• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her şeyden rahatsız olmak

sulu damla

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
21
Puanlar
3
Merhaba 1buçuk yıllık evli ve 3 aylık hamileyim. Zaten kendimi bildim bileli kaygılı ve depresif biriydim ben. Fakat bazı dönemlerde eşimin ailesine karşı fazla soğuk hissediyorum. Her şeyleri batıyor sanki. Benimle ilgili olmasa bile. Ev düzenleri, yeme içmeleri, insan ilişkileri... eşime çok düşkünler zaten eşimde ilgilenir onlarla. Buna bir şey diyemem ama hakkım yenilecek diye çok korkuyorum. Sanki müdahale edilecek hayatıma,çocuğumun bakımına vs vs... bilemiyorum gerçekten rahatsız olacak bir durum var mı yoksa ben mi kuruyorum kafamda emin olamıyorum.

Güzün gelişi yazdan belli olurmuş .
bugune kadar size laf atan eşinizi dolduran karışan eden oldu mu ?

Sizinle ilgili değilse sizene insanların evi düzeni yemesi içmesi insanlarla ilişkileri , siz kendınıze karışılmasından korkup başkasının yaşam tarzını bu şekilde nie düşünüyorsunuz ki ? Bana ne demeyi öğrenmelisiniz sizle ilgisi olmayan şeylere
Ne konuda hakkınızı yemelerınden korkuyorsunuz ?
Keşke hamılelıkten önce kaygı ve depresifliğiniz için bi terapi alsaydınız .

Vesvese yapmayın bence. Olayların akışına göre aksiyon alırsınız. Şimdi yapabileceğiniz şey mıç mıç olmamak, mesafeli durmak. Sağlıkla gelsin bebeğiniz

Durduk yere sebep yokken bu düşüncelere kapılıyorsanız bebek doğmadan psikolojik destek alın bence, bunun daha lohusalık dönemi var..

Siz karıştırmazsanız kim karışabilir ki?

Merhaba 1buçuk yıllık evli ve 3 aylık hamileyim. Zaten kendimi bildim bileli kaygılı ve depresif biriydim ben. Fakat bazı dönemlerde eşimin ailesine karşı fazla soğuk hissediyorum. Her şeyleri batıyor sanki. Benimle ilgili olmasa bile. Ev düzenleri, yeme içmeleri, insan ilişkileri... eşime çok düşkünler zaten eşimde ilgilenir onlarla. Buna bir şey diyemem ama hakkım yenilecek diye çok korkuyorum. Sanki müdahale edilecek hayatıma,çocuğumun bakımına vs vs... bilemiyorum gerçekten rahatsız olacak bir durum var mı yoksa ben mi kuruyorum kafamda emin olamıyorum.
depresif olmak iiçin bahane aramayın

Yaşadığınız durumlar mı size bunu düşündürüyor bilemiyorum. Ben de birçok kişinin yaşam tarzından rahatsız oluyorum. Sonra bana ne, herkesin yaşam tarzı kendini ilgilendirir diyorum. Ne kimseye karışırım, ne de kimse bana karışabilir. Mesafeyi koyup sınırlarınızı çizdikten sonra kimse size karışamaz. Çocuğunuzun bakımından siz ve eşiniz sorumlusunuz. Bunları düşünüp en güzel aylarınızı kendinize zehir etmeyin. Hamileliğin keyfini tadını çıkarın. Bebeğinize alacağınız güzel eşyaları araştırın. Ben olsam öyle yapardım. Çok şanslısınız inanın. Allahım size evlat nasip etmiş. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah🤲🏽 tüp bebek sürecinde olup hamile kalmak isteyen biri olarak yazıyorum..

Sadece bazı dönemlerde mi batıyor gerçekten, çok şanslısınız bana her zaman batıyor mesela :KK70:
zamanında sorun yaşadıysanız ondandır muhtemelen bu batma durumu ama "hakkımın yenmesinden korkuyorum"u anlayamadım tam olarak
karışmaları korkusu bambaşka bu kurduğunuz cümle bambaşka yere çıkar, eş ailesinde ne hakkınız olabilir ki yensin bağdaştıramadım pek.

