtimalle iş için ben de başka yerlere gitmek zorunda kalacagım, bunu cok canı gönülden istememe ragmen bazen cok korkuyorum, nedensiz bir korku. Evden uzak kalamıyorum sanki.

Sanki evlilikle alakalı kötü bir şeye yakinen şahit olmuş gibisin yoksa neden bu kadar korkasın?
Hayat değişimden ibaret. İstesekte istemesekte bir takım değişiklikler oluyor, olmalı da...

Evlilik amaç değil,sonuç olmalı bana göre.
Yani biriyle bir ilişkiye başlayacaksın ama sebebi ''evlenmek'' olmayacak.O kişiyle kafan uyuşacak,birbirinizi tamamlayacaksınız aradan zaman geçecek taraflar isterse/gerek görürse bu işi evliliğe götürecekler.Yoksa da aynen devam.

Aslında haklılık payın çok fazla. Kendi düzeninden hayatından memnunsan hiç gerek yok evliliğe. O klasik oku çalış evlen çocuk yap olayına girmek zorunda değilsin.

Sanki evlilikle alakalı kötü bir şeye yakinen şahit olmuş gibisin yoksa neden bu kadar korkasın?
Hayat değişimden ibaret. İstesekte istemesekte bir takım değişiklikler oluyor, olmalı da...
Bdv var yetmez mi ?? Şahsen kk ya bekarken üye olsam evlenemezdim bende konu sahibi gibi evlilikten korkardım sanırım :(

Bende sunu anlamıyorum imzayı atan herkes fabrika cikisli robota donuyor saniyorsunuz.
Evlilik asamasinda istemedigin gereksiz seyleri yapmazsin. Bircok kiside bir nikah kiyiyor, belki bir yemek daveti oluyor... Dugun ille soyle yapilacak diye bir kural yok.
Herkes adetlerin icinde bogulup, elalemin agziyla is yapip, evlendi diye 3-5 te cocuk yapip ev isleriyle perisan olup kafayi yemiyor yani.
Duygusal olarak kimseyi evlenecek kadar sevemiyorsan o ayri birsey

Küçükmüş yaşın, zamanı gelince biyolojik saatin çalar evlilik korkun gider bence. O yaşlarda ben de istemezdim evlilik. Gerçi 24'te evlendim aniden :)
İyi bir eğitim almışsın, iyi bir işin olur gelecek korkusuna kapılmana gerek yok bence her anlamda.

Bdv var yetmez mi ?? Şahsen kk ya bekarken üye olsam evlenemezdim bende konu sahibi gibi evlilikten korkardım sanırım :KK43:

Her evlilik kötü, her erkek şerefs.z değil ki ama hayatım. Hayatın döngüsü işte, sürekli bir şeyleri bekliyoruz. Mezun olmayı, yazı, kışı, araba almayı, evlenmeyi, çocuk yapmayı, aşık olmayı vs vs.. Her şey güzel gitse de korkuyomuş konu sahibi. Demek ki bir sıkıntı var :)

Bende sunu anlamıyorum imzayı atan herkes fabrika cikisli robota donuyor saniyorsunuz.
Evlilik asamasinda istemedigin gereksiz seyleri yapmazsin. Bircok kiside bir nikah kiyiyor, belki bir yemek daveti oluyor... Dugun ille soyle yapilacak diye bir kural yok.
Herkes adetlerin icinde bogulup, elalemin agziyla is yapip, evlendi diye 3-5 te cocuk yapip ev isleriyle perisan olup kafayi yemiyor yani.
Yani bu da doğru istemediğin adet gelenenekleri uygulamazsın korkmana gerek yok ki

Şu evlilik süreci konusunda sana katılmakla kalmayıp bir tık üstüne çıkıp, sırf o absürt adetlerle başım belaya girmesin diye sürpriz şekilde milletin karşısına evli olarak çıkmayı planlıyorum. :KK48: Tabii bunun için önce kafadar prensimi bulmam gerek.:cool:
Onun dışında evliliğe takılma, cevabını verdiğin gibi aşık olduğunda zaten bu soylediklerin aklına bile gelmeyecek.
Yurtdışında eğitim gördüğüne göre okadar da abarttığın gibi değilsin, bu kadar ayrıntılı düşünmeye fırsatın kalmaz iş hayatına atıldığında.:KK66:

Her evlilik kötü, her erkek şerefs.z değil ki ama hayatım. Hayatın döngüsü işte, sürekli bir şeyleri bekliyoruz. Mezun olmayı, yazı, kışı, araba almayı, evlenmeyi, çocuk yapmayı, aşık olmayı vs vs.. Her şey güzel gitse de korkuyomuş konu sahibi. Demek ki bir sıkıntı var :)
Bu söylediklerinde haklısın canım ama işte bdv varya bdv ama farklı açıdan bakmak gerek türlü türlü insan var bu dünyada.

