Her şeye karşı tepkisiz, ilgisiz olmak

kumru00115599

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2019
510
488
33
38
insanlara bakıyorum bahar geldi kuşlardan böceklerden çiçeklerden bahsediyorlar, mutlular.

hayallerinden, gelecek planlarından, heveslerinden bahsediyorlar sadece durup bakıyorum onlara. ayıp olmasın diye ettiğim bir kaç laf dışında konuşmak bile içimden gelmiyor.

hiç bir şeye karşı bir duygu durumum yok. ne merak ne sevinç ne korku ne heyecan.

siz hayattan zevk alıyor musunuz ? güneş açması, baharın habercisi cemrelerin düşmesi heyecanlandırıyor mu sizi ?

Her zaman değil ama bazen diğer insanlar konuşup civildarken hitabetler yaparken ben sessizlesebiliyorum. Konuşacak birşey bulamayabiliyorum. Mesleğim(kariyerim bile var) ailem bebeğim sosyalligim kitap okumam var ama mizacim böyle demekki. Fakat hep ozenirim laf lafi açan insanlara...Sadece 3 kız kardeşiz onlarlayken öyle sessiz değilim. Gezip dolaştığım arkadaş ihtiyacım bile kalmıyor, belki de arkadaş yapmalıyım; birlikte vakit geçirecek. Hep eşimin kardeşlerimin arkadaşları ve iş arkadaslarim var şahsi değiller.

Genel olarak umutlu bir insanım.
Yaşadığım sıkıntıların Allahtan birer imtihan olarak verildiğine inanıp yoluma devam etmeye çalışırım.
Zorlandığım anlar da olur,yine duaya sarılırım,biraz da kocama sarar,ona ağlarım,şükür bugünlerimize der,önümüze bakmaya çalışırız.

Beni kavurucu yaz sıcaklarından sonra serinlemeye başlayan hava, yağmurlar heyecanlandırıyor sadece. Sonbaharı çok seviyorum, sonbaharın gelişi mutluluk getiriyor bana. Genelde yıl içinde giyeceğim şeylerin alışverişini sonbahar aylarında yaparım. Hafif morumsu bordo renklerin de en yakıştığı mevsim sonbahar, bunun da etkisi var galiba.

18 yıldır okuyan sonrasında da öğretmen olarak akademik takvimle yaşayan birisi için sonbahar yeni bir yıl gibidir, yılbaşı gibidir. Yaprakların rengi, yürürken ayağımın altındaki çıtırtısı da bonusu 😅.

Edit: Çevremde ilkbahar ve yaza sevinenlere de göz deviririm genelde 😒😒🙄

insanlara bakıyorum bahar geldi kuşlardan böceklerden çiçeklerden bahsediyorlar, mutlular.

hayallerinden, gelecek planlarından, heveslerinden bahsediyorlar sadece durup bakıyorum onlara. ayıp olmasın diye ettiğim bir kaç laf dışında konuşmak bile içimden gelmiyor.

hiç bir şeye karşı bir duygu durumum yok. ne merak ne sevinç ne korku ne heyecan.

siz hayattan zevk alıyor musunuz ? güneş açması, baharın habercisi cemrelerin düşmesi heyecanlandırıyor mu sizi ?
Bahar sendromuna girmişsiniz
-Değişen iklimle birlikte insanların duygu durumlarında da değişiklikler olabilir. Halsizlik, bitkinlik, çöküntü hissi veren, bahar yorgunluğu olarak bildiğimiz geçici mevsimsel depresyon bu zamanlarda oluyor.

Planlar yapan, büyük hayaller kuran bir insan hiç olmadım, ama yaratılmışı Yaratan dan ötürü seviyorum ben. Mevsim değişimlerini de her zaman çok sevmişimdir. Benim de baharım, yazım olacağını ve elbet bir gün de kışımın geleceğini hatırlatıyor. Yeni bir güne daha uyanabilmiş olmak, ayaklarımın üzerinde durabilmem beni mutlu ediyor.

Planlar yapan, büyük hayaller kuran bir insan hiç olmadım, ama yaratılmışı Yaratan dan ötürü seviyorum ben. Mevsim değişimlerini de her zaman çok sevmişimdir. Benim de baharım, yazım olacağını ve elbet bir gün de kışımın geleceğini hatırlatıyor. Yeni bir güne daha uyanabilmiş olmak, ayaklarımın üzerinde durabilmem beni mutlu ediyor.

sürekli ağlama hali, kimseyle konuşmak istememek sadece yatıp uyumak istemek, hayattan zevk almamak, heyecan duymamak.
bence ben depresyondayım. umarım düzeliriz.
Değerlerinize baktırdınız mı? D vitamini, B12 ve demir eksikliği ciddi ruhsal sıkıntılar yapabiliyor.

Bir de TSH'a baktırın. Bebek bezi reklamlarına bile ağlıyordum ben, meğer tiroid sorunum varmış.

Değerlerinize baktırdınız mı? D vitamini, B12 ve demir eksikliği ciddi ruhsal sıkıntılar yapabiliyor.