Sadece bazı dönemlerde mi batıyor gerçekten, çok şanslısınız bana her zaman batıyor mesela :KK70:
zamanında sorun yaşadıysanız ondandır muhtemelen bu batma durumu ama "hakkımın yenmesinden korkuyorum"u anlayamadım tam olarak
karışmaları korkusu bambaşka bu kurduğunuz cümle bambaşka yere çıkar, eş ailesinde ne hakkınız olabilir ki yensin bağdaştıramadım pek.
Yani bana fazla müdahale edilmesi, ev içime, çocuğuma karışılmasından korkuyorum. Bazı dönemlerde daha fazla batıyor. Zamanında hoşuma gitmeyen şeyler oldu ve bunlar hala içimde duruyor sanırım.

Yaşadığınız durumlar mı size bunu düşündürüyor bilemiyorum. Ben de birçok kişinin yaşam tarzından rahatsız oluyorum. Sonra bana ne, herkesin yaşam tarzı kendini ilgilendirir diyorum. Ne kimseye karışırım, ne de kimse bana karışabilir. Mesafeyi koyup sınırlarınızı çizdikten sonra kimse size karışamaz. Çocuğunuzun bakımından siz ve eşiniz sorumlusunuz. Bunları düşünüp en güzel aylarınızı kendinize zehir etmeyin. Hamileliğin keyfini tadını çıkarın. Bebeğinize alacağınız güzel eşyaları araştırın. Ben olsam öyle yapardım. Çok şanslısınız inanın. Allahım size evlat nasip etmiş. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah🤲🏽 tüp bebek sürecinde olup hamile kalmak isteyen biri olarak yazıyorum..
Çoğu kişiden rahatsız oluyorum. Hemen hayatımda olmasın istiyorum artık o kişiler. Bu sebeplede yalnızlıktan muzdaribim. Velhasıl bir kısır döngüdeyim.

Güzün gelişi yazdan belli olurmuş .
bugune kadar size laf atan eşinizi dolduran karışan eden oldu mu ?

Sizinle ilgili değilse sizene insanların evi düzeni yemesi içmesi insanlarla ilişkileri , siz kendınıze karışılmasından korkup başkasının yaşam tarzını bu şekilde nie düşünüyorsunuz ki ? Bana ne demeyi öğrenmelisiniz sizle ilgisi olmayan şeylere
Ne konuda hakkınızı yemelerınden korkuyorsunuz ?
Keşke hamılelıkten önce kaygı ve depresifliğiniz için bi terapi alsaydınız .
Terapi alıyordum hala da devam ediyorum. Kaygılanıyorum çünkü bazen benide ilgilendiriyor. Beraber gidiliyor bir yerlere maddi manevi sorumluluk eşimde oluyor. Ben bunun fazla olmasından rahatsız oluyorum. Söylesemde eşimden bir tavır alıyorum. Fakat sınırın aşılması muhtemel geliyor bu örneklerle bana.

Yani bana fazla müdahale edilmesi, ev içime, çocuğuma karışılmasından korkuyorum. Bazı dönemlerde daha fazla batıyor. Zamanında hoşuma gitmeyen şeyler oldu ve bunlar hala içimde duruyor sanırım.
Terapi alıyordum hala da devam ediyorum. Kaygılanıyorum çünkü bazen benide ilgilendiriyor. Beraber gidiliyor bir yerlere maddi manevi sorumluluk eşimde oluyor. Ben bunun fazla olmasından rahatsız oluyorum. Söylesemde eşimden bir tavır alıyorum. Fakat sınırın aşılması muhtemel geliyor bu örneklerle bana.
Sorununuz daha çok eşinizle ilgili bu durumda.

Evet ondan istediğim net sınırları koymaması bazen. Hakkınıda yiyemem beni yok saymaz asla ama ben fazlasını istiyorum.
Anladım zaten ben sizi konunuzu ilk okuduğumda , eşinizden dolayı bu kadar kaygılısınız haklısınız da ne yalan söyleyeyim,
adam ne kadar doğruysa mantıklı ve sınır bilen biriyse kadın o kadar rahat oluyor evliliklerde değilse zaten kaygılar korkular hak getire, samimiyetle konuşmayı deneyin eşinizle.