Birinci olarak, robota dönusmek degil de, ben su an cok rahatım ve ileride o rahatı bulamamaktan cok korkuyorum. Bir arkadasım kendisine maddi olarak hic denk olmayan biriyle evlendi ve cok mutsuz. Ben de öyle bir hata yapmaktan korkuyorum, annem de hep der Allah bugununu aratmasın diye. Gerçekten, bazen o endiseleri fazlasıyla yasıyorum.
Ya da ne bileyim, ileride evlendim diyelim, gunduz annemle bulusuyoruz, yemek alısveris kahve vs. Sonrasında farklı evlere gitme dusuncesi bile uzuyor beni. E tabii annemlerle yasamayacagım sonsuza kadar ama, yine de bir huzunlenıyorum.

Bugun bir konu okudum, konu sahibinin eşi babası icin ayıp yapılan telafi eder umarım falan diye bir laf etmis. Biri benim babama öyle bir sey soylese onun yuzune bakmam bir daha, ama gel gör ki evli olsam, haydaaa bunun icin bosanılır mı dıye kıyamet kopar. Evli olmak bazı seylere katlanma zorunlulugu gibi geliyor. Tabii ki bu bir denge isi, iki taraf da birbirini idare edecek, etmeyi ogrenecek; ama benim bahsettigim zorunlu katlanma yenilip yutulmayacak seylere bile olan. Onu dusundum..

Son olarak evet, duygusal olarak evlenecek kadar birini sevmiyorum su an, sevebilir miyim de bilmiyorum. Resmen iliski fobisi gibi bir sey oldu bende. Kimseye ısınamıyorum, benden hoslanan bir erkege baktıgım zaman on yıl sonra bagıran cagıran cimri suratsız sevgisiz bir adam, kaynana görümce falan görmeye baslıyorum. Psikolojim bozuldu resmen

Şu evlilik süreci konusunda sana katılmakla kalmayıp bir tık üstüne çıkıp, sırf o absürt adetlerle başım belaya girmesin diye sürpriz şekilde milletin karşısına evli olarak çıkmayı planlıyorum. :KK48: Tabii bunun için önce kafadar prensimi bulmam gerek.:cool:
Onun dışında evliliğe takılma, cevabını verdiğin gibi aşık olduğunda zaten bu soylediklerin aklına bile gelmeyecek.
Yurtdışında eğitim gördüğüne göre okadar da abarttığın gibi değilsin, bu kadar ayrıntılı düşünmeye fırsatın kalmaz iş hayatına atıldığında.:KK66:
Benim teyzem öyle yapmıstı, cok da mutlu oldular. Öyle bir sey yaparsam da tabii annem cok uzulur o yuzden zor :)
Sanırım burada her sey onume geldigi icin, her sey keyfime göre oldugu icin baska bir yere gittigim zaman her seye kendim yetmeye calısıyorum (temizlik, yemek, okul, dersler, kendim) ve kendimi çökmüş hissediyorum. Sorumluluk zor gelmiyor, yemegimi temizligimi her zaman cok duzgun yaptım, butcemi cok duzgun ayarladım, ama kendime zamanım kalmadıgını hıssettim bir sure sonra. Mutsuz oldum, yani belki de yalnız oldugum icin olabilir. Halbuki daha once daha uzun kalmıstım, o zaman daha iyiydim, gelen gidenim, arkadasım vardı. Bu sefer kendi kendime kaldım, dusunme fırsatım oldu. Zorlandıgımı fark ettim. O yuzden yeni bir hayat, degisiklikler vesaire cok zor geliyor. Bir de ustune idare edilmesi gereken baska biri ve bir iliski. Senden beklenilenler. Offff

O kadar güzel anlatmışsınız ki ben de aynen sizin gibi düşünüyorum. Evlilik cocuk bunlar cok agir sorumluluklar gibi geliyor ki yaşımız da sizinle yakin benden bir kac yas buyuksunuz. Bana o mantık evliliği yapanlar tanidikca isinip su an da asik degilim ama seviyorum diyenler çok tuhaf geliyor. Mesela benim istediğim ilk gordugum anda simsekler caksin ilk goruste asik olayim ve onunla ciddi biseyler olacaksa olsun (2 kere cok asik oldum ikisi de psikolejik siddet,taciz,aldatma ile son bulan kangrenli iliskilerdi) sonrasinda ask beni cok uzdu artik mantigina bakacagim diye sizin gibi cevremi gozlemleyip mantigiyla iliski yasayablara bakip beni sevenlere sans vermeye calistim. Ayni seyi yasamisiz her acidan olgun yakisikli kariyer sahibi mantigimin uyustugu arkadasim açildi bana ama ben ona karsi duygusal hic bir sey hissetmedigimi farkettim. Aski biliyorum sonu kotu bitse de bunu yasamayi seviyorum. Zaten o cevremizde gozlemledigimiz mantik icin evlenenlerin cogu sadece evlenmis olmak ve cocuk icin evleniyor. Kendi adima konusursam sevmedigim bir adamin elini bile tutamam midem bulanir gibi geliyor. Aşk sonu kotu bitince cok aci oluyor ama hic bir aci sonsuz degil. Her sey aciyla bitecek diye bir sey de yok. Bu yuzden bekleyip yasamaya deger. Yasimiz genc istedigimiz erkekle flört edip deneyebiliriz boyle seyleri dert etmeye degmez akisina birakmak gerek onumuzde cok yol var daha

Back
X