Bir de TSH'a baktırın. Bebek bezi reklamlarına bile ağlıyordum ben, meğer tiroid sorunum varmış.
geçen ay baktırdım her şey normal dedi doktor.
kafama takılan hayatımı etkileyen sorunum düzelince yeniden yaşama istediğim olacak biliyorum.

Sadece sen değil;pek çok insan öyle emin ol buna.Ancak maalesef ki büyük bir çoğunluk da "ben" duygusu "bencilliğe" dönüşmüş biçimde yaşıyor. Aynı kandan,candan insanlarımız depremden,savaştan (evet savaş var) ölüyor. Her ne kadar hoşumuza gitmese de sınırdaki o boğulan mülteci haberlerini okuyoruz.Tırnak ucu kadar vicdanı olanı rahatsız eder bu haberler.Dahası da var..Enflasyon 12,37 olmuş (bu resmi rakam),işsizlik%13 (neredeyse 5 milyon).Adamın emekliliğine aylar kalmış işsiz bırakılmış,kadın doğum yapmış işten çıkarılmış,askere gidecek diye işinden olmuş yada bendeki gibi yukarıdan emir(!) gelince sayı istenmiş. İçim parçalanarak 2 adamımı çıkardım bugün.Onlar benim çalışanım değil,emektarımdı oysa ki..Hiçbir iş yapmadan,masa başı saat doldurup ,çakma ünvanlarla cebini dolduranlar emekçiyi işten çıkartırlar. Bir de hala bu düzene (cebine para sıkıştırıldığı için) alkış tutup,herşeyin normal olduğunu söyleyenler var...

Hiçbir şey normal değil,ülke iyi durumda değil...Bütün bunları gören ve aklı,vicdanı rahatsız olmayan varsa mutlaka o "bencillikten" dir. Bu olumsuzluklardan daha nasibini almamıştır. Doğruları söylesen sana boş gözlerle bakarlar çünkü kendi konforlu alanından çıkmamıştır daha.Yada zamanında nasıl naziler ruslara yenildiğinde nazi radyosu ruslara karşı üstünlük sağlandığını ilan ediyorsa ;daha dünyadan haberi yoktur.Kulağının duyduğuna inanır.Öyle inanmak işine gelir.

Ben,özellikle bugün,çok yorgunum.Çok mutsuz ve umutsuz hissediyorum.

Sadece sen değil;pek çok insan öyle emin ol buna.Ancak maalesef ki büyük bir çoğunluk da "ben" duygusu "bencilliğe" dönüşmüş biçimde yaşıyor. Aynı kandan,candan insanlarımız depremden,savaştan (evet savaş var) ölüyor. Her ne kadar hoşumuza gitmese de sınırdaki o boğulan mülteci haberlerini okuyoruz.Tırnak ucu kadar vicdanı olanı rahatsız eder bu haberler.Dahası da var..Enflasyon 12,37 olmuş (bu resmi rakam),işsizlik%13 (neredeyse 5 milyon).Adamın emekliliğine aylar kalmış işsiz bırakılmış,kadın doğum yapmış işten çıkarılmış,askere gidecek diye işinden olmuş yada bendeki gibi yukarıdan emir(!) gelince sayı istenmiş. İçim parçalanarak 2 adamımı çıkardım bugün.Onlar benim çalışanım değil,emektarımdı oysa ki..Hiçbir iş yapmadan,masa başı saat doldurup ,çakma ünvanlarla cebini dolduranlar emekçiyi işten çıkartırlar. Bir de hala bu düzene (cebine para sıkıştırıldığı için) alkış tutup,herşeyin normal olduğunu söyleyenler var...

Hiçbir şey normal değil,ülke iyi durumda değil...Bütün bunları gören ve aklı,vicdanı rahatsız olmayan varsa mutlaka o "bencillikten" dir. Bu olumsuzluklardan daha nasibini almamıştır. Doğruları söylesen sana boş gözlerle bakarlar çünkü kendi konforlu alanından çıkmamıştır daha.Yada zamanında nasıl naziler ruslara yenildiğinde nazi radyosu ruslara karşı üstünlük sağlandığını ilan ediyorsa ;daha dünyadan haberi yoktur.Kulağının duyduğuna inanır.Öyle inanmak işine gelir.

Ben,özellikle bugün,çok yorgunum.Çok mutsuz ve umutsuz hissediyorum.
çok üzgünüm. özellikle işten çıkarmak zorunda kaldığınız kişiler için çok çok üzüldüm. çünkü benim eşimde 1,5 senedir işsiz. onun mutsuzluğu umutsuzluğu zaten içimdeki.
dediğiniz gibi ülke gündemini dünya gündemini takip edipte mutsuz olmamak imkansız zaten.

Çok büyük planlarım yok hayatta artık baharı ve yazı çok severim birde kar yağışını yağmuru sevmem o yüzden benim en sevdiğim aylar geldi :) alışırsınız birkaç haftaya ha birde kendinize hedefler koyun. Mesela her sabah kulaklığı takıp yürümek 🚶‍♀️ son bir yıldır bunun. Asıl bir özgürlük olduğunu çok iyi anladım

Back
X