Anladım zaten ben sizi konunuzu ilk okuduğumda , eşinizden dolayı bu kadar kaygılısınız haklısınız da ne yalan söyleyeyim,
adam ne kadar doğruysa mantıklı ve sınır bilen biriyse kadın o kadar rahat oluyor evliliklerde değilse zaten kaygılar korkular hak getire, samimiyetle konuşmayı deneyin eşinizle.
Evet aynen öyle. Aklımdaki ihtimaller gerçekleşirse bana destek olur mu şüphesi yaşıyorum. Bu sebeplede bu ihtimallerden daha şimdiden korkuyorum.

O zaman size tavır alıp değerinizi göstermeyen , Aile sınırlarını ihlal eden korumayı bilmeyen ,eşine saygısı olmayan birini neden baba yaptınız . Sizin korkularınızı eşiniz tetikliyor

Ailemi alıp bir yere götüremeyeceksem ben niye evladım? Veya aynı şekilde eşim içinde geçerli bu durum. Hani anlarım sizi mağdur edecek derecede bir durum ve sürekli olsa neyse.

Ailemi gezdirmem veya yedirip içirmemden dolayı eşim bana laf edemez ne haddine?

Mesafeli durmak isterseniz buna kimse karışamaz ama saçma sapan sebepleri kendinize dert edinmeyin sizin dediklerinizi ailerimize yapıyoruz ama erkek ailesine yapınca batıyor sizlere niyeyse

İnsanların hareketlerini yönetemezsiniz. Kaygınızı yönetmeyi deneyin. Kurmayın ama şöyle olur mu böyle olur mu gibi kurmaktan vazgeçemediğiniz konularda da konuya değil tepkinizin ne olacağına odaklanın ve planlayın.

Çok muhtemel yaşadığınız bir şeyler var buna dayanarak kaygılanıyorsunuz ve kaygınız da artıyor. Eşinizin ailesi müdahaleci, otokontrol seven, eşiniz de onlara saygıda ve bağlılıkta kusur etmeyen biriyse bu kaygılarınızın kaygı bozukluğu ile alakası yok geleceği görüyorsunuz bu da sizi kaygılandırıyor doğal olarak. Hamile kalınca da bu müdahale artar mı çocuğumla olan ilişkime ve ev düzenime de yansır mı diye düşünüyorsunuz

Merhaba, Her ailenin yaşam dinamikleri bir birinden farklıdır. Size uymayabilir uymak zorunda da degil. yiyin için keyfinize bakın. Yaşam dinamikleri sizi neden bu kadar tetikliyor ki ? Eşiniz kendi ailesi ile ilgilenirken maddi manevi konularda sizi mahrum mu bırakıyor ? Neden hakkınız yenilsin ki ortak miras mı var allah aşkına :) Gerçekleşmemiş konular üzerinden kendinizi şimdiden kaygılı tetikleyici hale getirirseniz ileride doğruyu yanlışı ayırt etmek sizin için çok zorlaşır.

Her anne evladını cok sever ki sevmeli arkasında durmalı evlatta ailesini sevmeli arkasında durmalı ki kurdugu yeni yuvasında eşine ve cocuguna sahip cıkan bir karaktere dönüşür... Sizi eşiniz ihmal etmediği sürece sorun yok....

Coğunuzada bakarsınız yardım almanız gerekirse kendi anneniz kayın anneniz kim musaitse destek verir. niye müdahele etsinler ki ? Diyelim ettiler rahatsız olduğunuzu dile getiremeyecek kadar çekingen pısırık olmayın lütfen. Ne oluyorsa isteklerimizi soyleyememkten rahatsız olduğumuz şeylere dur diyememekten oluyor.

Hamileliğinizin keyfini cıkarınn sağlıkla dünyaya gelsin.

Sevgiler,

Back
X